Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
mi lenne ha megnyomná itt mindenki a VÁLASZ gombot mert igy nem tudni ki kinek válaszol ..... köszi
Agro mashra eljössz akkor ott találsz EU s tojoketrecet használtan kizártnak tartom hogy találsz föleg nem 600 db osat mivel erre lett már lecserélve mind .....
És ez kitisztul belőlük? több helyről szoktam takarmányt venni, van, hogy boltba van, hogy piacon termelőtől. És az utolsó másfél hétben boltit kaptak. Hétvégén 8 tojásból 3-nak volt dupla sárgája eddig meg nagyon elvétve találtunk.
Tetra Harcoról tapasztalat valakinek? Én mélyalmosban tartom őket. A szörcsögésük nem javul, pedig az állatorvos felírt rá "gyógyszert", ami inkább erős vitaminkeverék, nem pedig antibiotikum pl.
Válasz #1577. hozzászólásra
Elvileg már a következő napon is lehet kötés, de tutibb a 2-3 naptól. Több összetevős a dolog: kakasok aktivitása, tyúkok száma,időjárás, stb.
Válasz #1579. hozzászólásra
2000ft/db, de ha 10et veszel +1ajándék, szóval 1800ra jön ki így. Na, remélem akkor beindulnak. Ja meg annyi, h egy pár darab elkezdett szörcsögni, gondolom megfáztak. Erre tud valaki gyógyszert?
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot és baromi sok infót jegyzeteltem innen!
Vettem 11db Tetra Harco jércét, 24 hetesek és csak 2-3tojás van. Eddig szabad tartásban voltak, semmi tojótáp, csak kukorica meg búza. Ahogy olvastam ez az arány elég siralmas... Mennyire lehet feljavítani őket? Elkezdtem a 16óra világítást, tojótáp, mészgrit, zeolit, jolovit most 5napig. Valami ötlet még esetleg? Milyen teljesítményre számítsak szerintetek?
Hogy menyiért venné meg a CBA kíváncsi lenék én is, félő, hogy megdöbbentően kevésért, és szerintem utalós és több hétre, akár még kőbéres szerződést is köthetnek amiből sose a termelő jár jól.
helló itt valakinek sikerült már helyi CBA szállítani szerintetek menyiért vennék át a tojást ami nekik is megfelel 8000 fős település CBA szerintetek heti szinten menyi tojás kell
Olyankor csak kiegészítés kell
Függ attól hogy mettől meddig elég világos az ól
Lehet úgy is hogy pl reggel 4kor automata felkapcsolja megy mondjuk 7ig majd este 4kor megint bekapcsol 8-9ig
Van olyan fiatal gazda aki nyert, végigcsinálta, és nem kellet visszafizetnie, és nem a szülök írattak rá a családi meglévőből évente eszközöket, földeket, hanem külső segéltség nélkül végigcsinálta? És az nem is lehet őstermelő, csak egyéni vállalkozó, az őstermelőhöz képest jóval magasabb adókkal járulékkal. Ha van már valamid akkor szerintem ez fölösleges, ha nincs 10 millió meg kevés ahhoz, hogy beindíts valamit, fejleszd évről évre és közbe még a családra is fussa. Mondjuk a pályázat íróknak minden pályázat jó amit velük csináltatnak és kifizetik nekik.
Üdv.
csak érdekességképpen szólok,hogy 2013 ban is indul fiatalgazda támogatás,több mint 10 millió forintot lehet kapni,mezőgazdasági vállalkozás inditására ,átvevésére(bocs).aki komolyan gondolja,és tényleg ezzel szeretne foglalkozni,annak mindenképp érdemes pályázni.
