Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Direktvetés, no-till. új
- Szőlő felvásárlási árak új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- MTZ 1221 traktor új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló
Trump lábon lövi az agráriumot az új vámokkal?
Mit nyerhetnek és mit veszíthetnek a gazdák a vámháborúval?
Hirdetés
305 hozzászólás
Válasz _NB_ #304. hozzászólásáraMár telepítettem a bővítményt. Lehet jelszóval védeni, de nem fogom. Olyan gépről lépek be amit rajtam kívül más nem használ.
Annyit kell csinálnom, hogy bemásolom a kulcsot a bővítménybe és kész.
A kulcsot természetesen megőrzőm. A szinkron meg nem érdekel. Mindent pcről csinálok. Legrosszabb esetben is a telefon ott lesz a pc mellett belépéskor.
Válasz Zoli1437 #300. hozzászólásáraMajd olvas utána.
Amit hivatalosan is ajánlanak, hogy akár böngészőből működik a TOTP annál kik kell mentened az egyéni kulcsodat ez fontos !, ha jól értettem, mert ha véletlen törlöd a sütiket, és akkor törlődik a kódod, akkor nem tudsz majd belépni.
A prohardveren próbálok olvasgatni hátha ragad rám valami.
Közben pont itt egy hsz onnan
https://prohardver.hu/tema/digitalis_allampolgarsag_program/hsz_323-323.html
A hitelesítő alkalmazás lehet online vagy offline ezeket külön jelszó védi az illetéktelenektől.
Ha online verziót használsz amit több eszközre is telepítettél, akkor azok szinkronizálnak egymással, ha valaki több helyen használ 2 faktoros bejelenezést, pl 15 helyen akkor ne keljen egyenként minden eszközön beállítania, az online alkalmazás megcsinálja ezt és szinkronizálja kulcsokat az eszközeid között és így az adott eszközön betudsz lépni a fiókodba generált időintervallumos kóddal.
Ha offline alkalmazást választasz, az olyan mint az online csak nincs szinkron így neked kell minden eszközödön beállítani a hitelesítőt.
A böngészős hitelesítőt nem védi külön jelszó, de attól még használható, de körültekintően kell eljárnod. Ott fent amit linkeltem a srác is a böngészős verziót használja.
Valószínűleg én is a fater régi telefonján valami hasonlót fogok aktiválni, neki nincs több okos eszköze vagy fiókja, így szinkron sem kell.
Válasz Gepi #302. hozzászólásáraSMS pénzbe kerül és te fizeted.
Alkalmazás inkább csak macera+ . A képernyőn megjelenő hat számot is be kell másolni egy mezőbe. Nekem jobban kézre áll a monitorról csinálni mint telefonról.
Válasz Megmondó #298. hozzászólásáraÉn meg azt nem értem ha bankoknál jó az sms-ben küldött kód. Akkor itt mi a fenéért kell ez az alkalmazás?!
Válasz _NB_ #299. hozzászólásáraTalán úgy mint sok más ember. Elment a falugazdászhoz másik településre, csak hogy ha helyszíni fotó kell akkor hiába megy bárhova. Nállunk is előfordul hogy hol van hol nincs. És már az önkormányzat több levelet írt mert a postakocsinál se feladni se le venni nem lehet pénzt.
Válasz Megmondó #298. hozzászólásáraMég szerencse, hogy a fórum működik nyomógombos telefonról.
Egyébként meg találtam hitelesítőt ami elvileg böngészőből is működik.
https://chromewebstore.google.com/detail/hiteles%C3%ADt%C5%91/bhghoamapcdpbohphigoooaddinpkbai?hl=hu&pli=1
Konkrétumot ne kérdezz, mert én csak akkor álok neki megcsinálni, ha az idei dolgokat lerendeztem.
Válasz Megmondó #298. hozzászólásáraHa nincs vezetékes és mobilnet sem akkor eddig hogyan intézted?
Nézegetem hozzászólásokat!
