Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Pláne hogy az általam csak lehúzó telepeknek emlegettet g..k biztos lesznek annyira köcsögök , hogy ugyanúgy elkérik az emelt árat... Gondolják úgy se tud a kedvezményről a kis paraszt. Kifizeti az előző évhez hasonlóan.
Kedvező lehetőség a szárítót üzemeltető termelőknek
2010. december 10. 08:19
Két hónapra mentesülhetnek a gazdák a termeléshez felhasznált földgáz rendszerhasználati díjakat terhelő szankciók alól – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.
Az őszi kedvezőtlen időjárás miatt elhúzódó betakarítás és a terményszárítási idény kitolódása miatt rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a mezőgazdasági termelők. A problémák enyhítése és a termelés biztonsága érdekében a Magyar Agrárkamara kapcsolódott a MOSZ jogszabály-módosító kezdeményezéséhez. A javaslatok eredményeként, 2010. november 1-ig visszamenőlegesen, de átmeneti időre módosult a földgáz rendszerhasználati díjak megállapításáról szóló korábbi rendelet. A módosítás a szankciók kiszabására vonatkozóan kedvezőbb elbírálást tesz lehetővé a mezőgazdaságban.
Ez azt jelenti, hogy a mezőgazdasági termelők és terményszárítók 2010. november, december hónapjaiban történő pótlólagos gázvételezését - ha az adott hónapban a napi átlaghőmérséklet nem süllyed -5 Celsius fok alá - a gázszolgáltató nem sújtja a szállítási- és az elosztási díjrendszerben alkalmazott magas pótdíjjal. A szankcionálás értékhatára korábban nulla Celsius fok volt. Tekintve, hogy a november hónap nem volt túl hideg, az értékhatár módosítás a túlélést jelenti a 2010 folyamán számtalan elemi kárt, természeti csapást szenvedett termelőknek.
Az intézkedést átmeneti jelleggel, kizárólag erre az évre hozta meg a minisztérium, 2011. január 1-től újra a korábbi rendeletben foglaltaknak megfelelően kell eljárni, és visszaáll a nulla Celsius fokos hőmérsékleti küszöb érték is – figyelmeztet a változtatás ideiglenes voltára a Magyar Agrárkamara.
tehát gyorsan: elvile mobil,mert szakaszos üzemű engeres torony alakú. Viszont nagy 25tonnás, ezt már kerekekkel nemtudod húzni mondjuk főd szélére. Aztán ha gázolajos vagy fűtőolajos és kardánnal hajtod akkor egy csepp amper sem kell neki, ilynkor lehet mobil.
Viszont nekünk gázzal megy aminek nagyon komoly engedélyeztetett kiépítet fix rendszer van, tartályok, előpárologtató berendezés, csövek, placc, torony előtt rakodófal,hogy lehessen jól túrni a garatra, tehát egy jó bepített szerkezet így mienk.
Ha a legnagyobb sikerült volna annak idején, a 35tonnás torony, akkor azzal ha órára számolod is már egy kicsi folyamatos üzeművel partiban lehetsz.
Minőségre kiváló munkát végez, a porelszívó ciklonja a lihát port kiszedi, a perforált profilú toronyfalon a dara kihullik, a felhúzó garatelőtti rács azt a kis szármaradványt is felfogja ami netán a kombájnból bekerül. Nem is tisztítunk, mert így is inőségi kukoricát tudunk előállítani.
van vele plusz munka, de az önköltség akkor is kevesebb, főleg ha mindent összeszámolok, és mivel van jó magtár is, így végképpen megéri.
plusz itt az egész felvidéken összesen nincsen annyi kukorica általában mint amit mi termelünk, így tehát nem is lenne indokolt egy nagy sztori, nem lenne rá munka sem.Edelénytől lejjebb már miskolcra viszik
idén 45 forintért megszárították a kukoricát % onként
reális vizmérés mellett
ha ez jövőre is ennyi lenne akkor biztos nem ölnék szárítóba egy fillért sem.
Igaz hogy valamelyik cég duplájáért akart szárítani,nem is vittek neki jóformán semmit se.
Feco nem kedveli ezeket a mobil szárítókat koma!
folyamtos üzeműről kérdezzed!
Nekünk hevesgépes Mecmar van 25tonnás téma. 100-200 kukorica van saját átlagban évenként, letöbb esetben 150 hektár körül alakúl. Kényemesen letudjk szárítani, ideitől jobb évben még kegyetlen sok maszekot is.
