Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
- Vadkártérítés új
980 hozzászólás
Ki melyik folyamatos üzemű szárítót ajánlaná? Van a piacon rengeteg. Személyes tapasztalatokat is várok.
Decemberben közel 20 milliárd forintos keretösszeggel jelenik meg a „Kisméretű terményszárító és -tisztító korszerűsítése, kisméretű terménytároló építése, korszerűsítése” című pályázati kiírás.
További részletek itt:
http://www.palyazatiforum.hu/cikk_megtekinto.php?oldal=3&cikk_elem=85
Válasz szanberg #524. hozzászólásáraHa kijön a szárítóra pályázat akkor le fogjuk cserélni vagy egy XL550-re, Esma-ra vagy valamilyen másra ami nagyobb szárító. Mert szerintem ezeknek a szárítóknak majdnem ugyanolyan a szárítási költségük. A lényeg hogy szakaszos legyen, mert ha folyamatosra cserélnénk akkor +2 ember kellene hozzá alkalmazni hogy éjjel nappal tudjon működni.
A pályázatba mi is akarunk silót és tisztítót belerakni. Milyen arra a termésátlag?
Válasz Ádám Zoltán_58033 #526. hozzászólására
http://https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=YA2pQSPgpV8http://https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=YA2pQSPgpV8
https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=YA2pQSPgpV8https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=YA2pQSPgpV8https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=YA2pQSPgpV8
Válasz shadar #523. hozzászólásáraElhiszem neked, itt viszont meggyőzően jól teljesített és tényleg sokat dolgozott, az utóbbi években ezt a 3000körüli tonnákat csináltuk meg vele.
És akkor most hogyan tovább??? MArad ez vagy bővítés lesz?
Mi most fejeztük be az új telep építését, 10tonna/órás Hevesgépes toronyszárító készült el komplett rendszer tisztítóval, tranzit silóval mindennel, folyamatos üzemű természetesen.
Errefel most meg alig lesz kukorica sajnos...
Válasz szanberg #522. hozzászólására180 ha kukorica van csak. Csak sajátot szárítunk vele. A szakaszos szárító tény hogy jól beleillik a képbe csak a mi mecmar 34/90-esünk valahogy nem az amit írnak róla. (519 hozzászólásbán) leírva, hogy miért nem jó, nálunk nem vált be valamiért. Ha 5 év alatt alig lett volna nagy baja akkor azt mondanám, hogy oké van egy két baja amit könnyen meg lehet oldani, de hogy minden évben csak baj van vele az azért sok. A másik probléma, hogy a szárítóhoz minden évben kellet hívni villany és gáz szerelőt is.
Válasz shadar #519. hozzászólásáraHát tavaly nálunk 3000tonna felett dolgozott.Itt is volt a 10esztendő alatt elektronikai probléma, de hogy napot állt volna a torony ilyen miatt az soha nem fordult elő.
Ha van mérleg, rakodó, magtár, meg mondjuk 100hektár saját kukorica akkor egy ilyen szakaszos nagyon beillik a képbe, de sok munka van vele az biztos, szóval ember is kell mellé hozzértő és nem is egy.
Válasz tekés #520. hozzászólásáraa kép lemaradt a kapcsoló tábláról Moderátor által módosítva: 2015-10-04 19:43:21
Üdv mindenkinek.
SOS kérdésem lenne mindenki felé az előttem szóló 513 hozzászólásba levő szárítót vettem meg de az elektronikája hiányos. Tudna valami segíteni bármiben hogy milyen a típusa vagy látott már ilyet vagy tudnátok valakit ajánlani akit szaki és vágja a szárítókat. Nagyon fontos lenne mert fűszerpaprikát szárítanék benne és nemsokára működnie kéne.
Válasz szanberg #518. hozzászólásáraAzért nálunk nem teljesített olyan jól.
Mi a gépet 2011-ben vettünk egy felujítottat. Évente kb 10.000 mázsát szárítottunk le. Hol többet hol kevesebbet. Maga a Hevesgép szerelői már az első évben rosszul rakták össze (kevesebb keverőt raktak bele így még 90C-os szárításnál is pörkölt meg szemeket. Minden évben a gáz beállítással volt problémánk, olyan szinten hogy a 2014-es évben a szárítási költségünk 40-45ft/C/q-ra rúgott. Az elektronikát nagyon gyengén van megoldva. És még van egy két dolog de nem akarok regényt írni.
