Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Öntözés új
- Kalászosok műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
Cikkajánló
Hirdetés
![Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban? Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9086/cikk_79086/napra_upl_ind_fill_540x300_0.jpg)
445 hozzászólás
Válasz envagyok2 #390. hozzászólásáraNincs tapasztalatom ezzel a tárolási módszerrel de Szerbiában látni több felé ilyen tárolókat mint ezen a linken Link Gondolom hogy száraz kukoricát tárolhatnak így. Az armatúra vas nincs köttetésben a betonnal csak apró lyukú drótháló van belül hogy a szemet megtartsa. És alulról szigetelni hogy a gabona ne vegye fel a vizet a betonból.
Válasz envagyok2 #391. hozzászólásáraHelyedben inkább saját tároló silón gondolkodnék mint egy ilyen barmolt szaron . amit most rá költenél ezekre szerintem azon simán be tudnál szállni egy vagy két új silóba főleg amig van ez az 5%-os Széchenyi plus hitel . És a sajátodban tudsz normálisan tárolni és nem kell geccsolni más szarával .
Anno mikor mi alakítottuk át az istállót magtárrá akkor az eredeti jó padló kapott 5 centi homokot egy szigetelést majd 3 centi homokot és 20 centi vasalt betont . A 10*26 méteres épület 5 felé van dillettálva . 600 tonna volt eddig a max mennyiség ami befért de akkor fullon volt .
Válasz envagyok2 #390. hozzászólásáraEnnyire bízol abban, hogy jobb ára lesz a terménynek?
Addig kell tőle szabadulni, amíg még ezen az áron lehet!
Beton árak.
Neked 20 cm vastagon 1 köbméterből kb. 4 négyzetméter lesz a tömörödés miatt. Jön rá még a munkadíj, s már el is hagytuk a 10 ezret négyzetméterenként.
S sajnos soha nem lesz tied az a tároló.
Akkor megérné, ha legalább 5 évig használhatnád a felújítás fejében ingyen. Meg ha emelkedne tavaszra az ár.
Válasz envagyok2 #391. hozzászólásáraSülyedt részeket kijavítanám, nedvesség elleni izoláció, majd 20 cm vastag vasbetonlemez lecsiszolva.
beton van benne, csak meg van repdve, meg süllyedve itt-ott,rakodóval ezt kiszedni, nem tudom...
5-8 cm betont tenni bele, és lecsoszolni? vagy ez túl vékony, és felrepdezik ez is?
Válasz szeszko #388. hozzászólásáranincs errefelé szabad tároló, mindenhol az a mondás, hogy add el, vagy vidd el. másik, a hurkán gondolkodok, de azt látom, hogy madarak eszik ki, vagy az egerek, vagy mindkettő. jó lenne az, ha meg lehetne védeni, de kinek van arra ereje, ideje, hogy óránként őrizze meg egérriasztózza, meg nem tudom mit kéne még.
friss acélhajas beton árat nem tudsz?
Válasz envagyok2 #387. hozzászólásáraHát ahhoz nagyon rossz betonnak kell lennie, hogy újra kelljen betonozni... és ha így van kétszer gondold meg megéri-e....
amúgy magtárpadlót nem feltétlen kell vasalni, inkább műanyag szálat tenni bele, meg legyen vagy 20 cm és C25/30, egybe önteni majd felcsiszolni kéregerőssítővel... nem olcsó, bérletből nagyon soká térül meg...
Válasz envagyok2 #387. hozzászólásáraSzerintem ilyen feltételek mellett, hogy még betonoznod is kell rá, felejtsd el az egészet!
15 cm bevasalt beton a minimum véleményem szerint.
Olcsóbban jössz ki a 10-15 ft/tonna/nap bértároltatással.
Válasz .Feco. #386. hozzászólásárapadló felújításra mit mondasz? beton van benne, de se nem sima, se nem repedésmentes, ezt nem lehet rakodni, mi az a minimális vastagság, amit rá lehet betonozni, és le lehet simítani? meg fog állni, vagy össze fog töredezni?
Válasz envagyok2 #385. hozzászólására/m2/hó
Válasz .Feco. #384. hozzászólásáraez per nap, per hét, per hónap, per év?
