Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Muskátliszájú #10501. hozzászólására A pár száz méterre található tóval van egy szinten, ahol állok egy korábban szikes, állandóan belvizes mélyedésben. Uralkodik az ebszékfű, mert a szikben kevesebb tk nőtt, de víznek még nincs nyoma.
Válasz Bzsr #10500. hozzászólásáraNem hatóanyagot hanem bruttó kilót írt a kolléga és ez igaz is.
A sávokhoz ennyi rakódik le vetéskor komplex, nyílván a tavaszi nitrogén kell rá vastagon de az nem a vetés módtól függ.
és meglepődnél tőlünk északabbra milyen földek vannak, nem mindenhol álomszerű talajok, sőt a legtöbbje olyan amit itthon gyenge talajnak neveznél, nyílván a picit hűvösebb klíma és több csapadék viszi, de ez a vetésmód nagyon jó egyébként a koncentrált tápanyag kijuttatás miatt, a vetősávokban optimális gyökérzóna kialakítása végett és ehhez kapcsolódóan a szélesebb sortávú vetés is a bokrosodni szerető fajták előnyére válik.
Én láttam saját belső videókat lengyelben a gépkiállításon, írtam már többször is, olyanokat is amit nem látsz a youtube-on, engem meggyőzött, már csak annyi a baj, hogy annyiba kerül mint egy rapid vagy többe kicsit aztán ez nem a csikkzsebből kivágom kategória...
Válasz Gazda12 #10495. hozzászólására"Lenne egy kérdésem tudom ez a topic pont a szántás elhagyásáról szól és a talajélet ujraélesztéséröl,de tavasszal mit ajánlatok inkább: EKe+henger vagy inkább gruberoljam?tudom jobb ősszel de most van kilátásban egy parcella és tanakodunk,hogy mi is lenne a helyes főleg nedvesség megőrzés céljából! "
Az előadáson kaptál-e használható választ a kérdésedre?
Ha igen, akkor nincs vele bajunk. Ha nem, akkor az a baj vele.
Aki tudja csinálja és már nincs itt.
Olvashattad, hogy van másik Fórum.
(és van Facebook csoport is, meg Egyesület meg minden ami kell).
Egyébként köszönöm szépen neki a mai előadást vajdaságban,sok új dolgot hallottam amit remélem később a gyakorlatban is alkalmazhatok majd!Egyébként,ha van valakinek tapasztalata,hogy mire vígyázak evvel a talaj megújításos technológiában szivessen meghalgatom!
Válasz ermike #10487. hozzászólásáraŐsszel hajnalban eső után sok giliszta volt a járdánkon. Mit gondolsz a kőműves annó talajmegújító betonozást alkalmazott
Válasz 4964 #10475. hozzászólásáraIgen ezt néztem én is, valamint erről tárgyaltam is a góréval évekkel ezelőtt is erről, végülis azt mondta legtöbbet sílóznak ezekből a vetésekből mert nagy cégek veszik ahol nagy állattartások is vannak, de amúgy volt valami kiegészítő cucc hozzá ahogy emlékszem.
Az biztos, hogy kellhet lóerő, nem is a vetőegység miatt, hanem a striptill kések miatt.
Mondta, hogy van ahol 650-es Arionnal húztak 4 méterest olyan könnyű föld volt, de sokhelyen meg a 850-es Axion sem bírta kihasználni azt a tempót amit a vetőgép bír.
Mondom neki nekünk Fergák vannak és hogy milyenek, kint lengelben azt mondta 6497-99, 7622-7726-osokkal szinte mindenhol a 4 métereseket húzzák, igaz arrafelé is a legtöbb talaj nem az a szurok.
Válasz szanberg #10474. hozzászólásáraA 4 méteresnél 72,6cm a sortáv. Azt még nyugodtan lehet 75 cm adapterrel szedni.
Nálunk ez elé kellene egy 260 lovas traktor és még az se szaladna vele.
A 3m verziónál csak 66,6 cm a sortáv. Ott az aratással lenne a gond.
Válasz szanberg #10464. hozzászólásáraSzerintem is előbb utóbb el fog terjedni ez a technológia. Hektáronként 150 kiló npk műtrágyával és 130-150 kg vetőmaggal csinálnak 8-10 tonnás búzát és 5 tonna feletti repcét.
Ha megoldják hogy 75-76 centire lehessen vele kukoricát és naprát is vetni akkor vinni fogják mint a cukrot hiszen 2 vetőgép egyben.