A minőségére tényleg nincs panasz, gyönyörű minőséget lehet vele csinálni, de szerintem minden mobil szárító ilyet csinál.
Válasz Ferror #517. hozzászólásáraNagyon jó a hevesgépes szakaszos szárító, sőt legjobb a kategóriájában, mert nem kis farmer gépek hanem magához méretéhez teljesítményéhez képest már-már nagyüzemi masínák. Mi 10évig nyúztunk egy ilyet. Elektromos bajok voltak vele, egy-egy szondát hőfokszabályzót kellett cserélni rajta, egyébként nyűg nélkül teljesített mindent, nagyon sokat ment főleg az utolsó 5évben. A mienkben a csiga ház kopott el, most hogy beszámították az új folyamatos hevesgépesbe, gyorsan felújították és már be is van szerelve máshol a műszer, megvették rögtön. Szóval a csigaházat kellett cserélniük mert az kilyukadozott időközben, meg persz át csapágyazták ékszíjjakat cseréltek meg ilyenek.
Gyönyörű minőséget lehet vele csinálni.
Mi azért cseréltük le mert a környéken nagy hiány van ilyen üzemekből és a sajáton kívül eddig is dolgozgattam bérbe szomszédoknak cimboráknak környék bélieknek de most ha hoznák akkor szinte egyszerre jöhet majd be a környék kukoricája, kb 2,5ször nagyobb teljesítményű lett az új szárító, nomeg folyamatos üzemű, beindítom éjjel nappali műszakba aztán hagy szóljon, én szeretnék sokat dolgozni vele, hogy keressen a rá fizetni valóra, a többieknek meg nemfog kelleni elszállítatni 40-50km-ekre a nyers kukoricát mert lesz helyben üzem, szerintem korrekten megtudok majd mindenkivel egyezni
Válasz shadar #510. hozzászólásárami az eddigi tapasztalatod vele? valami képed van esetlet, mennyit szárítottatok vele évente,
mennyire voltatok megelégedve?
miért cserélitek?
Válasz mayralilianabanguera #515. hozzászólásáraApa kezdődik...
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-09-19 18:40:38
Válasz Czanik Sanyi #508. hozzászólásáraIdőben reagálok a kérdésre, de azt tudom, hogy nagyon megbízható, és jól működő szárítók. Az árát is megkérik, de minőségi cucc. Itt a környéken több nagy gazda is kért ajánlatot silóra, szárítóra meg mindenre ami egy terménytároláshoz szükséges, közel 30 ezer tonnás tárolóra, és ez volt a legdrágább.
Válasz shadar #510. hozzászólására
Eladó szarito. [kep1]
Eladó szarito.
Nekünk most egy szakaszos Mecmar 34/90-es szárítónk van amit leakarunk cserélni de nem tudjuk hogy milyen folyamatos szárítóra cseréljük ebben kérném a segítségeteket ki milyet ajánlana.
Előre is köszönöm a segitséget.
Válasz #508. hozzászólásra
Mifelénk működik kettő is. Ahogy halottam meg vannak vele elégedve.
GSI tipusú szárítókról vélemények
Létrehozta: jgyula, 2015-03-03 20:17:49
Új hozzászólás Frissítés
Válasz » #1 jgyula | 2015-03-03 20:17:49
#896952. hozzászólás
[ Törlés ] [ Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra ]
Véleményeket, tapasztalatokat kérnék az amerikai szaritorol
Válasz #506. hozzászólásra
Nem tudom még ,ma döntöttem el hogy el kellene adni.
Válasz #502. hozzászólásra
Ára?
Ára?
Szia látom árulod az ekédet mi a baj vele ?(Az eke topikba válaszolj légyszi)
köszi az infót.
Válasz #501. hozzászólásra
Van rajta,4kw ha jól emlékszem.
Válasz #500. hozzászólásra
Motor van hozzá, hány kw-os ,vagy mekkora kellene hozzá?
Válasz #499. hozzászólásra
Nem volt ilyen helyre beépítve,fémraklapon van rajta ami egybe a rezgéscsillapítója is és ezért mobil is mert egy targoncával bárhova helyezhető.7000m3/óraa a teljesítménye ja és nem utólsó sorban sorban saválló az egész.
Válasz #496. hozzászólásra
Mire való szárítóé, vagy siló szellőztető?
Válasz #497. hozzászólásra
Igen.
Válasz #496. hozzászólásra
Ventilátor?
Valaki esetleg ha látna benne fantáziát,nekem felesleges.
Van ahol még arattok szárítotok????
