Hirdetés
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
372 hozzászólás
Válasz #221. hozzászólásra
itt most a súlyok a téma
nem pedig a sulyok
Válasz #220. hozzászólásra
Ilyen hideg időben, télvíz idején ne lógasd ki, még a végén baja lesz.
Ilyenkor be kell lógatni a jó meleg... Meglásd egyből jobb lesz
1 újabb idegsejtölő téma
1t súllyal az orrán elérünk 1 bizonyos lesúlyozottságot.....
Ha kevesebb súlyom van mennyire kell pontosaaaaan !!!! kilógatni h. pont azt a lesúlyozottságot érjük el?
Válasz #218. hozzászólásra
örülök hogysikerült.
Sziasztok.
Először is köszönöm a válaszokat.
Ma felraktuk a súlyokat, és kimentem kipróbálni.....hát hihetetlen, hogy milyen lett.Nem hittemvolna el ha más meséli ezt el.Nagyon észrevehető, mintha nem is az a traktor lenne.
Válasz #215. hozzászólásra
A 200kg az nagyon sok!!!!
Főleg a Te traktorodnál.
De nehéz körülmények között amikor éppen határon van a gép egy 200 lovas traki is ha kapna kerekenként ennyit nagyon érződne a javúlás!
Tudom mert egy-egy 208literes hrdó vizet löktem a kisebbik nagytraktorba és rögtön észrevettem a különbséget.
Viszont vannak helyzetek amikor már nemsokmindent tudsz tenni, akkor már a munka is ... nem megfelelő fogalmazzunk így
Válasz #215. hozzászólásra
Szerintem nincsbaj semi nekemis mtz50 -van 50le ,és enis 2 fejet huzokvele várj atalajra még ázik.
Az eke (szerintem) jól van beállítva megy egyenesen a borozdába, meg szépen is dolgozik. Az eke is jó a géphez 40 lóerős és egy 2 fejes ekét húz.
Válasz #213. hozzászólásra
ITT a bökenö szerintem várj esöt és proba .
Ugyanarról persze. Most annyival másabb, hogy olyan száraz volt hogy alig akart belemenni az eke, de ha belement akkor megy majd szét szakadt.
Válasz #209. hozzászólásra
Ekét hogy állítod be? Hány fejet húzol hány lóerővel, milyen gumik vannak rajta? Kormányt elengeded a barazdában egyenesen megy a traki vagy kifordul belőle valamelyik irányba?
Válasz #209. hozzászólásra
hát haugyan arrol a területröl beszélsz és elöttement és most nem akor most valami megváltozzott godolok talaj szerkezet tul nedves tul száraz vagy a mélységet mélyebre tetted mint szoktad vagy valami.
Üdv mindenkinek!
Én egy komplex megoldást javasolnék amelyek mindegyike külön - külön is csökkentené a slipet:
1, Szélesebb abroncs használata.
2, Keréksúlyozás, akár acéltárcsákkal akár folyadékkal.
3, Antiszlip berendezés( ha van) használata.
4, Helyes ekebeállítás.
5, Differenciálzár bekapcsolása
Ezek együttes alkalmazása biztosan eredményre vezet!
Most mielőtt megázott volna a föld nekiálltam szántani, fel is szántottam 1hektárt, de abbahagytam, mert 35litert evett meg.Eddig 20-25 körül volt a fogyasztás.
Válasz #206. hozzászólásra
Ha nemsajnálod a befektetést veddmeg és meglátod mert a sulysem garancia hogy menifog.
Valkai szerint 200 kg sokat jelenthet vaki hagyná...
drága drága de a gázolaj se olcsó.
Gyári súly de azt nem tudjuk hogy miről vehették le de szinte tökéletesen passzol rá, és szerintem olcsón adnák(50.000-ért).
Valkai szerint 200 kg sokat jelenthet vaki hagyná...
drága drága de a gázolaj se olcsó.
Gyári súly de azt nem tudjuk hogy miről vehették le de szinte tökéletesen passzol rá, és szerintem olcsón adnák(50.000-ért).
