Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz horvath.agro #13303. hozzászólásáraTakaró növény vetése elött, (gondolom gabona után megy) ellenőrizd az elötte használt gyomírtó után vethető e aprómag. Pl génius után nagyon gyatrán fejlődik.
Válasz sulla #13301. hozzászólására6 éve, teljesen lepusztult szerkezet nélküli, vélyogos homk, 5-10 Ak-s.
50-80 q kukorica, 15-20q búza átlaggal.
Mostanra van már szerkezete, pár tizedet emelkedett a humusz (talajvizsgálat szerint). Kukorica 80-120 q, búza 30q körüé. Buzában nagyon közrejátszik, hogy csak 2 növény van a vetésforgóban, kései a vetése, nemigazán akar bokrosodni. Idéntől van napra, ez után fog menni. Remélem jobb lesz már az is.
Másik:
Ezek a granulált szerves trágyák őszi kalászosnál mennyire lehetnek jók? hozhatja a megszokott termés mennyiségeket kb? valaki esetleg tud ilyenről vagy tapasztalt?
(tavaszi kapásnál már hallottam referenciát, hogy egész jó lett)
Válasz sulla #13295. hozzászólásáraÉn minden ilyen hincutságot mellőzök. Épp azért álltam neki a magújításnak, hogy ezek költségeit csökkentsem, esetleg meg is szabaduljak tőle.
Kinek mi a véleménye a következőről:
Tavaszi kapás növény elé takarónövényezek és arra gondoltam, hogy a takarónövény vetése előtt szórnék ki granulált szerves trágyát (biofer vagy carbonkick) a gabonatarlóra, mondjuk fél adagot a másik felét meg tavasszal a főnövény elé.
Lehet ennek így értelme, vagy inkább menjen tavasszal az egész?
Válasz Földönfuto #13292. hozzászólásáraSzerintem kezdd a használatot asztali gépen, böngészőből, sokkal könnyebb azt használni! Ott állíts be mindent, és tapasztald ki. Ha minden jól megy, akkor vedd elő a telefont.
Amúgy a mobilos alkalmazás nem jár különösebb előnnyel, simán mellőzhető is.
Válasz Bárány #13288. hozzászólásáraHello.Nekem apple IOS van,de én még ott tartok,hogy a térképen nem tudom,hogy keressem meg a területemet.Öreg vagyok már ehhez.
Válasz Bárány #13276. hozzászólásáraEz jó cucc a kukorica változó tőszámú vetését a jövőévre már kiagyaltam vele. Sok időt és beavatkozás spórol. Amióta használom előtte a Xarviót. Kényelmesebben és pontosabban lehet dolgozni,arról nem is beszélve nem szórogatunk feleslegesen,(pánikból-megszokásból).
Válasz Bárány #13286. hozzászólásáraÉn nem vitatkozok,eljössz,megmutatom.Le is fényképeztem délután 4 kor,de felesleges felrakni,mert itt kép alapján nem tudom bizonyítani,hogy a furulyázó a szomszédé.
Tapasztalatom szerint fajta függő is,meg nem mindegy a vetés ideje.Szóval sok tényezős dolog.
Akkor azt is mondd már meg, hogy melyik nap tudjuk elkezdeni az aratást, mert ezzel megspórolok egy-két szemlét!
Tudom, hogy böki a szemed, amikor valaki arról beszél, hogy a szántott jobbat mutat (amúgy nem is ezt írtam), de én veled ellentétben nem csak a saját lovamat akarom fényezni, hanem korrekt és őszinte beszámolókat írok.
Válasz Bárány #13271. hozzászólásáraNálam a full műtrágyázott tavaszi grúberbe nem furulyázik,a szomszéd szántásba igen.Szóval ez így nem igaz amit írtál.
Válasz bandigh #13280. hozzászólásáraÉn a sor mellé és a magágyba dolgozottat állítottam szembe.
