Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.9 FtUSD390.02 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma hallottam a rádióba reggel hogy van amelyik szomszéd országba 100 200 forintal olcsóbb.
Majd hoznak egy olyan törvényt hogy ki se tehetjük a lábunkat az országból üres tankal,egyébként most 1 tanknyi és +10 litert lehet behozni.
Újabb üzemanyag-drágulás és árrekord a benzinkutakon – 2012. január 16.
Számítani lehetett rá, mégis húsba vágó, e hét közepétől átlagáron is valóság a 450 forintos literenkénti gázolajár.
Ahogyan az várható volt, e héten sem marad el az üzemanyagok drágulása, a benzin és a gázolaj literenkénti ára is rekordmagasságba szökik, utóbbi a 450 forintos szintet is átlépi.
A mai bejelentés után már biztosan kijelenthetjük, nem volt alaptalan az üzemanyagárak újbóli emelésének latolgatása az előző hét végén. A világpiaci olajárak és a múlt héten, a forint gyengülése által diktáltnál még a literenkénti 10 forintos drágítással is enyhébb mértékű áremelés következtében most sem marad el az üzemanyagárak újbóli növelése. E héten a 95-ös benzin ára 4, a gázolajé 6 forinttal emelkedik literenként.
Szerdától a 95-ös 425-426, a gázolaj pedig újabb lélektani szintet átlépve, 450-451 forintos átlagáron lesz kapható a hazai töltőállomásokon, természetesen azon jellemző kiegészítéssel, hogy az egyes kutak között akár 25-30 forintos eltérések is elképzelhetőek. Ez alapján pedig akár a 470 forintos gázolajár is beköszönthet egy-egy helyen. Ahogyan arra a MOL is számít, a hazai árak következtében minden eddiginél magasabb szintet ölthet az üzemanyag-turizmus, szomszédainknál (egyre jelentősebb mértékben) olcsóbb tankolni, mint itthon.
Válasz #673. hozzászólásra
Mindjárt itt is jön valaki és megmagyarázza,hogy a fémforgács (közgazdaságilag) tulajdonképpen használ is a motornak,mert újrahasznositás történik...---- Esetleg beépül a kopás helyére,és igy mindig kopásmentes,új állapotban lesz a gép.---- Minden rosszban van valami jó Na de komlyan: a diesel motorba gázolaj való(szerintem).És ez az ár miatt sem változik.Szörnyű hogy ilyen drága,de ez van.Az ilyen utólagos átalakitásokat máshol megelőzik azzal,hogy kifizethetőbb ára van a naftának.
az egy bonyolult dolog attól jobb amit multkor feltettem a gőzt vezetik vele a szivócsőbe ugyanis a viz 400fok felett kettéválik oxigéné és hidrogén gázzá.
Tavaly 450e. ft+ áfa volt a gáz beszerelés tartály méretétől függően.Az előnyök közt nemcsak a fogyasztáscsökkenést emelték ki hanem a teljesítménynövekedést is(10-15%)
Csak gázzal való járás olcsóbb is!
Nem véletlen vannak nálunk az amcsi autók 50%-ába ilyen.
Dízelnél az átalakítás sokkal nehezebb, de azt is megcsinálják.
az nem igaz gondolkodj már sokkal nagyobb a diesle kompressziója amikor belenyomod a hideg inditót akkoris kopog,hát igy?
vagy átalakitották gyujtógyertyásra.
Válasz #657. hozzászólásra
inkább 2 ütemümotorolajat tegyetek a gázolajba 20l/3,4 dl és igy kiméli az adagolot mert sajnos a manapságkaphatok szárazak kissé a JD-nélis alkalmazák egyre többen.
én sokáig jártam fele fele arányban aki azt mondja hogy csökkenés van az nem igy van.
én nem szerettem már járni tiszta gázolajjal mert szerintem enm volt annyira nyomatékos se az autó se a traki.sokkal jobb volt.de rosszabb semmiképp sem.
Pont így van!!! Továbbá a bióval teljesítmény csökkenés is van, akkor meg minek!!!!! Szerintem a jó gázolajat semmivel sem lehet pótolni!! Teljesítményhez kell a munkagépet igazítani igazítani!!!
Fakabát nem mondja meg, csak a Vám és Pénzügyőr.
Vizsgálják az üzemanyag összetételét, 10 perc alatt megmondja, hogy mi van benne. Aztán jövedéki adócsalás megalapozott gyanújával a kispadra küldenek
Amúgy nem lenne rossz dolog ha odahaza a saját magam préselt, vagy préseltetett biodízelt x százalékban legálisan bekeverhetném az üzemanyagba.
