Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 414.08 Ft USD 396.98 Ft CHF 444.25 Ft GBP 499 Ft

Fórum

Üzemanyag fogyasztás / gázolaj- és benzináremelés

Létrehozta: Géza , 2008-05-13 21:41:29

Kedvencekhez Segítség

5531 hozzászólás
Nincs profilkép
#4730 MrPoke
2022-12-08 12:14:39

Válasz Koczka József #4726. hozzászólásáraA Fidesz keze erősen meg van kötve. Különben jobb lenne a helyzet. A jelenlegi helyzetről 10-20 év múlva lehet reális képet alkotni. Addig minden csak fikció.

Nincs profilkép
#4729 Praetor
2022-12-08 12:14:37

Válasz Koczka József #4710. hozzászólásáraNem tudom, én nem emléxem arra, hogy a fityisz 2010-ben eurót akart volna bevezetni. Arról viszont szó volt, hogy a feltételeknek igyekeznek megfelelni, de a bevezetéssel várnak a megfelelő gazdasági állapotig. Szerintem végig ez volt kommunikálva.

Nincs profilkép
#4728 MrPoke
2022-12-08 12:11:18

Csak, hogy ne legyen off. Tegnap kiszámoltam az üzemanyag fogyasztást.
70l/ha ra jött ki. De ehez hozzá jött, hogy az AKG miatt jelentős terület lett lazítva (30l/ha).
Bár a kombájn meg nem sokat fogyasztott. :D

Nincs profilkép
#4727 MrPoke
2022-12-08 12:08:00

Válasz Pont #4725. hozzászólásáraNémetország erősen azon dolgozik, hogy lesűlyedjen a magyar szintre. Eddig csak a Német nyugdíjasok menekültek magyarországra, hamarosan jönni fognak a dolgozni vágyók is. :D

Ahogy hanyatlik a nyugat én nem közelednék hozzá. Nekem a keleti kúltúra mindíg is szinpatikusabb volt mint a nyugati.

Nincs profilkép
#4726 Koczka József
2022-12-08 11:52:22

Válasz lexrex #4719. hozzászólásáraVoltam Lacinál nem jöttél hogy meg vitassuk a dolgokat. Na szóval almát almával azt mondod. Akkor kezdjük 2008 gazdasági válság Európában mindenki érintett ki kicsit ki jobban. Mi a környező országokhoz képest jól vagy inkább jobban jövünk ki belőle. Euró bevezetésére tett erőfeszítéseket még a Fidesz is el ismeri és szerinte is reális a 2014-2015 körüli euró bevezetés. Régi szoc országok mind mögöttünk kullognak. Kormány váltás után Fidesz kétharmad gazdaság stabil úgy ahogy de mi mindenkinél jobbak vagyunk indul a Fidesz szlogen. Majd jön 2014 új költségvetési ciklus hét évre közel 21 ezer milliárd forint. Most 2022 van minden keleeurópai ország elhuzott mellettünk sőtt vannak ahol már euró van és van ahol jövőre lesz mi meg a béka segge alatt vagyunk. Három Fidesz kétharmad után. Mert már bulgárián kívül senki sincs mögöttünk. De tudom hibás itt mindenki csak a Fidesz nem. És ez eszembejut Marika nénit a választás után mikor azt mondja "győztünk" aztán be megy a boltba és drága a cukor és azt mondja az a piszok Gyurcsány az a hibás. Szóval lehet itt hablatyolni hogy a sok hülye szembe megy a forgalommal de legalább élvezik.

Nincs profilkép
#4725 Pont
2022-12-08 11:45:59

Válasz lexrex #4719. hozzászólásáraAz a baj, hogy nem ám Németország felé közeledünk, hanem a volt szoci blokk országaitól is lemaradunk. Mindent úgy kell nézni, hogy mire lett volna lehetőség. A valóság az, hogy a 2010-től kapott euromilliárdokat, lehetett volna a közjóra, kórházak, oktatás, utak, több lábon álló energia beszerzés és alternatív energia termelés stb-re, költeni, mert ezek egy állam feladatai. A piaci szereplők feltőkésítése nem állami feladat. A Orbán kormány az összes felzárkóztatási, fejlesztési pénzt a haveri körnek juttatta, akik viszont nem voltak képesek, a nemzetközi piacon versenyképes termékeket előállítani, így van ez, ha nem a tehetségük, szorgalmuk alapján jutnak egyesek pénzhez. Egyenlőre Mo.-on még pl. az Audi, Mecedes, stb. cégek adják a legmagasabb fizetéseket a dolgozóiknak, kiknek a fizetés a lényeg, nem az, hogy ki a tulajdonos...