Az állományba kitett megint más tészta. (idén az se jött be)
Válasz endypapa_20120 #13270. hozzászólásáraItt amit húzatáskor tettünk, az száraz talajba ment, és azóta sem esett. Ha vetéskor nem kapott volna, nem sok nitrogènt látna. Vetés után esett is, bele is mosódott
Válasz Földönfuto #13272. hozzászólásáraMostanra majdnem eltűnt a kezdeti különbség, legalábbis szemre nem látható.
Azért a műholdas NDVI szerint a szántott kissé zöldebb.
Válasz Bárány #13271. hozzászólásáraÉs ezt az extrém időjárást a szántott vagy szántatlan bírja jobban?Mi a tapasztalat?Tavaly volt szántatlanom,akkor gyakorlatilag nem volt köztük különbség.
Válasz agrogal #13268. hozzászólásáraEz nálunk is így volt. A sor mellé szórás ad egy kezdeti, erőteljesebb fejlődési erélyt, ami úgy júniusig kisebb-nagyobb mértékben szokott is látszani, aztán kiegyenlítődik.
Viszont most, az aszályban ez a simogatás igencsak visszájára fordult: a "kényeztetett" növények nem növesztettek olyan mély gyökérzetet, és mind furulyázbak már jóideje, míg a "ridegtartásban" levőkön nem, vagy alig látszanak aszálytünetek, és behozzák a kezdeti lemaradást.
Szóval évjáratfüggő is a dolog, de persze a termőhelytől is függ, mennyi játéktered van.
Válasz agrogal #13268. hozzászólásáraJövőre pedig csak max. mikrogranulátumot teszünk alá vetéskor. A cnitrogént, amit eddig tettünk, inkább saraboláskor 2x-re.
Válasz endypapa_20120 #13266. hozzászólásáraPont az ellenkezőjét mondom.Soha többet nem vetek sormellé szórás nélkül.Én nem tettem a vetéskor műtrágyát munkaszervezés miatt és nem is lendült úgy ahogy azoknak akik tettek.
Egyre többfelől hallani, hogy a kukorica a vetéskor mellé tett műtrágyából minimális mennyiséget képes hasznosítani. Jövőre mi sem teszünk mellé már. Idén elromlott a műtrágya adagoló, vetés vége felé. Kb 3 ha maradt szóratlanul. Sarabolásig semmi különbség a szórt, szóratlan között. 2q péti, gyakorlatilag potyára ment mellé.
Válasz MrPoke #13057. hozzászólásáraÉrdeklődnék, hogy sikerült-e kipróbálni a Demeteres gilisztakomposztból készült oldatot?
Ha igen, mi a tapasztalat vele?
Válasz ND #13261. hozzászólásáraNekem vályogos talajon, ami kukorica volt, azután pihentetett, de teljesen benőtte a csatogómaszlag(embermagasságú, sűrű). Meg is büntettek. Pihentetetnek adtam be.
Most tavasszal dettó amit ìrtál. Egy kicsi tyúkhúrral.
Sziasztok!
Bio föld. Lucerna volt 4 évig. Azután gyorsan kettő év alatt befüvesedett. Tavaly pihentetetnek adtam be.
Idén muszáj vetnem valamit. 5000nm. Van profi sütőtök magom. Kérdés:
Kistraktorral megrotátorozni úgy, hogy egy sáv rotátor, azután meghagyni egy 70-80 cm es sávot ilyen füvesen és ìgy tovább. A rotátorozott sávba vetnék kettő sor tököt. Egy kettő kapálás után elkezdeném bemulcsozni. Akár a gyepsávról lejövő nyesedékkel. Ősszel, ha nem találok vevőt a tökre akkor megy rá a birka.????????
Azt kérdezném a hozzáértőktől, hogy a pásztortáska és a kis lila árvacsalán mit jelez?
Érdekes módon ott jelent meg tömegesen, ahol nagyon gyenge v már kipusztult a ribizli.
Meg ahogy láttam kezd tömegesen jönni a kutyakapor is ezeken a részeken
Válasz kisgazda2101 #13254. hozzászólásáraMost csinálom először,az első gépaljnál egy sor el lesz zárva,és ha szemre nem válik el a többitől,akkor el lesz felejtve a jövőben.
