Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szanberg #10961. hozzászólásáraÉn ilyet csináltattam, Jól dolgozik, napraforgó tarlóra tökéletes, a hátránya a szárzúzóhoz képest hogy nedves talajon nem lehet használni, mert a berakódik a kések között földel, de növényi maradvány még soha nem tömítette el zöld anyag sem.
Válasz dr.T #10960. hozzászólásáraRelatív ennél durvább anyagból kb 20 ha megcsinálok egy műszakba és fényévekkel különb a munkája mint a front hengereknek.
Válasz dr.T #10961. hozzászólásáraNem akarlak elkeseríteni, de nem lesz jó bármilyen zt-re. A szudáni füvet tutira nem viszi. Az első pár méter után betömődik a szár a kések közé. Ezután már csak fekteti-roppantja, nem darabolja. Nem is engedtem végig a táblán, inkább szárzúzót hívtam rá.
Válasz dr.T #10962. hozzászólásáraEn most tesztelem a hotsch rövidtárcsaját ami elejen van vágókés szenzácios a melója... legalább befejezódik a szartépés...
Válasz JD 4630 #10959. hozzászólásáraNapraforgót mtz RZ zúzóval végig kínlódja(nincsen sok belőle) de nyugati géppel neki a szárnak semmiképpen nem mennék, csak front eszköz. Gondoltam már erre is, hogy ugyanúgy 3 méteres front Y-késes zúzót tolatni egy kis 100lovas géppel, úgyis fogok venni egy kis Kubota M5.91 vagy 111-es gépezetet, akkor az lehetne fronthidrós frontkardános és akkor elég jó minőségben gépet nem bántva letolná ezt a kicsit amit kell, de most ez hirtelen jobban megteccett, illetve egy menetben lehetne tolnihúzni egy nagytraktorral hántással összekötve aztán rá egy sor mélyítés és vethetsz bele kiváló minőségben.
Nagyon agyalok, ha sikerül nagyobb gépet venni és fronthidrósat mindenképpen, mehetne frontra ez vagy egy ilyen és repcénél napraforgónál lehetne repülni mint a mese, dual controllal szépen beállítva egy gomb nyomkodásával működne a történet automatán szépen. Lenne belőle 420-450 széles a Cultus előtt lehetne tolatni és ha jó a talaj egy menetben búzamagágy készülhetne belőle egy komolyabb vetőgép elé.
Válasz Bán Zsolt #10954. hozzászólásáraBolha. A szomszéd 40 ha-ján megete, nekem is rajta van a 24 ha greening repcekeverékben, és ami a legjoban haragít mennek bele a kelő repcébe. Tegnap miszáj volt fújnom a gyomirtó mellet bogár ellen is. Fő, hogy be van tiltva az inszekticíd csávázás
Válasz Bán Zsolt #10949. hozzászólásáraPénteki vetésemben 2 levéllel sorol a mustár / szomszéd látta / , a mustár esőt kapott, és 2 napra félcentis csírája lett .
Válasz Netparaszt #10943. hozzászólásáraEncsen mi a program?
Láttuk mindazt, amit itt nem lehet megosztani. Az első előadáshoz képest sok diá-val bővült az előadás.
Gyakorlati bejárás lesz-e?
Nem lesz.
Vacsorát kell-e vinni?
Igen, mert 18 óra körül lesz vége, és csak "ingyen" ebéd jár. Az ebédem megmaradt vacsorára
BAZ megyében volt már egész napos TMMG előadás, de augusztus 22-én, Encsen a NAK szervezett egy másikat is. Ha ráértek, nézzetek be a Bem utca 3-ba, 10 órától. Ingyenes, de NAK kártyát vagy őstermelőit hozni kell a regisztrációhoz.
Ott láthatjátok mindazt, amit itt nem lehet megosztani.
Én is idén akarom elhagyni az ekét, a földjeink soha nem kaptak lazítást..
Ez borsótarló is egy sor nehéztárcsa és két sor rugókapás kombinátort kapott, majd vetés...
Nembeszélve arról ha normális csapadékellátottság van..
Szóval egy jó kulturállapotú igazi élettel teli talajjal sztem szépen működhet
Válasz ZZ #10935. hozzászólásáraÍgy van. Nem véletlebül kell a kukoricát (is) gyommentesen tartani. Minden, ami mellette van, konkurrencia vízben, tápanyagban.
Válasz ZZ #10933. hozzászólására
Ekkora kukoricában a talajt árnyékolja önmagának a kukorica.
Jelen esetben szerintem több a kár mint a haszon. Sok vizet fogyaszt a borsó is.
