Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
427 hozzászólás
Válasz Büresz #326. hozzászólásáraÚgy ám!
Lényeg, hogy ne vigye el a szél a lemezt, akkor aztán mindegy, hogy mi tartja ott! Szegecs, ilyen vagy olyan csavar, imádság! Álljon, mint a cövek!(vagy harang nyelv)
Válasz A.I. #321. hozzászólásáraTöbb száz nm-t felhasználtam az elmúlt 15 évben de még mind a helyén van. Harangozni is tudni kell.
Válasz A.I. #324. hozzászólásáraszegényeket=szegélyeket
Bocsi mobil önálóskodik!
Válasz atisgyulai #323. hozzászólásáraA szegényeket nálunk is szegecselte a májsztró, de a bordáslemezek tetőn és oldalfali magas bordán csavarral mentek!
Válasz A.I. #321. hozzászólásáraLemezhez lemezt én inkább szegeccsel húztam.
Szerintem erősebb kötés.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #312. hozzászólásáraCsak jó minőségű csavart vegyél, kimondottan csavar szaküzletből.
Nekem sikerült belefutni olyan selejt minőségbe, ahol a fúró rész olyan átmérőjű volt, mint a menet teteje. És csodálkoztam hogy megszaladt.
Van ettől nagyobb átmérőjű neoprém alátét is, ha megengedheted, ajánlom.
És nagyon számít a behajtó gép sebessége. Ha sokat pörög, elkeni a fúróhegyet.
Válasz Büresz #319. hozzászólásáraPedig lemezhez lemezt forgatni célszerűbb azzal, mert annak a fúró hegye csak mag méret, nem teljes, mint a szelemen csavaré!
Így a kisebb lyukba a menet fog, de ha nagy a lyuk...!
Válasz Büresz #319. hozzászólásáraNem fűző. Mondom, volt két fajta, a szinárnyalat volt kicsit más. Gondolom más gyártó. És az egyik vitte a vasat könnyen, a masiknál meg izomból kellett nyomni a fúrót 10 másodpercig.
Válasz bandigh #316. hozzászólásáraNem szoktam fűzőt használni.
Köszönöm a jó tanácsokat mindenkitől
Válasz F-A-R-M-E-R #312. hozzászólásáraEzzel és direktben kell használni.És ne sajnáld főleg a szélein sűrűzd az ajánlotthoz képest.https://tradex.hu/onfuro-lemezcsavar-hatlap-fejjel-epdm-alatet-2702
Ezzel meg fához illetve két lemezt egymáshoz,ezzel fűzöd össze a trapézlemezt ahol egymásra fekszik.Fémhez nem jó mert vékony a hegye és kicsi lyukat fúr-beleszakad a vasba.https://tradex.hu/sorolo-csavar-epdm-alatet-2708
Válasz Büresz #313. hozzászólásáraMeg kell nézni, nekem 2 fajta csavart adtak, az egyik sokkal jobban vitte, pedig majdnem egyformák voltak, fémhez való. Azt hiszem amelyiknek meghúzáskor kifehéredett a gumi a festék alatt, az volt a gyengébb minőség
Válasz F-A-R-M-E-R \ #312. hozzászólásáraVigyázz,mert van belőle fűző csavar,ugyanezzel a fejjel, csak a lemezt a lemezhez fogja
Válasz F-A-R-M-E-R \ #312. hozzászólásáraÖnmetsző csavar elvileg nem kell előfúrni 3mm vastagságnál sem.
De nekem volt, hogy a sima profilba is belekenődött.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #312. hozzászólásáraDirektbe lehet csak fémhez való kell.
Üdv.
Trapézlemezt milyen technikával lehet 3-as falú zártszelvényhez fogatni, ezekkel a csavarokkal?
Elő kell fúrni, vagy direktbe belehet hajtani??
Sziasztok! Szeretném kérdezni sátor géptároló van e valakinek? Tapasztalat? jó-e? Garvetti vagy Shelterall? Véleményekre lennék kíváncsi.
Válasz gazda.f #309. hozzászólásáraBaromi sok mindentől függ. Ha a papírmunkát meg tudod "spórolni" Akkor szerintem 3M-ből ki lehet hozni talán kevesebből is. Amennyiben mindent kiadsz a kivitelezőnek akkor kb 8-10M-re saccolom.
