Hirdetés
Fórum
- Terményszárító és kapcsolódó berendezései új
- Juhtenyésztés új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AKG támogatás új
- Agrárkamara új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
708 hozzászólás
Válasz #57. hozzászólásra
Szeretsz fotózni stb., és ha már ott vagy, akkor mindig szerezz nekünk IDE való konkrét infókat... hehehe
Mennyit, mit, hogyan s mint stb.....
Ide infókkal elég jól betudsz majd illeszkedni... ha akarsz ... hhehehe
Válasz #56. hozzászólásra
Egy fegyverneki ismerősöm, mondjuk ott elég kötött a talaj.
Pontosabb infót nem tudok mondani, azt mondta hogy nincs vele semmi gond csak nagyon kopnak a kapák.
Válasz #55. hozzászólásra
No ne csigázz ki mondta és hooooooool???
Válasz #53. hozzászólásra
Állítólag nagyon kopnak a kapái.
Válasz #51. hozzászólásra
Miben volt jobb?
Tájger?
Válasz #39. hozzászólásra
Nekem is a 90 lovas húzta a rapidot.
10-11km/ó val. Igaz csak egyszer raktuk tele a magtartályt, de akkor "ölöge is vót" a traktornak.
1-1,2t maggal nem volt probléma.
Üdv mindenkinek!
Ha tehetném,biztosan Horsch Sprinter st vetőgépet vennék,már mindkettővel, dolgoztattam bérmunkában,de horsh nekem jobban tetszik .
Válasz #47. hozzászólásra
A cerrier a tarlóhántás gépe! Gabona tarló hántásánál sajna a gabona árvakelés várható,vetés nélkül! A napra hántásánál pedig napraforgó árvakelés jön!Kukorica hántás után nem kel ki már semmi! Zöld trágya vetése jöhet szóba!Ahhoz pedig nagyon optimális talaj ,ill.csapadék ellátottság szükséges! Ehhez a nyugati atlanti klima kedvez!
vaDERSTADT
Válasz #42. hozzászólásra
a tárcsa alatt levő mélyítő eltört 2 db
a napra tárcsából jövőre veszek 2.5-öst
volt olyan kocsim aminek a lesodróját 3és 4 közé levettem mégis szerintem sokat duplázott
a kukim még csak most kezd sorolni, akkor tudok többet a vetés milyenségéről, amikor kikelt minden
Válasz #46. hozzászólásra
vetni még nem láttál Carriert? Szerinted: elönye, hátránya
Válasz #45. hozzászólásra
Vontatott,4,25m-s
Válasz #44. hozzászólásra
vontatva vagy függesztve?
Válasz #43. hozzászólásra
Carriert használok ,de nem drill változatban!
Helló!
Esetleg van valakinek vagy tudtok véleményt a V. Carrier Drill-röl?
Válasz #41. hozzászólásra
Hogy vizsgázott az optima?
Válasz #40. hozzászólásra
tudom
egyre beljebb az erdőbe!
Válasz #39. hozzászólásra
dehogynem!Ez a mi világunk olyan/mezőgazdaság/, mint az egyirányú utca! Csak egyfelé előre lehet haladni!
Válasz #38. hozzászólásra
hát egyenlőre nem lesz rapidom, sajnos kevés a pacim
Válasz #36. hozzászólásra
Most adott el kettő demó gépet a vaderstados barátom,7 milla nettóban! Ezek 1 évesek voltak 700 ha körüli vetés teljesitménnyel! Az enyémet tavaly 5 évesen 3000ha-ral 5-ért vitték el!
Válasz #36. hozzászólásra
Szia Géza!
Régen voltam gép közelébe,most olvasgatom az új témákat!
Méterenként 40le minimun,ez sik terepre vonatkozik,homokon dombokon 50le/ méter!
Válasz #35. hozzászólásra
mi a teljesítményigénye?
menyiért lehet hozzájutni egy használt jó állapotuhoz?
Személy szerint a második rapidot koptatom!Mélységtartása tökéletes! Gabonán kivül:kapor,koriander,spenót,zöldség,mustár,mák,lucerna,repce,borsó,szója vetésben is bizonyitott!
Szerintem mindegyik gép nagyon jó!
Időt és sok-sok gázolajat lehet velük megtakarítani.
Aki teheti próbálja ki, bár a beruházás nagy de a "hatás" magáért beszél.
Egyenletes vetési mélység - egyenletesen tömörített magágy - robbanásszerű kelés - egyenletes, homogén növényállomány. Ez minden gazda álma.
A faluban van egy 400 rapid már 5 éve megy . 2 Tume egyik 2 a másik 1 éve megy és van Horsch ami lassan 1 éve van a Tsz-ben . Mindegyik szépen dolgozik csak tudni kell beállítani őket bár nekem személy szerint a horsch nem tetszik a tartály elhelyezése miatt mert nagyon nehéz kézzel tölteni ha kis darabot vetsz bérbe . Ebből a tume a legjobb .
