Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz MrPoke #3762. hozzászólásáraSzóval jelentősen jobbak a földek mint felénk ahogy így utánna tudtam nézni, kötötségben nincs 50 feletti de szerintem az 50l így is kevés még ha csak tárcsazol akkor is.
Válasz ..,-:) #3776. hozzászólásáraSilózunk, tegnap reggel tele lett nyomva a gép, vonuláskor délután mivel a kút előtt megyünk el újra tele lett töltve. Bent fizetéskor ment a vakarózás mert azzal a forgalmival már egyszer tankoltunk, itt már mg géppel sem lehet csak napi egyszer tankolni. Átvágtuk a gordiuszi csomót, a pótkocsi forgalmiját lecsippantották, az jó volt nekik.
Állítólag ha összerakják a rendszerüket a kamerák felismerik a rendszámot, bentről fogják indítani a kútfejeket.
Molnál reggelente rendszeresen 8-9-en állunk sorba gépekkel. Maszek kút még aratás elején közölte, hogy nem tud kiszolgálni mg gépet.
Amúgy többen lexion feliratos guruló kannával töltik az aratáskor leürült otthoni tartályokat.
Válasz MrPoke #3773. hozzászólásáraNem kötekedni akarok, de ha vissza nézed a hozzászólásaimat én bátran ki írtam hogy hol gazdálkodom. Ha az ember büszke arra amit elért az nem szégyen és én tényleg el mennék ha nem 200 km távolságra vagy.
Válasz fendt309 #3759. hozzászólásáravan baj. Elég a gáz elég a benzin. De csak fosztorgatjuk a mivanhanemmégsem? Tudjuk ennek.mi az eredménye. Jo vágjuk az erdőket. Na igy már érthető az aggodalom. Ha nem használunk gázt nem is fogy.
Válasz MrPoke #3760 igy van. 50 liter elég. Ebbe belefér minden. A többinek semmi értwlme mert nincs eredmény. 15 lazito. 8tárcsa. Vetőgép henger gyomirto . szenteltviz. Az 50 litert csak likas tankal éri el. gyanitom ha nem kaparásznák akkor sem teremne több.
Válasz MrPoke #3760. hozzászólásáraigazad van meg nem is.
Ha mindenki úgy termelne mint te akkor elég lenne,viszont akkor nem sok túlsúlyos ember lenne a földön,a kisebb termés átlag miatt.
Sőt nekünk kertészeknek a 90 liter éppen semmire nem elég,nem csak gabona földekből áll a világ.
Válasz .Richard. #3756. hozzászólásáraSzerintem az a 90l bőven elég 1 ha ra. Aki többet használ simán éehetne súlytani valami környezetvédelmi extra adóval.
Válasz envagyok2 #3755. hozzászólásáraEzen kár mérgelődni. Nem szabad lenullázni. Mikor ezer lesz egy liter fognak majd unatkozni is. De mivel a jövő kenyere van soron le kellene osztani 90liter per hektárra. NAV Mol aki akarja ellenőizze. Arra azt a mennyiséget legalább!!!! biztositani kéne 480ban. . Kiszállitással is. És pont. Lenne mire vigyázni.mert ugy sem elég.
Válasz .Richard. #3753. hozzászólásáraa kutas meg úgy böszme, ahogy van, múlt szombaton délbe mondja, hogy kifogyott, vasárnap reggel kap 20ezret. biztosra megyek, 11re mentem, üres tankkal. szted kapiott? elnézte, hétfőn kap.fasza, és akkor én hogy megyek haza? hááááát azt nem tudja...
Válasz .Richard. #3753. hozzászólásáraén eddig tele tudtam tankolni nagy gépet is, nemv olt vele gond. csak azzal éppen 50 liter az a másfél óra oda-vissza, szóval ennyivel nem lennék sokkal előrébb.
Válasz envagyok2 #3752. hozzászólásáraEddig is annyi volt a max. De piros rendszámos mezőgazdasági járműbe amennyi a tankjába fér. De a kutas megmondja. Jol lehet minden kuton másképp értelmezik. De kár filozni ugy is oda kell menni üres tankal. 800ért meg örömmel adnak.
Én most csuráltam össze 350 litert.
De csak azért ennyit mert ,jöttek leltározni igy is kapkodni kellett.
Mtz tank teli ,kiáll ,leszívás,vissza ujra végig .
Azt mondja a kutas hölgy,hogy csak mezőgazdásznak adhatja 480ért.
Igy is kicsit csaltam mert 2 kannát csak megengedtem a hátulján.
