Hirdetés
Fórum
Tojótyúk tenyésztés, tartás és a tojás eladása
Létrehozta: AgroManó65 , 2009-12-22 12:52:27
Kedvencekhez
Segítség
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Vinasz - melasz felhasználás szántóföldi növénytermesztésben új
- Robotkormány új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025 új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Mezőgazdasági idénymunka új
3044 hozzászólás
Sziasztok!
Takarmányolajat (félkész étolajat) gyártunk étkezési napraforgóból. Tojótyúknak és húshasznúnak is nagyon jó! Görbeházán gyártjuk, itt van átvételi lehetőség kis és nagy tételben. Az ár a mennyiségtől függ, érdeklődni lehet telefonon: 20/44 349 77
Válasz #1092. hozzászólásra
Hát én nem tudom, mikor a sima tojást is lámpázom mikor mondjuk 2 hetes ami nem fogott abban csak egy nagyobb sötétebb foltot látok ami a sárgája
nem tudom milyen lámpázó kellene ahhoz, hogy azt a picivel sötétebb foltot valaki meglássa a tojás héjján keresztül a tojás sárgáján...
Válasz #1091. hozzászólásra
Nem tudom láttál e már házi tojást..amikor feltöröd akkor jobbik esetben ha meg van termékenyitve akkor láthatod a szemet..ami gusztustalan kis foltocska..nah..azt látod a lámpázásnál is..és ugy hogy nem volt még keltetőben, igy ki lehet szürni az esetleges terméketlen tojásokat..
Válasz #1090. hozzászólásra
ezt értem, hogy mikor már a keltetőben van akkor mondjuk a 7 napos tyúktojásnál látható
de egy olyan tojáson amin még egy percet sem űlt kotló vagy egy pillanatig sem volt keltetőben mi látszana?
ez a kérdés
Válasz #1089. hozzászólásra
" Lámpázással jól látható a megtermékenyülés: a lapos korong megvastagszik és megnagyobbodik, „szemet” képez."
Szóval a szemet lehet látni, viszont keltetés közben is lehet azt hiszem a 7. nap körül..de amit, és ahogy kiveszünk ugyanugy kell visszarakni a keltetőbe.
Válasz #1086. hozzászólásra
és mégis mit lát benne lámpázással?
az a mikroszkópikus kis hímivarsejtet amit a felbontott tojásban sem látsz szabad szemmel?
Válasz #1083. hozzászólásra
Köszönöm!
Majd meg látom...
Ma én is vágtam broilert, 2 perc volt a pucolás.
hali, engem tojótáp érdekelne, most 14 hetesek, olvastam hogy nem sokára már adalgolható nekik..mennyi azaz idő amikor biztos, és melyik táp az amelyik tuti jó?
Válasz #1085. hozzászólásra
igen, van ilyen ha tuti biztosra akarsz menni.
Hallott már valaki arról, hogy még a keltetőbe rakás előtt is meglámpázzák a tojást és csak azt teszik be amelyik meg van termékenyítve?
tényleg létezik ilyen eljárás?
Én elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban...
Válasz #1083. hozzászólásra
A videó valamiért lemaradt:
Válasz #1076. hozzászólásra
Köszönöm a dicséretet
Nagynak nem nagyüzem, inkább gépesített kisüzem.
Nagyszüleim, szüleim is így csinálták ahogy ti, kézzel pucolták, perzselték. Aztán görnyedtek még felette vagy egy órát, szedegették a tokokat. Ez így még jó is odahaza egyszerre 2-3-5 csirkére.
Itt viszont pénzt kell csinálni belőle. Ha ki kellene fizetnem a napszámosokat kézi pucolás mellett akkor nekem semmi sem maradna.
Az, hogy uralkodónk és kormányunk mit képzelt el az nem érdekel különösebben. Pénzt kell keresni, és ez a lényeg. Eddig még egyetlen politikus sem tett egy fillért sem a törlesztő részletembe.
Ezzel a kopasztó géppel óránként 2-300 pipiről simán le tudnám venni a bundát, ha rendesen ki van szolgálva. Egyszerre 3 fér bele, kb fél perc alatt kopasz mind. Az összes eszköz saját készítés.
Nem vágunk tömegesen. Csak annyit amennyit el tudok adni, meg a család, ismerősök megesznek. Viszont sem energiám, sem időm sokat vacakolni vele.
Ma bérbe kopasztottam, egy esküvőre hoztak 120db broilert. Egymagam, takarítással együtt, kevesebb mint egy óra alatt végeztem velük.
A kakasnak meg szerintem vashiánya van. Egy kis forró víz, piros paprika, hagyma, paradicsom, nokedli segít neki.