Az ígért nappalu kép
A borsó kezd elszáradni, meleg és vízhiány miatt... a kuki kitólta a címert és a csövet, de szerintem nem lesz belöle semmi... tegnapi esöböl is kimaradtunk
Lehet ami vizet elhasznált a borsó, jelentett volna a kukinak pár nappal több túlélést
Válasz _NB_ #10919. hozzászólásáraNagyon szépen mondja a filben, hogy a dobhézagot magasabra kell állitani. Inkáb úgy mondanám a borsó felső határára, hogy ne törje a szemet, de viszont megfeledkezik a dobfordulatról. A borsónál alacsony dobfordulatra van szükség, az árpánál viszont a betakarítandó klaszikus növényekből a legmagasab. Kinyitot dobkosárnál, alacsony dobfordulat mellet a borsót szépen kicsépeli, nem fogja törni a magot, de viszont az árpa átszalad a cséplőberendezésen. Akkor lesz a kombájnból vetőgép,....
Válasz Pilátus #10916. hozzászólásáraTavaly húztam az MT Tigert, nekem teccett, mélyen járatva már nem is volt annyira "vadfőd" a kapák között félúton, tehát a kötött talajt mélységbe már átszakította középen is, viszont mi van akkor mikor sekélyebben kell húznod!?!?!?!?
Akkor már nem annyira, nekem meg többcélre kellett ez a Cultus, pl ezzel fogom a tarlókat hántani ezentúl mert sokszor a rövidtárcsa kevés hozzá, az IH-tárcsa barázdolásait bakhátolásait el szeretném felejteni mert megkeseríti szójás életemet, ezzel meg totál egyenletesen az eszköz minden pontján ugyanolyan mélységben tudok dolgozni és még vissza is zárja korrekt minőségben a talajt maga után. Idén is látszik, hogy tök jól működött, jól megkelt beéredt az ezzel hántott tarló, most rámentem mégegy sorral és vetőpálya van a 2 menetből úgy, hogy az altalaj is homogénre van művelve, nagyon teccik, lépéstakarékos üzemanyag takarékos és tökéletes minőségű a magágy. Ha meg mélyebben akarok alapművelni vele, le lehet hajintani jó mélyre, persze kell ami húzza.
15323 hozzászólás
Válasz szanberg #10961. hozzászólásáraÉn ilyet csináltattam, Jól dolgozik, napraforgó tarlóra tökéletes, a hátránya a szárzúzóhoz képest hogy nedves talajon nem lehet használni, mert a berakódik a kések között földel, de növényi maradvány még soha nem tömítette el zöld anyag sem.
Válasz dr.T #10960. hozzászólásáraRelatív ennél durvább anyagból kb 20 ha megcsinálok egy műszakba és fényévekkel különb a munkája mint a front hengereknek.
Válasz *** HM *** #10969. hozzászólásáraGondolod Béluska
Válasz alexandernaske #10968. hozzászólásáraHat én meg nem akarlak elkeseríteni de láttam tavaly a munkáját
Válasz alexandernaske #10968. hozzászólásáraE miatt nem fáj a feje.... pontosan 0 alkalommal fog vetni ilyesmit.
Válasz dr.T #10961. hozzászólásáraNem akarlak elkeseríteni, de nem lesz jó bármilyen zt-re. A szudáni füvet tutira nem viszi. Az első pár méter után betömődik a szár a kések közé. Ezután már csak fekteti-roppantja, nem darabolja. Nem is engedtem végig a táblán, inkább szárzúzót hívtam rá.
Van pár fajta
Norbi nem ad tesztre egyet
Mandam Messerwalze
videó
Bonnel
videó
--------------------------------------------------------------------------------------
Itt egy, amolyan mivel járnék a legjobban teszt videó, valószínűleg az újság cikk részletesebb.
Teszt 2.
videó
Válasz dr.T #10965. hozzászólásáraMajd csinalom még csak tesztre kaptam de tuti meg megveszem...kepet csinalok majd...
Válasz Johny B. #10963. hozzászólásáraÉnis azert vettem, mert ki nem állhatom a szárzuzást, nincs róla képed?
Válasz szanberg #10961. hozzászólásáraez milyen széles? Mennyi volt?
Válasz dr.T #10962. hozzászólásáraEn most tesztelem a hotsch rövidtárcsaját ami elejen van vágókés szenzácios a melója... legalább befejezódik a szartépés...
Válasz szanberg #10958. hozzászólásáraén ilyet ujjitottam be, majd megosztom a tapasztalatokat ha lehet nyomatni a zöldtrágyát.