ajánlom az alábbi számok egyikét felhivni.:
fiatal mezőgazdasági termelők indulásának támogatása
o 40 év alatti személy
o mezőgazdasági végzettség***
o korábban nem részesült mezőgazdasági támogatásban
ˇ gazdaságátadás
o 2013. január 31-ig nyújtható be
ˇ fiatal gazda minőség
o támogatási kérelmek elbírálásánál legtöbbször többlet pontot, ill. magasabb támogatási intenzitást eredményez
o aki nem nyert a fiatal mezőgazdasági termelők indulásának támogatása jogcím keretében
o 40 év alatti személy
o aki nem volt jogosult támogatást igénybe venni a fiatal mezőgazdasági termelők indulásának támogatása jogcím keretében, mert korábban mg-i támogatásban részesült
o folyamatos beadás
ˇ mezőgazdasági termékfeldolgozás
Amennyiben bármelyik lehetőség felkeltette figyelmét kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal! *** Segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő tanfolyamot, oktatási intézményt, ha nem rendelkezik mezőgazdasági végzettséggel vagy szeretne az elbírálásnál több pontszámot jelentő pl. technikusi képesítést szerezni!
Tudna valaki ajánlani olyan embert akinek van jó minőségű leghornja?
Jó minőség alatt a kiállítási minőséget érteném
Lehetőleg fehér, és fekete színben esetleg más is érdekelne.
Telefonszám és vagy e-mail kellene
Ha kép volna az még jobb
Előre is köszi
Pl ez valami hasonló. LINK
Nehéz találni róla jó képet, mert köztenyésztésben általában állományjavítás végett belevisznek plymouth-ot vagy griss barre-t. Valószínűleg a tieid is ezért sávozottabbak inkább. Ezek jobban termelnek mint az eredeti magyar. Testsúlyra is nagyobbak, és a tojástermelésük is jobb. Na meg nem akarnak állandóan elkotlani.
Ha szépeket akarsz látni akkor el kell menni Gödöllőre, vagy Hódmezővásárhelyre a génbankba.
döntsd el hogy melyiket ahol megveszed meg is mondják meg rá is van irva általában 30kg os ak a koncentrátumok tehát az 1 mázsába valo igy neked 70kg gabonát kell beletenni meg 30kg a koncentrátum de van sok féle ahol veszed ott megmondják általában........
3044 hozzászólás
Válasz #1593. hozzászólásra
Oda nem tudok elmenni sajnos. Azért kérdeztem,h hátha van valakinek használt eladó ketrece. Az új kb mibe kerül?
Válasz #1592. hozzászólásra
mi lenne ha megnyomná itt mindenki a VÁLASZ gombot mert igy nem tudni ki kinek válaszol ..... köszi
Agro mashra eljössz akkor ott találsz EU s tojoketrecet használtan kizártnak tartom hogy találsz föleg nem 600 db osat mivel erre lett már lecserélve mind .....
Nincs véletlenül valakinek eladó EU-s tojóketrece? 600 férőhelyes.
Milyen takarmányt etetsz? Tápot vagy gazdasági abrakot?
És ez kitisztul belőlük? több helyről szoktam takarmányt venni, van, hogy boltba van, hogy piacon termelőtől. És az utolsó másfél hétben boltit kaptak. Hétvégén 8 tojásból 3-nak volt dupla sárgája eddig meg nagyon elvétve találtunk.
Valószínűleg fuzáriumos a takarmány. Ennek nézz utána
Sziasztok, mitől van az , hogy a tojásaim nagy részének dupla van , hogy tripla sárgája van?
Tetra Harcoról tapasztalat valakinek? Én mélyalmosban tartom őket. A szörcsögésük nem javul, pedig az állatorvos felírt rá "gyógyszert", ami inkább erős vitaminkeverék, nem pedig antibiotikum pl.
Válasz #1585. hozzászólásra
Onnan valók, de akitől vettem, az csak előnevelten adja tovább.
Bábolnán vetted?
Válasz #1577. hozzászólásra
Elvileg már a következő napon is lehet kötés, de tutibb a 2-3 naptól. Több összetevős a dolog: kakasok aktivitása, tyúkok száma,időjárás, stb.
Válasz #1582. hozzászólásra
Köszi! Én is ezzel próbálkozom, ha nem válik be, akkor állatorvos.
Válasz #1581. hozzászólásra
Nálam a kamilla tea vált be!
Válasz #1579. hozzászólásra
2000ft/db, de ha 10et veszel +1ajándék, szóval 1800ra jön ki így. Na, remélem akkor beindulnak. Ja meg annyi, h egy pár darab elkezdett szörcsögni, gondolom megfáztak. Erre tud valaki gyógyszert?