Kamera nem igen látta.
De mivel trakival mentem igy hát ad.
De kérdem én mi,ki, a mezőgazdász?
Családi gazdálkodo vagyok,regisztrált földműves,akkor én mi lennék?
Válasz Rabó001 #3738. hozzászólására amúgy miért is örüljön kifizette az utolsó forintig az üzemanyagot meg a szállítást is ő is Magyar állampolgár miért kell különbséget tenni közöttünk sehol nincs ilyen a környező államokban de olyan van hogy az állam nem veszi el az áfát hanem csökkentette pl. Lengyelek
Válasz Tarrento #3733. hozzászólására hát ennek lőttek most mehetsz a kútra kapsz 20 litert ..... mert az Orbán igy rendelkezett ja vagy az elítélt MOL vezér??? ki tudja ki tartja itt a szálakat a lényeg nincs gázolaj s ha jól láttam 30 ft-val emelik a benzin árát előre megyünk nem hátra...
Válasz bubu13 #3736. hozzászólásáraCsak ám sok helyen nincs mivel! Van egy max mennyiség amit kiszállít hetente a mol, attól többet nem is tudsz rendelni. Ezért van sok helyen a mennyiségi korlát, vagy szimplán a lakat rajta a hét második felében.
Segítsetek már mi az igazság?? Múllt csütörtökön rendeltem 1000l gázolajat, kiszállítos cégtől, már tavasz óta+ 60e. számoltak fel kiszállításra hatósági ár felett, így 540 be volt literje. kb. 30 km-ről jött anyag. Környékbe terítette 10-20e. literes tankerekkel sok sok helyre, már ez fuvar is szép bevétel volt nekik, szóval most meg vártam csütörtök óta anyagot, aztán felhívtak hogy már nem lehet kiszállítani csak piaci áron 724 forinttal, mert az ktg.vetési csalás lenne nekik millios birságokkal. Szombaton hallottam hogy változott törvény, de ez a része valahogy kimaradt. Szerintetek???
5531 hozzászólás
Válasz MrPoke #3762. hozzászólásáraSzóval jelentősen jobbak a földek mint felénk ahogy így utánna tudtam nézni, kötötségben nincs 50 feletti de szerintem az 50l így is kevés még ha csak tárcsazol akkor is.
Válasz MrPoke #3777. hozzászólásáraHát ha jól csinálod miért ne lehetnél büszke?
Válasz ..MZ/X.. #3778. hozzászólásáraEzt kár volt leírni…….
Válasz ..,-:) #3776. hozzászólásáraSilózunk, tegnap reggel tele lett nyomva a gép, vonuláskor délután mivel a kút előtt megyünk el újra tele lett töltve. Bent fizetéskor ment a vakarózás mert azzal a forgalmival már egyszer tankoltunk, itt már mg géppel sem lehet csak napi egyszer tankolni. Átvágtuk a gordiuszi csomót, a pótkocsi forgalmiját lecsippantották, az jó volt nekik.
Állítólag ha összerakják a rendszerüket a kamerák felismerik a rendszámot, bentről fogják indítani a kútfejeket.
Molnál reggelente rendszeresen 8-9-en állunk sorba gépekkel. Maszek kút még aratás elején közölte, hogy nem tud kiszolgálni mg gépet.
Amúgy többen lexion feliratos guruló kannával töltik az aratáskor leürült otthoni tartályokat.
Válasz Koczka József #3775. hozzászólásáraÉn nem vagyok rá büszke. Különben Szentes.
Alakul a terv……alakul…..
https://www.portfolio.hu/uzlet/20220807/itt-a-legujabb-korlatozas-mol-kutakon-559959
Válasz MrPoke #3773. hozzászólásáraNem kötekedni akarok, de ha vissza nézed a hozzászólásaimat én bátran ki írtam hogy hol gazdálkodom. Ha az ember büszke arra amit elért az nem szégyen és én tényleg el mennék ha nem 200 km távolságra vagy.
Már ekkora hiány van a németeknél , talált hsz üzemanyagos cikk alatt >>> Itt Baja alatt 4.16 liter a maximum. 2000 Ft-ért adnak.
Válasz Koczka József #3772. hozzászólásáraAz már a te dolgod. Privát üzenetben válaszolok személyes megkeresésre.....
Válasz MrPoke #3771. hozzászólásáraNosza rajta hova kell menni?
Válasz Koczka József #3770. hozzászólásáraMeg lehet nézni, szeretettel várok bárkit. És szoktak is hozzám járni rendszeresen gazdák, cégek...