Válasz JD 4630 #10959. hozzászólásáraNapraforgót mtz RZ zúzóval végig kínlódja(nincsen sok belőle) de nyugati géppel neki a szárnak semmiképpen nem mennék, csak front eszköz. Gondoltam már erre is, hogy ugyanúgy 3 méteres front Y-késes zúzót tolatni egy kis 100lovas géppel, úgyis fogok venni egy kis Kubota M5.91 vagy 111-es gépezetet, akkor az lehetne fronthidrós frontkardános és akkor elég jó minőségben gépet nem bántva letolná ezt a kicsit amit kell, de most ez hirtelen jobban megteccett, illetve egy menetben lehetne tolnihúzni egy nagytraktorral hántással összekötve aztán rá egy sor mélyítés és vethetsz bele kiváló minőségben.
Válasz JD 4630 #10959. hozzászólásáraHat az a baj a szárzuzó rohat szaporátlan ilyen tömegben.
Válasz szanberg #10958. hozzászólásáranincs jó szárzúzód?
Ezek csak mutatós megoldások, szerintem egy igazán jó szárzúzó sokkal jobb munkát végez jobban szétszedi a rostokat, ezért is ruháztuk be rá.
Ilyen szerszám nincsen valakinek otthon esetleg?
Nagyon agyalok, ha sikerül nagyobb gépet venni és fronthidrósat mindenképpen, mehetne frontra ez vagy egy ilyen és repcénél napraforgónál lehetne repülni mint a mese, dual controllal szépen beállítva egy gomb nyomkodásával működne a történet automatán szépen. Lenne belőle 420-450 széles a Cultus előtt lehetne tolatni és ha jó a talaj egy menetben búzamagágy készülhetne belőle egy komolyabb vetőgép elé.
Teccik.
Válasz Sk Laci #10955. hozzászólásáraNem lehet otthon bekeverni olyan csávázószerrel ami inszekticides, vagy már külön sem kapható a forgalmazóknál?
Válasz Sk Laci #10955. hozzászólásáraNekem is fújni kell mert megeszi a retket is talán
Válasz Bán Zsolt #10954. hozzászólásáraBolha. A szomszéd 40 ha-ján megete, nekem is rajta van a 24 ha greening repcekeverékben, és ami a legjoban haragít mennek bele a kelő repcébe. Tegnap miszáj volt fújnom a gyomirtó mellet bogár ellen is. Fő, hogy be van tiltva az inszekticíd csávázás
Erről lenne szó
Válasz Zoli 63 #10951. hozzászólásáraRepce kinézetű növény-gondolom mustár- már 12-15cm de eszi is vmi.
Válasz Berente Antal #10950. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Bán Zsolt #10949. hozzászólásáraPénteki vetésemben 2 levéllel sorol a mustár / szomszéd látta / , a mustár esőt kapott, és 2 napra félcentis csírája lett .
Válasz Bán Zsolt #10949. hozzászólásáraSztem kb szombatra sorolni kellene neki
szombaton megázott a vetés. olaj meg talajművelő retek mikorra várható hogy kikel?
Aki mellettem ült, szőlővel is foglalkozik.
Kézzelfogható gyakorlati segítség, ha hisz a TMMG-ben.
https://drive.google.com/file/d/16INUHeg_5A1qcG8Zg_SQqwT9UUn6msU5/view
https://drive.google.com/file/d/16INUHeg_5A1qcG8Zg_SQqwT9UUn6msU5/view
Válasz Netparaszt #10943. hozzászólásáraEncsen mi a program?
Láttuk mindazt, amit itt nem lehet megosztani. Az első előadáshoz képest sok diá-val bővült az előadás.
Nem lesz.
Vacsorát kell-e vinni?
Igen, mert 18 óra körül lesz vége, és csak "ingyen" ebéd jár. Az ebédem megmaradt vacsorára
Köszönöm szépen.
http://www.nak.hu/images/Kamara/Szaktanacsadas/Tajekoztato/NAK-NEBIH_Szekkutas.pdf
http://www.nak.hu/images/Kamara/Szaktanacsadas/Tajekoztato/NAK-NEBIH_Szekkutas.pdf
Székkutason is lesz egy NAK-os. (aug.28-án.)
14 órától egy fizetős TMMG vacsoráig még beleférhet, ha lesz jelentkező.
Encsen mi a program?
Vacsorát kell-e vinni?
Válasz ND #10944. hozzászólására Azt mondják spammeltek erről is, de elég gyengén.
Válasz Netparaszt #10943. hozzászólásárajó lett volna, de holnapra sajnos már nem jön össze.