Válasz #1578. hozzászólásra
Ez így jó! Fognak tojni de idő kell hozzá, kb Február eleje közepén már tojnak majd!
Válasz #1578. hozzászólásra
Mennyiért vetted a Harco jércéket?
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot és baromi sok infót jegyzeteltem innen!
Vettem 11db Tetra Harco jércét, 24 hetesek és csak 2-3tojás van. Eddig szabad tartásban voltak, semmi tojótáp, csak kukorica meg búza. Ahogy olvastam ez az arány elég siralmas... Mennyire lehet feljavítani őket? Elkezdtem a 16óra világítást, tojótáp, mészgrit, zeolit, jolovit most 5napig. Valami ötlet még esetleg? Milyen teljesítményre számítsak szerintetek?
Válasz #1576. hozzászólásra
SOS!
VAlaki megtudná mondani hogy mennyi idő múlva lesz fias a tojás,miután berakom a kakasokat a tyúkokhoz?
Hogy menyiért venné meg a CBA kíváncsi lenék én is, félő, hogy megdöbbentően kevésért, és szerintem utalós és több hétre, akár még kőbéres szerződést is köthetnek amiből sose a termelő jár jól.
helló itt valakinek sikerült már helyi CBA szállítani szerintetek menyiért vennék át a tojást ami nekik is megfelel 8000 fős település CBA szerintetek heti szinten menyi tojás kell
Válasz #1545. hozzászólásra
Itt elolvashatod:
http://tyukudvar.blog.hu/2012/07/02/a_kotlasrol_leszoktatas
Válasz #1572. hozzászólásra
Olyankor csak kiegészítés kell
Függ attól hogy mettől meddig elég világos az ól
Lehet úgy is hogy pl reggel 4kor automata felkapcsolja megy mondjuk 7ig majd este 4kor megint bekapcsol 8-9ig
Válasz #1571. hozzászólásra
És ez a nappali fénnyel együtt? Mert hogy nálam nappal világos az istálló! Szerintem este 17órátó világítok 20-21 óráig.
16 óra világítás szükséges ha jól tudom :)
Mennyit érdemes világítani a tojótyúkoknak?
Van olyan fiatal gazda aki nyert, végigcsinálta, és nem kellet visszafizetnie, és nem a szülök írattak rá a családi meglévőből évente eszközöket, földeket, hanem külső segéltség nélkül végigcsinálta? És az nem is lehet őstermelő, csak egyéni vállalkozó, az őstermelőhöz képest jóval magasabb adókkal járulékkal. Ha van már valamid akkor szerintem ez fölösleges, ha nincs 10 millió meg kevés ahhoz, hogy beindíts valamit, fejleszd évről évre és közbe még a családra is fussa. Mondjuk a pályázat íróknak minden pályázat jó amit velük csináltatnak és kifizetik nekik.
Válasz #1567. hozzászólásra
Figyelve a tendenciát idén szerintem esélytelen hogy induljon a pályázat.
De ki tudja
Üdv.
csak érdekességképpen szólok,hogy 2013 ban is indul fiatalgazda támogatás,több mint 10 millió forintot lehet kapni,mezőgazdasági vállalkozás inditására ,átvevésére(bocs).aki komolyan gondolja,és tényleg ezzel szeretne foglalkozni,annak mindenképp érdemes pályázni.
ajánlom az alábbi számok egyikét felhivni.:
fiatal mezőgazdasági termelők indulásának támogatása
o 40 év alatti személy
o korábban nem részesült mezőgazdasági támogatásban
ˇ gazdaságátadás
o 2013. január 31-ig nyújtható be
ˇ fiatal gazda minőség
o támogatási kérelmek elbírálásánál legtöbbször többlet pontot, ill. magasabb támogatási intenzitást eredményez
o aki nem nyert a fiatal mezőgazdasági termelők indulásának támogatása jogcím keretében
o 40 év alatti személy
o aki nem volt jogosult támogatást igénybe venni a fiatal mezőgazdasági termelők indulásának támogatása jogcím keretében, mert korábban mg-i támogatásban részesült
o folyamatos beadás
ˇ mezőgazdasági termékfeldolgozás
Amennyiben bármelyik lehetőség felkeltette figyelmét kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal! *** Segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő tanfolyamot, oktatási intézményt, ha nem rendelkezik mezőgazdasági végzettséggel vagy szeretne az elbírálásnál több pontszámot jelentő pl. technikusi képesítést szerezni!
