Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak621 FtBenzin árak608 FtEUR409.5 FtUSD388.65 FtCHF439.37 FtGBP491.4 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz A.I. #522. hozzászólásáraÉn a nagy tartály miatt vettem a gépet arra jó . Igazából a gyári legnagyobb tartály is kicsi még nekem bár nem sokkal kéne nagyobb .
Válasz Hús Futár #520. hozzászólásáraNálad indokolt a csere a mák miatt. Én lassan szeretnék elmenni direkt vetés irányába, a jelenlegi gép arra alkalmatlan.
Amazonhoz van gyári magasítás is, ha jól tudom, csak lehet jobban megéri sajátot csinálni, mert gondolom nem olcsó a gyári sajnos.
Válasz A.I. #516. hozzászólásáraNekem is ez a bajom a beváltat egy másikra amit kezdhetek újra kitapasztalni . Tartály nem gond csinálok rá nagy magasítást olyat amibe bele fér a 10 mázsa mag és akkor rakodó géppel lehet tölteni a big zsákból .
Válasz Szlovákiából #515. hozzászólásáraLehet jövőre megnézem mit lehet tenni, ha nem lesz másik technika addigra.
Erről a nyomról beszélek. Ki fog azis kelni, mihelyst megázik(ha megázik), az a baj, ott nem teszi bele ugye kellő mélységben, így nincs is elég nedvesség és ott gugol, hallgat a mag.
Mindegy, ez ennyit tud, nyomlazító kell mese nincs.
Válasz Hús Futár #514. hozzászólásáraNagy dilemma ez a vetőgép kérdés. Amazon jó 2 is van a környezetemben D9. Egy hátránya van, a tartály méret az nem vontatott vétőgép szintű. Viszont mákból egész sok bele fér.
Válasz A.I. #513. hozzászólásáraMeg kell próbálni keréknyom lazítókat felszerelni. Nekem sincs a pneusej vetőgépemnél, ezért én is hengerezek, néha még a hengeren lévő simítót is picit leengedve.
Sajnos a traktor nyomok így is megmaradnak, a vetésre (művelésre) merőlegesen öngyilkosság közlekedni, még aratáskor is. :-)
Válasz A.I. #513. hozzászólásáraIlyen gond nincs . Igazából nem tudom Amazon D9-eket nézegetek mert idéntől elkezdtem mákot termelni és oda nem jó a Tume mert a kerekek mélyre keverhetik a magot .
Válasz Hús Futár #512. hozzászólásáraNyomozgatok még, hátha van valakinek gyakorlati tapasztalata kisebb teljesítményű géppel való használatra.
Meglátom, hogy kapok-e majd választ erre a kérdésre.
Jó lenne egy komolyabb gabona vető, mert a keréknyomokba az IH bele is teszi a magot, meg nem is.
Gondolom a Tume-nél ilyen gond azért nincs.
Egyébként mit tervezel helyette venni?
Válasz A.I. #511. hozzászólásáraPontos árakat nem tudok mert év elején voltam benne jobban az árakban . A 90 lóerő szerintem fél esetleg háromnegyed tartályra igaz lehet .
Válasz Hús Futár #510. hozzászólásáraLenne nagyobb gép, de a kicsin van a sorvezető, és ami nagyobb gond, hogy a rakodó a nagyobbon van. Még jó, hogy a gyár 90 lóerőt ad meg. Akkor ez nem igaz.
Hirdetésben írtad, hogy következő szezonra felújítást igényel. Gondolom Te már tudod, hogy mi és mennyiájna anyag áron.
Válasz A.I. #509. hozzászólására105 lehet kicsit karcsú neki nekem is sík területek vannak pár kis emelkedővel de 20-22 mázsa maggal tudom húzni 12-vel a gépet .
Válasz Hús Futár #506. hozzászólásáraMegfordult a fejemben. Azért kérdeztem a kollégát, mert ugyan ilyen gép után tervezem, mint amit ő írt.
Nem tán a tiéd az egyetlen hirdetett 3 méteres darab a piactéren?
Válasz Hús Futár #494. hozzászólásáraItt senki. Fejősnek a száma meg van még ??? Ők esetleg ha akarják beszerzik. 7%-al kevesebb itt az áfa, meg ha kisebb haszonkulcsra dolgoznak, akkor lehet össze jön egy 10-15% árrés, de több nem hiszem.