Olcsó volt, nagyon olcsó s akkor rögtön az első éve meghozta az árát. Javítani kétszer kellett, egy gázkapcsoló elektromos vacakot kellett idén cserélni, meg egyszer csapágyat a központi csigában felűl.
Évente(ideit nem számolom bele) 100-180torony legurul rajta, 6. szezont futja. Ja az elején a porcelán gyári égőfej eltörött és kigyullat végette a szárító. Állt mindent a forgalmazó, és kaptunk egy csodás rozsdamentes rakétát(égőfejet) bele. Ezzel annyira zsír lett, hogy valamiért hatékonyabban is működik
Egy ciklus ( 18 t. vizes kuki) az 1.5-2.5 óra fűtés és általában 1 óra hűtésböl áll , kitárolás betárolás 15 -15 perc .
Egy 20-21es kukoricánál 13-ra szárítva és visszahűtve kinti hőmérséklet +10 fokra 3.5 óra egy ciklus
Szabad tudni mennyibe fájt ez a GSI hűtő ?
Nekem is borzolja a fantáziámat
Hány éves a szárítód?
Az enyémen nagyon úgy néz ki , hogy jövőre központicsiga csere lessz
Gázzal mennyi a költség / % , vagy / kg ,
980 hozzászólás
Válasz #229. hozzászólásra
Szeva, én ismerem őket, sőtt, ajánlom is
Valaki esetleg nem ismeri????
http://www.magtisztitogep.hu/
Válasz #227. hozzászólásra
Én meg egyedül...
Válasz #226. hozzászólásra
Te sem vay az csak kisírtad magadnak a "hatalmat"
de én Heccit ilyenek nélkül is megtaláltam Ermikével...
nakiakiráááály!?!?!?!
Válasz #225. hozzászólásra
A modizásra értettem !!!
(Ezért nem kell az neked.....)
Válasz #224. hozzászólásra
azt a faxodat
komolyan kérdeztem, mert ez egy fontos idei fejlesztés lenne...
Repcét, napraforgót tisztítanánk elsősorban, mert ezeknél szoktak baxakodni a szeméttel.
Mellette persze minden mást is.
A 75 tonnás érdekelne.
Képen nem látszik, de élőben nagy behemót szerkezetek ezek.
Válasz #221. hozzászólásra
Neked tudod mi kéne !!!???
Bottal tolható csattogó szárnyú falepke !!!!!!!
Válasz #222. hozzászólásra
K527-es 75 tonna/óra teljesítményű
Gondolom nemtudja valósan ezt, nem is kamionra kéne tisztítani, de ezzel ha jó gép mindenképpen lehet nyomni az ipart gondolom én.
Amúgy van itton egy ilyen régiben kicsit hiányosan, de majdnem új állapotban.
Azért kérdezem, mert nem sok pénzért akkor becserélnénk egy újra, ha jól használható
Válasz #221. hozzászólásra
Az 2 kamionnyi egy óra alatt?
Válasz #220. hozzászólásra
No bakker!
pedig beírtam, hogy szárító, de arra sem dobott ki ilyet!
BNC nekem is kell moderátor képesítés minősítés!
No szóval erről a magtisztítóról kell vélemény nekem!!!!
ismeritek?
Magtisztító gép
Magtisztító berendezések
Új hozzászólás
válasz erre >> | #1. hozzászólás, szanberg küldte be 2011-01-18 21:39:13-kor
szanberg
Boncoljuk kicsit a témát, eddig nem volt ilyen topic!
Vélemény erről?
http://www.magtisztitogep.hu/
Moderálta: Szabi. (11018) 2011-01-18 21:43:39
Válasz #218. hozzászólásra
Pláne hogy az általam csak lehúzó telepeknek emlegettet g..k biztos lesznek annyira köcsögök , hogy ugyanúgy elkérik az emelt árat... Gondolják úgy se tud a kedvezményről a kis paraszt. Kifizeti az előző évhez hasonlóan.
Válasz #217. hozzászólásra
Jól járnak a bérszárítók,de nem a kistermelők.
Kedvező lehetőség a szárítót üzemeltető termelőknek
2010. december 10. 08:19
Két hónapra mentesülhetnek a gazdák a termeléshez felhasznált földgáz rendszerhasználati díjakat terhelő szankciók alól – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.