Válasz envagyok2 #383. hozzászólásáraHa épületeként adod ki és nem magát a tároló kapacitást akkor felénk 1-2eur/m2 aron lehet bérelni és kiadni is…
jó kérdés, terménytároló bérleti díjként mit lehet kínálni, és kérni?
nem tárolásért, hanem magálrt az üres síktárolóért?
kettó kicsiről van szó, szűkek is, nem is nagyon magasak, nem is lehet magasra rakni, bejárni is nagyon szarok, alig 12 m van a bejárat előtt, és kerítés, szóval minden ellene szól, de muszáj lenne, kéne.
tud valaki mondjuk rendes normális tároló bérletre árat, és mondjuk egy ilyen mit érhet, akár hosszabb távra, pár évre, akár előre fizetve is?
Válasz lotus80 #380. hozzászólásáraSzia! Semmi információt nem sikerült begyűjteni…
Válasz lotus80 #380. hozzászólásáraA kecskeméti Artex Building Kft-t tudom ajánlani. Nekem tőlük van egy 12x24 méteres ívelt szerkezet, öntött beton elemek tartják a vázat, így elvileg földre is lehet rakni, bár én betonoztam alá egy nagy placcot, biztos nem olcsó a gyenge forint, az infláció, stb. miatt, de tartós, eddig semmi probléma vele, az ajtók is jól bírják a nagy szelet.
Válasz sixx #379. hozzászólásáraHelló!
Sikerült infot szerezned, hogy kitől érdemes vásárolni? Nekünk is kellene valamilyen sátor.
Sziasztok!
Van közöttetek olyan, aki már vásárolt raktársátort? Milyenek a tapasztalatok ezekkel a szerkezetekkel?Melyik cégtől érdemes beszerezni?
Valaki épített mostanában géptárolót fém szerkezetből? Milyen tervezési, engedélyezési költséggel lehet kalkulálni?
6 méteres távot milyen vasanyaggal lenne érdemes áthidalni? Vagy legyen akác gerenda?
Válasz Josku #375. hozzászólására8 éve 500 euró volt bruttóban, szereléssel együtt. A 125 széles.
Válasz mtz1221 #374. hozzászólásáraMuszály minden lehetősèget megfogni. Pár napja kértem árat egy sima műanyag bejárati ajtóra, a cs.házunkra, azt hittem rosszúl látok. 1db ajtó kompletten szerelés nélkűl 320 ezer Ft.
Válasz Anonimus82 #372. hozzászólásáraMeg jött, kösz.
Jó látni hogy vannak még ott is emberek akik nem mástól várják a segítséget, hanem megcsinálják maguknak. ![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Anonimus82 #366. hozzászólásáraKöszönöm szépen! Megvan az egész őszi és jövőnyári program. A csövet már meg is vettem, minden más megvan.
Válasz mtz1221 #371. hozzászólásáraMost talán.
Válasz Anonimus82 #370. hozzászólásáraEgy kép már jött, csak a videót várom még.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz mtz1221 #369. hozzászólásáraTalán sikerült elküldeni
Válasz Anonimus82 #368. hozzászólásáraÉn megnézném. rover@stcable.net
Bárkinek segít vagy érdekli küldök videót.
Válasz Anonimus82 #366. hozzászólására(Élő) emelő
Válasz Josku #361. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20220819165347_img_20220819_133423.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20220819165429_img_20220819_133433.jpg)
tegnap volt öntve egy 2-3 nap és veszem le róla.4 szál 12 vas minden 20 cm kengyel 6 vas és 100 kg cement a tetejére 20 menetes szár+ alap neki 1m*1m*0.90mély. Keverővel keverve ha van traktor rakodóval vagy egy élő talicskát felemel és aztán ki lapátol
Válasz A.I. #364. hozzászólásáraPersze egyből törik és évek alatt lehetnek gikszerek.Javithatatlan és a nagy viharok csavaros erejét sem bírja ha bele kap a tetőbe.
Válasz agrogal #363. hozzászólásáraKöszönöm!
!
Én most nem tervezek építeni meg pár évig, de tetszik a dolog!
Miért baj hogy merev?
Koccanásra ütközésre gondolsz?
