Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ 1221 traktor új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- IH 6200 vetőgép – vélemények? új
- Zetor traktorok új
- Glifozát új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Legelő telepítés, gondozás, stb... új
- Ingyenes RTK korrekció közösségi alapon új
Cikkajánló

1414 hozzászólás
Válasz Norbi6330 #1413. hozzászólásáraHa profit akarsz akkor manitou.
Kissebb gazdaságba egy ismerősnek faresin van, nekik megfelel.
Ilyennel még nemdolgoztam.
Nálunk azvolt a döntő, ha eladjuk valamikor értékes eladható maradjon. És megbízható!
Válasz rtamas1976 #1411. hozzászólásáraAkkor milyen gépet érdemes venni ami jó? Szerinted.
Válasz Norbi6330 #1410. hozzászólásáraMárkaszervíz javítja , de csak a probléma van vele.
Válasz Norbi6330 #1410. hozzászólásáraA kezelhetősége aki ezthasználja annak lehet jó, de aki beül másik után az katasztrófa.
A hűtő gyakran eldugul, a gémben a csövek nemigazán bírják. Elektromos problémák.
Válasz rtamas1976 #1403. hozzászólásáraHali. Azért kicsit többet irhatnál rolla? Nem csak enyit hogy szar és kész.
Válasz Sk Laci #1408. hozzászólásáraNem véletlen!
Jó gépek.
A 732t be aligvan elektronika.
Még a gémkitolás is karral működik.
A legjobb állattartó telepre, a gyilkosoknak!
Válasz rtamas1976 #1406. hozzászólásáraManituk dominálnak mifelénk. 10 rakodóból 8 Manitu. Itt-ott akad Caterpillar, a többi ritka, akár csak a fehér holló.
Válasz rtamas1976 #1406. hozzászólására170l szivattyú, 136le cvt váltó, csillapított gém, hid.eszközcsere, légfék, vontatással.
Válasz Sk Laci #1404. hozzászólásáraManitou741 premium 2022
És 1 732turbó 2000 évjárat ez az állatartó telepen.
Válasz Norbi6330 #1402. hozzászólásáraA szomszédban van kettő bérgép, pár évesek, a pontos típust nem tudom de 3-4 ezer óra van bennük. Majd utána nézek....
Válasz rtamas1976 #1403. hozzászólásáraMi van nektek?
Válasz Norbi6330 #1402. hozzászólásáraTipus szerint nemtudom milyenvan a barátomnak, de mijárunk nála rakodni ha elromlik. És gyakran segítünk neki!
Kezelni is útálatos. Kb 5-6éves
Hali Bobcat tl470hf tl38.70hf teleszkópos rakódnak van valakinek? Érdeklődnék hogy milyen gépek, mi a gyengéje mennyire jó gép?
Ezt kapható magyarba?
Válasz Sk Laci #1396. hozzászólásáraKi van ez találva baszki nincsenek véletlenek.
Hirtelen megvagyonosodtak bennfentesek elhiheted.
Nesztek digitalizálás rohanjon mindenki
Válasz .Fecó. #1382. hozzászólásáraPedig tapasztalatból mondom gond nélkül el van a trágyában és karám trágyázásban is . Havernak van egy fülke nélküli Evrun ER 10 talán a számában nem vagyok biztos . 6 év majd 7000 óra és a saját kistelepi munkájukra nagyon jó . Évente 40-60 bika ellátása és minden telepi munkát ez csinál és nagyon be vált kis gépek . 5500 óránál motort meg kellett generálozni de amúgy komolyabb gond nem volt vele , sőt pont Sherpásoknál volt gyorsabban alkatrész hozzá mint a saját forgalmazójánál .
Válasz envagyok2 #1397. hozzászólásáraNem tudom.
Rossz bele gondolni, ha valami ilyen tortúrán kellene az embernek végigmennie.
Válasz Sk Laci #1396. hozzászólásárahát gyerekek, ez durva. és aki nem tudja alátámasztani? mármnint hogy nincs meg egy 30 éves adásvételije, vagy örökségije? az kész, beszopta?
Válasz envagyok2 #1395. hozzászólásáraMa az esti hírekben a kataszteri hivatal magas beoszású embere felszóllította az ingatlantulajdonosokat, hogy mindenki ellenőrizze le, még a nevén e vannak az ingatlanok, nincsen e változás. Ha lenne, menjen be a földhivatalba és kérvényezze az ingatlanjai helyreállítását papír formájú adásvételivel vagy örökségivel alátámasztva, ha valami hiányozna a nevéről.

Ez kicseszettül örömteli felhívás
Ma újraindították az online rendszert, de újból összeomlott. Per pillanat még mindig használhatatlan a rendszer.
Válasz Sk Laci #1388. hozzászólásárade hogy érted, hogy archiválják, hogy annyira kuka az egész, hogy a papír alapról újra kell építeniük az egész nyilvántartást, hogy minden elveszett, mehetsz be, és vheted a papírjaidat, hogy mi a tiéd, és mi nem? oda is elért a hosszú bájtok éhszakája?
a másik részét, hogy mennek a csalások, nem is értem baszki, hogy ez hogy lehetséges európa közepén? ez milyen ország, minden de minden maffia?