Válasz Matyi50 #3763. hozzászólásáraEz jó kérdés. Mert ha valaki ilyen büszke akkor had nézzük meg, hogy valóban olyan jó és csak az övé.
Válasz envagyok2 #3752. hozzászólásáraTraktorra nem, mindegy milyen színű a rendszám. Ami a tankba fér annyit tankolhatsz.
Válasz agrogal #3767. hozzászólásáraMindenki a maga kiadását számolja. Manapság kevés értelme van az erölködésnek.
Válasz .Richard. #3765. hozzászólásáraButaságot írtok.Valamire elég pl mintill búza valamire kevés pl cukorrépa,öntözött kultura
Válasz fendt309 #3759. hozzászólásáravan baj. Elég a gáz elég a benzin. De csak fosztorgatjuk a mivanhanemmégsem? Tudjuk ennek.mi az eredménye. Jo vágjuk az erdőket. Na igy már érthető az aggodalom. Ha nem használunk gázt nem is fogy.
Válasz MrPoke #3760 igy van. 50 liter elég. Ebbe belefér minden. A többinek semmi értwlme mert nincs eredmény. 15 lazito. 8tárcsa. Vetőgép henger gyomirto . szenteltviz. Az 50 litert csak likas tankal éri el. gyanitom ha nem kaparásznák akkor sem teremne több.
Mondhatni, hogy kb 1 havi tiszta profitból felépül(-t) a toronyház ???
https://www.portfolio.hu/podcast/20220805/483-680-516-628-forintot-termelt-a-mol-extraprofit-vagy-sem-559763
Válasz MrPoke #3762. hozzászólásáraMeg lehet nézni? Merre van ez?
Válasz máris szomszéd #3761. hozzászólásáraJelentősen magasabb a termés átlagom mint a környező gazdáknak. Idén PL én fogok kukoricát aratni. A gazdák 90%-a nem.....
És üzemi átlagba gondoltam a 90l
Az nekem 50l jelenleg....
Válasz MrPoke #3760. hozzászólásáraigazad van meg nem is.
Ha mindenki úgy termelne mint te akkor elég lenne,viszont akkor nem sok túlsúlyos ember lenne a földön,a kisebb termés átlag miatt.
Sőt nekünk kertészeknek a 90 liter éppen semmire nem elég,nem csak gabona földekből áll a világ.
Válasz .Richard. #3756. hozzászólásáraSzerintem az a 90l bőven elég 1 ha ra. Aki többet használ simán éehetne súlytani valami környezetvédelmi extra adóval.
Válasz .Richard. #3758. hozzászólásáraMajd felébredsz!
Mindig akkor kapkodnak, ha baj van (vagy akkor sem!), előre látás nincs!!
Válasz #bandi #3757. hozzászólásáraMert nem tudják, hogy nincsenek lovak talajozni. majd megtudják. Akkor ingyen is adnának csak kenyér legyen.
Válasz .Richard. #3753. hozzászólására800-ért se Most felezték meg a heti rendelhető kvótát, alakul a buli
Válasz envagyok2 #3755. hozzászólásáraEzen kár mérgelődni. Nem szabad lenullázni. Mikor ezer lesz egy liter fognak majd unatkozni is. De mivel a jövő kenyere van soron le kellene osztani 90liter per hektárra. NAV Mol aki akarja ellenőizze. Arra azt a mennyiséget legalább!!!! biztositani kéne 480ban. . Kiszállitással is. És pont. Lenne mire vigyázni.mert ugy sem elég.
Válasz .Richard. #3753. hozzászólásáraa kutas meg úgy böszme, ahogy van, múlt szombaton délbe mondja, hogy kifogyott, vasárnap reggel kap 20ezret. biztosra megyek, 11re mentem, üres tankkal. szted kapiott? elnézte, hétfőn kap.fasza, és akkor én hogy megyek haza? hááááát azt nem tudja...
Válasz .Richard. #3753. hozzászólásáraén eddig tele tudtam tankolni nagy gépet is, nemv olt vele gond. csak azzal éppen 50 liter az a másfél óra oda-vissza, szóval ennyivel nem lennék sokkal előrébb.
Válasz envagyok2 #3752. hozzászólásáraEddig is annyi volt a max. De piros rendszámos mezőgazdasági járműbe amennyi a tankjába fér. De a kutas megmondja. Jol lehet minden kuton másképp értelmezik. De kár filozni ugy is oda kell menni üres tankal. 800ért meg örömmel adnak.
ez a molos 50 liter vonatkozik trtaktorra is, vagy arra nem?