#4724 Gandhy
2022-12-08 11:19:55

Válasz .Feco. #4694. hozzászólásáraBalesetben is sokan halnak meg váratlanul, amire nincsenek felkészülve. Ha valaki nem eléggé érzékeny a belesetekre, akkor azt vasalja ki egy kamion? smile laugh

#4723 Gatti
2022-12-08 11:17:19

Válasz .Feco. #4694. hozzászólásáraÉn is át estem rajta tavaly, valamint a család nagy része. Volt aki felvette az oltást volt aki nem. Mi sem vettük fel párommal és pár nap alatt túl voltunk rajta.
De sokan panaszkodnak akik felvették az oltásokat hogy azóta jobban betegesek, mintha gyengébb lenne az immunrendszer. De sztem egy jópár évig úgyse tudjuk meg hogy mi is volt ez a covid valójában.

Bocsi az offért.

Nincs profilkép
#4722 MrPoke
2022-12-08 10:56:54

Válasz .Feco. #4694. hozzászólásáraVárom, hogy elkapjam de még nem sikerült....... Nem vagyok oltva sem...

Nincs profilkép
#4721 envagyok2
2022-12-08 10:14:04

Válasz lexrex #4719. hozzászólásáraa valóság ezzel szemben az, hogy ezt úgy is kifejezethetjük, hogy oktatás, tudás... a mai világot uraló transznacionalista válalatok mind a tudásnak, az innivációnak köszönhetik nagyságukat. egyikük sem közbeszerzésekből szerzi a bevételének 99,99999%át.
és hogy ezt megengedhetné-e magának egy kelet európai ország? persze. ld finnország.

Nincs profilkép
#4720 Agrárman
2022-12-08 10:07:16

Válasz mtz1221 #4705. hozzászólásáraÉs azt nem hallotta véletlenül, hogy majd ők is visszaviszik az árakat? Mert akkor illene.

Nincs profilkép
#4719 lexrex
2022-12-08 08:30:06

Válasz Vén cigány #4715. hozzászólásáraSzámtalanszor elmondtam már nektek, ha hasonlítgatni akartok, akkor almát az almával, körtét a körtével.
Az viccnek is rossz, amikor egy közepesen fejlett országot, mint pl. Magyarország összevettek egy fejlett nyugati országgal, mint pl. Németország, és a regnáló kormány szemére vetitek, hogy mi miért nem tartunk ott, ahol a németek.
Menj vissza az időben. Egészen addig, amíg el nem éred azt az időállapotot, amikor Németország is a közepesen fejlett kategóriába tartozott. Ha ez megvan, indítsd el a a gazdaságtörténet óráját, és kövesd le, hogyan, milyen módon, milyen lehetőségekkel, feltételekkel jutott Németország a csúcsra.
Azt fogod látni, hogy ehhez - nem csak a németek esetében - az kellett, hogy a német állam, a német kormány folyamatosan védőhálót feszített ki az ország föl, az országban tevékenykedő gazdasági szereplők fölé. Ezt úgy is kifejezhetjük, piac-, és gazdaságvédő protekcionista intézkedéseket hozott hosszú évtizedeken át annak érdekében, hogy a saját tőkései fejlődni, növekedni, erősödni tudjanak. Védővámok, a külföldi, bankok, a külföldi spekulatív tőke távol tartása, állami pénzügyi támogatás, és így tovább.
A ma a világot uraló transznacionális tőke ennek köszönheti gazdasági, politikai hatalmát.

