Hirdetés
Fórum
Traktorválasztás: John Deere vagy Fendt
Létrehozta: Vendég , 2008-02-17 09:54:05
Kedvencekhez
Segítség
Létrehozta: Vendég , 2008-02-17 09:54:05
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
955 hozzászólás
Válasz #553. hozzászólásra
A részecskeszűrős autók is többet fogyasztanak halló!
Elég régen fut már az SCR addblue-s rendszer nem annyira problémás, aztmondják a gép élettartamával egyenlő a dolog, gyakrlatban meg majd kiderűl
Moderálási elveink miatt törölve.
Adorex (20695)
2012-02-17 21:22:29
Szerintem az adblue rendszer maga 1 komoly hibaforrás, eleve egy agresszív folyadékról van szó ami egy csomó alkatrésszel érintkezik. Meg ugye a mezőgazdaságban sokkal többet áll a gép mint a fuvarozásban.
Csúcsterhelés közelében egy részecskeszűrős motor nem hinném hogy többlet gázolajat igényelne a szűrőben lévő égési hőfok fenntartásához.
forrás masseyferguson.com
"Massey Ferguson’s biggest, most powerful tractor range ever features innovative second generation SCR technology, providing you with superb fuel economy and even cleaner emissions."
SCR technology és adblue kell bele köztudottan, szóval a kettő ugyanaz ebből kiindúlva
Válasz #550. hozzászólásra
használd a keresőt !!!
Válasz #548. hozzászólásra
de egyébként visszakeresném ha tudnám melyik topicban volt leírva, mondom én csak olvastam
Válasz #548. hozzászólásra
Most akkor ki a hülyeséget író???
Mf 8690 amikor kijött úgyvolt reklámozva hogy új SCR technológia alacsonyabb károsanyag kibocsátás kisebb fajlagos fogyasztás, ésatöbbi...
és ezekbe addblue kell nemde!?
Szóval az scr nem az addblue-s rendszer neve?
Válasz #541. hozzászólásra
szerintem most elég nagy marhaságot mondtál... mint az előbb az 500 órával..
A CAT a világ egyik legnagyobb motorgyártója, és nagyon sok konkurense is tőle vesz motorokat, mert elég jónak számítanak...
Az 500 óra szerintem úgy jó, ahogy van, mi 2002 óta így cserélgetük JD-ben, Fendtben, Claas-ban, és tökéletes...
Az Ad-Blue-ra azt mondják, hogy ott jó, ahol közepes terhelésen dolgozik a motor, mert ott épkézláb fogyasztása van, és üzembiztosan dolgozik. Az SCR pedig ott, ahol intenzíven dolgozik a gép, mert közepes terhelésnél nem égeti el a kormot, hanem az üzemanyagból kell használnia hozzá.
A kamionok, vagy az építőgépek motorjai rendszerint cruising üzemmódban, részterheléssel mennek órákon keresztül, ami ideális lehet a motornak, és az ad-blue-nak. Egy traktor azonban vagy csúcsterhelésen üzemel (vario váltó) vagy ingadozó terhelésen (PST), de a csúcsterhelés körül! ide szerintem jobb az SCR...
A Köves és Forcon szerszámáruház webáruházaiban kínálatában rengeteg célszerszám, kézi szerszám,nagy teljesítményű emelők, akkumulátor töltők-indítók nagy választékban.
Genius törésgaranciás szerszámok valamint emelők óriási választékkal.
www.geniusszerszam.hu
- - - - -
Szerszámok és gépek kereskedelme a barkácstól a profiig.
www.szerszammester.hu
- - - - -
Beta szerszámok nagy választékban.
www.beta-szerszam.hu
Válasz #545. hozzászólásra
Ki tudja honnan tudnád, én nem tudom, elképzelem hogy tájékozottabb vagy mint én :)
Válasz #544. hozzászólásra
mondom én csak olvastam, honnan tudnám máshonnan!?!?!?!?!