Lenne néhány kérdésem! Informatikailag? Nincs ADSL-re alkalmas telefonvonalunk! Szétloptak valami internetfejlesztést! Csak halkankérdezem? Előirásokhoz? Állam teljesiti feltételeket? Internethozzáférés? Nincs csak nyomógombos telefonom..... azon hogyanfogom ezt megcsinálni? Vagy mobilnetkell? amikor telefonálnisetudok? Nincs térerő!!
Az ügyfélkapu+ által használt hitelesítő kódos beléptetés is már igencsak öregecske.
Mostanában már a Passkey kezd egyre jobban elterjedni.
(Google „Azonosítókulcs”, Apple „Jelkulcs”)
"A szerveroldalon tárolt kulcsnak nem kell titkosnak lennie, így nem kell tartani az esetleges adatszivárgásoktól sem, a bejelentkezési folyamat során nem halad át titkos információ a hálózaton, amit egy támadó ellophatna. A hitelesítés során a szerver csupán arról győződik meg, hogy a privát kulcs rendelkezésre áll-e a fiók tulajdonosának eszközén. Azt pedig, hogy az eszközt valóban a fiók tulajdonosa használja, az eszközön biometrikus azonosítással (ujjlenyomat, arckép) vagy a telefon feloldásához is használt PIN kód megadásával tudjuk igazolni."
Passkey – Előnyök és hátrányok
https://nki.gov.hu/it-biztonsag/tanacsok/passkey-elonyok-es-hatranyok/
Válasz vitezkaroly1 #286. hozzászólásáraSzerintem nem teljesen, itt a leírás.
https://support.google.com/accounts/answer/1066447?hl=hu&co=GENIE.Platform%3DAndroid
Hitelesítő alkalmazást lehet mást is használni, belépés nélkül is működnek szerintem.
A hitelesítőtől kapsz egy kódot beírod , az oldalad meg visszaellenőriz a hitelesítő felé, hogy jó e a kód és kb ennyi.
Léteznek fizikai kulcsok is azt nem tudom elfogadja-e a rendszer, abból nem árt kettőt venni és beregelni, ha véletlen megsérülne, akkor nagy a baj, ha jól olvastam.
https://www.google.com/search?q=2fa+usb+key
A DÁPot azért nehezebb kicselezni szerintem, mert ott nincs felhasználó és jelszó írogatás és küldözgetés, csak leellenőrzi a két alkalmazás egymást és az engedélyeket és beléptetnek.
Válasz vitezkaroly1 #291. hozzászólásáraTelefonon nem tudtam belépni,az asztalival tökéletes.Vagy én bénázok?
Válasz Gatti #288. hozzászólásáraA törlőkóddal törlöd az ügyfélkapu +-t, utána újra igényeled.
Válasz vitezkaroly1 #286. hozzászólásáraMelyik katonai biztonsági fokon lesz, amibe az oroszok is belejárnak, vagy amit mos hekkeltek meg zsarolás céljából , még jó hogy nincs atomhoz gombunk , azt már valaki kipróbálta volna kíváncsiságból, hogy mekkora tüzijátékot tudna csinálni .
Z
Válasz Zoli1437 #290. hozzászólásáraTeszteltem, egy telefonnal is működik a ügyfélkapu+ belépés.
Válasz vitezkaroly1 #284. hozzászólásáraAz ügyfélkapu+ egy telefon két munkamenetben nem működik?
Válasz Gatti #288. hozzászólásáraHa nincs e.Személyi pin kódod, akkor be kell menni a kormányhivatalba.
Most eszembe jutott egy dolog.
Olyankor mi van ha elromlik vagy elveszítjük a telefonunkat?
Akkor hogy tudunk belépni? Vagy az új telefonra az új programot belépés nélkül is lehet aktiválni?
Vagy esetleg ilyen esetben menni kell a kormányablakhoz?