Az őszi kedvezőtlen időjárás miatt elhúzódó betakarítás és a terményszárítási idény kitolódása miatt rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a mezőgazdasági termelők. A problémák enyhítése és a termelés biztonsága érdekében a Magyar Agrárkamara kapcsolódott a MOSZ jogszabály-módosító kezdeményezéséhez. A javaslatok eredményeként, 2010. november 1-ig visszamenőlegesen, de átmeneti időre módosult a földgáz rendszerhasználati díjak megállapításáról szóló korábbi rendelet. A módosítás a szankciók kiszabására vonatkozóan kedvezőbb elbírálást tesz lehetővé a mezőgazdaságban.
Ez azt jelenti, hogy a mezőgazdasági termelők és terményszárítók 2010. november, december hónapjaiban történő pótlólagos gázvételezését - ha az adott hónapban a napi átlaghőmérséklet nem süllyed -5 Celsius fok alá - a gázszolgáltató nem sújtja a szállítási- és az elosztási díjrendszerben alkalmazott magas pótdíjjal. A szankcionálás értékhatára korábban nulla Celsius fok volt. Tekintve, hogy a november hónap nem volt túl hideg, az értékhatár módosítás a túlélést jelenti a 2010 folyamán számtalan elemi kárt, természeti csapást szenvedett termelőknek.
Az intézkedést átmeneti jelleggel, kizárólag erre az évre hozta meg a minisztérium, 2011. január 1-től újra a korábbi rendeletben foglaltaknak megfelelően kell eljárni, és visszaáll a nulla Celsius fokos hőmérsékleti küszöb érték is – figyelmeztet a változtatás ideiglenes voltára a Magyar Agrárkamara.
Válasz #215. hozzászólásra
előbb szépen leírtam, erre elment lefagyott....
tehát gyorsan: elvile mobil,mert szakaszos üzemű engeres torony alakú. Viszont nagy 25tonnás, ezt már kerekekkel nemtudod húzni mondjuk főd szélére. Aztán ha gázolajos vagy fűtőolajos és kardánnal hajtod akkor egy csepp amper sem kell neki, ilynkor lehet mobil.
Viszont nekünk gázzal megy aminek nagyon komoly engedélyeztetett kiépítet fix rendszer van, tartályok, előpárologtató berendezés, csövek, placc, torony előtt rakodófal,hogy lehessen jól túrni a garatra, tehát egy jó bepített szerkezet így mienk.
Ha a legnagyobb sikerült volna annak idején, a 35tonnás torony, akkor azzal ha órára számolod is már egy kicsi folyamatos üzeművel partiban lehetsz.
Minőségre kiváló munkát végez, a porelszívó ciklonja a lihát port kiszedi, a perforált profilú toronyfalon a dara kihullik, a felhúzó garatelőtti rács azt a kis szármaradványt is felfogja ami netán a kombájnból bekerül. Nem is tisztítunk, mert így is inőségi kukoricát tudunk előállítani.
van vele plusz munka, de az önköltség akkor is kevesebb, főleg ha mindent összeszámolok, és mivel van jó magtár is, így végképpen megéri.
plusz itt az egész felvidéken összesen nincsen annyi kukorica általában mint amit mi termelünk, így tehát nem is lenne indokolt egy nagy sztori, nem lenne rá munka sem.Edelénytől lejjebb már miskolcra viszik
Válasz #213. hozzászólásra
Ne a tiétek nem mobil akkor ?
idén 45 forintért megszárították a kukoricát % onként
reális vizmérés mellett
ha ez jövőre is ennyi lenne akkor biztos nem ölnék szárítóba egy fillért sem.
Igaz hogy valamelyik cég duplájáért akart szárítani,nem is vittek neki jóformán semmit se.
Válasz #211. hozzászólásra
Feco nem kedveli ezeket a mobil szárítókat koma!
folyamtos üzeműről kérdezzed!
Nekünk hevesgépes Mecmar van 25tonnás téma. 100-200 kukorica van saját átlagban évenként, letöbb esetben 150 hektár körül alakúl. Kényemesen letudjk szárítani, ideitől jobb évben még kegyetlen sok maszekot is.
Olcsó volt, nagyon olcsó s akkor rögtön az első éve meghozta az árát. Javítani kétszer kellett, egy gázkapcsoló elektromos vacakot kellett idén cserélni, meg egyszer csapágyat a központi csigában felűl.