Hasonlóan dolgozunk mi is:
[video1]
Válasz #1065. hozzászólásra
Részvétem
Standot venni nem érdemes. Rengeteg árut el lehet adni háztól, csak be kell kerülni a köztudatba.
Válasz #1080. hozzászólásra
Köszönöm szépen!
Válasz #1078. hozzászólásra
1400-1500 körül lehet a tojóhibridek ára bár most hogy lecsengett a nagy őrület mozdulhattak is az árak.
Válasz #1077. hozzászólásra
három hetet várj még.
Kedves Mindenki!
Kezdő vagyok, először lesznek tyúkjaim. Tojókat szeretnék venni, olyat, ami most kezd tojni. Sokan hirdetnek feltűnően olcsón (1000 forint körül), de a normál ár úgy láttam, 2000-2500 körül van.
Most hallottam, hogy amikor a tyúk koráról beszélünk, akkor az eladó sokszor nem a tényleges (születési) korától számol, hanem attól az időponttól, amióta a tyúk tojik. Igaz ez?
Honnan látom egy tyúkon, hogy mennyi idős lehet? Kétezerért nézegettem most tojni kezdő tyúkokat a piacon, elég "kicsik" voltak, nem kifejlett, óriási tyúkoknak néztek ki. Vagy azért kicsi, mert tojó fajta???
Szívesen olvasgattalak Benneteket, sok hasznos infót meg lehet tudni Tőletek itt a fórumon.
Üdv. Kezdő Tyúkász
HELLO most 14hetesek a tojoim mikor kezdjem nekik adni a tojotápot és mennyit.kukorica buzadarához tenném
Válasz #1063. hozzászólásra
"Tölcsérben vágunk, kivéreztetünk, üstben forrázás aztán a kopasztógépben ledobják a kabátot. Végül bontóasztalon egyikük bontja, másik mossa és zacskózza. Nagyobb mennyiség sem lenne probléma, de nincs elég hűtőm ahová el tudnám tenni a húst.
Az előző kopasztóval még kellett plusz egy ember, mert az nem volt "automata", teljesítményre is majd harmad ennyit tudott. A mostanival már egymagam elegendő"
Ez már kész nagyüzem a mienkhez képest.
10 liter víz felfőz, két csirke bemárt, toll leszedés, és jön a késes munka.
Az íze semmivel sem másabb, mintha valaki készre készítené, de a nejem így tanulta és nem akar változtatni rajta.
A családi gazdaságot így képzeli a Fidesz vagy úgy, ahogy Te csinálod?
Az egy tyúkra eső kakas számom megnövekedett.
Lehet, hogy jobb lenne belőle pörköltet készíteni a bográcsban?
Hat tyúkra jut egy kakas. Egyet már külön tettünk a nyúlketrecbe, mert .....
Mit javasoltok?
Pörkölt, vagy tovább tartás?
köszönöm hozászolásotokat. eddig{: árpát etetem,de most váltok
cső!
a tritikálénak a legmagasabb a fehérjetartalma,jó a pityiknek.az árpa nemjó, a buzához, 20%feletti bekeverésnél enzim kell.
csá!
Válasz #1071. hozzászólásra
Mi csak azt adunk neki kukival meg egy kis táppal. semmi bajuk nincs tőle eszik rendesen
Válasz #1071. hozzászólásra
meg kell keresni a fehérje tartalmát de talán ennek a legkevesebb a buza és az árpa közül! tehább több szoja vagy más fehérje forrás kell hozzá....de ezen felül szerintem ehetik!
sziasztok szerintetek trikitálé,/ha jol irtam / adhato a tolyo tyukoknak,s menyit ér.köszi gigigombas
Válasz #1069. hozzászólásra
akkor csak simán lekopik a nyakukon a toll valamennyire a rács miatt! ez megszokott szerintem!
Válasz #1068. hozzászólásra
:)március 12,én érkeztek.naposként vásároltam őket.
Válasz #1067. hozzászólásra
jércéket vettél vagy letojt tyukot? ha letojtat akkor ne csodálkozzál ha kopaszok lesznek
hali! két napja, hogy átraktam a tojótyúkokat a tojó ketrecbe, a trágyaszalag tele van toll-al és ha hozzájuk érek nagyon selymesek, meg sem lehet fogni őket.Ez miért lehet? betegség? vitamin hiány?
Válasz #1050. hozzászólásra
Tudok egy helyet, ahol 3000db-ot hízlalnak, évi 6 turnus megy végig. Lehet hogy szerződésük is van bábolnával, ezért kapják meg 100 Ft környékéért a naposakat.