Egy kis segítség és okosság, aki még nem csinálta meg az ügyfélkapu +-t.
video
Válasz _NB_ #279. hozzászólásáraügyfélkapu + Például a google hitelesítő alkalmazás a google fiókhoz van kötve. Tehát, ha megszerzik az ellenőrzés a google fiók felett és még tudják az ügyélkapu belépési adatokat, akkor betudnak lépni.
A DÁP-ot nehezebb kicselezni, ezek a telefonok elvileg katonai titkosítást biztosítanak. Persze android telefonon érdemes a biztonsági mappába telepíteni a DÁP alkalmazást, csak úgy mint a banki appokat.
Csak majd arra figyeljetek, DÁP- nál hogy az elküldött irat:
(3) A küldemény kézbesítettnek minősül az elküldést követő munkanapon..
Tehát nem az irat ügyfélkapuról történő letöltésével kezdődik a határidő. (itt lehet nagy szívás)
Válasz Zoli3 #281. hozzászólásáraAz ügyfélkapu + plusz belépés megoldható könnyen. Viszel magaddal még egy mobiltelefont, amire telepítve van a hitelesítő alkalmazás.
DÁP-ot is lehet használni, ha egy másik mobiltelefonon lépsz be.
Válasz _NB_ #282. hozzászólásáraÉn sem azt mondtam, hogy problémás megcsinálni vagy használni. Azt mondtam kockázatos.
Ahogy pakolják hozzá, hogy mire lehet használni, lesz amin pénzt lehet nyerni. Csodálkoznék, ha nem repülnének rá. A kísérleti nyúl szerepet meghagyom másnak. Csak akkor és azt rakom fel ami elkerülhetetlen. Közben érdeklődéssel várom a fejleményeket.
Válasz Zoli1437 #280. hozzászólásáraA személyim lejárt, az okmányirodában a tűzről pattant menyecske mondta csináljuk DÁP-ot, mert ügyfélkapus bejelentkezésnek reszeltek, mondom a +-t majd megnézem otthon, . . . de annak sincs sok hátra, 1 perc és megvagyunk, . . . pik-pak meglett most már "TÁP-os" vagyok én is, kicsit lehet kéretni kellet volna magam, hátha birkózásig fajult volna a dolog, szívesen benne lettem volna
Én csak azt nem értem a Mobilgazánál kint a területen hogyan lépek be a KAÜ- be. Mobiltelefonnal a DÁP vagy az ügyfélkapu + al.
Válasz _NB_ #279. hozzászólásárahttps://szarnyseged.hu/ugyfelkapu-plusz-beallitas-reszletes-utmutato/
Harmadik féltől származó program tárol mindent a belépéshez. Mindez a netre kötve. Ennyit a kétfaktoros biztonságáról.
A DÁP
Nyissa meg a DÁP mobilalkalmazást.
Válassza ki a QR belépés funkciót.
Olvassa be a QR-kódot a telefon kamerájával.
Engedélyezze a bejelentkezést.
Ezt nem csináltam végig, de még a második faktort sem látom.
Egyébként meg a mobil is kint van a neten, hozzá férhetnek.
Elektronikus ügyintézésnél, ha kapun belül vagy csinálhatsz bármit amire van jogosultságod.
Válasz Zoli1437 #278. hozzászólásáraA DÁP itt pl. a banki bejelentkezésnél csak szintén a beléptetést , beazonosítást végzi, beenged a kapun, mint a biztonsági őr, de nem ül le veled a hitelügyintézéshez.
A 2faktorosnál a lényeg, hogy választasz egy hitelesítő alkalmazást ami majd belépésnél generál egy kódot amit ha megadsz a felhasználó és jelszó mellé akkor beléphetsz.
Ha kiszivárog a felhasználód és a jelszavad akkor sem tudnak belépni, ha esetleg ellopnák a kódot is, azzal se mennek sokra, mert 30mp után lejár.