Egy ismerősöm a 2-es diesel golffal fáradt olajjal jár. Nem sokkal füstöl jobban mint sima gázolajjal
Nem is érem miért nem lehetne nálunk biódízel?
Akkor legalább lenne egy növénynek piaca és nem kéne tárolgatni folyamatosan. Egy gazdaságban meglenne az, hogy 20-25% területükön a saját üzemanyagjukat előállítják, vagy értékesítésre kerül és hosszú távon jó bevétellel adják el róla az alapanyagnak valót.
akkor meg mi a fasznak lépett be az unióba a hülye.
gondolom ha más lenne a kormányon akkor az lenne a szöveg hogy ezek a szemetek baszták le a forintot.hagyjad mán viktorka itt csak menti magát itt már megint más a hibás..
Magas, de mihez képest!!! Az a gond hogy mesterségesen tudatosan van gyengítve a forint, azért hogy a befektetők kikényszerítsék a kormánytól az imf hitel felvételét!!! Ezt Viktor nem akarja felvenni,még tegnep a JOBBIKOS képviselő is azt mondta a HÍR tévében, hogy nem szabaD a kormánynak BEHÓDOLNI LEFEKÜDNI az imf-nek!!! A tárgyalási feltételeket az imf közölte lehet tudni tehát hosszútávon többet bukna az ország a feltételek elfogadásával mint ha hadja a válságadókat (bankadó stb....)!!!!! Lecke feladva vagy cumi vagy fellendülés!!!! Én azt látom hogy a kampósok elszaladtak az hileri mamához hogy ez a Viktor mit enged meg magának abban a kis országban, és mennyit buktunk meg még mennyit fogunk bukni ha ő marad a miniszterelnök!!!
A tüntetéssel nem lehet itt elérni semmit.Az olajlobbinak nem érdeke hogy magának termeljen bárki üzemanyagot.Az adókat,utalapdijat,meg minden ilyesmit ha kivennének az árból,akkor csökkenhetne az ár.De ezt meg úgysem teszik meg,mert nem tehetik meg.Több okból is..
5531 hozzászólás
Válasz #676. hozzászólásra
Azé mer minden 10 Ft emelés után 2,1 Ft-al nő az ÁFA bevétele (is)
Válasz #679. hozzászólásra
énpedig szegedi.
Az a baj én szeged mellett vagyok én hova menjek 100 forintal olcsóbban tankolni? melyik szomszédba?
Válasz #676. hozzászólásra
Mert az csinálja.
Válasz #675. hozzászólásra
Ma hallottam a rádióba reggel hogy van amelyik szomszéd országba 100 200 forintal olcsóbb.
Majd hoznak egy olyan törvényt hogy ki se tehetjük a lábunkat az országból üres tankal,egyébként most 1 tanknyi és +10 litert lehet behozni.
Válasz #675. hozzászólásra
miért ne tesz ez ellen a kormány semmit??????????
Válasz #674. hozzászólásra
Újabb üzemanyag-drágulás és árrekord a benzinkutakon – 2012. január 16.
Számítani lehetett rá, mégis húsba vágó, e hét közepétől átlagáron is valóság a 450 forintos literenkénti gázolajár.
Ahogyan az várható volt, e héten sem marad el az üzemanyagok drágulása, a benzin és a gázolaj literenkénti ára is rekordmagasságba szökik, utóbbi a 450 forintos szintet is átlépi.
A mai bejelentés után már biztosan kijelenthetjük, nem volt alaptalan az üzemanyagárak újbóli emelésének latolgatása az előző hét végén. A világpiaci olajárak és a múlt héten, a forint gyengülése által diktáltnál még a literenkénti 10 forintos drágítással is enyhébb mértékű áremelés következtében most sem marad el az üzemanyagárak újbóli növelése. E héten a 95-ös benzin ára 4, a gázolajé 6 forinttal emelkedik literenként.
