Hirdetés
Fórum
- Kukorica terményárak új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- MTZ 1221 traktor új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Ingyenes RTK korrekció közösségi alapon új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Fokhagyma termesztés új
- Traktorvásárlás új
- Műtrágya árak új
Cikkajánló
Támogatott tartalom

Ne maradjon le, hamarosan lezárul a Kisüzem pályázat!
Akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető.
Hirdetés

462 hozzászólás
Válasz agrogal #347. hozzászólásáraSzálloda lesz teheneknek, meg az elemozsiának.
Sosem gondoltam volna hogy egyszer új tehén istálót fogok építeni.
Válasz Anonimus82 #349. hozzászólásáraAz oszlopot később állítjátok fel, vagy eleve a beton alapra állítva, vasalva betonozzátok be?
Válasz Anonimus82 #354. hozzászólásáraNagyon fasza!
!
Lehet kibérelem egyszer a "zsalut", ha nem laksz túl messze!
Ha meg nem megy, akkor legyártjuk
4 szál vas jól látom? 12es vagy vastagabb?
Válasz .Feco. #353. hozzászólásáraValahogy újabban nem mozgat meg az, hogy egy tároló vagy akármi meglesz-e 30-40 év múlva, sokat nemhiszem hogy látok belőle
Válasz .Feco. #357. hozzászólásárade már elmúlt...
Válasz #bandi #355. hozzászólásáraannyira nem kell csarnok, csak lépten nyomon ezeket a hirdetéseket dobja fel és kíváncsi lettem...
Válasz Anonimus82 #349. hozzászólásáraEz annyira bejön nekem, meg itt egy elveteműlt gazdatársamnak, hogy megnéznénk személyesen.
Válasz .Feco. #353. hozzászólásáraSzerintem kérj egy naprakész árajánlatot, csarnokra.
Meg ugye ha ma kitalálod, minimum egy év, meg 5 év öregedés
Válasz A.I. #350. hozzászólására315mm átmérő 4 M magas
Válasz #bandi #352. hozzászólásáraKb hasonló, vagy inkább olcsóbb, de az egy épület ami 30-40 év múlva is ott állna…
Válasz .Feco. #351. hozzászólásáraMiért, ugyananaz a méret csarnokvázzal, alapozással, trapézlemezzel mennyi lenne?
Válasz #bandi #346. hozzászólásáraAmi nem dongavazas annak nyitható az oldala is, bennem is felbuffent a napokban, hogy nem lenne rossz, de olyan arat mondtak, hogy megkapaszkodtam a székben, akkor megláttam…
Válasz Anonimus82 #349. hozzászólásáraEz tetszik, ügyes! Milyen cső 220mm?
)
(Amúgy valami engedélyes a kivitelezés, vagy anya megengedte jellegű?
Válasz Josku #341. hozzászólásáraÉn ép most csinálok

Válasz Josku #341. hozzászólásáraés így nem fognak az egerek meg patkánoyok szétrágni mindent?
Válasz Josku #341. hozzászólásáraPontos szintezés az oszlopok lerakasanal betonba,arra fa tetőszék lekötve cuggpantal.Ennek egy baja van,engedélyt nem kaphat a nem minősített anyag miatt.Ilyen színeket a 90 években lehetett csinálni feketén,ha nem zavarta a szomszédot.Pl tanya.faluszéle stb
Válasz alair #345. hozzászólásáraSzerintem olyan nincsen amit te leírtál, hogy milyet szernél. Vannak az íves sátrak, viszonylag jó árakkal, de ugye csak a két végén tudsz belemenni. Olyan aminek az oldala is kinyitható, kb csak azt találtam amit linkeltem. Ez már kevésbé olcsó, de jó lehet. Olyan, hogy oldalt húzgálható ponyva, mint a kamionon, az kb egyedi gyártással lehetne, tehát csináltatsz egy csarnokvázat, aztán egy ponyvás céggel gyártatsz rá egyedi ponyvákat, de így szerintem nem lesz olcsó egyáltalán. Akkor mindegy ha csinálsz az oldalára zártszelvényből ajtókat az oszlopok közé, aztán beponyvázod.