Válasz mtz1221 #10467. hozzászólásáraLàttad èlőben? Igaz,pàr òra csak,de mégis 120èves,ha nem tévedek. Megéri megnèzni! Csak ez el ne hasaljon a sàrba,mert egyszerűbb betemetni,mint kihuzni.
Nem igazán ide tartozik ,de tudtok abban segíteni nekem, hogy a komposztáló tér kialakítására milyen szabályozás van?
a 23/2003 KvVM rendeletet találtam, de nem telepet akarok csak a gazdaságban képződő anyagot dolgoznám fel.De ez nem lakossági ,és nem közösségi méretű.
Válasz 4964 #10462. hozzászólásáraÉvek óta írom ezt a gépet, hogy szívesen megvenném. Lengyelbe járunk ki minden tavasszal, idén márciusban is megyek Kielcére egy nagyszabású gépkiállításra, ott láttam élőben először ezt és társalogtam a kereskedővel valamint nagy cégek képviselőivel akik ezt használják.
Egyszerű és nagyszerű, minden talajon tökéletesen működi technika, kukorica után egy jóképű szárzúzás szükséges, ha rákeresel a videókra van róla felvétel neten, aratnak zúznak és rögtön vetnek tarlóba, ott is jól működik, minden más körülmények között pedig nem is kérdéses.
Az a baj, hogy 20 milla egy 4 méteres, bár ez mára nem is meglepő annyira azt gondolom.
Válasz Muskátliszájú #10458. hozzászólásáraSaját véleményem,hogy először is,a talajaim védelme,jövedelmezősége a cél.
Bizonyított,hogy no-tiil,vagy min-till be jövedelmezőbb,a gyengébb adottságú földeken.
Továbbra se szántunk,az biztos.
Válasz Muskátliszájú #10458. hozzászólásáraA globális felmelegedést, az üvegházhatást, vagy az ózonlyukat tagadni csak a bolondok próbálják, különösebb tudományos fokozatok nélkül is nyilvánvaló. Persze akinek anyagi érdeke fűződik hozza mint trump és a szenlobbi az más tészta... számos áltudományos és megkérdőjelezhető dolog van a YouTube-on, kezdve a zsido hatterhatalomtol, át a foldonkivulieken az gonosz olajlobbi által eltitkolt korlátlan ingyen energiaforrásig, de ezek mind ismeretlen jutubhuszárok, akiket nem jegyeznek sehol. Attól hogy valakinek a tanulmányát nem hajlandó publikálni senki még lehet az egész orbitális szamárság... mint pl. Ez is: a legfőbb ok hogy az elmúlt 17 évben csak ingadozott az átlaghőmérséklet.. jah, csak előtte meg 200-ban emelkedett...
meg kell nézni a sarkkoroket, a gleccsereket és a permafroszt-ot Alaszkában és Szibériában, es utána okoskodjon hogy mi volt az elmúlt 17 évben... olyan területek olvadnak ki amik évmilliók alatt sosem, mit számít 17 év??? Vén hülye..
Válasz Mf-es? #10457. hozzászólásáraMindezen videók nem változtatnak azon a tényen , hogy a szántás vagy a talaj feketére művelése igenis káros és EMELI a levegő CO2 koncentrációját.
Kíváncsi vagyok neked vagy többi notill/mintill gazdának mi a véleménye erről?
15357 hozzászólás
Válasz borda77 (Joe) #10506. hozzászólására Annyira nem érted, hogy mi történik, hogy már szinte nekem fáj...
Válasz Netparaszt #10505. hozzászólásáraErgo ha ezt egy homokosabb talajra veted kiszedi azt a kevés csapit is a főldből...
Válasz Muskátliszájú #10501. hozzászólására A pár száz méterre található tóval van egy szinten, ahol állok egy korábban szikes, állandóan belvizes mélyedésben. Uralkodik az ebszékfű, mert a szikben kevesebb tk nőtt, de víznek még nincs nyoma.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20180326062959_img_20180313_130623_01.jpg)
Válasz Muskátliszájú #10501. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20180325231252_20180315_165220.jpg)
Válasz Muskátliszájú #10501. hozzászólásáraMég nem néztem az enyém,de van egy darab takarónövényes,ahol ilyenkor tenger szokott lenni.Napok kérdése,és megnézem.
Válasz Bzsr #10500. hozzászólásáraNem hatóanyagot hanem bruttó kilót írt a kolléga és ez igaz is.