Minden vacakról tudnak infót küldeni, spamelni, erről pont nem
BAZ megyében volt már egész napos TMMG előadás, de augusztus 22-én, Encsen a NAK szervezett egy másikat is. Ha ráértek, nézzetek be a Bem utca 3-ba, 10 órától. Ingyenes, de NAK kártyát vagy őstermelőit hozni kell a regisztrációhoz.
Ott láthatjátok mindazt, amit itt nem lehet megosztani.
Válasz ZZ #10941. hozzászólásáraDe mit működnek?
Válasz endypapa #10940. hozzászólásáraA kuki közé vetett változatos takarónövény.
Válasz ZZ #10938. hozzászólásáraMi működhet?
Válasz ZZ #10938. hozzászólására+ víz, víz, meg egy kis víz
Jó dolognak tartom alapvetöen, de
Én is idén akarom elhagyni az ekét, a földjeink soha nem kaptak lazítást..
Ez borsótarló is egy sor nehéztárcsa és két sor rugókapás kombinátort kapott, majd vetés...
Nembeszélve arról ha normális csapadékellátottság van..
Szóval egy jó kulturállapotú igazi élettel teli talajjal sztem szépen működhet
Válasz ZZ #10935. hozzászólásáraÍgy van. Nem véletlebül kell a kukoricát (is) gyommentesen tartani. Minden, ami mellette van, konkurrencia vízben, tápanyagban.
Válasz ZZ #10935. hozzászólására
Válasz ZZ #10933. hozzászólására
Ekkora kukoricában a talajt árnyékolja önmagának a kukorica.
Jelen esetben szerintem több a kár mint a haszon. Sok vizet fogyaszt a borsó is.
Válasz ZZ #10933. hozzászólásáraVagy már sárgulna mert eddig is takarta valamennyire a sorközt, két oldala van az éremnek.
Az ígért nappalu kép
A borsó kezd elszáradni, meleg és vízhiány miatt... a kuki kitólta a címert és a csövet, de szerintem nem lesz belöle semmi... tegnapi esöböl is kimaradtunk
Lehet ami vizet elhasznált a borsó, jelentett volna a kukinak pár nappal több túlélést
Válasz Bárány #10931. hozzászólására
Válasz Mf-es? #10927. hozzászólásáraÉpp akartam kérdezni.
Válasz Sk Laci #10929. hozzászólásáraNem használtam mert az is tizenpár centi mélyen ment és így jól átdolgozta a felületet.
Válasz szanberg #10926. hozzászólásáraTarlóhántásnál használsz oldalkéseket is a Cultuson?
Válasz _NB_ #10919. hozzászólásáraNagyon szépen mondja a filben, hogy a dobhézagot magasabra kell állitani. Inkáb úgy mondanám a borsó felső határára, hogy ne törje a szemet, de viszont megfeledkezik a dobfordulatról. A borsónál alacsony dobfordulatra van szükség, az árpánál viszont a betakarítandó klaszikus növényekből a legmagasab. Kinyitot dobkosárnál, alacsony dobfordulat mellet a borsót szépen kicsépeli, nem fogja törni a magot, de viszont az árpa átszalad a cséplőberendezésen. Akkor lesz a kombájnból vetőgép,....
Válasz Bárány #10924. hozzászólásáraA legrosszabb keverék.
Válasz Pilátus #10916. hozzászólásáraTavaly húztam az MT Tigert, nekem teccett, mélyen járatva már nem is volt annyira "vadfőd" a kapák között félúton, tehát a kötött talajt mélységbe már átszakította középen is, viszont mi van akkor mikor sekélyebben kell húznod!?!?!?!?
Akkor már nem annyira, nekem meg többcélre kellett ez a Cultus, pl ezzel fogom a tarlókat hántani ezentúl mert sokszor a rövidtárcsa kevés hozzá, az IH-tárcsa barázdolásait bakhátolásait el szeretném felejteni mert megkeseríti szójás életemet, ezzel meg totál egyenletesen az eszköz minden pontján ugyanolyan mélységben tudok dolgozni és még vissza is zárja korrekt minőségben a talajt maga után. Idén is látszik, hogy tök jól működött, jól megkelt beéredt az ezzel hántott tarló, most rámentem mégegy sorral és vetőpálya van a 2 menetből úgy, hogy az altalaj is homogénre van művelve, nagyon teccik, lépéstakarékos üzemanyag takarékos és tökéletes minőségű a magágy. Ha meg mélyebben akarok alapművelni vele, le lehet hajintani jó mélyre, persze kell ami húzza.
Válasz Bárány #10924. hozzászólásáraKöszi.Én még később tervezem elvetni. /zöld trió/
Válasz bobo77 #10923. hozzászólásáraZöldítő páros.