Válasz #204. hozzászólásra
Fogyasztásod mennyire jön ki hektáronként?
Közép kötött földről van szó nem folyó homok
Válasz #198. hozzászólásra
én hagynám sokba kerül és kérdés hogy használ-é mert az csak a gyakorlatmodjamed.
Válasz #190. hozzászólásra
Eke jól van beállítva? Hány lovas traki, hány fejt húzol vele, mekkora fogászélességgel. 5-10%slip enkerülhetetlen kemény körülmények között. De azt elég nehéz csak úgy észrevenni.
A gyári traktorsúlyok mindig drágák, valószínű sokkal jobban megéri legyártatni.
Biztos számít,de kereket fel lehet tölteni folyadékkal is. Erőszabábályzó?
Válasz #195. hozzászólásra
Vagyez vagy sekéjebben szátasz vagy én amitszoktam az az hogy meglazitozom és utána sekélyen megszántom és igy jut levegö a gyökerek alá.
És szerintetek mennyit ér ez a 200 kg keréksúly
Válasz #196. hozzászólásra
ja csak nem mindegy hogy homokban, vagy sziken
Ezelőtt ennél gyengébb traktorral húzták
Biztos nem nagy neki
Egy ekkora gépnél, sokat számíthat az a 200kg keréksúly, fel kell rakni, de még fontosabb az alacsony nyomás.
2-ből 1 mínusz....... nem is marad....:)
akkor vagy 3 éve rosszul van beállítva
vagy sok az eke a traktornak
? lóerős masina ez?
milyen eke? össz fogásszélesség?
milyen talaj?
ez a kapartatás gázolajpazarlás
Ok ezt megfogadom és kipróbálom, de akkor megveszem ezeket a súlyokat is hátha ér valamit...
Az ekéböl dobjle egy fejet.
3 éve így szántok vele és minden körülmény között kapar...Esőben eső után száraz földön mindig...
Válasz #185. hozzászólásra
mérd meg a keréknyomást
én 1,2 b-vel szántottam
Birok vele most is csak látom, hogy kapar és zavar.
Mert lassabb is, hiába adok gázt neki gyorsabban nem haladok vele.
Egy szaki mondta ezt a keréksúlyozást, csak egy kicsit hitetlen vagyok vele kapcsolatban.
Válasz #181. hozzászólásra
elég sok minden közrejátszhat itt
ez nem összkerekes traktor
100-200 kg pótsúly is sokat tud jelenteni
keréknyomás - ny. európában 1 bar alatti keréknyomásokkal csinálják a nehéz talajmunkákat, de ehhez már abroncsnyomásszabályozás kell
a keréknyomás 2 bar-ról 1 bar-ra csökkentése 40-50%-os tapadófelület növekedést is jelenthet
ekebeállítás jó?
esőben, amikor a talaj teteje nyálkás sáros alatta meg kemény így is úgy is lesz slip
Válasz #182. hozzászólásra
Szerintem elég ha nebirszveledolgozni akormár töbelsem.
Az tuti, hogy nem alacsony inkább magas lehet
Mit olvassak el?
Válasz #181. hozzászólásra
vigyázza keréknyomásal mert ha nagyon alacsony a felnimegforog és kiszakad a szelep.
Nem összkerekes
12,4/28 as kerékbe mekkora nyomás kell?
Válasz #179. hozzászólásra
öszkerekes?
Válasz #175. hozzászólásra
olvasdel mivan a traktorrairva mijen tipus.
Massey Ferguson 165
Válasz #175. hozzászólásra
az bizony, minél nagyobb keréknyomás annál kisebb tapadó felület
Válasz #174. hozzászólásra
Ez jó kérdés.........
Nem tudom
ez is lényeges?
Válasz #172. hozzászólásra
Nade azt még nem írtad hogy milyen traktor.Egy TZ-4-k-ra jelentős a 200kg, de egy RÁBA STEIGERRE már nem annyira
Válasz #169. hozzászólásra
mekkora a kerekben a nyomás?