Kedves Tumésok!
Elkezdtem vetni, olyan problémám van, hogy a tömörítő kerekek nem zárják vissza a magárkot. A mélységhatároló felülről az ötödik rovátkában van, a csoroszlya nyomás szintén ötös. A gépen nincs takaró csoroszlya és magtakaró pálca sem. A tömörítő kerekek a magárkok között mennek. Kerék nyomás 1,5 bár.
Mi lenne a megoldás?
Tud-e valaki tanácsot adni?
Köszönöm.
Az eddigi vetést külön menetben lehengereztem.
Válasz tivorany1 #482. hozzászólásáraA meghajtó kereket 9-szer kell megforgatni. Ekkor kapod meg az 1/100-ad mennyiséget.
A műtrágya rész ugyan úgy működik mint a vető rész csak azt egy kicsit mélyebbre veti. Ezért a nagyobb méretű magot kellene azzal vetni. Angol nyelvű kezelési
Kedves Tumésok.
Vásároltam egy 4 méteres tume vetőgépet, 10 éves. Kezdeném a vetést. Abban kérném a segítségeteket, hogyan kell a leforgatási próbát csinálni? Hányszor kell a meghajtó kereket körbeforgatni, hogyan tudom az egy hektárra jutó magmennyiséget kiszámolni. Kaptam hozzá könyvet de ez nincs benne. Továbbá azt szeretném még kérdezni, hogy a műtrágyás résszel lehet-e vetni és azt hogyan kell beállítani. Lucernát és rozsot szeretnék egyszerre vetni. Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz kodacso #479. hozzászólásáraHa most tört el először akkor melegen hajts ki egy karikát még úgy megbírja ha nem tarlóba vetsz direkt vele . Nekem is jó pár olyan van rajta meg az újak amiket vettem rövidebbek 1,5-2 centivel mint a régiek .
Sziasztok.Adott egy 4m-es Te nova Combi,Kèrdèsem hogy valaki tapasztalta hogy a vetokocsi tetején lévő páros rugogat tördeli a vetőgép.Mi lehet az oka valaki járt már így ès mi a megoldás .
523 hozzászólás
Válasz A.I. #522. hozzászólásáraÉn a nagy tartály miatt vettem a gépet arra jó . Igazából a gyári legnagyobb tartály is kicsi még nekem bár nem sokkal kéne nagyobb .
Válasz Hús Futár #520. hozzászólásáraNálad indokolt a csere a mák miatt. Én lassan szeretnék elmenni direkt vetés irányába, a jelenlegi gép arra alkalmatlan.
Amazonhoz van gyári magasítás is, ha jól tudom, csak lehet jobban megéri sajátot csinálni, mert gondolom nem olcsó a gyári sajnos.
Válasz Hús Futár #514. hozzászólásáraNéz rá az új agromaszra is. Felépítésben olyan mint az amazone.
Válasz A.I. #516. hozzászólásáraNekem is ez a bajom a beváltat egy másikra amit kezdhetek újra kitapasztalni . Tartály nem gond csinálok rá nagy magasítást olyat amibe bele fér a 10 mázsa mag és akkor rakodó géppel lehet tölteni a big zsákból .
Válasz Sanyee #518. hozzászólásáraA miénken van, csak amit én használok IH nem Tume.
Válasz A.I. #517. hozzászólásáraMagtakaró van rajta?
https://www.retrade.eu/i/detail/2601012-3000.jpg/TUME_NOVA_COMBI_3000.jpg
Itt 4-5 évig nem volt egy cégnél sose rajta. Idén száraz a föld sokan feltették.
Válasz Szlovákiából #515. hozzászólásáraLehet jövőre megnézem mit lehet tenni, ha nem lesz másik technika addigra.
Erről a nyomról beszélek. Ki fog azis kelni, mihelyst megázik(ha megázik), az a baj, ott nem teszi bele ugye kellő mélységben, így nincs is elég nedvesség és ott gugol, hallgat a mag.
Mindegy, ez ennyit tud, nyomlazító kell mese nincs.
Válasz Hús Futár #514. hozzászólásáraNagy dilemma ez a vetőgép kérdés. Amazon jó 2 is van a környezetemben D9. Egy hátránya van, a tartály méret az nem vontatott vétőgép szintű. Viszont mákból egész sok bele fér.