Érdemes itt is olvasgatni
https://itcafe.hu/tema/re_kau_ugyfelkapu_mar_elerheto_a_ketfaktoros_hitel/friss.html
https://itcafe.hu/tema/jelszokezelok/friss.html
Ügyfélkapu+ szolgáltatásról könyvelői szemmel
https://egykonyveloelete.hu/ugyfelkapu-szolgaltatasrol-konyveloi-szemmel/
Ügyfélkapus jelszó megadása könyvelőnek?
https://www.reddit.com/r/hungary/comments/13mp3oy/%C3%BCgyf%C3%A9lkapus_jelsz%C3%B3_megad%C3%A1sa_k%C3%B6nyvel%C5%91nek/
Válasz _NB_ #277. hozzászólásáraA teljesség igénye nélkül:
Kimazsolázom belőle a bankot. Felteszed az összes pénzedet arra, hogy nem törik fel? Oda adod a banki hozzáférésed másnak? Mert aki átadja másnak ezt teszi. És ez csak egy. Van még más is amivel kárt tudnak okozni.
Mindenki arra koncentrál hogyan lehet egyszerűen használni. Az hogy illetéktelen ne tudja, úgy látom senkit nem érdekel.
Válasz Ohaza63 #274. hozzászólásáraSzerintem egy kicsit túl reagáljátok, de majd kiderül.
Az ügyfélkapu ahogy a neve is takarja egy olyan biztonsági beléptető rendszer, ami a hivatalos adataidat védi és egyben ezen keresztül jutsz a hivatalos ügyintézéshez is.
Nem ellenünk készül.
Tippre nem szűnik meg semmilyen vállalkozás azért, mert nem frissíted a +-ra vagy DÁP-ra a beléptetést, az miatt már inkább, hogy nem tudsz hivatalos ügyet intézni, adó és társai és az miatt már lehet felfüggesztik a céget.
Változik a világ, még ha a székből nem is látszódik mindig.
A mesterséges intelligenciával ma már rengeteg nyilvános adatott összelehet gyűjteni személyekről, amit régen a hackerek maguk turkáltak a neten azt ma már gépek végzik.
Persze van vicces oldala is az MI -nak, pl tud ilyen dalokat is kreálni.
Válasz Ohaza63 #274. hozzászólásáraMivel DAP-al kell majd szavazni....... Sztálin is megmondta "nem az a lényeg kire szavaznak, hanem az, hogy ki számolja a szavazatokat"
Másik videó, miként építik Orbánék az elnyomó rendszert Schiffer szerint, ez is érdekes!!
https://www.tiktok.com/@notafraid198608/video/7441276915203329302?_r=1&_t=8s086vNjQog
Érdekes videó, titkos felvétel a NAV nál!
Nem tudom meddig lesz fenn????
Aki nem akar digitális állampolgár lenni az megszűnik vállalkozónak lenni, sőt talán még az állampolgárságát is elveszti és hontalan lesz, így nem lesz jogosult az egészségügyi és egyéb szolgáltatásokra, sőt nyugdíjra sem, gondolom Én kis naiv.
Nagyon okos a Rogán Tóni, csinálja a szavazókat valakinek, mert ezt a faszságot Ők erőltetik.
Persze ha hontalanok leszünk, akkor az adót és járulékot sem kell befizetni, így a fizetésünk bruttóban jár nekünk.
https://www.tiktok.com/@laci.petro/video/7444637092262546710?_r=1&_t=8s08MRKqdqY
Válasz Pont #272. hozzászólásáraGoogle és a Meta is fog váltani, mivel nem túl biztonságosak a fiókok.
Hát engem ne hívogassanak reggel 7-8 kor mikor mélyen alszok, hogy mi az SMS kód....
Azonosításra nem lenne szükség a DAP ra. Ez egy sokkal komplexebb rendszer lesz.
Mindíg mikor valam új dolog került az emberiség életébe csak a negítívumokat látták benne. Ez is jó dolog lesz, pár év múlva csak oda megyek az autómatához rácsippantok a DAP alkalmazással és megkapom az ingyen pénz amiből megtudom venni azt azt a terrméket amit a robotok állítanak elő....