Évente(ideit nem számolom bele) 100-180torony legurul rajta, 6. szezont futja. Ja az elején a porcelán gyári égőfej eltörött és kigyullat végette a szárító. Állt mindent a forgalmazó, és kaptunk egy csodás rozsdamentes rakétát(égőfejet) bele. Ezzel annyira zsír lett, hogy valamiért hatékonyabban is működik
Válasz #211. hozzászólásra
jah, tőlem kérdezted? bocs.
de ha már eddig bírtad, akkor had válaszoljak később, sitnem kell most...
Válasz #210. hozzászólásra
Fecoooooooooooóóóóóóóóóóóó !
Válasz #209. hozzászólásra
Hmmm ?
Prof.
Ha leszel és van kedved . Adhatnál tippet , egy mobil szárítóra és tisztítóra(gyártó , típus).
Ami jó ár-érték arányú , elfogadható teljesítményű , gazdaságos ,és minőségi...
Gondolom már ezen is agyaltál , és van egy kidolgozott terved...
Ja és nem , fix szárító meg tisztító nem jöhet szóba , csak egy ilyen saját célra...
Válasz #207. hozzászólásra
Bioláng.hu, itt van szalmás kazán is.
Valakinek van tapasztalata a szalmatüzelésű terményszárítókról?
Válasz #199. hozzászólásra
A hűtő kb. 3 milla.
Miért kell a csigát cserélni?
Mienk kb. 1500 órát ment.
Válasz #204. hozzászólásra
még nincs. holnap megyek nézni egy manit
Válasz #203. hozzászólásra
teleszkópos megvan?
Válasz #202. hozzászólásra
akkor az enyém sokáig fogja bírni
Válasz #201. hozzászólásra
6 év x 120-180 szárító / év
Válasz #199. hozzászólásra
mennyit ment a központi, hogy elkopott?
Válasz #156. hozzászólásra
Egy ciklus ( 18 t. vizes kuki) az 1.5-2.5 óra fűtés és általában 1 óra hűtésböl áll , kitárolás betárolás 15 -15 perc .
Egy 20-21es kukoricánál 13-ra szárítva és visszahűtve kinti hőmérséklet +10 fokra 3.5 óra egy ciklus
Válasz #161. hozzászólásra
Szabad tudni mennyibe fájt ez a GSI hűtő ?
Nekem is borzolja a fantáziámat
Hány éves a szárítód?
Az enyémen nagyon úgy néz ki , hogy jövőre központicsiga csere lessz
Gázzal mennyi a költség / % , vagy / kg ,
Válasz #194. hozzászólásra
Menyire szárítod le?
Válasz #196. hozzászólásra
két telcsid van?
Csörgess meg
ezt az extrakönnyűt miként lehet beszerezni?
Válasz #193. hozzászólásra
20-22
Válasz #192. hozzászólásra
Milyen vizes kukinál?
Válasz #187. hozzászólásra
Nekem ezt irja a gépkönyv.Egyébként nincs égett szem. Költségek:kb 120L extra könnyü fütőolaj(185+afa+6Ft)/8tonna.+villany(70KWH)Ez egy ciklus.
Válasz #190. hozzászólásra
110-re van az égő állítva, de ha fagy akkor nemigen megy 100 fölé.
Válasz #189. hozzászólásra
és mitől függ, hogy 100 vagy 110 fok?
érdekelne ez a padozatszárítós be-kitárolós valami
a szakirodalom szerint padozatszárítóval gazdaságosabban le lehetne szárítani a kukit 20% alatt már rá lehetne rakni
rostát milyet használsz? a szárító elött vagy után van?
Válasz #185. hozzászólásra
Én 100-110 fokon tüzelem.
Válasz #181. hozzászólásra
Üdv!
65fokos maghő kuk.ba,az 'király'!
Beltartalmi értékek nemigen birják tudtommal,+ ott már van égetettszem is rendesen
Válasz #186. hozzászólásra
én meg nem nem gondoltam dicsekvésnek, csak megdöbbentem a szám ok láttán. a tied valszeg más technika. mivel fűtöd és milyen költséggel?
Válasz #184. hozzászólásra
Nem dicsekedni akartam.Csak válaszoltam a kérdéseidre.
Válasz #178. hozzászólásra
mekkora levegőhőmérséklettel fűtesz?
Válasz #181. hozzászólásra
hűha!
Egy két képet tehetnétek fel,kinek milyen megoldás van.
Válasz #171. hozzászólásra
Nem fűtőolaj?Az olcsóbb.
Válasz #172. hozzászólásra
Nekem egy pedrottim van.A kazán levegő 140Cfok. A magot 65Cfokig fűtöm.