15357 hozzászólás
Válasz barazdabetyar. #13304. hozzászólásárakeljen ki
a többit megoldom a kiválasztással. de egyelőre mindig nagyon hitványul kelt ki.
Válasz horvath.agro #13303. hozzászólásáraTakaró növény vetése elött, (gondolom gabona után megy) ellenőrizd az elötte használt gyomírtó után vethető e aprómag. Pl génius után nagyon gyatrán fejlődik.
Válasz horvath.agro #13303. hozzászólására
Emese
60% alexandriai here
20% talajművelő retek
10% facélia
10% etióp mustár
+zab, meg amit épp találok maradék magot itthon.
Idén szeretnék még babot hozzá venni
Válasz horvath.agro #13303. hozzászólásáraMik az elvárásaid?
Válasz endypapa_20120 #13302. hozzászólásáramilyet szoktál vetni? nekem 3. éve van takaróm, de még nem találtam meg a megfelelő keveréket.
Válasz sulla #13301. hozzászólására6 éve, teljesen lepusztult szerkezet nélküli, vélyogos homk, 5-10 Ak-s.
50-80 q kukorica, 15-20q búza átlaggal.
Mostanra van már szerkezete, pár tizedet emelkedett a humusz (talajvizsgálat szerint). Kukorica 80-120 q, búza 30q körüé. Buzában nagyon közrejátszik, hogy csak 2 növény van a vetésforgóban, kései a vetése, nemigazán akar bokrosodni. Idéntől van napra, ez után fog menni. Remélem jobb lesz már az is.
Válasz endypapa_20120 #13299. hozzászólásáraHány éve megy a takarónövényezés? Milyen talajon, milyen termésekkel?
Válasz sulla #13295. hozzászólására Nem próbáltam még de én tavasszal tenném ki az összeset
Válasz sulla #13298. hozzászólásáraMiimális pétisó. 3-4q/ha. Viszont takarónövényezünk.
Válasz endypapa_20120 #13296. hozzászólásáraÉrtem és akkor milyen tápanyagokkal dolgozol?
Másik:
Ezek a granulált szerves trágyák őszi kalászosnál mennyire lehetnek jók? hozhatja a megszokott termés mennyiségeket kb? valaki esetleg tud ilyenről vagy tapasztalt?
(tavaszi kapásnál már hallottam referenciát, hogy egész jó lett)
Válasz sulla #13295. hozzászólásáraÉn minden ilyen hincutságot mellőzök. Épp azért álltam neki a magújításnak, hogy ezek költségeit csökkentsem, esetleg meg is szabaduljak tőle.
Kinek mi a véleménye a következőről:
Tavaszi kapás növény elé takarónövényezek és arra gondoltam, hogy a takarónövény vetése előtt szórnék ki granulált szerves trágyát (biofer vagy carbonkick) a gabonatarlóra, mondjuk fél adagot a másik felét meg tavasszal a főnövény elé.
Lehet ennek így értelme, vagy inkább menjen tavasszal az egész?
Válasz Bárány #13293. hozzászólásáraKöszi megpróbálom azon,hétvégén meg jönnek haza a lányomék,ők jobban értenek ehhez a témához.
Válasz Földönfuto #13292. hozzászólásáraSzerintem kezdd a használatot asztali gépen, böngészőből, sokkal könnyebb azt használni! Ott állíts be mindent, és tapasztald ki. Ha minden jól megy, akkor vedd elő a telefont.
Amúgy a mobilos alkalmazás nem jár különösebb előnnyel, simán mellőzhető is.
Válasz Bárány #13288. hozzászólásáraHello.Nekem apple IOS van,de én még ott tartok,hogy a térképen nem tudom,hogy keressem meg a területemet.Öreg vagyok már ehhez.
