Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Disznóvágás új
- Lamborghini traktorok új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Körbálázót, de milyet? új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Poénok új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1401 hozzászólás
Válasz Sk Laci #1198. hozzászólásáraEgy gazdaságban ég teleszkopos rakodó nagyon hasznos dolog!
Válasz JD Lipi #1197. hozzászólásáraPöpec!
Válasz JD Lipi #1197. hozzászólásáraGratulálok
Válasz .Feco. #1196. hozzászólásáraIgazad van, rakodó témába sohase ástam bele magamat. Amik tetszenek azok a Manituk, csak használtan engedhetném meg magamnak, de nálam nem lenne kihasználva, ezért nem veszek. Azt a 3-4 kamionnyi big-bag mütrágyát és vetőmagot elrakosgatom paletázókocsi emelőtornyával traktoron 3 pontban való függesztésel is. Csak az a gond, hogy az ember nyaka ki van csavarodva, ezt rakodás után pár napig érzem.
Jelentem megvan a rakodo. 602 űő van benne 2015 ös.
Válasz Sk Laci #1194. hozzászólásáraEz kb olyan mintha azt mondanád hogy miért kerül egy 5-os BMW 16 millióba mikor van Opel 6-7 korultol.. manitou meg JCB azért van ennyiért mert azok sokkal kisebb gépek, ha egy 140-150 lóerős nagyszivattyus 5-5,5 tonnás gépet szép belőlük az is itt körül lesz árban..
A Merlo MultiFarmer amin van 3 pont az nem játszik ?
Válasz szanberg #1193. hozzászólásáraEnyiért én se. Még tavaly árultak JCB, meg manitu rakókat 68-70 000 euró körül, volt egy pár hirdetés a neten. Ez a 100 000 + ár nagyon meglepett
Válasz Sk Laci #1192. hozzászólásáraLaci! Mindenhol elszaladt! Bár én nem vennék ennyiért rakodót, van új JCB 22körül.
Válasz .Feco. #1191. hozzászólásáraEz komoly? Mikor szaladtak el enyire az árak?
Válasz Sk Laci #1190. hozzászólásáraMert az új 100 fölött van...
Válasz JD Lipi #1185. hozzászólásáraHa nektek az tetszik, miért is ne.
De ha már 65-70 000 eurós használtat néztek külföldön, miért nem itthon újat? Jótállás 1-2 éves gépnél már elesik, és németeken keresztül intézni, ha valami történik, hát nem tudom szerencsés ötlet e....
Válasz JD Lipi #1187. hozzászólásáraJó választás:
Válasz JD Lipi #1187. hozzászólásáraElőre is grat !
Ha már 55 van benne, rossz nem lehet !
Válasz Szabi. #1186. hozzászólására7055 lesz, ha minden sikerűl.
Válasz JD Lipi #1185. hozzászólásáraAkkor csak a 9055
Válasz Sk Laci #1181. hozzászólásáraHelló. A legjobbat akarjuk es utánajárás alapján a claas teleszkópos rakodó egyes tipusai a legjobbak.
Válasz Sk Laci #1183. hozzászólásáraAkkor viszont én sorry.
Válasz Dave #1182. hozzászólására1168-as hozászóllásában linkelt, és az ottani árak láttán írtam
Válasz Sk Laci #1181. hozzászólásáraKicsit eltévedtél ő JD után érdeklődik... és nem ő linkelt.
Válasz JD Lipi #1168. hozzászólásáraSzia, nem akarok beleszólni a rakodó választásodba, de ha már ilyen drágán nézel rakót, mint amenyiért belinkelted, nem lenne érdemeseb inkáb újonan megvenni?
Miért ragaszkodsz a Claas márkához, más márka nem felelne meg?
Mifelénk Claas nincsen, de Manitu az van úgymond majdnem minden tsz, nagyob maszek, vagy felvásárlóközpontban. Akiknek más márka volt, CAT, Merlo, JCB az is Manitut vett másodjára.
Válasz JD Lipi #1179. hozzászólásáraemil ment
Válasz Diesel Tibor #1178. hozzászólásáraTellszámot adj mar!
Válasz JD Lipi #1177. hozzászólásáraCsak azért kérdeztem mert azt tudni kell a történethez ,hogy ezek a nagy teherbírású gépek 100q-át verik,nekem van egy 9040es gépem ami 100q,és nem bírja meg a mélyalmos trágyára való felhajtást, ezért vettem egy 6030-ast ami csak 70q ugyan azzal a gumi mérettel és szalad a trágya tetején.A 6030asban még nincs 300üó sem,, a 9040,meg közel a 8000üó-hoz .
Válasz Diesel Tibor #1176. hozzászólásáraMagtár műrrágya kint földön stb.
Válasz JD Lipi #1173. hozzászólásáraÁllat tartó telep van-e,vagy csak magtár??
Válasz JD Lipi #1173. hozzászólásárahttps://www.traktorpool.hu/details/telszkópos-rakodó/Claas-Scorpion-7044/3927521/
https://www.traktorpool.hu/details/telszkópos-rakodó/Claas-SCORPION-7044/4344126/
https://www.traktorpool.hu/details/telszkópos-rakodó/Claas-Scorpion-7055-VP-/4617403/
https://www.traktorpool.hu/details/telszkópos-rakodó/Claas-Scorpion-7050/4551194/
Ami szerintem nem árt:
Széles kerék(500)
Központi zsírzó(ezt maxon járatom)
40-es váltó
Ha inkább Magtár, beton plac akkor nem biztos, hogy traktor mintás gumit vennék.(ha nincs állattartás akkor nem kell)
Válasz JD Lipi #1173. hozzászólásáranekünk 2 is van. 3200-3400 :)))
Válasz JD Lipi #1172. hozzászólásáraIrjátok meg pontosan mik a jó tipusok, nem szeretnén rosz szériát vásárolni! Nekünk JD 3400 van és nagyon jó csak öreg mint szekérút!
