Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Poénok új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Kukorica vetőmagok új
427 hozzászólás
6 méteres távot milyen vasanyaggal lenne érdemes áthidalni? Vagy legyen akác gerenda?
Válasz Josku #375. hozzászólására8 éve 500 euró volt bruttóban, szereléssel együtt. A 125 széles.
Válasz mtz1221 #374. hozzászólásáraMuszály minden lehetősèget megfogni. Pár napja kértem árat egy sima műanyag bejárati ajtóra, a cs.házunkra, azt hittem rosszúl látok. 1db ajtó kompletten szerelés nélkűl 320 ezer Ft.
Válasz Anonimus82 #372. hozzászólásáraMeg jött, kösz. Jó látni hogy vannak még ott is emberek akik nem mástól várják a segítséget, hanem megcsinálják maguknak.
Válasz Anonimus82 #366. hozzászólásáraKöszönöm szépen! Megvan az egész őszi és jövőnyári program. A csövet már meg is vettem, minden más megvan.
Válasz mtz1221 #371. hozzászólásáraMost talán.
Válasz Anonimus82 #370. hozzászólásáraEgy kép már jött, csak a videót várom még.
Válasz mtz1221 #369. hozzászólásáraTalán sikerült elküldeni
Válasz Anonimus82 #368. hozzászólásáraÉn megnézném. rover@stcable.net
Bárkinek segít vagy érdekli küldök videót.
Válasz Anonimus82 #366. hozzászólására(Élő) emelő
Válasz Josku #361. hozzászólására tegnap volt öntve egy 2-3 nap és veszem le róla.4 szál 12 vas minden 20 cm kengyel 6 vas és 100 kg cement a tetejére 20 menetes szár+ alap neki 1m*1m*0.90mély. Keverővel keverve ha van traktor rakodóval vagy egy élő talicskát felemel és aztán ki lapátol
Válasz A.I. #364. hozzászólásáraPersze egyből törik és évek alatt lehetnek gikszerek.Javithatatlan és a nagy viharok csavaros erejét sem bírja ha bele kap a tetőbe.
Válasz agrogal #363. hozzászólásáraKöszönöm!
Én most nem tervezek építeni meg pár évig, de tetszik a dolog!
Miért baj hogy merev?
Koccanásra ütközésre gondolsz?
Nehogy elem vagy mögém ugorjon!
Válasz A.I. #360. hozzászólásáraPontalapba már be kell tenni a vasalást ami kengyelezett normális betonvas szerkezet legyen.Statikussal átbeszélni.Amúgy a helyszínen öntött beton oszlopot nem ajánlom gepszinnek mert nagyon merev és sérülékeny.Ha már beton akkor legalább zsalubeton elemből felrakni és azt beonteni.
Válasz agrogal #347. hozzászólásáraSzálloda lesz teheneknek, meg az elemozsiának.
Sosem gondoltam volna hogy egyszer új tehén istálót fogok építeni.
Válasz Anonimus82 #349. hozzászólásáraAz oszlopot később állítjátok fel, vagy eleve a beton alapra állítva, vasalva betonozzátok be?
Válasz Anonimus82 #354. hozzászólásáraNagyon fasza!
Lehet kibérelem egyszer a "zsalut", ha nem laksz túl messze!
Ha meg nem megy, akkor legyártjuk !
4 szál vas jól látom? 12es vagy vastagabb?
Válasz .Feco. #353. hozzászólásáraValahogy újabban nem mozgat meg az, hogy egy tároló vagy akármi meglesz-e 30-40 év múlva, sokat nemhiszem hogy látok belőle
Válasz .Feco. #357. hozzászólásárade már elmúlt...
Válasz #bandi #355. hozzászólásáraannyira nem kell csarnok, csak lépten nyomon ezeket a hirdetéseket dobja fel és kíváncsi lettem...
Válasz Anonimus82 #349. hozzászólásáraEz annyira bejön nekem, meg itt egy elveteműlt gazdatársamnak, hogy megnéznénk személyesen.
Válasz .Feco. #353. hozzászólásáraSzerintem kérj egy naprakész árajánlatot, csarnokra.
Meg ugye ha ma kitalálod, minimum egy év, meg 5 év öregedés
Válasz A.I. #350. hozzászólására315mm átmérő 4 M magas
Válasz #bandi #352. hozzászólásáraKb hasonló, vagy inkább olcsóbb, de az egy épület ami 30-40 év múlva is ott állna…
Válasz .Feco. #351. hozzászólásáraMiért, ugyananaz a méret csarnokvázzal, alapozással, trapézlemezzel mennyi lenne?
Válasz #bandi #346. hozzászólásáraAmi nem dongavazas annak nyitható az oldala is, bennem is felbuffent a napokban, hogy nem lenne rossz, de olyan arat mondtak, hogy megkapaszkodtam a székben, akkor megláttam…
Válasz Anonimus82 #349. hozzászólásáraEz tetszik, ügyes! Milyen cső 220mm?
(Amúgy valami engedélyes a kivitelezés, vagy anya megengedte jellegű?)
Válasz Josku #341. hozzászólásáraÉn ép most csinálok
Válasz Josku #341. hozzászólásáraés így nem fognak az egerek meg patkánoyok szétrágni mindent?
