Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Grubber új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- AKG támogatás új
- Egészséges életmód, sport szabadidő... /fotelból nézve is/ új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
1580 hozzászólás
Válasz Agronomus #1526. hozzászólásáraÁllítsd magasabbra az alacsony kiemelést és küldj több olajat arra az ágra.
Radart bezavarhatja a pivot kerékről leeső föld is. Mondom, szar ez a radaros, hidroszivattyús faxság.....
Sebességet meg kalibrálj, lehet állítani értéket, azzal is el szórakoztam egy darabig....
Mennyibe kerül most egy 3 méteres műtrágyaszórós rapid?
Válasz J.Z.6600 #1527. hozzászólásáraEzt mondom én is :)
te mennyivel húzod, km/h? én nem mentem még 9,5 fölé, de inkább 9 km/h, lehet gyorsabban is?
Válasz ClaasAtz #1518. hozzászólásáraAmazone D9 4000 ...ennél pontosabb nem kell .
Válasz ..,-:) #1522. hozzászólásáraÜdv.Akkor nem csak nálam probléma ez a nyomorult mennyiség kérdés
Ma ahogy vetettem 10 %-ot kellett vissza vennem,igaz töltés után kalibráltam,nem ülepedett.....radar és a traktor által mutatott sebességben van olyan 0,5-0,7 km/h eltérés a traktor javára,de így is többet vet mért területre mint kellene......azzal mit lehet kezdeni,mikor kiemelem,aztán még szórj a magot vagy 4 méteren keresztül?Mert nem csak az potyog ki ami a csőben van,hanem attól több szerintem.....
Válasz ..,-:) #1524. hozzászólásárasajnos a rapid tobbet vet mindig a kalibráltnál. ez saját tapasztalat.szaraz idoben a legjobb vetogep de ha nedves az halál minden egyes méter. a minosege jo de brutalisan tulárazot technika
Válasz Sajó100 #1523. hozzászólásáraLassan már bármi jobb, mint a vader…..
Ez a hidraulikus meghajtás egy nagy rakás(óriási hegy)xar,
Az a baj, hogy a régi hajtás túl egyszerű volt…..
Ez mind megvan! Ezzel szórakozunk egy hete! Ma 200 kg vetettünk! Első zsák 4,9 ha. 1% vissza vettük, mert a művelő nyomot előre vetjük el ezért meg maradni kellett volna magnak. Ezután 183 kg vetett! Nagyon idegesítő!
Válasz Sajó100 #1521. hozzászólásáraVan elég hidraulika olaj ???
Töltsd meg, kalibráld. Vessél valamennyit, hogy ülepedjen, majd az újra kalibráld. Vagy menj ki úgy a területre, hogy van benne mag, rázkódjon, ülepedjen. Sebességet jól mutatja !? 15%-ot is van, mikor vissza kell venni.
Üdv!
2022 gyártású 4m rapid vetőgépet hogyan és milyen pontossággal sikerül beállítani kalászos vetése esetén?
A gyár segítség képen annyit mond kalibrálás után 10% vegyünk vissza, de így se jó! Hol több hol kevesebb!
Köszönöm!
Válasz ClaasAtz #1518. hozzászólásáraHa kötött a talaj, akkor inkább Rapid, ha kemény a spirit hajlamos nembeletenni... középkötött talajig szebb munkája van a spiritnek, prontonak, Solitair-nek...
Válasz ClaasAtz #1518. hozzászólásáraRapid akkor,ha direktbe,betonba vagy szikla méretű rögökbe szeretnél vetni....ha van egy kis előkészítés,akkor szerintem a Spirittel jobb eredmény érhető el.Rapidot húzgálok sokat,ha nincs eléggé felszecskázva a szármaradvány,vagy puha a talaj,akkor hajlamos túrni,és nehéz húzni mint a dög....Spirittel konkrét tapasztalatom nincs,viszont Pronto-k vannak a környéken,szemre ugyan olyan vagy szebb kelés van utána.....és ugyan azzal a teljesítménnyel könnyebben szalad vele a gép
Sziasztok! Vetőgép vásárlás előtt állok. Szántás nélküli, kultivátoros művelésű területeken gazdálkodunk. Rapid vagy Spirit? Vélemények?
Mennyibe kerül most a 6m-es Rapid vetőgép?
Repce, szója vetésnél a magadagoló tárcsákon kívül kell még mást is cserélni Tempo vetőgépnél? Mire kell odafigyelni esetleg?
Sziasztok. Vaderstad Spirit vetőgéphez lehet valahol kapni utángyártott vetőtárcsát?
Eredeti cikkszám: 466725
Válasz fkaroly #1513. hozzászólásáraSzia. Igen 2011 től volt változtatás, pár infó még érdekelne. Esetleg Privát üzenetben tudnál nekem telefon számot küldeni? Köszönöm!
Válasz fkaroly #1512. hozzászólásáraBocsánat,tényleg hidrós hatás van rajta,2011 től van csak elektromos.
Válasz Doszpodm #1509. hozzászólásáraÜdv! Nekünk van 2015 utáni de szerintem a fönix nem volt hidrós. (Keress meg)
Válasz Doszpodm #1509. hozzászólásáraNem elektromos a vetőegység hajtása?
Válasz szzsolti94941 #1508. hozzászólásáraEz inkább vetőkocsi bajság lehet, szerintem!