Válasz MrPoke #270. hozzászólásáraMiért ne segítene az SMS. Nekem le lenne rendezve a kétlépcsős belépés. A bankoknak, a META, GOOGLE, meg nagyjából mindenkinek jó az SMS, csak a rogán antalnak nem. Ha meg akarom valaki másnak engedni, bediktálom neki, mint ahogy három éve így csinálja a falugazdász minden ügyintézéshez, egy könyvelő meg kap megbízást. A DAP az már megint a Pápábbak akarunk lenni a pápánál, jó sok pénz elvesztheti közpénz jellegét, mindenkinek állandó bosszúságot, és időveszteséget okoz, és egészen biztos hogy nem is fog technikailag kifogástalanul működni, mert az utóbbi évtizedekben még egyetlen egy informatikai fejlesztést nem tudtak elfogadható módon kivitelezni. Miközben a hekkerek már most készen vannak a feltörésekkel és a csalásokkal a DAP-hoz.
A ügyfélkapu + az egy év múlva megszűnik.
És miközben minden azonosítási adatunkat okostelefonra száműznek, pl.a diákoknak és a tanároknak, kötelező azt 8-tól 16 óráig leadni, több mint 1 millió ember lesz elzárva attól, hogy bármivel is igazolhassa magát, vagy bármilyen ügyet intézhessen, ép eszű ember ilyet nem talál ki, csak ha milliárdokat keres vele.......
Válasz MrPoke #269. hozzászólásáraNincs telefonhoz kötve, dáp-ot korlátlan számú eszköre lehet telepíteni az ügyfélszolgálat szerint.
Viszont az ügyfélkapu+ alapból bukó mert nem lehet mellette dáp szóval az a múlt. amúgy is 1 éve van hátra...
Miért nem 1 családi gazdaság? Hát nem ezt tanultuk a mestertől
Mert nincs 1 db o1g cégcsoport
Válasz Pont #265. hozzászólásáraDe az SMS es megoldás nem segít ugyanúgy az ügyfélkapu belépéshez.
Pl ott az ügyfélkapu+ belépés ahoz nem kell még internet sem. Nekem az is be van regisztrálva.
Válasz termelo #268. hozzászólásáraIgen viszont ha te felteszed a DÁP akkor a tulajdonos már nem fogja tudni regisztrálni, mivel telefonhoz van kötve.
Nem veszed komolyanezt a DÁP ot. Ez egy ugyanolyan okmány mint a személyi igazolvány.
Mért akarod te duplikálni?
Meg kell érteni digitális világban élünk. Ez ezzel jár.
Legyél te a családi gazdaság feje, és kerüljön minden a te nevedre. Mi így csináljuk. 1 ember intézhet mindent.
Válasz MrPoke #258. hozzászólásáraÉn itthon aktiváltam az eszemélyit majd létrehoztam DÁP-ot többet is.
Amiket leírtál hogy milyen engedélyek vannak az esetemben mind nekem kellene hogy szóljon viszont sajnos több névre.
pl. nekem nem probléma venni 4 ÚJ okostelefont darabonként 20 ezer forintért sem hogy legyen 4 DÁP-om de ebben nincs szakmai kihívás...
Ha 1 telóra fel tudok rakni 4 dápot az királyság ha nem veszek 4 telót ennyi.
Engem abban a rendszerben akartak nevelni hogy mindenkinek be kell tartani a szabályokat!
Ok, kérdem x nek mért nem kell?
Ja az más ne foglalkozz vele neki meg van engedve...
Ok, kérdem y nak mért nem kell?
Ja az más ne foglalkoz velle, bla bla
Ok, z nek mért nem kell?
Ja az más bla-bla
Mégis ilyen világban milyen szabályt kell komolyan venni?
Az reális elvárás, hogy a saját földemen agyerekem és anyósom családi gazdaságának ügyeit csak meghatalmazással kezelhetem?
Ez vicc...
Válasz MrPoke #260. hozzászólásáraVan e igazolványom. Akár mikor meg tudom csinálni. Az zavar csak, hogy akár ki vissza tud élni vele.