Helló. Na ez nagyon fasza! Akkorát kell beszélnünk mi legyen! {:cursing:Jöhetnek az infók sácok! Köszi előre is!
Válasz .Feco. #1169. hozzászólásáraLiebherr is felejtős egyenlőre......
Válasz JD Lipi #1168. hozzászólásáraNe hogy 6-ost vegyél !!!!!
Szervizest kérdezd előszőr !
Csütörtökön volt nálam nagy szerviz és a 6-ost felejtsd el.......valami szíjhajtásos ha jól rémlik
Válasz JD Lipi #1168. hozzászólásáraEbből a sorozatos scorpion-bol a 7045-ost, az ujabbol 7055-ost szabad venni, a többi hidraulikaja és váltója gagyi...
mint ahogy a legujabbol is a 745/756 teljesen más mint a sorozat összes többi modellje...
https://autoline.hu/-/teleszkopos-rakodogepek/CLAAS-SCORPION-6035--18071919030523900300
https://www.traktorpool.de/details/Teleskoplader/Claas-SCORPION-6035,-Schaufelrueckfuehrungsautomatik,-Smart-Handling/3574044/
Valamejik meg lesz véve.
Válasz jamo #1166. hozzászólásáraMegjött mámma az új turbó, fel is került a helyére. Annyi, hogy a kipufogó még most is köpte az olajat mert tele folyatta a rossz turbó hehe. Elég büdös égett olajszag van mögötte, igaz már a füstölést elhagyta de egy darabig fogjuk még érezni a kormos kipufogóba ivódott fáradtolajat hehe
Viszont a régi szorulhatott mert csak padlógázon hallatott valamiféle füttyös hangot, ez pedig alapjárattól pici gázadásra is perdűl, hallani, hogy felpörren a turbó, pici halk lágy füttyenést hallat minden gázfröccsre. Szerintem jobban is megy a gép
Válasz szanberg #1165. hozzászólásáraSzolj ha szivat a technika. Rangert visszaberelheted.
Válasz ..MZ/X.. #1164. hozzászólásáraCsillió helyen de azért sehonnan sem sikerült tegnapra szerezni, remélem ma megjön mert össze is kell rakni egyszer, másszor meg kellene a gép is, lenne rakodni való is, illetve közben egy UN földkanalat faragunk ráakaszthatóra, vannak néha kisebb föld-kő munkák aztán a gabona kanalat nemkéne szétbarmolni nagyon.
Válasz szanberg #1162. hozzászólásáraSok variáció nincs, garrett vagy kkk van rajta. Ha a házat nem ette meg akkor komplett középrész csere aztán megy tovább.
De ha gyári kell csillió helyen árulnak perkins alkatrészt.
Válasz envagyok2 #1160. hozzászólásáraReméljük kitart addig amíg megjön az X350d
Válasz ..MZ/X.. #1159. hozzászólásáraMég időben le sikerült állítani-folytani a gépet. Aztán vettem le a nyomócsövet és kész. Most is megy a gép turbó nélkül de kb 20másodperc alatt megtelik színig olajjal.
Közben le is vettük, tengelye eltört középen, most kutatom az újat. Van polcon ami holnapra ideér mondjuk az gyári és elég húzós árban, de úgyis kell, más megoldás meg lassú...
Válasz szanberg #1158. hozzászólásáraTurbó olajcsövét verd le, ne kapjon “üzemanyagot”
Válasz szanberg #1158. hozzászólásárajól jegyezd meg mit csináltál, mert kb ugyan ez vár rád a zötharmincdénél is, de ott valszeg nem lesz ennyi időd, hogy le tudd venni a csövet, ott vagy levered első ütésre, vagy füstbemegy a terv...
Válasz szanberg #1158. hozzászólásáraHát ha elszaladt, akkor komplett motor után nézelődj és ne turbo után.
Mámma bexoptuk több ízben....Az igazi xopás a végén volt. Megállt a JCB rakodó. Illetve nem is állt meg, mert le sem tudta állítani a kolléga....
Egyszercsak felpörgött, hiába vette le a gyújtást csak pörgött kopogósan járt és úgy füstölt, hogy megállt az élet az országúton...
Turbó szétment és nyomja bele szívótorokba, kipufogó csőbe a motorolajat mint az állat. Levettem a nyomócsövet, 20másodperc járás után színig ment a turbó olajjal, ömlött kifelé belőle...
10.500óra, Perkins motor. Remélem lesz polcon holnap a megfelelő helyeken.
Válasz szanberg #1138. hozzászólásáraSajószentpéter hidraulikus csinál ilyet!
Válasz szanberg #1152. hozzászólásáraHelló mester ha nem boldogulsz hívj lehet tudok segíteni.
Válasz Berkó_ #1150. hozzászólásáraDe hát te nem is szereted a pálinkát!!!!
Válasz szanberg #1152. hozzászólásáraa vizsgabiztos kellett volna megkérdezni, hogy ajánljon valakit, aki meg tudja csinálni, gondolom a feleségének van egy bétéje... könnyen lehet, hogy innen jött az igénye...
Válasz szanberg #1152. hozzászólásáraAzé írgyad meg, hogy mi lett, me nekem is májusba jár le a műszaki.
Eddig úgy volt, hogy kihelyezett vizsgára viszem, ha lesz a közelbe.
Válasz RkTomi #1151. hozzászólásáraEz csak kanállal dolgozik
Egyik kollégámnak van rá papírja egyébként, típus vizsgával együtt, szóval rendben vagyunk.