Válasz Vinkó #13289. hozzászólásáraJó jó csak amikor kellett volna akkor nem volt elérhető műholdkép a felhők miatt...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Vinkó #13289. hozzászólásáraAzért egy RTK-s hozamtérkép jóval pontosabb.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Bárány #13276. hozzászólásáraEz jó cucc a kukorica változó tőszámú vetését a jövőévre már kiagyaltam vele. Sok időt és beavatkozás spórol. Amióta használom előtte a Xarviót. Kényelmesebben és pontosabban lehet dolgozni,arról nem is beszélve nem szórogatunk feleslegesen,(pánikból-megszokásból).
Válasz Földönfuto #13284. hozzászólásáraA megfelelő időszak van kiválasztva? Amelyikben a táblákat elmentetted?
Az androidos appban a bal felső sarok.
Válasz Bárány #13286. hozzászólásáraÉn nem vitatkozok,eljössz,megmutatom.Le is fényképeztem délután 4 kor,de felesleges felrakni,mert itt kép alapján nem tudom bizonyítani,hogy a furulyázó a szomszédé.
Tapasztalatom szerint fajta függő is,meg nem mindegy a vetés ideje.Szóval sok tényezős dolog.
Válasz barazdabetyar. #13285. hozzászólásáraNa ne szórakozz már! Te jobban tudod, hogy a mi földjeinken mi a helyzet?
Akkor azt is mondd már meg, hogy melyik nap tudjuk elkezdeni az aratást, mert ezzel megspórolok egy-két szemlét!
Tudom, hogy böki a szemed, amikor valaki arról beszél, hogy a szántott jobbat mutat (amúgy nem is ezt írtam), de én veled ellentétben nem csak a saját lovamat akarom fényezni, hanem korrekt és őszinte beszámolókat írok.
Válasz Bárány #13271. hozzászólásáraNálam a full műtrágyázott tavaszi grúberbe nem furulyázik,a szomszéd szántásba igen.Szóval ez így nem igaz amit írtál.
Válasz ND #13279. hozzászólásáraHello.Letöltöttem én is az alkalmazást,beregisztráltam,de én még a táblámat se találom.Hogy tudom megkeresni?
Válasz ND #13279. hozzászólásáratábla felugróba. + tábla hozzáadása, tábla határok rajzolása, mentés.
Válasz bandigh #13280. hozzászólásáraÉn a sor mellé és a magágyba dolgozottat állítottam szembe.
Az állományba kitett megint más tészta. (idén az se jött be)
Válasz ND #13279. hozzászólásáraFejből már nem tudom. Asszem, először évjáratot kell létrehozni.
Bocs, de most csak néha, pár másodpercre érek rá.
Válasz endypapa_20120 #13270. hozzászólásáraItt amit húzatáskor tettünk, az száraz talajba ment, és azóta sem esett. Ha vetéskor nem kapott volna, nem sok nitrogènt látna. Vetés után esett is, bele is mosódott
Válasz Bárány #13276. hozzászólásáraSzia Bárány, hogy lehet felvinni a földeket? körbe tudom rajzolni, de utána hogy tovább?
köszi
Válasz Bárány #13276. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz .!?@ #13275. hozzászólásáraAdjatok már egy linket! Megesz a fene! Látnom kell!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz endypapa_20120 #13274. hozzászólásárahttps://onesoil.ai/en/
Válasz endypapa_20120 #13274. hozzászólásáraA területed szerint is !
Válasz Bárány #13273. hozzászólására műholdas NDVI
Lehet ezt település szinten, vagy megyei szinten nézni, nagyítani?
Válasz Földönfuto #13272. hozzászólásáraMostanra majdnem eltűnt a kezdeti különbség, legalábbis szemre nem látható.
Azért a műholdas NDVI szerint a szántott kissé zöldebb.
Válasz Bárány #13271. hozzászólásáraÉs ezt az extrém időjárást a szántott vagy szántatlan bírja jobban?Mi a tapasztalat?Tavaly volt szántatlanom,akkor gyakorlatilag nem volt köztük különbség.