Válasz Pont #265. hozzászólásáraA DAP egy következő lépése a digitalizációnak, amire majd még ezer dolgot rá fognak aggatni. A végén levegőt sem tudsz majd nélküle venni. Mindenhol azonosítanod kell majd magad. Azért erőltetik, mert a totális kontrol kiépítésének fontos mérföldköve. Megérett a rendszer a pusztulásra.
Válasz MrPoke #263. hozzászólásáraEz csak az elvesztésre igaz, a pénztárca nem tud elromlani, lemerülni, nem kell hozzá térerő. De én sem akarok visszamenni az időben, de miért nem jó az SMS küldés a kétfaktoros hitelesítéshez, ahogy az kb 20 éve bevált a banki ügyintézéshez. Nehogy már nagyobb biztonság kelljen egy semmire se jó NAK os XML fájl. megnézéséhez, mint banki ügyintézéshez, ez itt a probléma, ezt a DAP-ot nem indokolja semmi, csak kifejlesztőének a pénzéhsége.....
Válasz vitezkaroly1 #261. hozzászólásáraSzerencsés vagy nekem még nem volt.
De szerintem ez a kód 1* használható.
Válasz Pont #262. hozzászólásáraUgyanazt mint mikor elhagyom a pénztárcád.
Csak a pénztárcát bárki kinyitja, a telefont már macerásabb.
És erre lesz jó a beültetett csip. Megoldja ezt a gondot.
Válasz MrPoke #259. hozzászólásáraMit csinálsz ha elhagyod, vagy hirtelen meghal a telefonod?
Válasz MrPoke #259. hozzászólására"Aholl kérik a személyi igazolványt...."
Ha meg van a személyi igazolvány pin kódja, akkor nem kell bemenni a kormányablakba. (én így csináltam)
Válasz Zoli1437 #255. hozzászólásáraNe zavarjon, nem sokáig lesz ez. Hamarosan jön a beültetett csip, és azzal tudsz mindent is csinálni. Én azt jobbnak tartom mert sajnos egy telefon cserekor a DAP újra tlepítéshez be kell ballagni a kormányablakba. Igaz csak pár perc de akkor is...
Válasz vitezkaroly1 #256. hozzászólásáraAha ennyi erővel el is adhatot a személyi azonosságodat... Ugye tudod hogy a DAP ot csak is 1 telefonra lehet rözíteni és kormányablakban kell intézni. Aholl kérik a személyi igazolványt....
Most csináltam meg. Már nem is használok pénztárcát telefonon van minden is. magán, céges bankkártya, DAP stb......
Válasz termelo #252. hozzászólásáraEz nem így működik, nem véletlen van kettős azonosítás.
Igenis meg kell csinálni az engedélyeket külön külön.
Ezt tudja indítani az engedély adó, és az engedély kérőt is. Csak 1 gombnyomás.
Pontosan látszik ki mikor mit adott le...
Nekem le van rendezve, a növényvédős csak a permetezési naplót látja, Az akg-s az egységes kérelmet, könyvelő még nem tudom mit fog kérni, de lehet könyvelőt váltok mert már lassan semmit nem csinálnak és egy vagyont fizetek.
Válasz vitezkaroly1 #256. hozzászólásáraEgyébként meg a két DAP alkalmazás szerintem hülyeség, mert a más nevében talán jobb, ha meghatalmazottként járunk el.
Válasz termelo #252. hozzászólásáraAz ügyfélkapunál a kétfaktoros azonosítás fontos. Az ügyfélkapu + belépést használni pofon egyszerű egy mobil telefon alkalmazással és nem kell hozzá net kapcsolódás.
Nem másztam bele a DÁP témába.
Viszont a Samsung telefonokra kettő DÁP alkalmazást könnyűszerrel fel lehet tenni. Egyet a biztonsági mappába egy simán csak a telefonra.
Hogy kettő DÁP felmenne-e egy helyre, azt még nem próbáltam