Válasz #bandi #340. hozzászólásáraIgen, valami ilyesmi megoldás kellene. A linkelt cég weboldalát ismerem...
Konkrét építési/használati tapasztalatokra lennék kíváncsi, de úgy tűnik, hogy a kérdés nem üti meg senki ingerküszöbét annyira, hogy válaszoljon... Vagy Magyarországon senki nem épített még tárolósátrat...
Válasz #bandi #342. hozzászólásáraSzomszéd faluban van nagyobb cégnek gépszín, fa villanyoszlopon(telefon oszlopon, de az mindegy is), a szarufák is fából vanna, nem tudom vizveto van-e és ha igen, akkor miből van, teteje lemez, oldala nincs.
A mérete van vagy 10-12x30 kb.
Szerintem 4, max 5 méteres lábosztassal.
Ott van már vagy 5-10 éve.
Papírok? Ez jó kérdés, ha meghalad bizonyos nm-t, akkor kell ha jól tudom és így van még ma is! 50 nm rémlik, de lehet teljesen rosszul emlékszem!
Válasz Josku #341. hozzászólásáraAttól függ, a héjalás mi lenne?!
Válasz Josku #341. hozzászólásáraElég meredek tervnek tünik ez a villanyoszlop dolog
Tervbe van véve egy 7x30x4.5 méretű csarnok szerű épület, ami 3 nagy helységre lenne osztva, ugymind gépszin (2db traktor) magtár, és a legvégébe szénás csűr. Ha beton villanyoszlopok lennének a fő tám oszlopok, és arra menne a tető, miből érdrmesebb ezt kivitelezni, acél vagy fából? Meg fog ezzel valami szerv kötözködni? Hasonló kisgazdaságok tapasztalatait kérdezném.
Válasz alair #338. hozzászólásáraValami ilyenre gondolhatsz
Link
Válasz alair #338. hozzászólásáraBárkinek tapasztalat 338-hozzászólással kapcsolatban?
Kedves Gazdatársak!
8 x 20 x 4m méretű raktársátrat keresek géptárolónak. Minden oldalra ponyvát szeretnék, de az egyik hosszú oldalt szeretném nyitni, hogy onnan lehessen pakolni, onnan álljanak be a gépek. Ide valami szakaszosan feltekerhető, vagy szakaszosan eltolható szekcionált megoldás lenne ideális. ( a 20 méteres oldalszélességet 5-6 darab, 3,5-4méter széles ponyvaszekció zárná, amit egy-egy gép beállásakor félrehúznék, esetleg feltekernék)
Ismertek ilyen, vagy hasonló jellegű sátrat, gyártót, forgalmazót? Minden tapasztalat hasznos lenne! Előre is köszönöm!
Válasz gabika82 #333. hozzászólásáraA kolléga már jól kiszámolta.
Féltetővel jársz a legjobban, de ott is 25m2 lehet hivatalosan. Féltető 4,2m az elején, a másik végén meg 3,8m magas.
Válasz kisfelho001 #334. hozzászólásáraEz a szám arra vonatkozik ha lapos szögű féltetőd van.
Válasz kisfelho001 #334. hozzászólására
nyereg tetőnél ha 45 fokos
33 m2
de itt akkor a gerinc 4 m a szélriln viszont csak 2 m
Válasz gabika82 #333. hozzászólására25 m2
Válasz dnsv #332. hozzászólásáraSzia az nagyságrendileg ha pl 4 méteres gerincmagaságod van az mekkorát jelent?
Válasz gabika82 #331. hozzászólásáraHelló
100 légköbmétertől nem lehet nagyobb a tároló. Gerincmagassága max. 4,5m lehet.
Sziasztok géptárolóra kell engedéky aminek nem beton az alja csak a lábak vannak leöntve illetve mekkora épület fér bele amire nem kell emgedély?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #329. hozzászólásáraMeg be kellene tartani a meghúzási nyomatékokat is,de a kivitelezők ezt nem tudják, vagy nem is akarják megérteni. Emiatt beázott nálam a tető a csavaroknál mert túlhúzták, és kinyomta a tömítést.