Válasz szanberg #1393. hozzászólásáraNéztem én is egykét percig meg hallgattam is....
Pechükre már nem gondolkozunk többet egyedi vasak beszerzésében legyen kisirleti nyúl a rosseb...
Válasz $HMP$ #1392. hozzászólásáraNéztem ma a Sherpa gyártónak a mezőgazdasági teleszkópos rakodóját, 735-ös. Jó vas van benne, a gém kifejezetten fasza rajta.
Kíváncsi leszek mennyire fogja bírni a strapát
Válasz barazdabetyar. #1391. hozzászólásáraSzerintem ezek ilyen majdnem díszrakodók trágyában izibe lehorgonyzó fajta.
Válasz $HMP$ #1390. hozzászólásáraNekem UN-053 van terepes.Két hibája van.Széles,és emelhetne magasabbra.
Ez nagyon tetszik.
Válasz barazdabetyar. #1389. hozzászólásáraViszonylag szimpatikus is ami kint van.
De ki a franc mer ilyet venni ahol 10000 tonnákat mozgatnak.
Manitu is hullik szejjel ha hasznalt olcsot vesz vlk több munkára mindig van vele vlm szar.
Válasz Gumóka #1384. hozzászólásáraWeidemannt dicsérték itt egy tehenészetbe.A sofőr,azt mondta,jobb mint a manitú.Azt is hajtott.
Válasz envagyok2 #1386. hozzászólásáraIgen összeomlott az online rendszer. Tegnap nem sikerült megnyitnom az oldalt, ahol a nyilvántartás van.
Viszont papír formábam megvan nekik /archiválják/. Akik elektronikusan adják be az adásvételiket, ahoz nem tudok hozzászólni. Szerintem azok is vannak elmentve valahol.
Mindegy hogy összeomlik vagy nem a rendszer, csalások mennek. Van a közelembe egy jegyző, aki 150 ha földet csak úgy átírt másra, bírósági ügy volt. Földek visszakerültek a tulajhoz. A jegyző tovább fojtatja a munkáját. 4 járással volt odáb a földterület, mint ahol a jegyző irodája van. És az őgyekedő meg másirányból vagy 5 járással volt más irányból. Benne volt a szlovák TV-ben 4 évvel ezelőt.
Másik jegyzőtől meg 5 évre elvették a jegyzői munkát, mert az örökösök összeszólalkoztak az örökségen és a jegyzőt hibáztatták "vagyonszürkítéssel".
Sk-ban minden azon múlik, kinek milyen ismeretsége van.
Válasz mtz1221 #1381. hozzászólásáraEhez hasonló kínai förmedvényvan a havernak.
Jó ha van , de jobb ha nincs!
Válasz Sk Laci #1377. hozzászólásáraLaci, mi a helyzet nálatok az ingatlannyilvántartással, tényleg minden összedőlt?
Válasz Gumóka #1384. hozzászólásáraVan itt is mindegyik kínai modellnek, de a kereskedő sem ajánlja föld és trágyamunkákra. Többi kicsi viszont elég komoly gép. Több 10 van a környékemen, olyanoknál akik állatokkal foglalkoznak.
Meg mint ahogy Feco írta más a súlyelosztás ha a hátsó tengelyen van a gém vége.
https://utovarivaci.rs/loader/32
Válasz .Fecó. #1382. hozzászólásáraTalán a weidemannak van derékcsuklós teleszkópgémese, vagyis biztos gyárt más is, de én azt láttam dolgozni, ügyes kis szerkezet.
Válasz .Fecó. #1382. hozzászólására3ad ára egy teleszkóposnak, és megfordított kerekekkel elég jól elboldogul a trágyában is. De biztos nem egésznapos nagyfarmi munkára vannak kitalálva. Viszont ha van gödör is, akkor a teleszkópos is ottmarad. Pont emiatt lett homlokrakodó már 2tő is, naggyal kiszedem mindenhonnan.

Válasz mtz1221 #1381. hozzászólásáraEzek trágyában a használhatatlanságot súrolják, a súlyeloszlásuk nagyon nem a sáros, csúszós telepre való, márpedig a trágya alatt van egy rétegváltás, ahol az alja kemény és csúszós, a teteje pedig habarica.. ráadásul összetolni sem igazán jó, mert emeléskor a kanál hátrafelé is halad, nem csak felfelé, mint egy teleszkópos esetében! Kavicsnál nem gond, mert ott fel tud mászni a halomra, de trágya esetében nem igazán lehet prizmát rakni vele sem..
Válasz barazdabetyar. #1376. hozzászólásáraEZ NEM ELÉG ?
Válasz Sk Laci #1371. hozzászólásáraCatert már nem vennék. Ma már annak is csak a nevét fizeted meg.
Itthon a huntraco is szervízeli, nem mondok inkább semmit.
Itt a szomszéd cég kramert vett talán, 3 is van, nem panaszkodnak rájuk.
Válasz Sk Laci #1377. hozzászólásáraRégi cégnél 3db volt.