És akkor már csak egy egyszerű kérdést kell föltenni. Megengedhetné- e magának bármelyik gyarmatosított Kelet-Európai ország ugyan ezt?
Ha nem - márpedig nem -, akkor milyen jogon kéred/kéritek számion, hogy miért nem érjük utol a nyugatot.....

Nincs profilkép
#4717 lexrex
2022-12-08 07:40:14

Válasz Vén cigány #4715. hozzászólásáraEgy ilyen magasan kvalifikált kommentelőnek mint te, illene tudni, hogy az angolszász gazdasági modellt nem Orbán választotta, hanem a donoraid, a hazátlan hazaáruló szdsz-es libernyák söpredék. Bár abban az időben ezt még a fidesz is lelkesen támogatta. Szemben Antallal, aki az európai szociális piacgazdasági modellt szerette volna meghonosítani.
A véreid 20 évig az angolszász modellt erőltették az az országra. Orbán ezt örökölte. És te most ennek a sikertelenségét rajta kéred számon?

#4716 .Feco.
2022-12-08 07:33:54

Válasz Praetor #4706. hozzászólásáraGazdaságot finanszírozni, felzárkóztatni, fejlődést hozni (vagy azt láttatni) sokféleképpen lehet. Egyik eszköze a forint elinflálása, ezzel exportjavítás, illetve a tartozások fokozatos leértékelése, cserébe elég sok hátránnyal. Az állami költségvetésnek jó, az államon élősködőknek jó, nekünk többieknek viszont nagyon nem.
Választhattak volna más utat is: költségcsökkentés, korrupció folyamatos csökkentése, gazdaságliberalizáció, állami feladatok versenypiaci kiszervezése (racionális nem pedig korrupciós céllal), stadionok helyett versenyképességet javító, pl. infrastrukturális fejlesztések, oktatás feépörgetése, ami magasabb hozzáadottértékű ágazatok fejlődését hozza magával, exportképes termékek és szolgáltatások támogatása....
lehet támogatni a kínai akkumulátorgyárat is, vagy lehet támogatni a Graphisoft és Nav'N'Go típusú cégeket is, kinek mit intézett, ugyebár...
vagy hozzak egy másik példát: a százmilliárdos nagyságrendű stadionépítés árán miért nem kaptak szilárd burkolatot a vidéki úthálózat útjai? miért nincs kiépített áram, víz, internet a tanyákon? ez nem pénz hanem választás kérdése sokszor... hogy 1kw napenergia kapacitás árából sokszoros teljesítményt lehetne kiépíteni szélturbinák vagy biogáz esetén! Mi tényleg olyan gazdagok vagyunk, hogy csak a fajlagosan legdrágább rendszert építjük nyakra főre? holnap estig tudnám sorolni a fölösleges pénzpocséklásokat és hogy helyettük mit kellene csinálni...

#4715 Vén cigány
2022-12-08 07:19:18

Válasz lexrex #4712. hozzászólásáraVan az angolszász gazdaságpolitika és van a német konzervatív gazdaságpolitika.
Magyarország a német gazdasági érdekszférába tartozik. (gondolom ez érthető)
Ha ez így van, akkor miért az angolszász modellt a hitel alapú gazdaságfejlődést erőltetik?
Az angolszász világ más fejlődési státuszban van gazdaságilag, politikailag, társadalmilag stb...

Egyébként a Matolcsy mondta, hogy 2023 elején jelentő hitel felvételre készül a magyar kormány!!!!

Nincs profilkép
#4714 lexrex
2022-12-08 07:11:30

Válasz Vén cigány #4711. hozzászólásáraA sekkfej fidesz folyamatosan azt akarja elhitetni, hogy Magyarországon minden happy, bezzeg nyugaton!
Ti agyatlan liberokomcsik meg azt akarjátok elhitetni, hogy a világban minden happy, bezzeg Magyarországon!

Egy kutya vagytok.