Válasz atisgyulai #3750. hozzászólásáraLehetett valami ösztöke, mert zökkenőmentes a kiszolgálás.
Zöldtáblás rábába is...
Válasz rigás #3749. hozzászólásáraÖnszántukból?
Megtanultak olvasni, vagy kellett nekik segíteni értelmezni a rendeletet?!
Válasz atisgyulai #3711. hozzászólásáraHelyreállt a rend!
Válasz Koczka József #3747. hozzászólásáraTiszaúj hunpetrol
Válasz hegesztocsabi #3745. hozzászólásáraHol tankolsz? Tiszaujban vagy Csáton?
Válasz Koczka József #3744. hozzászólásáraNem akarom kiírni.Kapna egy pár telefont a kút.Ez vagy jó neki vagy nem.Lényeg,működik.
Én most csuráltam össze 350 litert.
De csak azért ennyit mert ,jöttek leltározni igy is kapkodni kellett.
Mtz tank teli ,kiáll ,leszívás,vissza ujra végig .
Azt mondja a kutas hölgy,hogy csak mezőgazdásznak adhatja 480ért.
Igy is kicsit csaltam mert 2 kannát csak megengedtem a hátulján.
Kamera nem igen látta.
De mivel trakival mentem igy hát ad.
De kérdem én mi,ki, a mezőgazdász?
Családi gazdálkodo vagyok,regisztrált földműves,akkor én mi lennék?
Válasz barazdabetyar. #3743. hozzászólásáraDe hol van hol lehet rendelni? Már úgy értem helyileg? Melyik település milyen cég?
Válasz Koczka József #3742. hozzászólásáraNekem 125 km.-ről hozzák.Szóval elég nagy területet bejárnak.
Válasz barazdabetyar. #3741. hozzászólásáraSziasztok hol van ez a hely ahol helybe hozzák 480 ért a gázolajat?
Válasz #bandi #3734. hozzászólásáraMűködik a 480-as kiszállítás.Most beszéltem a kutassal.
Válasz Rabó001 #3738. hozzászólására amúgy miért is örüljön kifizette az utolsó forintig az üzemanyagot meg a szállítást is ő is Magyar állampolgár miért kell különbséget tenni közöttünk sehol nincs ilyen a környező államokban de olyan van hogy az állam nem veszi el az áfát hanem csökkentette pl. Lengyelek
Válasz Tarrento #3733. hozzászólására hát ennek lőttek most mehetsz a kútra kapsz 20 litert ..... mert az Orbán igy rendelkezett ja vagy az elítélt MOL vezér??? ki tudja ki tartja itt a szálakat a lényeg nincs gázolaj s ha jól láttam 30 ft-val emelik a benzin árát előre megyünk nem hátra...
Válasz Tarrento #3733. hozzászólásáraIgazság nincs a Földön, mint tudjuk, odaát van.
Amúgy meg örülj neki hogy eddig helyedben vitték a 480-ast!
Válasz bubu13 #3736. hozzászólásáraCsak ám sok helyen nincs mivel! Van egy max mennyiség amit kiszállít hetente a mol, attól többet nem is tudsz rendelni. Ezért van sok helyen a mennyiségi korlát, vagy szimplán a lakat rajta a hét második felében.
https://www.agroinform.hu/gazdasag/tankolas-gazdak-traktor-mezogazdasagi-erogep-hatosagi-ar-58226-001
Tele lehet vágni a traktort!!!!!!
Válasz Josku #3731. hozzászólásáraÍrtam privátban! Olvasd el, hátha!
Válasz Tarrento #3733. hozzászólásáraAz ilyen mozgóbolt errefelé is beszart, vége
Segítsetek már mi az igazság?? Múllt csütörtökön rendeltem 1000l gázolajat, kiszállítos cégtől, már tavasz óta+ 60e. számoltak fel kiszállításra hatósági ár felett, így 540 be volt literje. kb. 30 km-ről jött anyag. Környékbe terítette 10-20e. literes tankerekkel sok sok helyre, már ez fuvar is szép bevétel volt nekik, szóval most meg vártam csütörtök óta anyagot, aztán felhívtak hogy már nem lehet kiszállítani csak piaci áron 724 forinttal, mert az ktg.vetési csalás lenne nekik millios birságokkal. Szombaton hallottam hogy változott törvény, de ez a része valahogy kimaradt. Szerintetek???
Válasz Josku #3731. hozzászólásáraKutast kérdezd. De a piros rendszám a minimum.