Hirdetés
- Árpa termesztése új
- Glifozát új
- Állategészségügy új
- Minőségi alma termesztés új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló

2024: 75 millió forint növényvédelmi bírság a parlagfű miatt
Hogy egy képzavarral éljünk: kemény dió a parlagfű.
121 hozzászólás
Üdv. Itt csak kukoricáról beszéltek de nekem speciel a búza magot is kieszik, van ahol felét kiették. Búzára viszont nem írják a Koritot vagy arra mit lehet hogy ne zabálják?
Válasz medikus #119. hozzászólásáraMesurol FS 500 készítménnyel kezelt magvak vetésekor a talajban a talajban a magok körül a talajnedvesség hatására "film" képződik. Ily módon, azaz kontaktussal a magvakat megvédik a talaj kártevői (zsizsik). A madarakra gyakorolt taszító hatás akkor nyilvánul meg, amikor kezelt magvakkal vagy fiatal növényekkel próbálnak táplálkozni.
Válasz mtz1221 #118. hozzászólásáraEz csávázó szer,a korit meg hánytató hatású szer!
Ez menyivel volt másabb a korittól ?
Válasz medikus #116. hozzászólásáraNekem tavaly a koritos kukoricámat is kiették. Egy 3,5 ha-is táblát újra kellett vetni.
Korai vetés volt, a környékben akkor még csak ez volt a földben.
Szóval jó szer ez, de nem ad 100%-os védelmet.
Amúgy azt nem tudtam, hogy ilyen qva drága. Bérmunkában szoktam csináltatni, nem én szerzem be a szert hozzá.
Az viszont biztos, hogy nem csak vetőmagtermelők tudják megvenni.
Válasz mtz1221 #115. hozzászólásáraA korit az jóóóóó!Tavaly olyan magom volt,a szomszédnak meg nem!Szinte hiánytalan maradt az enyém,a szomszédét meg 20-30 méter hosszakon kiették! Az enyémbe le sem szállt! Figyeltem!Aztán vittek ki gázágyút 2 hétig,attól azért elszoktak másfelé!
Válasz medikus #114. hozzászólásáraMajd lesz most is.
Válasz mtz1221 #113. hozzászólásáraAz még 2023 ban volt!

Válasz 44claasgarantos #100. hozzászólásáraNagy szögben hengereld meg vetés után. Nálunk elég jól beszokott jönni.
Válasz medikus #111. hozzászólásáraMeg csak vetőmag előállítóknak értékesíthető… mezei paraszt meg sem veheti. 25 literes kiszerelésben, kb. nettó 550e forintért. Persze ez mennyiség, alkupozíció függvénye.
Válasz medikus #110. hozzászólására25 liter 753000 ft! Tonnánként kell 6 liter! Akkor hogy házilag?

Válasz Bárány #109. hozzászólásáraAz oké,de ha jól emlékszem,(pár évvel ezelőtt én is gondolkodtam rajta) a legkisebb kiszerelés koritból 20 liter!Az ára szintén meg van! 4-5 zsákra nem jó bolt!