#4713 Vén cigány
2022-12-08 07:08:52

Válasz Koczka József #4710. hozzászólásáraA gazdaság több pillérből áll az árfolyamstabilitást az euróval lehetett volna biztosítani és akkor most nem volna forintválság és nem lenne ekkora infláció.
Viszont a kormány a könnyebb utat választotta, munka helyett az árfolyammal játszott és most már mindenki látja az elmúlt 12 év eredményét. Köszönjük Fidesz!
Persze lett folyamatosan megvan a 2/3-ad a parlamentben!!!!smile sweatdropsmile sweatdrop

Nincs profilkép
#4712 lexrex
2022-12-08 07:08:23

Válasz Vén cigány #4711. hozzászólásáraMegint süketelsz, és hülyének nézel mindenkit. Úgy csinálsz - szokás szerint-, mintha ez csak Magyarországra lenne érvényes.

#4711 Vén cigány
2022-12-08 07:05:13

Válasz Praetor #4708. hozzászólására"Sok munkahely jött létre, a lakosság megélhetési lehetőségei is folyamatosan javultak. "
Ez igaz!
Viszont a kereslet növekedésével a feldolgozóipar nem tudott lépést tartani!!!
2014-ben az EU tagsággal soha nem látott lehetőségek kapujában állt Magyarország.
A beáramló hihetetlen mennyiségű pénzt arra adták, hogy növeljék a magyar gazdaság versenyképességét. Ennek ellenére a beáramló pénz egy részét ellopta a NER. Másik részéből meg éltek a vállalkozások és fizették a munkásokat. Egy torz gazdaság jött létre, például az építőiparban az szakmunka, építésanyagok árai elszálltak a nagy városi ingatlanok szintem megfizethetetlenek az átlagember számára.
Az olcsó hitel és az EU támogatások, olyan pénzek, amik mögött nincs munka és az ilyen pénzek felforgatják a gazdaságot. Ezt látjuk most!!!!!!

Nincs profilkép
#4710 Koczka József
2022-12-08 06:35:52

Válasz Praetor #4695. hozzászólásáraNem is a fix árfolyamra gondoltam, de tudod kimandta az idézett mondatot. Az aki még 2010 ben beakarta vezetni az EURÓT aztán hatalomra került és már szó sem volt a bevezetéséről mert tudta ha marad a forint sokkal könnyebb lopni aztán meg a többi már történelem ugye. Mert hát az ukrán hrivnya azért nem romlik úgy mint a forint mert nekik nincs háború a szomszédunkban. Ébresztő!

Nincs profilkép
#4709 lexrex
2022-12-08 06:25:43

Válasz #bandi #4707. hozzászólásáraA szokásos, unalmas, elcsépelt liberopanel....

Nincs profilkép
#4708 Praetor
2022-12-07 23:19:50

Válasz #bandi #4707. hozzászólásáraA gazdasági mutatókról beszéltem. A gazdasági növekedés leragadását ki tudták rúgni egy pár év alatt, és utána 2020-ig kifejezetten ígéretesen alakultak a mutatók. Sok munkahely jött létre, a lakosság megélhetési lehetőségei is folyamatosan javultak. Ez jól látható a bűnelkövetési statisztikákon, mert a kettő erősen korrelál. Pl.: Link

A nemzetközi krízisek persze beütöttek. Viszont a felpörgetett beruházások miatt a munkanélküliség előreláthatóan jól visszafogható, aminek szerintem lehet örülni gazdasági felfordulás idején.

A stadionokkal kapcsolatban egyébként egyetértek, de talán ezt korábban már említettem.

#4707 #bandi
2022-12-07 22:49:38

Válasz Praetor #4706. hozzászólásáraÍgy, ha igaz az okfejtésed, meg is volt az esélyünk a felzárkózásra, és éltünk is vele. Például, sehol nem épült ennyi látványsport létesítmény, közpénzből.
Még nem tudjuk, de bízva a magyar leleményességben, egyszer valamire tuti fogjuk majd hasznàlni őket, de mai tudásunkkal ez még nem sikerül.