Ide is írták többet látottak még anno
Válasz #543. hozzászólásra
http://www.cat.com/industrial-oem
Hát nem tudom ezt, akkor elég sokat gombolnak le a cat-ről hogy ennyire átadják a mocikat, nem tudom biztosan persze de nem láttam még egymás mellett cummins és cat motort hogy egyforma e a blokk legalább, mert gondolom akkor egyforma nem öntenek különbözőt...
Válasz #542. hozzászólásra
Én úgy hallottam és itt is került már leírásra is, hogy nem saját fejlesztés-gyártás. Kisebbeket Perkins gyártja nagyobbakat úgyemlékszem cummins
Válasz #541. hozzászólásra
caterpillar -re gondoltam, annak nevezik nem?
szerintem meg a Cat-nak nincs is saját motorja...
Válasz #539. hozzászólásra
Ja látom iveco man -ra írtad bocsi, amúgy a cat is rak kamionba is pl az új peterbilt ben is van cat motor meg éppen egy tűzoltó autóban is amcsiban.
Válasz #535. hozzászólásra
Na azért a cat motorokra nem mondanám hogy kamion motor, elég sok helyre csinálnak motor, elég mostoha körülmények közé is. Csak nézz meg egy discoverys filmet vagy hasonló adón egy filmet...
Válasz #535. hozzászólásra
Nem tervezik, mert jelenleg így teljesítik az tier 4A-t de ha jön a tier 4B akkor hamarosan feltalálják a világ nyolcadik csodáját az AD Blue-t csak más lesz a neve.
Válasz #536. hozzászólásra
nem mi!?!
Amikor úgy jön le belőle 500 óránál a trutyi, hogy plattyan nem folyik az oszt faxa
nemjó az semmire sem mint az 500órás intervallum...
Válasz #533. hozzászólásra
Marad valószínű , és az 500 órás szerviz is . Nem lesz gond a korommal...
Válasz #532. hozzászólásra
Nem tervezik az Ad Blue-t mert ez jobb ...
Most se , később se . Adott volt nekik is a lehetőség , de ezt választották .
Nem csak ők amúgy....
JCB , CAT , CUMMINS(nekik mondjuk van mind kettő , mégis ezt ajánlják az mezőgazdaságba ők is )
Ráadásul a JD mezőgazdaságba kifejlesztett motor + ez a megoldás , ez való a dinamikus terhelésekhez !
Nem kamion motor , meg ahhoz való Ad Blue-s buziság .
Ami a többi gyártónál van ...
Iveco ,Man , stb motorokkal
Válasz #530. hozzászólásra
Jobban jársz ha a jó öreg SÁRGÁT megbecsülitek és használjátok amíg csak lehet!!Van itt ép elégbaj a mazögazdaságban és költeni is van mire nem hogy még a gépel is baszakodni keljen!! Már csak azon drukolok hogy nehogy valamelyik ZÖLD baromnak el szálljon az agya és meg fúrja ezeket a régi gépeket mint üzemben tarthatóság..
Noés a részecskeszűrő mellett EGR szelep marad a JD motoron???
Azért ez a részecskeszűrő autóknál is okozott már problémát nem mindig fog az elmenni 5000üzemórát és az hogy 400ezer legyen a történet egy vicc! Amikor egykét apró alkatrészt sem kapsz meg ennyiből...
Válasz #530. hozzászólásra
Olyan nagy fejlesztés nincs a JD mögött. Fel volt azt már találva. Inkább csak egy átmeneti megoldás egy piaci rés, amit kihasználva értékesíteni tudnak a következő hónapokban. Aztán kijelenteni, hogy az AD Blue a megváltó ami nem AD Blue névre lesz keresztelve, hanem Green Power vagy valami hasonló,és csak is kizárólag a John Deere-nél lesz elérhető ez a csoda. Igaz, hogy ua arról a karbamid oldatról lesz szó de ez valami különleges zöld sárga csőben csordogál-egy zöld sárga gépbe. Ez a kombináció pedig olyan innováció, ami csak a John Deere által elérhető.