A sávokhoz ennyi rakódik le vetéskor komplex, nyílván a tavaszi nitrogén kell rá vastagon de az nem a vetés módtól függ.
és meglepődnél tőlünk északabbra milyen földek vannak, nem mindenhol álomszerű talajok, sőt a legtöbbje olyan amit itthon gyenge talajnak neveznél, nyílván a picit hűvösebb klíma és több csapadék viszi, de ez a vetésmód nagyon jó egyébként a koncentrált tápanyag kijuttatás miatt, a vetősávokban optimális gyökérzóna kialakítása végett és ehhez kapcsolódóan a szélesebb sortávú vetés is a bokrosodni szerető fajták előnyére válik.
Én láttam saját belső videókat lengyelben a gépkiállításon, írtam már többször is, olyanokat is amit nem látsz a youtube-on, engem meggyőzött, már csak annyi a baj, hogy annyiba kerül mint egy rapid vagy többe kicsit aztán ez nem a csikkzsebből kivágom kategória...
Jóreggelt!
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Mi újság a talajmegújítós,takarónövényes "field"-eken?Áll a víz rendesen?Felénk úgy néz ki áprilisi por nem lesz
Válasz 4964 #10470. hozzászólásáraAzért ezt szívessen megnézném! Hatóanyagot akartál írni!?
Ja és milyen talajon azért azt sem kell elfelejteni.
Válasz Kémlelő #10498. hozzászólásáraHát most konkrétan erre a kérdésre nem tértünk ki....
Válasz Gazda12 #10495. hozzászólására"Lenne egy kérdésem tudom ez a topic pont a szántás elhagyásáról szól és a talajélet ujraélesztéséröl,de tavasszal mit ajánlatok inkább: EKe+henger vagy inkább gruberoljam?tudom jobb ősszel de most van kilátásban egy parcella és tanakodunk,hogy mi is lenne a helyes főleg nedvesség megőrzés céljából! "
Az előadáson kaptál-e használható választ a kérdésedre?
Ha igen, akkor nincs vele bajunk. Ha nem, akkor az a baj vele.
Aki tudja csinálja és már nincs itt.
Olvashattad, hogy van másik Fórum.
(és van Facebook csoport is, meg Egyesület meg minden ami kell).
Válasz Gazda12 #10495. hozzászólásáraAzt hiszik hogy nagyobb van neki,mint nekik.![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Egyébként köszönöm szépen neki a mai előadást vajdaságban,sok új dolgot hallottam amit remélem később a gyakorlatban is alkalmazhatok majd!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Egyébként,ha van valakinek tapasztalata,hogy mire vígyázak evvel a talaj megújításos technológiában szivessen meghalgatom! ![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz ermike #10493. hozzászólásáraEgyébként nektek mi bajotok Kökény úrral? Nem beleszólni akarok,csak érdekel!
Válasz mgbiztositas #10489. hozzászólásáraA kertben nálunk is van.
A szántón még nem találkoztam velük.
Válasz mgbiztositas #10489. hozzászólásáraAzt nem tudom, de Kökény úr és Radocz Úr biztos tud magyarázatot, mikroszkóppal nem nézted???![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz mgbiztositas #10489. hozzászólására![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Ne legyetek már ennyire kukacosak!![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz mgbiztositas #10489. hozzászólásáraaz lesz majd a meglepetés, amikor a székletedben is megjelennek a giliszták![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz ermike #10487. hozzászólásáraŐsszel hajnalban eső után sok giliszta volt a járdánkon. Mit gondolsz a kőműves annó talajmegújító betonozást alkalmazott
Válasz ermike #10487. hozzászólásáraÉs tényleg...
Válasz Radocz #10486. hozzászólásáraCsoda történt!!!! Megjelentek a giliszták!!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Mint tudjátok van ez a kísérleti parcellám, amibe megjelentek a giliszták.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
A két hektáros kukoricán lesz próbának:
huminsav
kétfajta baktáriumtrágya
ALKO
N a tápterv szerint.
Köztes növény termesztés.
Úgy gondolom, hogy a műtrágyázott lesz a legjobb.
Mások szerint a huminsav kezelés lesz a legeredményesebb.
Ki mit gondol a végeredményről?
Ha sikerül, akkor ide varázsolom a mikroszkópos képet.