Üdv! Egy ehhez hasonló építmény nagyságrendileg mennyibe kerület?
SziasztoK!
Ki mit tud arról, hogy fóliasátor építéshez kell-e engedélyt kérni, illetve terveket készíteni?
3 db 9x21 méterest szeretnék, 4,5 méter belmagassággal.
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Válasz lac* #306. hozzászólásáraSzellőzőpadozatos, magát kitároló esetén nem kellene a tranzit feltétlen
Válasz bandigh #305. hozzászólásáraValószínű nekifogok 2db 5_600t_ásnak, + tranzitnak jövőre
Válasz lac* #303. hozzászólásáraMaga a siló nem drága, az alapot meg a villanyt kell nagyon okosan csinálni, a kőművesmunkával lehet elcsúszni szerintem.
Válasz traktorajtóhajtogató #302. hozzászólásáraMindennel együtt, viszont az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mindent én intéztem, és nem adtam ki a kezem közül az irányítást, ezzel szerintem legalább 20%-ot spóroltam.
A szigetelés még kérdéses. Vagy csak 5cm, és belülről szigetelem az egyik felét 10cm nikecellel, vagy 10cm-es panel lesz körbe. Ár függő lesz mivel kb 25-30M csak a héjazat.
Toronysilót épített valaki mostanában?
Válasz traktoroskiskukac #300. hozzászólásáraAlapozással, vagy anélkül? Szigetelés hány centi vastag és milyen anyag? Engem is érdekelne egy modernebb szigetelt burgonyatároló hűtéstechnikával.
Válasz pamko #298. hozzászólásáraÜdv!
Hasonló cipőben jártam én is. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy édesapámnak holtig tartó haszonélvezeti jogot jegyeztettünk be. Mivel ő nem írta alá magát a szerződést amiben rögzítve volt, hogy 5 évig nem változtatjuk a föld műv ágát ezért az ő kérelmét elfogadták és kivontuk a nekünk tetsző területet.
(ez valami új kiskapu, nekünk is az ügyintéző kereste ki, majd mentünk az osztályvezetőhöz aki rábólintott, azóta meg is kaptuk az engedélyt)
Ha jól emlékszem 400nm-ig ingyenes a kivonatás(csak egyszer) és szakvéleményből is kevesebb kell.
400nm fölött meg írjátok bele, hogy mg-i tevékenység céljából kell a plusz terület és akkor csak az 50%-át kell kifizetni a földvédelmi járuléknak.
Válasz J.D. Borda #293. hozzászólásáraKeresgélj még egy kicsit. Most épül 2 csarnokom, az egyik lényegében kész van lemezből 700nm ipari padlóval, felfalazva 35e/nm a vége. A második 700nm hűtőház szigetelve szendvics+ lemez szigetelés, hűtő-fűtőrendszerrel szellőztetéssel 60e/nm körül számolom.
Válasz pamko #298. hozzászólásáraAz elkerítés nyugodtan mehet a lényeg hogy a művelési ágnak megfelelő állapotban maradjon.
Adott egy hrsz,aminek egy resze "kivett út,udvar,tanya" ,a másik resze szanto.A kivont nm eleg keves.
Új szerzeményként nem tudok kivonni belőle 5 évig ,csak útra engedik.
Az működhet,hogy a szántó részből tetszőleges méretet hozzákeritek a tanyahoz,igy kialakitva a telephelyet,de épuletet,színt nyilván csak a kivett tanyaterületre epitenék,viszont a gépek mozgàsàra a hozzákeritett szántó teruletet is igénybe vennèm,amit mondjuk kaszálonak használnék és pihentetettnek jelentenék(akár támogatásra is)
Földhivatali szempontbol művelési ág,..stb változna-e valami az elkerités miatt?
Támogatási szempontból ,támogathato-e
azért ,mert be van keritve parlaģ,vagy befüvesítve?
Válasz J.D. Borda #293. hozzászólásáraÉs mi az a minden? Fesztávtól, falmagasságtól függetlenül kb. 90 ezer Ft/m2?