Nehogy elem vagy mögém ugorjon
Válasz A.I. #360. hozzászólásáraPontalapba már be kell tenni a vasalást ami kengyelezett normális betonvas szerkezet legyen.Statikussal átbeszélni.Amúgy a helyszínen öntött beton oszlopot nem ajánlom gepszinnek mert nagyon merev és sérülékeny.Ha már beton akkor legalább zsalubeton elemből felrakni és azt beonteni.
Válasz agrogal #347. hozzászólásáraSzálloda lesz teheneknek, meg az elemozsiának.
Sosem gondoltam volna hogy egyszer új tehén istálót fogok építeni.
Válasz Anonimus82 #349. hozzászólásáraAz oszlopot később állítjátok fel, vagy eleve a beton alapra állítva, vasalva betonozzátok be?
Válasz Anonimus82 #354. hozzászólásáraNagyon fasza!
!
Lehet kibérelem egyszer a "zsalut", ha nem laksz túl messze!
Ha meg nem megy, akkor legyártjuk
4 szál vas jól látom? 12es vagy vastagabb?
Válasz .Feco. #353. hozzászólásáraValahogy újabban nem mozgat meg az, hogy egy tároló vagy akármi meglesz-e 30-40 év múlva, sokat nemhiszem hogy látok belőle![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz .Feco. #357. hozzászólásárade már elmúlt...
Válasz #bandi #355. hozzászólásáraannyira nem kell csarnok, csak lépten nyomon ezeket a hirdetéseket dobja fel és kíváncsi lettem...
Válasz Anonimus82 #349. hozzászólásáraEz annyira bejön nekem, meg itt egy elveteműlt gazdatársamnak, hogy megnéznénk személyesen.
Válasz .Feco. #353. hozzászólásáraSzerintem kérj egy naprakész árajánlatot, csarnokra.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Meg ugye ha ma kitalálod, minimum egy év, meg 5 év öregedés
Válasz A.I. #350. hozzászólására315mm átmérő 4 M magas
Válasz #bandi #352. hozzászólásáraKb hasonló, vagy inkább olcsóbb, de az egy épület ami 30-40 év múlva is ott állna…
Válasz .Feco. #351. hozzászólásáraMiért, ugyananaz a méret csarnokvázzal, alapozással, trapézlemezzel mennyi lenne?
Válasz #bandi #346. hozzászólásáraAmi nem dongavazas annak nyitható az oldala is, bennem is felbuffent a napokban, hogy nem lenne rossz, de olyan arat mondtak, hogy megkapaszkodtam a székben, akkor megláttam…
Válasz Anonimus82 #349. hozzászólásáraEz tetszik, ügyes! Milyen cső 220mm?
)
(Amúgy valami engedélyes a kivitelezés, vagy anya megengedte jellegű?
Válasz Josku #341. hozzászólásáraÉn ép most csinálok![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20220816190425_img_20220816_200203.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20220816190453_img_20220816_200237_1.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20220816190534_img_20220816_200218.jpg)
Válasz Josku #341. hozzászólásáraés így nem fognak az egerek meg patkánoyok szétrágni mindent?
Válasz Josku #341. hozzászólásáraPontos szintezés az oszlopok lerakasanal betonba,arra fa tetőszék lekötve cuggpantal.Ennek egy baja van,engedélyt nem kaphat a nem minősített anyag miatt.Ilyen színeket a 90 években lehetett csinálni feketén,ha nem zavarta a szomszédot.Pl tanya.faluszéle stb
Válasz alair #345. hozzászólásáraSzerintem olyan nincsen amit te leírtál, hogy milyet szernél. Vannak az íves sátrak, viszonylag jó árakkal, de ugye csak a két végén tudsz belemenni. Olyan aminek az oldala is kinyitható, kb csak azt találtam amit linkeltem. Ez már kevésbé olcsó, de jó lehet. Olyan, hogy oldalt húzgálható ponyva, mint a kamionon, az kb egyedi gyártással lehetne, tehát csináltatsz egy csarnokvázat, aztán egy ponyvás céggel gyártatsz rá egyedi ponyvákat, de így szerintem nem lesz olcsó egyáltalán. Akkor mindegy ha csinálsz az oldalára zártszelvényből ajtókat az oszlopok közé, aztán beponyvázod.