Válasz A.I. #513. hozzászólásáraMeg kell próbálni keréknyom lazítókat felszerelni. Nekem sincs a pneusej vetőgépemnél, ezért én is hengerezek, néha még a hengeren lévő simítót is picit leengedve.
Sajnos a traktor nyomok így is megmaradnak, a vetésre (művelésre) merőlegesen öngyilkosság közlekedni, még aratáskor is. :-)
Válasz A.I. #513. hozzászólásáraIlyen gond nincs . Igazából nem tudom Amazon D9-eket nézegetek mert idéntől elkezdtem mákot termelni és oda nem jó a Tume mert a kerekek mélyre keverhetik a magot .
Válasz Hús Futár #512. hozzászólásáraNyomozgatok még, hátha van valakinek gyakorlati tapasztalata kisebb teljesítményű géppel való használatra.
Meglátom, hogy kapok-e majd választ erre a kérdésre.
Jó lenne egy komolyabb gabona vető, mert a keréknyomokba az IH bele is teszi a magot, meg nem is.
Gondolom a Tume-nél ilyen gond azért nincs.
Egyébként mit tervezel helyette venni?
Válasz A.I. #511. hozzászólásáraPontos árakat nem tudok mert év elején voltam benne jobban az árakban . A 90 lóerő szerintem fél esetleg háromnegyed tartályra igaz lehet .
Válasz Hús Futár #510. hozzászólásáraLenne nagyobb gép, de a kicsin van a sorvezető, és ami nagyobb gond, hogy a rakodó a nagyobbon van. Még jó, hogy a gyár 90 lóerőt ad meg. Akkor ez nem igaz.
Hirdetésben írtad, hogy következő szezonra felújítást igényel. Gondolom Te már tudod, hogy mi és mennyiájna anyag áron.
Válasz A.I. #509. hozzászólására105 lehet kicsit karcsú neki nekem is sík területek vannak pár kis emelkedővel de 20-22 mázsa maggal tudom húzni 12-vel a gépet .
Válasz Hús Futár #508. hozzászólására105. Alföld, nem mondom hogy nincs "hátas" föld, síkbak mondható, kötött, középkötött.
Válasz A.I. #507. hozzászólásáraDe én hirdetem az enyémet . Hány lovas a traktorod ? Mennyire dombosak a területeid?
Válasz Hús Futár #506. hozzászólásáraMegfordult a fejemben. Azért kérdeztem a kollégát, mert ugyan ilyen gép után tervezem, mint amit ő írt.
Nem tán a tiéd az egyetlen hirdetett 3 méteres darab a piactéren?
Válasz A.I. #505. hozzászólásáraTuméban gondolkozol ? A 140 lovas Forterra viszi szépen .
Válasz Gergő1220 #202. hozzászólásáraSzia
Lett végül is Tume vető vásárlás? Ha igen, akkor 3 méteres lett, 6330 húzta-e. Hogy vitte?
Előre is köszi a választ.
Válasz Hús Futár #503. hozzászólásáraÉn is próbáltam más csapágyat rakni bele. 20 ha után már lógott. :(
Válasz endypapa_20120 #502. hozzászólásáraBelevaló csapágy méretet találtam már Timkenben amit szerintem egy jó minőség 2051+áfáért is már .
Válasz Hús Futár #501. hozzászólásáraPedig az ih-ba is hasonló árban van.
Nova kombinál ki milyen csapágyat használ a vetőtárcsákba ? Kicsit drágállom az 5960+áfát a gyári csapágyért.
Válasz KovácsBalázs #499. hozzászólásáraHelló,igen
Válasz csizmas.krisztian #497. hozzászólásáraHelló. A te TUME-d volt kirakva Nemesnádudvaron?
Helló.
A te TUME-d volt kirakva Nemesnádudvaron?
Válasz mate.gabor.fazekas #493. hozzászólásáraÜdv.Lenne egy 4 m Tume eladó
Telefonszámot küldjön már ha érdekli
Üdv.Krisztián
Válasz mtz1221 #495. hozzászólásáraÉrtem köszi szerintem meg van még a szám . Jövőre beszélek vele .