Mert elég sokféle tárolót lehet építeni. Már csak az sokat módosít, hogy festett vagy horganyzott a váz. Két évvel ezelőttről tudok árat, kompletten, 4000 m2-re, betároló rendszerrel, az ennél (ha nem is jóval, de) kedvezőbb volt... Tényleg nem éri meg tárolni.
Válasz J.D. Borda #295. hozzászólásáraEz is annak készült,mert ipari padló és fal van stb .
Válasz Bolha. #294. hozzászólásáraez felbetonozott magtári ár nem géptároló bocs nem írtam jól akkor.
Válasz J.D. Borda #293. hozzászólásáraAzosztigen Tavaly kedtünk el építeni egy 12x40 méterest,hogy ne ázzanak a jd-k meg a zetorok hehe,de az lényegesen olcsóbbra jött ki.
(ami azóta már kész van)
Akit érdekelne... kértem pár helyen árat tárolóra... Jó kis árak vannak..
Tervezés beton minden, ami kell kb. 90e ft/m2-re jön ki... Szép árak lettek...
Válasz UE-28 #290. hozzászólásáraHát ha megmérik akkor lehet,hogy más eredmény jön ki,lehet,hogy én néztem el amikor csináltam.Már nyugdijas vagyok,nem látok rendesen.
Valahol írtam a nettó lég m3 számít meg nem lehet két épület szerkezetileg egyben.Legalábbis addig amíg le nincs papírozva mivel ezt is be kell jelenteni, megnézik, megmérik majd a földhivatalnál beírják térképre felrajzolják.
És ne adj isten utána leesik az álmennyezet meg összenő a két épület azt nem nézik.
Válasz Földönfuto #288. hozzászólásáraNe legyen igazam, de ha meleg a pite (ellenőriznek), akkor azt feltételezem nem bemondásra, hanem saját maguk mérésére teszik.
Persze mivel minden épületed hivatalos, így nem lehet problémád
Válasz atisgyulai #284. hozzászólására
Válasz atisgyulai #284. hozzászólásáraAkkor majd ennyit mondok ha valaki kérdezi.
Válasz laikus87 #286. hozzászólásáraDe akkor meg ha jól tudom valami büntit kell fizetni (10 éven belül épült esetén).
De lehet hogy így is olcsóbb, vagy legalábbis egyszerűbb a bürokrácia.
Válasz pamko #281. hozzászólásáraÉn azt tanácsolom, menj be az illetékes építésügyi hatósághoz (nálunk a járási hivatalban van), és kérdezd meg 4 szemközt az illetékest, hogy mi lenne, ha építenél egyet engedélyek nélkül, és utána kérnél rá fennmaradási engedélyt. Nekem "nem hivatalosan" ezt tanácsolták, aztán ugye tudjuk, hogy hivatalonként változik a hozzáállás, az ügyintéző személye, attitűdje, viszont egy próbát megérne.
Válasz pamko #282. hozzászólásáraSzerintem az lehetetlen.
Ami utánajárás van ... azt nem lehet számokban megadni.
Egyik hivatal ezt kér, másik máshogyan értemez egy jogszabályt, egymásra mutogatva!
Valahogy így:
Válasz Földönfuto #283. hozzászólásáraÉs ugyebár pontosan 2,22222222.....méter belmagasságú, így pont belefért a 100légköbbe.
Válasz pamko #281. hozzászólásáraAz enyém 9x5m-es,én nem kértem semmiféle engedélyt./ha a feleségemet nem számítom/
Válasz pamko #281. hozzászólásáraEsetleg ennel a peldanal maradva,vki nem tudna szamszerusiteni az engedelyezesi koltsegeket?
Válasz bandigh #280. hozzászólásáraPedig ku..va hangos volt ez a nagy ,"engedely nelkul epites"propagandaja.
Mondjuk ha azt nezzuk, egy 35nm-es garazs belefer az engedelyeztetes nelkulibe...csak az rajtunk nem segit
Válasz pamko #279. hozzászólásáraHát gondolom terveztetni kell, meg gyártatni lakatossal, meg papíros emberrel építtetni, szóval a háziépítés költségének a többszöröse lehet.
Válasz bandigh #278. hozzászólásáraÉs engedélyezni egy ilyet,vajon milyen költség?
Válasz pamko #275. hozzászólásáraTehát a fotón látottnak a negyedét lehet megépíteni egyben.