Nincs profilkép
#4706 Praetor
2022-12-07 22:34:15

Válasz Megmondó #4703. hozzászólásáraA kritikád indokolt az euró és frank hitel kapcsán, ez az ő saruk (is). Az euró bevezetése viszont nem mehet ötletszerűen, mert kivesz a kormányzat kezéből olyan eszközöket, amivel a gazdaságot versenyképesebbé tudja tenni és fejleszteni. Ezért a belépés könnyen konzerválná az euróövezetbeni országokhoz képest a lemaradást. Szerintem lesz némi csalódottság az euróra bazírozó környező országok között, a bevezetést követő 5-10 év után. Persze ez a gazdaság szerkezettől is függ, hogy hosszútávon hogy érinti a váltás.
Szerintem is jó lenne, ha nem lenne leértékelve a fizetőeszközünk időről időre, de ha az eurót korábban bevezettük volna, akkor esélye se nagyon lett volna a felzárkózásnak.

#4705 mtz1221
2022-12-07 22:24:37

Mindenki a nafta árral van elkeveredve. Pedig ma volt nálam PIO-s területi, és ő azt hallotta valahol, hogy a terményárak szép lassan visszafognak menni a covid előtti árszintre. Na az lesz az igazi szívás, nem ez a 100+ forintos árkülönbség. smile cursingsmile censored

Nincs profilkép
#4703 Megmondó
2022-12-07 22:19:04

Válasz Praetor #4702. hozzászólásáraCsak 1 kérdésemvan! Valamikor Fidesz ormány megszvazta az euró vagy Svájcifank hitelt!
De nemszavaztameg az eurt! Hogyisvanez?
Átváltották devizahitelesekét? Mostmeg van csodaszarvasunk nmb 200 milliójából?
Igaz közpénz elvesztette jellegét alapitványoknál

Nincs profilkép
#4702 Praetor
2022-12-07 22:06:45

Válasz #bandi #4697. hozzászólásáraIgen, ránk jár a rúd manapság. Viszont a forintot akkor is leértékelték volna, ha nincs ársapka. A nemzetközi energiaár-emelkedés még jobban megütött volna minket. Ennek következtében a jelenleginél is nagyobb infláció miatt még jobban le kellett volna értékelni a forintot, hogy nemzetközi viszonylatban el tudjunk adni bármit is.

Nincs profilkép
#4701 Megmondó
2022-12-07 22:05:55

Válasz .Richard. #4698. hozzászólásáraiGEN! miniszterekét államtitkárokét maeate viszik közmunkásra

Nincs profilkép
#4700 Moderátor
2022-12-07 22:03:28

Moderálási elveink miatt törölve: 2022-12-08 13:50:29

Nincs profilkép
#4699 envagyok2
2022-12-07 21:50:02

Válasz Gumóka #4663. hozzászólásáraakkor mással extrahálják, mert az etanol a vízzel azeotróp elegyet képez, és rektifikációval nem lehet az azeotróp fok fölötti tisztasági fokot elérni.

Nincs profilkép
#4698 .Richard.
2022-12-07 21:42:12

A bérekről ma este veszik le az ársapkát?smile lol

#4697 #bandi
2022-12-07 21:40:46

Válasz Praetor #4695. hozzászólásáraMondják itt a tudósok, hogy írja ide a Jónép, hogy mennyit spórolt a hatósági áras üzemanyagon. Én ha kiszámolom, kijön egy szám, aminek kb a 3-4x esét buktam el azon, hogy összeszarta magát a forint, emiatt kb mindent aranyáron lehetett megvenni, aztán kormányzati segítséggel futószalagon jön be az ukrán termény, ami miatt a tengerim konkrétan eladhatatlan, ez meg annak az összegnek le sem írom hányszorosa lett volna. Szóval, köszönjük szépen, jó volt az ársapka, meg hasznos is volt. Pacsi.