Válasz Gaba666 #106. hozzászólásáraHa nagyon szorít az idő, csináld meg magadnak betonkeverőben!
Válasz Gaba666 #106. hozzászólásáraAgrokémia Kft. Aba
Válasz Gaba666 #106. hozzászólásáraÉn megrendelésnél úgy kértem a magot!
Üdv! Ha tud valaki koritozást vállalót, legyetek szívesek segíteni. Somogyiak vagyunk, akit találtunk, az csak hiteget, de nem ért ide hetek óta. Köszönöm.
Válasz papszi06 #103. hozzászólásáraKoritos magot nem eszi fel.
Üdv! 25 db. 80 000-es DKC-5182 (ACCELERON) H.KUKORICA VETŐMAG , KORIT-tal is csávázva átadó, 110 000 Ft/zsák.
Mivel a varjú nagyon okos madár vetéskor ne enged magad után ha egy szemet is elejtel nem felejti el mi hang ágyúnál vetünk.Vagy valaki korbáccsal csattog
Akkor vetés a magot nem báncsa másnap lehengerelni 40-cm átméröjü cemprics hengerem van rá egy hétre meg lehet egy kétszer permetezni kénnel szagos öblitökel össze zavarni az agyát valahogy túl kel járni az eszén
Válasz 44claasgarantos #83. hozzászólásáraA varjúnak nincs se szaglása, se ízlelése. A csirázni kezdő magok magas co2 kibocsátását érzékelik. Ez a kibocsátás (sejtlégzés) a szögcsira állapotban a legmagasabb. A korit egy zinksó, nem hánytatja őket, csak az emlősökre toxikus. Sima gombaölő, az enzimek co2 folyamataira hat valahogy, csökkenti vagy megköti vagy ilyesmi... tehát lényegében elrejti a magot a varjú elől. De ökoban valamennyire működik #71 Berke Pál javaslata is: minél mélyebbre tenni a magot 7-8 cm és minél jobban letömíteni, így csökkentve a co2 kipárolgást a felszínfelé.
Most máma figyeltem rá hogy magágyat készitetem hogy nagyon sok repkedett utánam 20- 30 is a mag itt van én elvetem a jövő héten ha kieszik nem vetek kukoricát többet
Anti bissan madárriasztó/vadriasztó szert használt valaki? Elvileg keserű ízt ad,illetve a szag miatt sem jön a vad/varjú. Gondoltam beleforgatom a kukorica vetőmagot, szerintetek?
Válasz 44claasgarantos #96. hozzászólásáraSzerintem nem fog működni a varjak ellen a kén mert ahogy írták nincs a hagyományosértelemben vett szaglásuk, inkább csáváztasd le korittal utólag, sok kereskedő vállalja vagy legalábbis ad elérhetőséget.
Korit. Mi ezért veszünk pioneer magot, mert az csávázva van. A többiek talán nem is csávázzák. A varjú nagyon okos.
Hát majd kénnel pácsolóm majd nézek valami erős illatú ruha öblitőtt ami nem habzik vagy oda vonza vagy el riassza őket
Válasz Balázs. #94. hozzászólásáraÁllítólag a fiókáknak viszik, a zsenge 2-3 levelest. Ha mikor az eleje kelt még nem voltak fiókák, akkor ugye a rávetésre maradt az összes pusztítás.
Válasz Pont #92. hozzászólásáraFelénk nincs nagy gond a varjakkal.Azt figyeltem meg az ujitást kieszik egy szemig. Pár éve spc után ujitottunk (1 tag nem vetett )kézzel. Tologatós vetőgépoel és kapával. Elb@sztunk rá két napot még az erőnket. A varjú pedig kiette az utolsó szemig
Mi van akkor, ha nem lesz korit?
Mondjuk jövőre kivonják?
Válasz Balázs. #91. hozzászólásáraEz kereskedő, mennyiség függő, nekem idén 7000+Áfa zsákonként.
Válasz Pont #90. hozzászólásáraMennyivel drágább úgy?
Válasz Bárány #85. hozzászólásáraKöszi a tanácsot, idén is mindent koritosan rendeltem, de akkor ezután is, mert 10 évvel ezelőtt nálunk is mindent kipusztítottak.....
Ez a koritót lehet venni rendelni ki a gyártó forgalmazó mi ez vegyszer 1-2 es kategoriás
Válasz Pont #82. hozzászólásáraMivel eddig mi csáváztuk, és már a magot kiszállították, nem tudom úgy rendelni, majd jövőre.
Válasz barazdabetyar. #84. hozzászólásáratavaly még volt, idén már sehol, felétek van eladó, mert rendelnék?
Válasz 44claasgarantos #83. hozzászólásáraEzt nem tudom, nem vagyok varjú. Nem hülye madarak, az biztos. Rágni nem rágnak, így ízlelgeti sem nagyon tudhatnak. Szaglásuk nincs. A Koritos magot lenyelik, ami meghányatja őket, és elmegy a kedvük a további evéstől.
Válasz Pont #82. hozzászólásáraNe hagyd abba a koritos vetést!

Én is hasonló helyzetben voltam tavaly: azt hittem, sok év után végre elszoktak. 90% feletti volt a kár, május elsején újravethettem egy egész táblát. +1 magágykészítés, +1 adag vetőmag, és a kiszórt Adengo is ment a levesbe.
Megtanultam a leckét.
Válasz Gandhy #74. hozzászólásáraEddig is,és mégis van.
Akkor hogy találja meg a főldben a magot
Válasz Gandhy #74. hozzászólásáraKorittal csávázva kell kérni a vetőmagot. Mi, igaz elsősorban az őzek miatt, de a varjak miatt is gázágyúval, és 16 órás járőrözéssel védekezünk a szotyi kuki 15-20 cm-es nagyságáig, plusz 10-15 madárijesztő, ruhája vadriasztóval átitatva. Lehet a tízéves koritozás miatt, de idénre elköltöztek be a városba.....
Úgy tudom, hogy a madaraknak se ízlése, se szaglása, így a büdös, keserű nem igen zavarja őket.
Ha védet akkor meg szedje össze aki védi és vigyázon rájuk mert már kukoricát se lehet termelni mert ki eszik a drága magot a földből
Válasz Koczka József #78. hozzászólásáracsak a vetési, a dolmányos nem
Válasz 44claasgarantos #77. hozzászólásáraSemmivel mert nem hiszem hogy olyan gazdag lenne hogy minden varjú után büntetést fizessen ugyanis 2001 óta védett.
Hogy mivel fogod meg öket
Válasz 44claasgarantos #70. hozzászólásáraMinden táblára felakasztunk, pár varjút két méter magas cölöpökre.
Valami vad riasztó keserű só kén büdös szer amit nem szeret vagy íritálya és inkább ott hadja
Válasz barazdabetyar. #72. hozzászólásáraBevonták, csak vetőmagtermelő kap.
Melyek a kémiai szerek én kénnel pácolnám mert méregel nem lehet
Válasz 44claasgarantos #70. hozzászólásáraKorit