Válasz #529. hozzászólásra
kb 4% a keverési arány 5%-al már a következő normát is teljesíti. Egy kellőképpen nagy tank 600 liter az Ad Blue 60 liter. két tankot is ki kell szolgálnia. 1200 liter pedig több mint elég lehet egy napra.
Válasz #529. hozzászólásra
Nincs az 1,4 mill a JD-nél...
Nekem azt mondták hogy ha vissza adod neki a régi szűrőt , akkor az újat csak olyan 400ezerrel kell toldani .
Én is a JD fejlesztését favorizálom több dolog miatt az Ad Blue-val szemben.
Válasz #528. hozzászólásra
én is láttam egy összevetést:
5000 óra alatt a Fendt-be belekell tankolni kb. 1,5 mFt értékű AdBlue-t. Ugyan ennyi idő alatt a JD-be nem kell semmi, azonban ezután cserélni kell a kipuff-ot, ami 1,4 mFt+szervízdíj...
a kitések állítják, hogy ha nem sérült, akkor a JD megveszi pénzért, valamint lesz majd olcsóbban gyári felújított, és az is jó lesz... (persze most marha könnyű megígérni bármit, amit majd senki nem kérhet számon később)
Ilyen aspektusban mondjuk egy kombájnban nyerő az SCR, mert az 10 v alatt megy 5000 órát... Akkor is jobb, ha csere előtt eladja az ember...
Egyébként meg ugyanott van az ember.
feltéve: az adblue ára nem megy feljebb
(olyasmivel is ilyesztgettek, hogy a fendt intenzív mászakban nem bír ki utántöltés nélkül egy tank üzemanyag elhasználását. Ezt én nem nagyon hiszem el....)
Válasz #526. hozzászólásra
az axiálosok,meg azt mondták,hogy pár év múlva a kettő rendszer kombinációja fogja tudni a követelményeket.
Válasz #526. hozzászólásra
Az Euro 4-es, 5-ös motor követelményeit az Adblue rendszerrel szerelt, kielégíti.
Nemrég voltam kités előadásokon, ott a részecskeszűrős megoldásukat dicsérték, a tegnapi ikr-es rendezvényen pedig az adblue-sat. Mindkőnek drágább az üzemeltetése és a rendszerek tele van elektronikával! Rájöttem, hogy kellenek a francnak az ilyen rendszerek! Majd, talán 10 év múlva, ha letisztul az irányzat. Addig meg hajrá hagyományos adagolós rendszer!!!
Válasz #524. hozzászólásra
jaja, mert ezeknek általában az szokott a vége lenni, hogy tekergetik, aztán meg csodálkoznak, hogy kifújja a turbót a kipufogón, vagy a főtengely csapágya kigurul a tlt végén...
a 936 teljes mértékben gyári volt.Egyik traktrunkat sem húztuk tuningoltuk chippeltük meg mert feleslegesnek érezzük.Amik most vannak mindegyik az akkori kategóriák csúcsa volt.Apukám lóerőben inkább feljebb tervez így nincs értelme a tuningnak.A falunkban lévő tsz ben volt egy 8400 as MF.Azt megchippelték hogy jobban menjen, de az lett az ára hogy elkezdett melegedni a motorja.Ebből tanulva méginkább nem akartunk ilyen dolgokhoz folyamodni.
Válasz #522. hozzászólásra
múltkor írtad ezeket a javításokat, azt kérdeztem, hogy ezek a gépek mennyire voltak feltekerve? pl. a 936 gyári beállítással füstölte el magát?
Az axial javít itthon válltókat.Legalábbis Főbb darabokat cserélnek.A házakat És ami nem károsodik minden gyártó újra felhasználja ha nem sérülp.Pl JD egy vágóasztal emelő hidaulika szivattyút 140.000 ér cserél de komplett szivattyúsort ami 3 szivattyúból áll 170.000 ért.A belsejét kicserélik ha használható a külső ház lefestik és vissza a "parasztoknak".Mindegyik ezt csinálja.