Szerdától a 95-ös 425-426, a gázolaj pedig újabb lélektani szintet átlépve, 450-451 forintos átlagáron lesz kapható a hazai töltőállomásokon, természetesen azon jellemző kiegészítéssel, hogy az egyes kutak között akár 25-30 forintos eltérések is elképzelhetőek. Ez alapján pedig akár a 470 forintos gázolajár is beköszönthet egy-egy helyen. Ahogyan arra a MOL is számít, a hazai árak következtében minden eddiginél magasabb szintet ölthet az üzemanyag-turizmus, szomszédainknál (egyre jelentősebb mértékben) olcsóbb tankolni, mint itthon.
http://www.autonavigator.hu/autosvilag_hirei/ujabb_uzemanyag-dragulas_es_arrekord_a_benzinkutakon-6818
Válasz #673. hozzászólásra
Mindjárt itt is jön valaki és megmagyarázza,hogy a fémforgács (közgazdaságilag) tulajdonképpen használ is a motornak,mert újrahasznositás történik...---- Esetleg beépül a kopás helyére,és igy mindig kopásmentes,új állapotban lesz a gép.---- Minden rosszban van valami jó Na de komlyan: a diesel motorba gázolaj való(szerintem).És ez az ár miatt sem változik.Szörnyű hogy ilyen drága,de ez van.Az ilyen utólagos átalakitásokat máshol megelőzik azzal,hogy kifizethetőbb ára van a naftának.
Válasz #666. hozzászólásra
Ja a fémforgács meg agyonveri az adagoló rendszert!!!!Csak tegyed vazeeeeee!!!!
Válasz #671. hozzászólásra
Mindig arra gondoljatok, hogy a zsi..dóknak mennyivel vastagabb lesz a bukszájuk.
jol álunk ma 10 ft megint és kitudja hol a vége
Válasz #669. hozzászólásra
az egy bonyolult dolog attól jobb amit multkor feltettem a gőzt vezetik vele a szivócsőbe ugyanis a viz 400fok felett kettéválik oxigéné és hidrogén gázzá.
Ha valakinek van tapasztalata HHo üzemanyagcellával kapcsolatban,ossza meg velünk
Válasz #663. hozzászólásra
Milyen gázzal?
Afogyasztas csokenesrol ne is beszelyunk
Egy a gondnem lehet mindig szerezni
Ena trakiba marvolt hogy bele tetema szervizboloszegyuitotfaratolajat.
Ot latalvolna nyomatekot
Sot tan meg kerekebenis ketyeget a traktor
Válasz #652. hozzászólásra
Tavaly 450e. ft+ áfa volt a gáz beszerelés tartály méretétől függően.Az előnyök közt nemcsak a fogyasztáscsökkenést emelték ki hanem a teljesítménynövekedést is(10-15%)
Válasz #663. hozzászólásra
Csak gázzal való járás olcsóbb is!
Nem véletlen vannak nálunk az amcsi autók 50%-ába ilyen.
Dízelnél az átalakítás sokkal nehezebb, de azt is megcsinálják.
Válasz #662. hozzászólásra
Biztos valami ilyesmi lehetett. Tutira mondta, hogy csak gázzal jár..
Válasz #660. hozzászólásra
az nem igaz gondolkodj már sokkal nagyobb a diesle kompressziója amikor belenyomod a hideg inditót akkoris kopog,hát igy?
vagy átalakitották gyujtógyertyásra.
Válasz #657. hozzászólásra
inkább 2 ütemümotorolajat tegyetek a gázolajba 20l/3,4 dl és igy kiméli az adagolot mert sajnos a manapságkaphatok szárazak kissé a JD-nélis alkalmazák egyre többen.
Én olyat láttam mötözöt ami csak gázzal ment. Legalábbis azt mondták.
http://www.youtube.com/watch?v=mQXPZq7yEo0&feature=related
igy lesz jó
http://youtu.be/mQXPZq7yEo0ez a jó
Válasz #654. hozzászólásra
annak semmi értelme az csak télen jó ha estleg dermed amugy meg nekem már a 10 sok volt mert nehezen indult vele melegen is
Ehhez mit szóltok?
Dieselhez lehet 10% benzint is Ismerős mindíg így használja.
http://www.autogaz-szerviz.hu/autogaz/portal/dieselgas
Válasz #649. hozzászólásra
Kíváncsi lennék, hogy mennyibe kerülne az átalakítás?
Válasz #649. hozzászólásra
minden dieselt lehet gázositani
de 70olajjal meg 30gázzal megy.
üsdd be hogy diesel gáz
nem éri meg kurva drága
Válasz #643. hozzászólásra
azt mondom ezzel hogy ő is verte magát hogy be kell lépni
akkor mit magyaráz
Állítólag létezik átalakítás gázosra MTZ-nél.
Válasz #644. hozzászólásra
remélem nem én vagyok vagyis voltam................
Válasz #645. hozzászólásra
én sokáig jártam fele fele arányban aki azt mondja hogy csökkenés van az nem igy van.