Mindégvolt velelük valami.
Tört a gém, és mindég valami herótja volt.
Sokat fogyasztottak.
A szervíz akkoriban messziről járt és jó vastag ceruzájuk volt.
A manitou sokkal stabilabb.
És ha úgyalakul eladhatóbb mint bármi más.
A cégnél 2manitou van.
2000 évjáratú 732 turbó
Öreg de stabil és piszokjó fogyasztású.
Minden mechanikus rajta, még a gémkitolás is. Minimális elektronika.
Pont az állattenyésztésbe való.
A másik 741 premium. Újonan lett véve.
Teljesen hidrohajtás nincs kapcsolgatás csak gáztkell nyomni. 40km/h, légfékrendszer és legnagyobb szivattyú. 400óra van most benne. Kurvajó!
Inkább kicsit fizess többet de manitou.
Válasz Sk Laci #1377. hozzászólásáraRégi cégnél 3db volt.
Mindégvolt velelük valami.
Tört a gém, és mindég valami herótja volt.
Sokat fogyasztottak.
A szervíz akkoriban messziről járt és jó vastag ceruzájuk volt.
A manitou sokkal stabilabb.
És ha úgyalakul eladhatóbb mint bármi más.
A cégnél 2manitou van.
2000 évjáratú 732 turbó
Öreg de stabil és piszokjó fogyasztású.
Minden mechanikus rajta, még a gémkitolás is. Minimális elektronika.
Pont az állattenyésztésbe való.
A másik 741 premium. Újonan lett véve.
Teljesen hidrohajtás nincs kapcsolgatás csak gáztkell nyomni. 40km/h, légfékrendszer és legnagyobb szivattyú. 400óra van most benne. Kurvajó!
Válasz rtamas1976 #1375. hozzászólásáraHa találkozunk az agromason, remélem személyesen is elmondod az okot
Caterpilar van a helyi tsz-nek, és a szomszéd faluban is van egy, ezt elég gyakrak szervizigényes, mindig nyavalya jön rá. Manitut előnybe részesítik, a Cat csak tartalék.
Legkeskenyebb,és legnagyobb hasmagasságú kitológémes melyik?Trágyázni,méteres sárba melyik a legjobb?
Válasz Sk Laci #1371. hozzászólásáraEngedd el!
Válasz *** HM *** #1325. hozzászólására"Milyen rakodóval a leghatékonyabb lepusztítani vastag vályogházakat milyenek az óradíjak?"
Bele kell költöztetni egy halmozottan hátrányos helyzetű családot. Majd azok le rendezik. (Gyorsabban mint a markoló)
Válasz Norbi6330 #1372. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Sk Laci #1371. hozzászólásáraHali itt minden van róla. http://www.munkagepmonitor.hu/m/4565/caterpillar-th330b/
Sziasztok!
Ismeri valaki a Caterpillar teleszkópos rakodókat?
Milyenek? Érdemes velük foglalkozni?
Esetleg a tipusjelzés mit jelent : Caterpillar TH 330B ........ mennyi a teherbírása, mennyi az emelési magasság, esetleg a gémhossz kinyomott állapotba?
Mik a gyengéi?
Manituhoz képest olcsóbbak a piacon.
Válasz $HMP$ #1367. hozzászólásáraAkit írtam nagy gazda cat rakodói voltak.
Volt 7m és 12m triplxes is.
A gémek törtek, horror javítási és alkatrész ár.
A fogyasztása a nh hoz képest duplája.
Az szerintem felejtős.
Akkor inkább nh.
Válasz $HMP$ #1362. hozzászólásáraKramer a Claas futtatta/árazta be a piacnak(jól csinálták).
Manitouval kissebbel dolgoztam, ami powershiftes volt. Kissebb, könnyebb, fürgébb, gyorsabb.
Kramer nagy böszme, erős, varios(ezért lomhább) de stabil, széles, hosszú és a magtárt elbontja.
Merlo lassú ezekhez képest.
Nagytestű jcb nagyon keményen nézz ki, brutális(lehet árban is).
Valamiért a nagy manitou, asszem a 960-as nekem nem tetszik.
Kramer újra, 4m3 kanál kamion rakodásra de magtárba túrni elég a 3 m3 is, mert ott nyújtózkodik rendesen. Hely kell neki a termete miatt.
Válasz $HMP$ #1367. hozzászólásáraTudok egyről, 26.000 üzemóra körül járhat, csak betonon dolgozott, 1 gazdás és patika. Hiba mentes csak a használódásból adódó javítãsok voltak rajta. Szerintem sosem fogják eladni.
Regebbi Cat ek milyenek ?
11 milla korul kinalnak egyet egy emberes nagyon megkimeltnek mondja a kupec .
Válasz $HMP$ #1362. hozzászólásáraNe a gépértékesítővel beszélj!
Szervizest keress!
Nekünk 1 kikötésünk volt.
Csak az az 1 ember jöhet szervizelni és javítani.
Válasz rtamas1976 #1364. hozzászólásáraNem tudom de a környékről nagyon elkezdett kikopni a manitou. Nh, Merlo, JCB jobban megy.