Válasz Josku #341. hozzászólásáraPontos szintezés az oszlopok lerakasanal betonba,arra fa tetőszék lekötve cuggpantal.Ennek egy baja van,engedélyt nem kaphat a nem minősített anyag miatt.Ilyen színeket a 90 években lehetett csinálni feketén,ha nem zavarta a szomszédot.Pl tanya.faluszéle stb
Válasz alair #345. hozzászólásáraSzerintem olyan nincsen amit te leírtál, hogy milyet szernél. Vannak az íves sátrak, viszonylag jó árakkal, de ugye csak a két végén tudsz belemenni. Olyan aminek az oldala is kinyitható, kb csak azt találtam amit linkeltem. Ez már kevésbé olcsó, de jó lehet. Olyan, hogy oldalt húzgálható ponyva, mint a kamionon, az kb egyedi gyártással lehetne, tehát csináltatsz egy csarnokvázat, aztán egy ponyvás céggel gyártatsz rá egyedi ponyvákat, de így szerintem nem lesz olcsó egyáltalán. Akkor mindegy ha csinálsz az oldalára zártszelvényből ajtókat az oszlopok közé, aztán beponyvázod.
Válasz #bandi #340. hozzászólásáraIgen, valami ilyesmi megoldás kellene. A linkelt cég weboldalát ismerem...
Konkrét építési/használati tapasztalatokra lennék kíváncsi, de úgy tűnik, hogy a kérdés nem üti meg senki ingerküszöbét annyira, hogy válaszoljon... Vagy Magyarországon senki nem épített még tárolósátrat...
Válasz #bandi #342. hozzászólásáraSzomszéd faluban van nagyobb cégnek gépszín, fa villanyoszlopon(telefon oszlopon, de az mindegy is), a szarufák is fából vanna, nem tudom vizveto van-e és ha igen, akkor miből van, teteje lemez, oldala nincs.
A mérete van vagy 10-12x30 kb.
Szerintem 4, max 5 méteres lábosztassal.
Ott van már vagy 5-10 éve.
Papírok? Ez jó kérdés, ha meghalad bizonyos nm-t, akkor kell ha jól tudom és így van még ma is! 50 nm rémlik, de lehet teljesen rosszul emlékszem!
Válasz Josku #341. hozzászólásáraAttól függ, a héjalás mi lenne?!
Válasz Josku #341. hozzászólásáraElég meredek tervnek tünik ez a villanyoszlop dolog
Tervbe van véve egy 7x30x4.5 méretű csarnok szerű épület, ami 3 nagy helységre lenne osztva, ugymind gépszin (2db traktor) magtár, és a legvégébe szénás csűr. Ha beton villanyoszlopok lennének a fő tám oszlopok, és arra menne a tető, miből érdrmesebb ezt kivitelezni, acél vagy fából? Meg fog ezzel valami szerv kötözködni? Hasonló kisgazdaságok tapasztalatait kérdezném.
Válasz alair #338. hozzászólásáraValami ilyenre gondolhatsz
Link
Válasz alair #338. hozzászólásáraBárkinek tapasztalat 338-hozzászólással kapcsolatban?
Kedves Gazdatársak!
8 x 20 x 4m méretű raktársátrat keresek géptárolónak. Minden oldalra ponyvát szeretnék, de az egyik hosszú oldalt szeretném nyitni, hogy onnan lehessen pakolni, onnan álljanak be a gépek. Ide valami szakaszosan feltekerhető, vagy szakaszosan eltolható szekcionált megoldás lenne ideális. ( a 20 méteres oldalszélességet 5-6 darab, 3,5-4méter széles ponyvaszekció zárná, amit egy-egy gép beállásakor félrehúznék, esetleg feltekernék)
Ismertek ilyen, vagy hasonló jellegű sátrat, gyártót, forgalmazót? Minden tapasztalat hasznos lenne! Előre is köszönöm!
Válasz gabika82 #333. hozzászólásáraA kolléga már jól kiszámolta.
Féltetővel jársz a legjobban, de ott is 25m2 lehet hivatalosan. Féltető 4,2m az elején, a másik végén meg 3,8m magas.
Válasz kisfelho001 #334. hozzászólásáraEz a szám arra vonatkozik ha lapos szögű féltetőd van.
Válasz kisfelho001 #334. hozzászólására
nyereg tetőnél ha 45 fokos
33 m2
de itt akkor a gerinc 4 m a szélriln viszont csak 2 m
Válasz gabika82 #333. hozzászólására25 m2
Válasz dnsv #332. hozzászólásáraSzia az nagyságrendileg ha pl 4 méteres gerincmagaságod van az mekkorát jelent?
Válasz gabika82 #331. hozzászólásáraHelló
100 légköbmétertől nem lehet nagyobb a tároló. Gerincmagassága max. 4,5m lehet.
Sziasztok géptárolóra kell engedéky aminek nem beton az alja csak a lábak vannak leöntve illetve mekkora épület fér bele amire nem kell emgedély?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #329. hozzászólásáraMeg be kellene tartani a meghúzási nyomatékokat is,de a kivitelezők ezt nem tudják, vagy nem is akarják megérteni. Emiatt beázott nálam a tető a csavaroknál mert túlhúzták, és kinyomta a tömítést.
Aztán kicseréltettem velük az összes csavart a tetőn.
Válasz F-A-R-M-E-R #312. hozzászólásárahttp://ejot.hu/?p=epitoipari_rogzitestechnika&sp=konnyuszerkezetes_epites&ssp=saphir_onfuro_es_opticore_csavarok
Ez profi gyártó!
3 darabot kellett eldobni a 750 négyzetméteren. Azokat is akkor, amikor a dupla Z szelement fúrta.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #312. hozzászólásáraA rövidek a jók,nem kell előfúrni.