Sziasztok. Vásároltunk egy Vaderstad Spirit 600S tipusú 2010-es vetőgépet. Hidraulikus Magadagolású a gép. Esetleg valakinek van ilyen gépe Bélés/ Csongrád megyében? Ha igen esetleg pár infó érdekelne. Köszönöm a választ!
sziasztok egy gyors kérdés járt márt valaki úgy vontatott vaderstad Tempo vetőgéppel hogy enyhe domboldalban rácsúszik a műtrágya sorra a vetőkocsi ? válaszokat előre is köszönöm
Válasz szanberg #1506. hozzászólásáranem bírtak! már egy 6 méterest venni
jav.
Válasz *** HM *** #1505. hozzászólására4 méteressel 1000 hektár felett vetnek itt nem messze, két nagy cégnél is, 0-24-ben húzzás, mondjuk eléggé hogyismondjam izééééé, hogy nem bírtam már egy 6 méterest venni, mert itt már indokolt lett volna szerintem...
3m rapiddal mi a rekord területetek 1 évben?
Hol a határ amennyi még ráterhelhető?
Válasz bandigh #1503. hozzászólásáraIgen,már a megrendelésnél gondoltunk erre
Válasz Gabika6330 Pr. #1499. hozzászólásáraUhh, de sok szemesműtrágya belezsákolást/vödrözést megúsztál!
Válasz später77 #1498. hozzászólásáraÚgy lesz,megkérdezem.
Köszi!
Válasz Gabika6330 Pr. #1499. hozzászólásáraAnnyi hektár után az nagyon jó!
Köszi a választ!
Válasz noi24 #1497. hozzászólásáraÉn is hidromotorossal dolgozom.A6330 pr. kényelmesen eltekerte,viszont a 85 litert én is kevésnek tartom.
Válasz noi24 #1496. hozzászólására6 szezont vetett eddig,kb.4500 ha lehet benne pontosan nem tudom tavasz óta nem voltam a közelében
A tömörítő kerék csapágyain,gumijain kívül valamint a mélységállító kerekek perselyein semmit nem kellet cserélni rajta.Nagyon jó,pontos,gyors és könnyen beállítható gépnek tartom.
Válasz noi24 #1497. hozzászólásáraAz egy picit tényleg kevés, határeset, de láttam már nagyon alap traktorral is húzni. Területi képviselőt kérdezd meg, van-e a környékeden kis szivattyúval üzemeltetett vetőgép, szerintem segíteni fognak.
Válasz Gabika6330 Pr. #1495. hozzászólásáraAmit kinéztem vontatott f6 Tempo és hidromotorral van meghajtva a ventilátorja,a trakin meg 85 literes a szivattyú,félek kevés lesz,főleg kiemelés közben.
Válasz Gabika6330 Pr. #1495. hozzászólásáraMennyi hektár van már benne? Kellett felújítani valamelyik részét?
Válasz noi24 #1494. hozzászólásáraAz egyik legjobb a piacon,ha nem a legjobb!!
Sziasztok!
Akinek van Vaderstad Tempo vetőgépje legyen szíves írjon már róla pár sort hogy mennyire vált be,megéri-e beruházni rá!?
Köszönöm!
Válasz Marci3 #1492. hozzászólásáraMeg lett a hiba. El volt állítva az alacsony kiemelés állítója.
Válasz B.laca #1486. hozzászólásáraBarázda is hajtotta el magas kiemelésnél (bérmunka, 40 cm barázda a mindig szántott földön), 2 éve alacsony kiemelésnél véletlenül megtolattam, mindkét esetben visszaegyengettük valahogy, azóta a 2 szélsőt kicseréltük újra, vigyázok is rá! 3400 ha van amúgy a gépben, 1-2 csapágy, jövőre csoroszlya csere, a hajtómű most szezonban adta meg magát, akinek hasonló ha van előzze meg inkább, a szervizes azt mondta, télen, akcióban olcsóbb a javítókészlet is.
Válasz B.laca #1489. hozzászólásáraCsak a magas kiemelését használni.
(Lehet telefon vagy hamarabb megindult hatra, mint a kiemelés megtörtént volna.)
Anno én egy borozdat kaptam telibe, teljes kiemelés mellett.......
Válasz B.laca #1489. hozzászólásáraSzerintem más miatt nem lehet.
Válasz apuci #1488. hozzászólásáraNem én mentem vele, az emberem. Csak tavaly is elgörbítette, meg idén is. És nem tudja megmondani hogy történt.10 éve vet vele egyébként.
Válasz B.laca #1486. hozzászólásáraIgen.Nem emelted magasra?
Válasz B.laca #1486. hozzászólásáraKb 15 éve......
Vaderstad Rapiddnál járt már valaki úgy, hogy tolatásnál a rugós követő boronát meggörbítette tartóstól?
Válasz bandigh #1484. hozzászólásáraCsoroszlyákat feljebb tettem,beállítottam,hogy ép csak nekiérjen a tárcsának.Na most aztán rá sem lehet ismerni...Kukorica renden átgurul,ahogy kell,egy szemet nem szed össze. Iker kerék van,felraktuk mindjárt az első nap után.Így most istenkirály a munkálya
Válasz Agronomus #1482. hozzászólásáraHa a széle dúr be, akkor az a baja h nincs ikerkerék. Ott nincs letaposva, centikkel feljebb van a laza mulcs, mint a letaposott helyen. Középen is ezért van a 4 kerék.
Válasz Agronomus #1482. hozzászólásáraNe döntsd meg. Tedd feljebb.
Válasz bandigh #1481. hozzászólásáraKözépen vannak, éppen nem lógnak még le... Feljebb teszem az 1ik szélét első nekifutásra, próba szerencse. Köszönöm a segítséget
Válasz Agronomus #1480. hozzászólásáraAnnyira tedd fel, hogy ne lógjon ki. Ha fel van téve, és kilóg, akkor majd tárcsacsere