Aztán kicseréltettem velük az összes csavart a tetőn.
Válasz F-A-R-M-E-R #312. hozzászólásárahttp://ejot.hu/?p=epitoipari_rogzitestechnika&sp=konnyuszerkezetes_epites&ssp=saphir_onfuro_es_opticore_csavarok
Ez profi gyártó!
3 darabot kellett eldobni a 750 négyzetméteren. Azokat is akkor, amikor a dupla Z szelement fúrta.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #312. hozzászólásáraA rövidek a jók,nem kell előfúrni.
Válasz Büresz #326. hozzászólásáraÚgy ám
!
Lényeg, hogy ne vigye el a szél a lemezt, akkor aztán mindegy, hogy mi tartja ott! Szegecs, ilyen vagy olyan csavar, imádság! Álljon, mint a cövek!(vagy harang nyelv)
Válasz A.I. #321. hozzászólásáraTöbb száz nm-t felhasználtam az elmúlt 15 évben de még mind a helyén van. Harangozni is tudni kell.
Válasz A.I. #324. hozzászólásáraszegényeket=szegélyeket
Bocsi mobil önálóskodik!
Válasz atisgyulai #323. hozzászólásáraA szegényeket nálunk is szegecselte a májsztró, de a bordáslemezek tetőn és oldalfali magas bordán csavarral mentek!
Válasz A.I. #321. hozzászólásáraLemezhez lemezt én inkább szegeccsel húztam.
Szerintem erősebb kötés.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #312. hozzászólásáraCsak jó minőségű csavart vegyél, kimondottan csavar szaküzletből.
Nekem sikerült belefutni olyan selejt minőségbe, ahol a fúró rész olyan átmérőjű volt, mint a menet teteje. És csodálkoztam hogy megszaladt.
Van ettől nagyobb átmérőjű neoprém alátét is, ha megengedheted, ajánlom.
És nagyon számít a behajtó gép sebessége. Ha sokat pörög, elkeni a fúróhegyet.
Válasz Büresz #319. hozzászólásáraPedig lemezhez lemezt forgatni célszerűbb azzal, mert annak a fúró hegye csak mag méret, nem teljes, mint a szelemen csavaré!
!
Így a kisebb lyukba a menet fog, de ha nagy a lyuk...
Válasz Büresz #319. hozzászólásáraNem fűző. Mondom, volt két fajta, a szinárnyalat volt kicsit más. Gondolom más gyártó. És az egyik vitte a vasat könnyen, a masiknál meg izomból kellett nyomni a fúrót 10 másodpercig.
Válasz bandigh #316. hozzászólásáraNem szoktam fűzőt használni.
Köszönöm a jó tanácsokat mindenkitől

Válasz F-A-R-M-E-R #312. hozzászólásáraEzzel és direktben kell használni.És ne sajnáld főleg a szélein sűrűzd az ajánlotthoz képest.https://tradex.hu/onfuro-lemezcsavar-hatlap-fejjel-epdm-alatet-2702
Ezzel meg fához illetve két lemezt egymáshoz,ezzel fűzöd össze a trapézlemezt ahol egymásra fekszik.Fémhez nem jó mert vékony a hegye és kicsi lyukat fúr-beleszakad a vasba.https://tradex.hu/sorolo-csavar-epdm-alatet-2708
Válasz Büresz #313. hozzászólásáraMeg kell nézni, nekem 2 fajta csavart adtak, az egyik sokkal jobban vitte, pedig majdnem egyformák voltak, fémhez való. Azt hiszem amelyiknek meghúzáskor kifehéredett a gumi a festék alatt, az volt a gyengébb minőség
Válasz F-A-R-M-E-R \ #312. hozzászólásáraVigyázz,mert van belőle fűző csavar,ugyanezzel a fejjel, csak a lemezt a lemezhez fogja
Válasz F-A-R-M-E-R \ #312. hozzászólásáraÖnmetsző csavar elvileg nem kell előfúrni 3mm vastagságnál sem.
De nekem volt, hogy a sima profilba is belekenődött.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #312. hozzászólásáraDirektbe lehet csak fémhez való kell.