Sano koncentrátumot keverek gabonához, plusz egy kis saját kiegészítés, amit a dísztúkjaimnál is használok.
Vízbe vitaminokat, aminosavakat adtam nekik 3 hetente, első héten szőlőcukrot is kaptak a vízbe.
Hétvégén vágjuk őket, 2 napja már csak kukorica darát kapnak. 7 hetesek lesznek amire vágjuk őket, de most van már benne 2.90 dkg-os is.
Válasz #1063. hozzászólásra
Ez tetszik amit leírtál, ahogyan csinálod!
Sajnos édes anyukám 3 hete elhunyt, ő volt az aki tudta mit hogyan merre. Itt maradtunk 5-en legények:-( neki voltak kapcsolatai akiknek tudtam értékesíteni. Ha jövőre élni is fogok és lesz annyi pénzem 19 évesen akkor Pesten nyitok egy standot akkor oda tudok magam termelni baromfikat. De háztól kevés az a kör hogy meg érje nekem! Ahogy írtad, 500ft/kg fizet ha 2kg meg van jön és viszi! Tegnap 11 kacsámat vitte el azonnal fizetett is!
Válasz #1058. hozzászólásra
A mészhiányt ki lehet küszöbölni, mész kell nekik.Ha a tojás mészhiányos akkor könyebben törik, amint kitojta megreped, és ennyi már nekik elég.
20 fél brama-m van, napi átlag meg volt a 10-13 tojás, most olyan szinten rákaptak, hogy 1-2 ha betudok hozni.
Válasz #1062. hozzászólásra
Nem tudom, hogy a felvásárló, feldolgozó mit és hogyan keres rajta, de ez sok pénz érte. Most a vágócsirke kb 300 Ft körül mehet nagy tételben, kilónként, de inkább alatta.
Mekkora csirkéket adtok el? 2kg-nál nem hiszem, hogy nagyobbak. Így a minimum 500Ft-os ár élő súlyban elég jó. Ilyen áron én is adok el baromfit, akkora tételben amennyit csak ki tud fizetni a felvásárló
A megéri vagy sem téma attól függ ki hogyan csinálja.
Vagy gépesíteni kell amit csak lehet, vagy ingyen munkásokat kell keríteni, esetleg tenmagad uram ha szolgád...
Saját magam nevelem az állományt. Főként őshonos magyar tyúkok, hampshire-ek és kopasznyakúak vannak.
A pucolt konyhakész csirke belsőséggel együtt 800 Ft/kg. Amennyit vágok annyit szinte azonnal el is visznek. Szeretik, mert ebből gyönyörű aranysárga húsleves lesz, no meg nincs táp íze.
Van gyöngyös, fürj, liba, kacsa, pulyka. Minden ami tollas.
Harmad magammal az előbb leírt mennyiséget egy szombat délelőtt játszva feldolgozunk. Sikerült találni két napszámos asszonkát aki jön, beszámítható és mióta belerázódtak szépen dolgoznak. Az utóbbi időben pénzt nem is kérnek, húst visznek inkább a családnak. Így mindenki jól jár.
Tölcsérben vágunk, kivéreztetünk, üstben forrázás aztán a kopasztógépben ledobják a kabátot. Végül bontóasztalon egyikük bontja, másik mossa és zacskózza. Nagyobb mennyiség sem lenne probléma, de nincs elég hűtőm ahová el tudnám tenni a húst.
Az előző kopasztóval még kellett plusz egy ember, mert az nem volt "automata", teljesítményre is majd harmad ennyit tudott. A mostanival már egymagam elegendő vagyok a kopasztás befejezéséig.
Válasz #1060. hozzászólásra
Darabja. És kinek adom el mire meg pucoltatom és beleztetem, pont ennyibe lenne, és még nincs is eladva! Ő meg elviszi így élve nem kell fizetnem sem a pucolásért és belezésért!
A hétvégén mészárlást rendeztünk.
40 pipinek, 15 libának, 8 pulykának kampó.
Kipróbáltuk az új kopasztó gépet is. 3 tyúk kopasztása kb fél perc, utána még a kézi finomítás 2-3 perc. A pulyka is gond nélkül belefér.
Még variálni kell rajta mert csináltunk bele beépített vizes mosást, de az kevés vizet ad így slaggal locsolni kellett.
Saját gyártmány, ennek a mintájára:
Válasz #1053. hozzászólásra
Kilója, vagy darabja ennyi? Mert nem mindegy.
50-100db nem nagy tétel, azt háztájiban is simán el lehet passzolni.
Nálunk is hasonló a helyzet
A tyúk és a gyöngyi közös helyen van (volt) és ugye a gyöngyös minden szart csipked egész nap.