Az események címszó alatt kell keresni.
https://www.facebook.com/search/top/?q=befarafi&ref=eyJzaWQiOiIwLjU3ODUyNjE4MjU0NDM2MzQiLCJxcyI6IkpUVkNKVEl5WW1WbVlYSmhabWtsTWpJbE5VUSIsImd2IjoiYmVlMDlmOTNmYTczMmNmYTU5YTFjYjZkOWY0NTBkMzg5MjQyNGU0OSIsImVudF9pZHMiOltdLCJic2lkIjoiZjc2OGZjOWY2YTUwM2E1YjY2NmM5NzJiODAwNDczNWYifQ
https://www.facebook.com/search/top/?q=befarafi&ref=eyJzaWQiOiIwLjU3ODUyNjE4MjU0NDM2MzQiLCJxcyI6IkpUVkNKVEl5WW1WbVlYSmhabWtsTWpJbE5VUSIsImd2IjoiYmVlMDlmOTNmYTczMmNmYTU5YTFjYjZkOWY0NTBkMzg5MjQyNGU0OSIsImVudF9pZHMiOltdLCJic2lkIjoiZjc2OGZjOWY2YTUwM2E1YjY2NmM5NzJiODAwNDczNWYifQ
Válasz szanberg #10484. hozzászólásáraForogsz is?
"Csatlakozott:2008-11-03 21:12:15
Utolsó belépés:2018-02-10 15:57:16
Fórum hozzászólás:18070"
Válasz Pöttinger #10483. hozzászólásáraMi történt Radócz? elnézted a bejelentkezést?
Válasz *** HM *** #10479. hozzászólására" Mokári Ádám | 2017-04-20 13:19:48
Válasz .Feco. #7139. hozzászólására
Én hiszek Mikónak ennyi. Ha majd őt is meglátom ilyen kökény félék között akkor hitelét veszti mint te "
Szinte süt a jóindulatúság belőletek.
Hagy benneteket talajmegújítani, Ő meg csinálja. (vagy csak prédikál)?
Válasz *** HM *** #10481. hozzászólásáraKeresd csak szorgosan!![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz szanberg #10480. hozzászólásáraMost nemtom hol van a fecni amin volt a cikk...
Válasz *** HM *** #10479. hozzászólására10473 hsz![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz Mokári Ádám #10477. hozzászólásáraA lényeg h minden hsz.unkat áthassa a jóindulatúság....![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Mokári Ádám #10477. hozzászólásáraVan másik fórum.
Netparaszt lelépett?Addig kellettek neki a fórumozók amíg híres lett?Bezzeg amikor kergették mindig visszajött.
Válasz 4964 #10475. hozzászólásáraIgen ezt néztem én is, valamint erről tárgyaltam is a góréval évekkel ezelőtt is erről, végülis azt mondta legtöbbet sílóznak ezekből a vetésekből mert nagy cégek veszik ahol nagy állattartások is vannak, de amúgy volt valami kiegészítő cucc hozzá ahogy emlékszem.
Az biztos, hogy kellhet lóerő, nem is a vetőegység miatt, hanem a striptill kések miatt.
Mondta, hogy van ahol 650-es Arionnal húztak 4 méterest olyan könnyű föld volt, de sokhelyen meg a 850-es Axion sem bírta kihasználni azt a tempót amit a vetőgép bír.
Mondom neki nekünk Fergák vannak és hogy milyenek, kint lengelben azt mondta 6497-99, 7622-7726-osokkal szinte mindenhol a 4 métereseket húzzák, igaz arrafelé is a legtöbb talaj nem az a szurok.
Válasz szanberg #10474. hozzászólásáraA 4 méteresnél 72,6cm a sortáv. Azt még nyugodtan lehet 75 cm adapterrel szedni.
Nálunk ez elé kellene egy 260 lovas traktor és még az se szaladna vele.
A 3m verziónál csak 66,6 cm a sortáv. Ott az aratással lenne a gond.
Válasz 4964 #10470. hozzászólásárahttp://mzuri.eu/pro-til-xzact/
Válasz *** HM *** #10471. hozzászólásáraRészleteket Heccikém! részleteket!
Válasz 4964 #10470. hozzászólásáraIgen ilyeneket nyilatkoztak a fentiek is.
Van kukoricás vetés:
https://www.youtube.com/watch?v=_IQbdshAsTM
Válasz szanberg #10464. hozzászólásáraPont múlthéten találtam cikket vlm cég tótoknál használja...
Válasz szanberg #10464. hozzászólásáraSzerintem is előbb utóbb el fog terjedni ez a technológia. Hektáronként 150 kiló npk műtrágyával és 130-150 kg vetőmaggal csinálnak 8-10 tonnás búzát és 5 tonna feletti repcét.