Válasz agrogal #13268. hozzászólásáraEz nálunk is így volt. A sor mellé szórás ad egy kezdeti, erőteljesebb fejlődési erélyt, ami úgy júniusig kisebb-nagyobb mértékben szokott is látszani, aztán kiegyenlítődik.
Viszont most, az aszályban ez a simogatás igencsak visszájára fordult: a "kényeztetett" növények nem növesztettek olyan mély gyökérzetet, és mind furulyázbak már jóideje, míg a "ridegtartásban" levőkön nem, vagy alig látszanak aszálytünetek, és behozzák a kezdeti lemaradást.
Szóval évjáratfüggő is a dolog, de persze a termőhelytől is függ, mennyi játéktered van.
Válasz agrogal #13268. hozzászólásáraJövőre pedig csak max. mikrogranulátumot teszünk alá vetéskor. A cnitrogént, amit eddig tettünk, inkább saraboláskor 2x-re.
Válasz Nyomasek Bobo #13267. hozzászólásáraFogalmam sincs.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz endypapa_20120 #13266. hozzászólásáraPont az ellenkezőjét mondom.Soha többet nem vetek sormellé szórás nélkül.Én nem tettem a vetéskor műtrágyát munkaszervezés miatt és nem is lendült úgy ahogy azoknak akik tettek.
Válasz endypapa_20120 #13266. hozzászólásáraMennyi víz van a talajban?
Egyre többfelől hallani, hogy a kukorica a vetéskor mellé tett műtrágyából minimális mennyiséget képes hasznosítani. Jövőre mi sem teszünk mellé már. Idén elromlott a műtrágya adagoló, vetés vége felé. Kb 3 ha maradt szóratlanul. Sarabolásig semmi különbség a szórt, szóratlan között. 2q péti, gyakorlatilag potyára ment mellé.![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
Válasz MrPoke #13057. hozzászólásáraÉrdeklődnék, hogy sikerült-e kipróbálni a Demeteres gilisztakomposztból készült oldatot?
Ha igen, mi a tapasztalat vele?
Válasz stamas #13263. hozzászólásáraA tyúkhúr meg a galaj a nitrogént szereti, úgy tudom
Válasz ND #13261. hozzászólásáraNekem vályogos talajon, ami kukorica volt, azután pihentetett, de teljesen benőtte a csatogómaszlag(embermagasságú, sűrű). Meg is büntettek. Pihentetetnek adtam be.
Most tavasszal dettó amit ìrtál. Egy kicsi tyúkhúrral.
Sziasztok!
Bio föld. Lucerna volt 4 évig. Azután gyorsan kettő év alatt befüvesedett. Tavaly pihentetetnek adtam be.
Idén muszáj vetnem valamit. 5000nm. Van profi sütőtök magom. Kérdés:
Kistraktorral megrotátorozni úgy, hogy egy sáv rotátor, azután meghagyni egy 70-80 cm es sávot ilyen füvesen és ìgy tovább. A rotátorozott sávba vetnék kettő sor tököt. Egy kettő kapálás után elkezdeném bemulcsozni. Akár a gyepsávról lejövő nyesedékkel. Ősszel, ha nem találok vevőt a tökre akkor megy rá a birka.????????
Sziasztok,
Azt kérdezném a hozzáértőktől, hogy a pásztortáska és a kis lila árvacsalán mit jelez?
Érdekes módon ott jelent meg tömegesen, ahol nagyon gyenge v már kipusztult a ribizli.
Meg ahogy láttam kezd tömegesen jönni a kutyakapor is ezeken a részeken
Segítségeteket előre is köszönöm.
Válasz Földönfuto #13259. hozzászólásáraNem lesz valami objektív a teszt![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz kisgazda2101 #13254. hozzászólásáraMost csinálom először,az első gépaljnál egy sor el lesz zárva,és ha szemre nem válik el a többitől,akkor el lesz felejtve a jövőben.
Mai meló:
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210411095829_img_20210411_095312_299.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210411095907_img_20210411_095722_589.jpg)