Nincs profilkép
#4696 envagyok2
2022-12-07 21:38:49

Válasz lexrex #4669. hozzászólásárasemennyit nem spótrolt meg senki, csak az ársapka hatálya alatt a molt nem tudta a piaci erőfölényét érvényre juttatni, és nem tudott kétszeres árat kérni a háború előtti ársznten előálított kőolajból készült naftáért.
az lehet, hogy a favígéásból habilitált rektorod nem jutot el addig, hogy az államnak igen is van felaadta a piac szabályozásával, nem maradhat korlátlan, és nem érévnyesülhet korlátok nélkül a piaci verseny, de a világ boldogabb részibe tudomány, és vele együtt a jogalkotás is már igen régen eljutott idáig. az államnak van feladata, és ebbe az országba nagyon helyesen mondta azt, hogy a mol nem adhatja 780ér a 75 dollárból készült gázolajat, mert annak a risztességes ára nem annyi. erről szólt az ársapka. az államnak feladata az esélyegyenéőség megtremtése, a társadalmi különbségek csökkentése, a társadalmi koházió erősítése. ezzel szemben a magyar kormányzat most szemtelenül, gátlástalanul elitista, és nyíltan fasiszta.
most pedig nem történt más, minthogy a mol dupla árat szedhet a naftáért, annak egy részét befizeti a ktgvetésbe védelmi pénzként, ahonnan az arra feljogosítottaknak kiutalják annak tekintélyes részét, a másik részét pedig a mol beutalja a közpénzjellegét elvesztett közpénzek mellé a pénzmosodába, ahonnan annak tekintélyes rését megntcsak kiutalják az arra feljogosított személyeknek.
a paraszt pedig ismét megszopta, és a megkeresett pénzének még nagyobb részét kénytelen a maffia finanszírozására fordítani.

Nincs profilkép
#4695 Praetor
2022-12-07 21:29:25

Válasz Koczka József #4675. hozzászólásáraNe álmodozz. Nem volt kormányzat az elmúlt 30 évben, amelyik a forint - dollár/euró viszonylatában a rögzített árfolyamot támogatta volna. Akárki lett volna az elmúlt 12 évben kormányon, akkor is nagyon hasonló leértékelésen esett volna át a HUF. 12 évig fix forint árfolyam elképzelhetetlen. Minden ezzel ellentétes benyögés a politikusoktól csak kampányfogás, mindegy hogy kinek a szekerét tolja.

#4694 .Feco.
2022-12-07 21:26:27

Válasz MrPoke #4692. hozzászólásáraazért látod így, mert gyerektelen, kutyátalan macskátalan vagy... A legtöbbünknek sok olyan rokona, ismerőse hallt meg, vagy szenvedett méltatlan körülmények között hosszú ideig, aki ma is vidáman élhetne, mert erős, egészséges, sokszor fiatal is volt!
Aki nem látja/hiszi milyen súlyos dolog volt a covid az megérdemelné, hogy elkapja, és megtapasztalja....

Nincs profilkép
#4693 ..,-:)
2022-12-07 21:20:14

Válasz Megmondó #4687. hozzászólására4. negyedévben ????? Még vége sincs…….vagy mennyiről tudsz !?smile scaredsmile biggrin

Nincs profilkép
#4692 MrPoke
2022-12-07 21:11:34

Válasz Megmondó #4689. hozzászólásáraAnnyira van háború, mint a covid egy emberiséget fenyegető világjárvány....

Nincs profilkép
#4691 MrPoke
2022-12-07 21:10:22

Válasz Mihály #4688. hozzászólásáraOlyan réteg sosem volt. Egyszerűen mielőtt volt a közmunka program, volt segély oszt jóvan. A romákat arra nem lehetett rávenni, hogy felkeljenek.

Most építkezéseken mint a kis angyal tisztességesen dolgoznak, igaz el is teszik néhol az 1 milliót/hó
Az nem is gazda aki számolgatja, azt szeretetből kell csinálni. Én sosem szoktam még az imputanyag árát sem kérdezni, ha kell akkor megveszem. Nem érdekelnek a számok.

Pl gázolajat sem tároltam be szinte semennyit. Teljesen mindegy mennyi lesz az ára, azon a pár forinton nem fog semmi változni. Vagy jó jártam vagy nem.

Nincs profilkép
#4689 Megmondó
2022-12-07 20:54:37

csókoltatom hithü szavazókat
kárpátalján ukránban cukor ma 380 átszámolva Dizel 510
És ott háboruvan?