A szárítók hogy szuperálnak idén? Gondolok itt arra, hogy a nagyobb termés(már ahol van) Illetve a minden esetben magasabb vízek végett a papíron kiírt teljesítmények hogyan valósulnak meg a valóságban?
Egy katalógus szerint 10 tonnás szárító mit tud ilyenkor mondjuk???
Továbbá kérdezném ,hogy valaki felé Sukup Dan-Corn fekvős rendszer, vagy GSI történet dolgozik e???
Ha igen mit mutatnak?
Csak mert nagy magasa toronyrendszert kiépíteni kis-közepes üzemre nem gazdaságos illetve nem rentábilis. Idén talán az lenne, de tavaly pl nem. Viszont egy fekvős egyéb rendszer az már más tészta, mert nemkell gyakorlatilag betonplaccon kívül semmitsem építeni, ha van két tölcséres garatos csigám azokkal be és kitárolom belőle folyamatosan az anyagot oszt jónapot, de ha igen telepíteni szeretnék egy felhordó elé, egy mögé és megvan oldva profin és nemkell 15-20méter magas történet hanem csak 5-8 mondjuk.
Úgy látom a nagyjából körvonalazódott számok után, hogy egy ilyen egyszerű de jól működő rendszer az amit betud vállalni párszáz hektáros gazdaság
tegnap találtam egy cikket,végülis nem is a város az érdekes az én szemszögemből,mert az Kaposvár,hanem az adónem
Szóval az én kérdésem,ha csinálok egy 480nm-es fedett ,zárt géptároló színt akkor valószinűleg ,a mi városunkban is fizetni kell évente rá adót??
"A közgyűlés döntése alapján az általános építmény- és a telekadó mértéke jövőre sem haladja meg a törvény szerinti maximálisan megállapítható adó 50 százalékát, a kommunális adó pedig kivethető legnagyobb összeg 22 százaléka.
Az építmény- és a telekadó általános mértéke jövőre sem változik. Előbbi esetében marad a négyzetméterenkénti 835 forint, míg a belváros három körzetében 260, az azon kívül eső területeken 155 forint lesz a négyzetméterenkénti telekadó.
A kereskedelmi célra hasznosított épületek 300 négyzetmétert meghaladó hasznos alapterületű része után az építményadó négyzetméterenként 1720 forintról 1852 forintra emelkedik, ami az adómaximum 99,99 százaléka. Teremgarázsok után a jelenlegi 330 forintról 350 forintra nő az adó négyzetméterenként, ami az adómaximum 18,89 százaléka. A kereskedelmi, továbbá biztosítási, távközlési tevékenység és üzemanyagtöltő állomás célját szolgáló telek esetében az adó 310 forintról 336 forintra emelkedik, ami az adómaximum 99,97 százaléka.
A kommunális adó lakásonként 5950 forintról 6500 forintra, míg garázsok, hétvégi házak esetében 5750 forintról 6300 forintra emelkedik, és az előterjesztés szerint "még mindig jelentősen elmarad" a jövő évi 28 624 forint törvényi adómaximumtól, annak 22 százaléka."
Válasz #492. hozzászólásra
"napitartály kellene ami alatt átlehet menni platóval és akkor abba pufferelném a kész anyagot és kilehetne hordani utána "
A napi tartályt, a szárító és a magtár közé érdemes tenni. Amikor megtelik, akkor egyből tovább viszi a csiga a magtárba.
Ha jól sejtem ilyesmi van a volt TSZ-ben is.
Látom és örülök neki!
Jóideje azon töröm a fejem hogyan lehetne egyszerűsíteni olcsósítani a dolgokat mert soksok tizenhuszon száz millát kiadni vasért meg lemezért az nem gyere be, és nincs is akkora üzemünk hogy ez kigazdálkodható legyen.
De ha tudok venni valahol jobb bőrben lévő felhordóból kettőt akkor egy ilyen megoldással megtudom étetni a szárítót illetve kitároltatni is.
Ami még marha jó dolog, van a mecmar szárítónkon is az a porelszívó ciklon. Illetv egyik fórumos kolégánknak serlegesre szerelt gyári ilyen vákuumos légtechnikás elszívója ami szabályozható és már a rendszer elején kiszedi az összes port aprót léhát mindent belőle, levan vezetve kis ciklonba és kész. Neked is még segítene a tisztító kapacitásán, úgymond előtisztítana nem kicsit rajta, ha sikerül felállítani a rendszert biztos, hogy beszerzek egyet rá.