Elérhetőségeink:
telefon: +36202936036
+36209352479
+36204744320
e-mail: drvassgabriella@palyazataudit.hu
Sok sikert hozzá!
amúgy meg:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3375069/tojotyuk-tetra-sl.html
Csak úgy:
Válasz #1563. hozzászólásra
Üdv! Gödöllő! Meg amit vásároltam a vásárokban.
Válasz #998. hozzászólásra
Magyar kendermagos akkor amiket most árulsz azok Farm Gris Barrék , vagy azok amik Gödöllőről vannak magosok , vagy mindkettőből árulsz?
Sziasztok
Tudna valaki ajánlani olyan embert akinek van jó minőségű leghornja?
Jó minőség alatt a kiállítási minőséget érteném
Lehetőleg fehér, és fekete színben esetleg más is érdekelne.
Telefonszám és vagy e-mail kellene
Ha kép volna az még jobb
Előre is köszi
Válasz #1560. hozzászólásra
Hasonló de nem az! Itt egy kép a Gödöllői állományról, nem igazán látom a pettyeket, mondjuk a tyúkokon lehet látni, de a kakasok sávozottak!
Válasz #1559. hozzászólásra
Pl ez valami hasonló. LINK
Nehéz találni róla jó képet, mert köztenyésztésben általában állományjavítás végett belevisznek plymouth-ot vagy griss barre-t. Valószínűleg a tieid is ezért sávozottabbak inkább. Ezek jobban termelnek mint az eredeti magyar. Testsúlyra is nagyobbak, és a tojástermelésük is jobb. Na meg nem akarnak állandóan elkotlani.
Ha szépeket akarsz látni akkor el kell menni Gödöllőre, vagy Hódmezővásárhelyre a génbankba.
Válasz #1558. hozzászólásra
Tudnál nekem mutatni Magyar kendermagos tyúkról képet? Ami nem sávozott hanem Pettyes!?
Válasz #1557. hozzászólásra
Mert ez sávozott, a magyar pedig pettyes.
Válasz #1556. hozzászólásra
Szia! Nem gond! Miből gondolod hogy az? És nem Magyar? Hisz itt keltek! Nem kendermagos? de!
Válasz #1550. hozzászólásra
Kolléga!
Isten ments, hogy az üzletedet rontsam, de ez nem magyar kendermagos! Ez Griss Barre.
Amúgy egy jó kettőshasznú fajta.
Válasz #1554. hozzászólásra
Igen én!
Te kelteted? Szerintem jó ár, jó az áru is, simán eladód amennyi van. Egyenlőre nincs helyem de szeretnék tartani majd én is.
Válasz #1551. hozzászólásra
3,5 hetesen 400ft/db Pest megye
Magyar Kendermagos, árat és megyét írhatnál azért.
Régi Magyar kendermagos előnevelt csibék előjegyezhetők, Március vége Április elejére: Csak telefonon: 0620-5616985
Válasz #1547. hozzászólásra
rá kéne irva lenni hogy menniy a higitási arány
Válasz #1547. hozzászólásra
döntsd el hogy melyiket ahol megveszed meg is mondják meg rá is van irva általában 30kg os ak a koncentrátumok tehát az 1 mázsába valo igy neked 70kg gabonát kell beletenni meg 30kg a koncentrátum de van sok féle ahol veszed ott megmondják általában........
tojótápot szeretnék kikeverni, van koncetrácim,de nem tudom , hogy milyen arányba kell.köszi !
Válasz #1545. hozzászólásra
állítólag vízbe kell dugni a fejét
Üdv! Érdeklődnék hogyan lehet "leszoktatni a kotlásról a tyúkokat"?