Válasz #30. hozzászólásra
Én a Tume-ról egy rossz szót se szóltam. Tavaly az Axiál napokon láttam egyet állva, de tüzetesen nem néztem át. Biztos jó gép az is.
Válasz #30. hozzászólásra
Bocs, láttam az Axiál napokon, de nem hatott meg és nem is fog. Örülök hogy a Väderstadot választottuk és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.
Válasz #23. hozzászólásra
Akkor te sem láttál még tumét.
Válasz #26. hozzászólásra
Majd egyszer talán! :-)
Válasz #27. hozzászólásra
Én konkrétan a tume-ra gondoltam, de ha tévedtem akkor bocs. A svédek a 90-es évek közepén (ha jól tudom '95-ben) jelentették meg az első rapidot, azóta már túl vannak a 10000. eladott gépen és ez mégiscsak jelent valamit. Mégpedig azt hogy akinek ilyen vetőgépe van az a legjobb minőséget választotta.
Válasz #22. hozzászólásra
Marci!
Létezik ebben a kategóriában "olcsó utánzat" egyáltalán??
Én is nézegettemőket egy darabig, de mind egy árban volt kb.
Válasz #25. hozzászólásra
Neked is ilyen van?
Nekem személy szerint az a szimpatikus, ha előbb vetünk, aztán hengerezünk, nem pedig fordítva. Ezért tetszik jobban a rapid.
Válasz #23. hozzászólásra
A pronto dc t néztem még
AKi azt mondja, hogy a rapid nem tartja avetésmélységet, az még nem látott rapidot. Még képen se. Az egyetlen vetőgép ma a piacon, aminél hacsak nem kő kerül a csoroszja elé, akkor akármilyen a talaj, a csoroszja mozdulatlanul megy a talajban. Akárki akármit mond, ezt egyedül ezzel a gumis felfogatással lehet elérni. Rugóval soha. Sok videót nézegettem a youtube-on meg itt-ott vetőgépekről, direkt a csoroszjamozgást figyeltem rajtuk, és bátran kijelenthetem, hogy ebben a rapid verhetetlen. Amúgy már csak azt nem tudjuk, hogy a Horsch melyik tipusa érdekelne.
Az én véleményem az hogy nem szabad az olcsóbb utánzatokban gondolkozni, mert ebbe bele van téve a 'svéd acél'.
Nekünk van väderstad carrier is, az is nagyon sokat bizonyított, búza után repce alá régebben 2 menet volt a magágy, väderstad vetőgépnek 1 menet carrier és mehet a vetőgép. Ki lehet számolni az üzemanyag-megtakarítást.
És ahogy írták előttem kell neki a 160-170 le, mi 200-assal húzzuk 13-15 km/h-val és TARTJA A VETÉSMÉLYSÉGET!!! (REPCÉNÉL IS).
Szívesen írok további tapasztalatokat is ha akarja.
Vaderstad!!!
A 4 méteres rapid elé kb. 160-200 Le-s traktor való.
Válasz #18. hozzászólásra
A rapidokból már egypár ezret elpasszoltak, elég kiforrott gépek. Milyen traktor van eléje?
Válasz #17. hozzászólásra
Igen pronto,van az egyik ismerösömnek de az nagyon dicséri
Válasz #14. hozzászólásra
Nekem 6m pneumatikus van ezel nem gond a vonulás !!! Püski az üzletkötő???
Válasz #15. hozzászólásra
A horschnak mi is a neve pronto? Az milyen pneumatikus?
Válasz #13. hozzászólásra
Maradjak a vaderstadtnál?Nálunk a vonulás nem gond megoldunk mindent!
Válasz #12. hozzászólásra
A svéd acél az svéd a cél!!!
Válasz #1. hozzászólásra
Itt van egy 4m- es és egy 3- as rapid. A vetések királyul néznek ki utánuk. A 4-essel necces a vonulás.
Válasz #10. hozzászólásra
Én is ezen a véleményen vagyok csak nem egyszerü dönteni mikor mindenhol mást hall az ember
Válasz #9. hozzászólásra
Szerintem jo az a tuménál minden csoroszjánál van elöl hátul kerék a csoroszjanyomás tág határok között állitható és az hogy sor alá rakja a mütrágyát 3 cm-re, mindjárt ott a tápanyag, és még az hogy mulcsba is vet.
Aki sokat vet kuki tarloba annak kiváló
Nem bánod meg a vaderstad vetőgépet,ha még drágáb is!!!
Válasz #8. hozzászólásra
Azt mondod annyira jo?Én dolgoztam Vaderstadttal nekem tetszett
A horsch viszont sokkal jobb árban