Még egy nagyobbféle napitartály kellene ami alatt átlehet menni platóval és akkor abba pufferelném a kész anyagot és kilehetne hordani utána folyamatosan belőle.
Szerintem ilyet is lehet lelni bontottat régi szárítótelepről
Válasz #489. hozzászólásra
KB 300x250 mm-es
minden lecsúszik simán. még a vizes napra is, hidd el egy ilyen szögön minden lemegy
látod a videón a fiam, feldúrja, egy ideig hozzá se kell nyúlni
ettől olcsóbb nincsen
Válasz #488. hozzászólásra
Szivesen!
a garat persze hogy saját sima 3-as lemez, nem gyári a helyszinen van kitalálva, nem kell evvel annyira pontoskodni.
a rácsot sima feketecső 3/4-es ből csináltam a fiammal
hidd el ezt elrontani nem lehet
én is gondolkodtam frekvencia válltóról is de mikor megnéztem több gépet, rájöttem ez semmi, és mégis jó
Mekkora a csúszda alsó keresztmetszete???
EGy 30-as kukorica is lesurran rajta és nem szorulna meg szerinted????
megesik, hogy ilyen balhék előfordulnak egy esetleges korai fagynál vagy ilyesmi.
Köszönöm a képeket!
A fogadó garat salyát gyártmány???
A lejtését méretét magad találtad ki???
Ez a legjobb megoldás!
EGyszerű olcsó meghibásodása nulla és örök!
Ilyesmi megoldásokat keresek csak jómagam még tapasztalatlan vagyok ilyentéren, keveset láttam ezért vagyok ilyen nyomulós, köszi mégegyszer!
Hol szerezted a felhordókat meg egyéb alkatrészeket????
Válasz #486. hozzászólásra
ne gondolj komoly szabályzásra de ez 100%-os nekem bevált. erre a karra szereltem egy skálát és ezt nézem és így tudom a súber állását.
Meg azt kérdezném még, hogy a fogadó garat ami bevan süllyesztve a betonba az milyen gyártmány? Együtt volt a felvonóval?
A tisztító etetését mivel szabályzod? frekvencia váltó van beépítve valahová?
Gondolom különböző terményekből más-más mennyiséget szálít a felhordó, csak összekell hangolni valahogyan a tisztítóval!?!?
Mert ha kis kapacitású etető van akkor nemlesz kitömve a tisztítód de ha meg nagy akkor azt szabályozni kell
Az 527-es az jó szerkezet, halad is meg strapás jól üzemelő masína tényleg.
Viszont egyenlőre a felhordók izgatják a lelkemet!
Ez többet bír szállítani mint amit a tisztító megeszik???
Nem áll meg nedvesebb terményben sme?
Milyen gyártmány ez? Milyen rendszerből lett kibontva, hol üzemelt eredetileg?
Ja és hány méter magas?
Nem is néztem, aknát betonoztál neki???
Válasz #483. hozzászólásra
Kellett újítani mivel az alja vízben állt.
Én eddig soha nem üzemeltettem serleges felvonót de az egyik barátom mondta, hogy soha nincs vele baj.
Én mióta átnéztük, lekentük, azóta soha nem foglalkoztam vele, csak bekapcsolom és megy.
Én egy serlegest használok amit láttál, ami a támfalról felhordja a rostára az anyagot.
Amúgy szerintem ez a PETKUS 527 a maga nemében egy tökéletes konstrukció, szinte jó volt javítani.
A felhordókat is felkellett újítani???
Azokkal mit csináltál???
Válasz #481. hozzászólásra
Ezt a rendszert szó szerint ócskavasból újítottam fel.
A rosta is olyan rossz állapotban volt, hogy egy telem ment rá, de megérte mert azóta nagyon jól működik.
A teljesítménye naprában, mikor kimegy a MEDION levág 20 hektárt 40 mázsás naprából, akkor nem tudok folyamatosan üzemelni.
Tehát 80 tonna semmi egy 12 órára.
A másik tárolóba megy egy 12 méteres vályús csiga kb 30 fokban, ez viszi át a naprát, ott KSP-5 rakodó továbítja
erre a csigára terveztem egy gyengeáramu áramkört, ami amikor megáll a csiga lekapcsolja az egész rendszert.
mert egyszer megcsúszott az ékszíj
Válasz #475. hozzászólásra
Szépen megcsináltad a rendszert!
A tiszta anyagot másik tárolóba továbbítja valami??? Hogy halad napraforgóban az 527-es nálad?