Ha megoldják hogy 75-76 centire lehessen vele kukoricát és naprát is vetni akkor vinni fogják mint a cukrot hiszen 2 vetőgép egyben.
Válasz .Richard. #10468. hozzászólásáraMúzeumban traktort igen.De üzemképesen még nem,azt szívesen megnézném főleg szántva.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz mtz1221 #10467. hozzászólásáraLàttad èlőben? Igaz,pàr òra csak,de mégis 120èves,ha nem tévedek. Megéri megnèzni! Csak ez el ne hasaljon a sàrba,mert egyszerűbb betemetni,mint kihuzni.
Válasz .Richard. #10466. hozzászólásáraILYEN kellene nekik,csak még nem tudják.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz GREVEN #10463. hozzászólásáraaz csak magától lehet ilyen kegyes. Ha lenne egy értelmes főnöke, eléje akasztana mégegyet, ami húzza.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Nem igazán ide tartozik ,de tudtok abban segíteni nekem, hogy a komposztáló tér kialakítására milyen szabályozás van?
a 23/2003 KvVM rendeletet találtam, de nem telepet akarok csak a gazdaságban képződő anyagot dolgoznám fel.De ez nem lakossági ,és nem közösségi méretű.
Válasz 4964 #10462. hozzászólásáraÉvek óta írom ezt a gépet, hogy szívesen megvenném. Lengyelbe járunk ki minden tavasszal, idén márciusban is megyek Kielcére egy nagyszabású gépkiállításra, ott láttam élőben először ezt és társalogtam a kereskedővel valamint nagy cégek képviselőivel akik ezt használják.
Egyszerű és nagyszerű, minden talajon tökéletesen működi technika, kukorica után egy jóképű szárzúzás szükséges, ha rákeresel a videókra van róla felvétel neten, aratnak zúznak és rögtön vetnek tarlóba, ott is jól működik, minden más körülmények között pedig nem is kérdéses.
Az a baj, hogy 20 milla egy 4 méteres, bár ez mára nem is meglepő annyira azt gondolom.
Egy újabb talaj megújító....
Legalább nem tapossa rommá a borozdafeneket a gumitalp miatt.
Ugyanitt megkímélt fendt hernyó eladó
Válasz 4964 #10461. hozzászólásáraEzt akartam belinkelni:
http://https://www.youtube.com/watch?v=ggmN5Wub8_4
Egész innovatívnak tűnik ez a művelési rendszer:http://https://www.youtube.com/watch?v=Kj8a_n0bmKg
Válasz Muskátliszájú #10458. hozzászólásáraSaját véleményem,hogy először is,a talajaim védelme,jövedelmezősége a cél.
Bizonyított,hogy no-tiil,vagy min-till be jövedelmezőbb,a gyengébb adottságú földeken.
Továbbra se szántunk,az biztos.
Válasz Muskátliszájú #10458. hozzászólásáraA globális felmelegedést, az üvegházhatást, vagy az ózonlyukat tagadni csak a bolondok próbálják, különösebb tudományos fokozatok nélkül is nyilvánvaló. Persze akinek anyagi érdeke fűződik hozza mint trump és a szenlobbi az más tészta... számos áltudományos és megkérdőjelezhető dolog van a YouTube-on, kezdve a zsido hatterhatalomtol, át a foldonkivulieken az gonosz olajlobbi által eltitkolt korlátlan ingyen energiaforrásig, de ezek mind ismeretlen jutubhuszárok, akiket nem jegyeznek sehol. Attól hogy valakinek a tanulmányát nem hajlandó publikálni senki még lehet az egész orbitális szamárság... mint pl. Ez is: a legfőbb ok hogy az elmúlt 17 évben csak ingadozott az átlaghőmérséklet.. jah, csak előtte meg 200-ban emelkedett...
meg kell nézni a sarkkoroket, a gleccsereket és a permafroszt-ot Alaszkában és Szibériában, es utána okoskodjon hogy mi volt az elmúlt 17 évben... olyan területek olvadnak ki amik évmilliók alatt sosem, mit számít 17 év??? Vén hülye..
Válasz Mf-es? #10457. hozzászólásáraMindezen videók nem változtatnak azon a tényen , hogy a szántás vagy a talaj feketére művelése igenis káros és EMELI a levegő CO2 koncentrációját.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Kíváncsi vagyok neked vagy többi notill/mintill gazdának mi a véleménye erről?