Hiába volt tojóketrec nekik betéve elég, hogy ne legyen sok madár benne egyszerre mégis törék, mert volt annyi világosság, hogy látta a tojást.
Ezután azt csináltam, hogy amennyire csak lehet besötételtem a helyet.
Ez azért sokat segített így már volt olyan nap, hogy egyet se törtek össze.
Most már végleg meguntam és külön zártam őket reggeltől reggeli után kb délután 2-ig
Így addig megtojnak a tyúkok délelőtt úgyis aztán már nincs probléma.
Amúgy a tojástörés gondja legtöbbeször a gyenge tojáshéjj, nekünk is van kitojt tojótyúk és egyik másik tojás héjja olyan mint a papír
Azt még törni se kell neki csak véletlen rálép és már kész is a baj.
ha egyszer megkóstolta utána már magától is fel fogja törni
Miénk is le van vágva a csőrük, (így vettünk) mégis megesznek a tojást...
Sokan azt mondják h mészhiánya miatt megesznek... de mi szerintünk, hogy nem, mert az előző helyén ketrecekbe tartották, "nem látott még" a tojást...
Válasz #1056. hozzászólásra
nem használ semmit nekem ugyis törték ...emiatt vettem tojoketrecet itt aztán probálkozhatnak törni!
Csőrük hegyét le kell csipkedni.
Válasz #1054. hozzászólásra
Nekem is eszik a tojást, a vitamin hiányt vitatnám, szerintem már csak megszokás!
minden kipróbáltam már, kivéve hogy levágtam volna őket:)
Úgy tudod megoldani, ha te gyorsabb vagy a tyúknál.
Sziasztok
Atyúkjaink eszik a tojást! Mit csináljak? ez valami vitamin hiányra utal?
Elkezdtem baromfi hizlalással foglalkozni, van egy felvásárló aki 1000-1500ft ad a baromfiért kis tételben nem éri meg ezért 50-100db adunk le neki! mert most hely ügyileg ennyi a max amit tudunk nevelni, most építünk nagyobb helyet akkor 200-300 baromfit is tudunk nevelni!
Válasz #1051. hozzászólásra
Én Pest megye Pilisen lakom van előnevelt baromfim eladó!
érdeklődni: 0620-2798499
Sziasztok.
Már egy ideje olvasgatom itt a fórumot, a hozzáértőktől nagyon jó tanácsokat tipeket kapni mit hogyan csinálnak. Tudom, hogy minden nehéz müfaj ez is az. De én most csirke tartásba gondolkodom, terület van, épiteni kéne rá, és ha intenziv mélyalmosba gondolkodom akkor gépesiteni szellöztetés fütés stb. ezeket a dogokat hol lehet beszerezni? Mindenki másra esküszik, szabadtartás vagy mélyalmos? Tojársa vagy hús csirkére rá állni. Pest megyébe van jó keltettös? Tápot honan? Elöre is köszönöm a seggítséget.
Válasz #1047. hozzászólásra
Helló Mi is tartjuk ezt a fajtát,de nekünk még nincsenek ekkorák?Mit esznek?Bábolnának menni az a sok?Köszi előre is
Szia !
Tojás már nincs eladó.
Majd ősszel adok ki növendékeket.
Tel:06304144048
Kedves Fórumozók!
Anyósoméknak keresek tojótyúkokat, amik már lehetőleg idén tojnak, de nem letojt tyúkok (vagy mi?). Nagyon kezdők, nemrég költöztek vidékre Pestről és csak most tanulnak mindent, kiscsibékbe nem mernek belevágni még. 15-20 db körül kellene, és lehetőleg "bio" nem agyontápozott, mert a lehető legtermészetesebben akarják tartani őket. Tudnátok segíteni, merre keresgéljünk? Előre is köszönet!
Válasz #1045. hozzászólásra
Üdv:
Bábolnán a Ross 308 nevű fajtát 100-120 Ft között adják. Pontos árat nem tudok mondani, de max 120. ( Igaz ezek nagy mennyiségben történő vétel esetén, egyenesen a keltető üzemből jövő csirkékre igaz)
Nekem is ilyenek vannak, vasárnap voltak 5 hetesek tegnapi mérésnél 1,97-2,12 kg súlyúak voltak.
Nem a legnagyobb üzemi tartás mellett vannak, mert nem világítok nekik, csak annyi a világos órák száma amennyit süt a nap.
Válasz #1045. hozzászólásra
vásárban csibe 350Ft kacsa 800Ft
Válasz #1044. hozzászólásra
naposcsibe??? engem napos csibe érdekelne... és ha lehet, vas megyében- na és nem ennyiért persze