Nincs profilkép
#4688 Mihály
2022-12-07 20:52:37

Válasz MrPoke #4682. hozzászólására Ki öregedet az a réteg akinél csak az volt a lényeg hogy dolgozhasson ma előbb számol utána bólint rá hogy vállalja munkát vagy sem akár a gazdáknál ma már nem az a tendencia hogy szántunk és vetünk majd lesz valami elébb a matek s aztán a munka mert nem mindegy smile surrendersmile cowboy

Nincs profilkép
#4687 Megmondó
2022-12-07 20:50:21

Idén Mol 4.negyedévben 260 milliárd nyereség? Történetében a legtöbb!
Üzemanyagkáoszban? Legdühitőbb tudjátokmivolt! Valaki valamikor közösségioldalon gerjesztette! Jön 1 brutál áfa bevétel! Költségvetésünk amugyisszarbanvan! Nincs unióspénz!
Jön az uniós ár!
Nevetnemkell! Rezsivédelmi alapba különadóként?
Településeken nincs közvilágitás este 9 után!
Gratulálok kormányunknak amikor 3 ezer milliárdért amit magánnyugdijból lenyult megvette Mol részvényt!Idén meg kiszervezte magánaapitványba!

Nincs profilkép
#4685 Koczka József
2022-12-07 20:12:55

Válasz MrPoke #4682. hozzászólásáraCsak most a 10 millió nem ér annyit mint akkor 1.

Nincs profilkép
#4684 Koczka József
2022-12-07 20:11:30

Válasz ..,-:) #4683. hozzászólásáraIgazad van én is úgy látom hogy a Mol borzasztó nyereséget tesz zsebre, de talán most60% különado lesz ki vetve az urali olajból előállitókra ha igaz. Én csak azokat sajnálom akik kocsival kell hogy munkába menjenek mert az a 9 Ft nem sokat kompenzál.

Nincs profilkép
#4683 ..,-:)
2022-12-07 19:55:43

Válasz Koczka József #4680. hozzászólásáraA szétosztogatott és “túlszámlázott” pénzeket, így tudja a leghamarabb vissza szedni. ÁFA, jöbedéki adó és az extra külön adó. Olyan profitja volt a MOL-nak az idei fél évben, zömében 480-as bevétel mellet, hogy még a Holdról is látszik, na annak megy a büdzsébe az extraprofit része. Akkor most lehet számolni, hogy 650-750-nél ez mekkora lesz……..Szóval a visszadó, meg egyebek, most szépen többszörösen vissza kerülnek oda, ahonnét kiosztották de cserébe, mindenki egy pillanatra boldog volt…..smile biggrin Igaz lehet az, hogy pl RO-ban sokkal olcsóbb az üzemanyag !?smile wacko

Nincs profilkép
#4682 MrPoke
2022-12-07 19:43:07

Válasz Koczka József #4675. hozzászólásáraPont annyi lenne a minimálbér is mint 12 éve. Ja hogy akkor munka sem volt, nem hogy minimálbér.... Egy segédmunkás 500Ft ot kapott, most aki dolgozik is annyit kér amennyit akar...

Az elmúlt 12 évben elborultak a fizetések, és ezt nem követte az élelmiszer. Mint ahogy a termény ára sem. Most, hogy egy bombaként ránk szakadt sokan sírnak, dehát ez van. Ki fog ez simulni.

12 éve milliókal dobálóztunk, most 10 miliókkal.. :D

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Élmezőnyben Magyarország!
Élmezőnyben Magyarország!
Tavaly a napelemes rendszerek itthoni aránya az áramtermelésben Európában a...
A kukorica gyomirtásának kihívásai a szélsőséges időjárás tükrében
A kukorica gyomirtásának kihívásai a szélsőséges időjárás tükrében
A kiszámíthatatlan csapadékeloszlás jelentősen meghatározza a gyomirtás sikerét.
Mf 30 kistraktor
Mf 30 kistraktor

1.200.000 Ft

Kuhn FC 283
Kuhn FC 283

1.200.000 Ft

Lemken VariDiamant 5+1 váltvaforgató eke eladó
Lemken VariDiamant 5+1 váltvaforgató eke...

9.475.000 Ft

Claas Maxflex 620
Claas Maxflex 620

13.000.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]