én nem szerettem már járni tiszta gázolajjal mert szerintem enm volt annyira nyomatékos se az autó se a traki.sokkal jobb volt.de rosszabb semmiképp sem.
Válasz #638. hozzászólásra
Azt én megértem, hogy a mai dolgokért is Fletóék a felelősek......................csak akkor ezek mit is csinálnak ??????????
Válasz #641. hozzászólásra
Pont így van!!! Továbbá a bióval teljesítmény csökkenés is van, akkor meg minek!!!!! Szerintem a jó gázolajat semmivel sem lehet pótolni!! Teljesítményhez kell a munkagépet igazítani igazítani!!!
Válasz #639. hozzászólásra
Fakabát nem mondja meg, csak a Vám és Pénzügyőr.
Vizsgálják az üzemanyag összetételét, 10 perc alatt megmondja, hogy mi van benne. Aztán jövedéki adócsalás megalapozott gyanújával a kispadra küldenek
Amúgy nem lenne rossz dolog ha odahaza a saját magam préselt, vagy préseltetett biodízelt x százalékban legálisan bekeverhetném az üzemanyagba.
Egy ismerősöm a 2-es diesel golffal fáradt olajjal jár. Nem sokkal füstöl jobban mint sima gázolajjal
Válasz #638. hozzászólásra
Ki és mikor lépett be az unióban???? Nem értem mit akarsz mondani?????????
Válasz #640. hozzászólásra
mert az olajlobbi ezt nem engedi
Válasz #639. hozzászólásra
Próbáltuk,10000ft feletti napra áron nem éri meg vele foglalkozni.
Nem is érem miért nem lehetne nálunk biódízel?
Akkor legalább lenne egy növénynek piaca és nem kéne tárolgatni folyamatosan. Egy gazdaságban meglenne az, hogy 20-25% területükön a saját üzemanyagjukat előállítják, vagy értékesítésre kerül és hosszú távon jó bevétellel adják el róla az alapanyagnak valót.
Nyers ollajprestkel beszerezni esz mehet othon a biodizel gyartas okosban
Tuti a dolog ha megkevered gazolajal nem monygya a fakabat hogy nem dizel.
Válasz #637. hozzászólásra
akkor meg mi a fasznak lépett be az unióba a hülye.
gondolom ha más lenne a kormányon akkor az lenne a szöveg hogy ezek a szemetek baszták le a forintot.hagyjad mán viktorka itt csak menti magát itt már megint más a hibás..
Válasz #574. hozzászólásra
Magas, de mihez képest!!! Az a gond hogy mesterségesen tudatosan van gyengítve a forint, azért hogy a befektetők kikényszerítsék a kormánytól az imf hitel felvételét!!! Ezt Viktor nem akarja felvenni,még tegnep a JOBBIKOS képviselő is azt mondta a HÍR tévében, hogy nem szabaD a kormánynak BEHÓDOLNI LEFEKÜDNI az imf-nek!!! A tárgyalási feltételeket az imf közölte lehet tudni tehát hosszútávon többet bukna az ország a feltételek elfogadásával mint ha hadja a válságadókat (bankadó stb....)!!!!! Lecke feladva vagy cumi vagy fellendülés!!!! Én azt látom hogy a kampósok elszaladtak az hileri mamához hogy ez a Viktor mit enged meg magának abban a kis országban, és mennyit buktunk meg még mennyit fogunk bukni ha ő marad a miniszterelnök!!!
Válasz #635. hozzászólásra
Ha a vezetők nem képesek tenni, a jónép nem sokat tehet.Amit tehetne azt is már elszalasztották 89-ben.
Válasz #634. hozzászólásra
Akkor semmit nem tehetünk csak várjuk hogy megvalósuljon a MEDMEX c film?
Válasz #630. hozzászólásra
A tüntetéssel nem lehet itt elérni semmit.Az olajlobbinak nem érdeke hogy magának termeljen bárki üzemanyagot.Az adókat,utalapdijat,meg minden ilyesmit ha kivennének az árból,akkor csökkenhetne az ár.De ezt meg úgysem teszik meg,mert nem tehetik meg.Több okból is..
Válasz #629. hozzászólásra
nálunk az alagsorban helyileg gyártott 6000literes olajtartály volt ,5 évig gázolajjal fűtöttünk,és nem került csak pár óra maszekba
Válasz #630. hozzászólásra
Szerintem lehetne csak be kellene fizetni a jövedékit!!