Válasz Hús Futár #494. hozzászólásáraItt senki. Fejősnek a száma meg van még ??? Ők esetleg ha akarják beszerzik. 7%-al kevesebb itt az áfa, meg ha kisebb haszonkulcsra dolgoznak, akkor lehet össze jön egy 10-15% árrés, de több nem hiszem.
Szerbiában főképp Vajdaságban melyik cég foglakozik Tume Nova Combi értékesítéssel és alkatrész értékesítéssel ?
Eladó Tume vetogepet keresek, lehetőleg 4 méteres kellene.
Köszönöm!
Sziasztok!
Tume HKK3001-es gép norton szekrényéből hogyan lehet lecserélni az olajat?
Köszi a segítséget! T.J.
ó! mit találtam! https://www.youtube.com/watch?v=1i-rvLCDS9k
Válasz kukaccsosz #488. hozzászólásáraSzia!
Csak direkt vetésre használom. Vettem egy 4,5 méteres hengert azt fogom utána akasztani. Az idén külön hengerezek, nincs aki meg csinálja a vonórészt.
Köszönöm a segítséget.
Válasz tivorany1 #487. hozzászólásáraDirekt vetésnél nem biztos, de művelt területre szerintem kell.
Válasz kukaccsosz #486. hozzászólásáraNéztem a gyárit, a tömörítő kerekek mögött van. Annak van értelme direkt vetésben?
Válasz tivorany1 #485. hozzászólásáraCsinálj rá magtakaró pálcasort!
Kedves Tumésok!
Elkezdtem vetni, olyan problémám van, hogy a tömörítő kerekek nem zárják vissza a magárkot. A mélységhatároló felülről az ötödik rovátkában van, a csoroszlya nyomás szintén ötös. A gépen nincs takaró csoroszlya és magtakaró pálca sem. A tömörítő kerekek a magárkok között mennek. Kerék nyomás 1,5 bár.
Mi lenne a megoldás?
Tud-e valaki tanácsot adni?
Köszönöm.
Az eddigi vetést külön menetben lehengereztem.
Válasz kukaccsosz #483. hozzászólásáraKöszönöm a gyors választ!
Válasz tivorany1 #482. hozzászólásáraA meghajtó kereket 9-szer kell megforgatni. Ekkor kapod meg az 1/100-ad mennyiséget.
A műtrágya rész ugyan úgy működik mint a vető rész csak azt egy kicsit mélyebbre veti. Ezért a nagyobb méretű magot kellene azzal vetni.
Angol nyelvű kezelési
Kedves Tumésok.
Vásároltam egy 4 méteres tume vetőgépet, 10 éves. Kezdeném a vetést. Abban kérném a segítségeteket, hogyan kell a leforgatási próbát csinálni? Hányszor kell a meghajtó kereket körbeforgatni, hogyan tudom az egy hektárra jutó magmennyiséget kiszámolni. Kaptam hozzá könyvet de ez nincs benne. Továbbá azt szeretném még kérdezni, hogy a műtrágyás résszel lehet-e vetni és azt hogyan kell beállítani. Lucernát és rozsot szeretnék egyszerre vetni. Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz Hús Futár #480. hozzászólásáraKösz,megpróbálom
Válasz kodacso #479. hozzászólásáraHa most tört el először akkor melegen hajts ki egy karikát még úgy megbírja ha nem tarlóba vetsz direkt vele . Nekem is jó pár olyan van rajta meg az újak amiket vettem rövidebbek 1,5-2 centivel mint a régiek .
Köszönöm,valami ilyesmire gondoltam,rúgót valami barátságos áron tud valaki beszerzési helyet
Válasz kodacso #475. hozzászólásáraNem kell annyira leengedni a gépet(megfeszíteni a rugókat).
Válasz kodacso #475. hozzászólásáraNálam akkor volt ilyen gond mikor túl feszítettem az öreg kopott rugókat .
Válasz kodacso #475. hozzászólásáraTume nova combi
Sziasztok.Adott egy 4m-es Te nova Combi,Kèrdèsem hogy valaki tapasztalta hogy a vetokocsi tetején lévő páros rugogat tördeli a vetőgép.Mi lehet az oka valaki járt már így ès mi a megoldás .
Válasz F-A-R-M-E-R #473. hozzászólásáraÁrpa 22-23 mázsa , dururm búza 24-25 között . Nekem full levan csukva a műtrágya tere .