Az ottani gazda egyébként nemsokmindent problémázott.A szervizes annál jobban ki volt akadva a dolgon.Mert ugye neki kell feraknia az új váltót ami nehezebb mint 1 tengely.Hát ez van.
Válasz #520. hozzászólásra
Így a'! Fokozatmentes váltót nem bont meg itthon senki, egy az egyben cserélni kell gyári felújítottra.
Bár a kite talán azóta (közép-európában egyedüliként) megszerezte, hogy javíthasson amerikai IVT váltót (az európai AutoPowr-t nem), legalábbis amikor eljöttem, már jó úton haladtak ezügyben (tanfolyamok, minősítések, vizsgák). De az alapfelállás a zárt váltóház, amennyire tudom mindenkinél.
Válasz #519. hozzászólásra
kompletten cserélték, de amit tőled elvittek javítani, azt másnap hozták vissza másikba felújítva. kizártnak tartom, hogy kidobták volna a kukába, csak nem akarják, hogy az egész világon az ő cuccokat nézegessék meg reszelgessék...
Válasz #517. hozzászólásra
De még jó hogy a cég igy áll hozzá!!Ezt különben sok cég eltanúlhatná!! Kérdezd meg a tulaj tmi a véleménye!! Nem hinném hogy tiltakozott a komplett váltó csere ellen? Még mindig jobb mintha a satu padon buherálták volna szerintem!!
Válasz #517. hozzászólásra
Behozták ennek az árát pár jólmenő paraszton.
Mondom páron.
Nem kell sajnániiiiiiiii....
A fendtnél nemnagyon szórakoznak a váltó problémákkah.Ha tengelytörés van vagy nem egy egybn lévő darabot kell cserélni akokr komlpett váltót cserélnek.Legutóbb a szerelőnkek kellett egy 400 asban garanciális időszakban A két sebességfokozat közti tengelxt cserélnie de a fendt azt mondta hogy komplett csere. kb 100.000 huf lett volna a tengely.Ehelyett inkább egy 5-6 misus szitut vállaltak be.Néha hoznak a gyárban is érthetetlen döntéseket.
Válasz #515. hozzászólásra
Válasz #500. hozzászólásra
Nem tudok róla, hogy lett volna "nem szántóföldi" hajtáslánc a 6000-esekben (ergo 99%, hogy nincs). Viszont láttam pár Amerikából visszahozott 6ezrest, kétkerékhajtással és/vagy 25/30 km/h-ás váltóval. Ezeket könnyű megismerni messziről, mert a tetőbe van az indexük (ha csak valaki át nem alakította EU szabványra). Viszont ezeknek tényleg kérdéses a garanciális helyzetük. A kollégának "szerencséje" volt a fődarab hibával, bármi más sokkal macerásabb lett volna.
Válasz #505. hozzászólásra
Jó kérdés ki tudja hogy ki mivel variál !
Válasz #512. hozzászólásra
azt otthagytam a szervbe tavaly
mintha mézet hótolóztam vóna
na most meg ma megtaláltam a tavalyi szántás hiányának minden hátrányát
Válasz #511. hozzászólásra
Ja, de ha a "macskaszar" a legutoljól beázva, a biztonság kedvéért a reggeli fagy felolvadása után.............
Válasz #510. hozzászólásra
semmi csak mondom az 50eses feltételek melletti szántást elfelejtem de hamar
Válasz #509. hozzászólásra
Válasz #503. hozzászólásra
az 50 est feltétlenül elfelejtem
Válasz #507. hozzászólásra
Mondjuk Németországban
Hol gyártják a 200 lóerő kategóriájú FENDT és JD traktorokat?
Válasz #505. hozzászólásra
A JD annyi fajta gépet gyárt a tenderentúlon, hogy nem csodálkoznék, ha létezne játékváltó kategória