Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR402.58 FtUSD383.44 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Lényeges még,h. az ürítő hajtásház külső részére menő műagyag porvédő alátét jó állapotba legyen mert csak úgy tudja kellő képen védeni a szimmeringet.
Természetesen a szimmeringek kifelé néznek,h.a zsírt kifelé engedjék.Összerakás után megindítod az ürítőt,és lassan addig nyomod az alsó zsírzószemet,amíg a zsír meg nem jelenik az ürítő csiga tövénél,majd a felsőt is,amíg a zsír meg nem jelenik felül is.Mivel ezek a csapágy porvédők igen passzosak,ezért lényeges a forgás közbeni igen lassú zsírzás,(főleg felül)hogy a zsírnak legyen ideje kibújni a csapágy zárás alatt,és nehogy kinyomja az egész zárást a csapágyból.A későbbiek során elég felülre 1-2 ,alulra 2-3 nyomást adni a zsírzóból naponta.Röviden ennyi,ha átgondolod,h.mi miért,és hogy van összerakva,akkor ugyanezen az elven rakod össze a szemfelhordó szöghajtását,csak ott elég egy zsírzószem,és felfelé engedje a zsírt.Így a felment zsír telerakódik porral,terménnyel,és megkeményedik,és úgy lezár,h.a csapágyhoz már nem tud piszok visszajutni
Na a lényeg a lényeg!Szétkapod,kimosod,veszel bele FAG 2RS csapágyat.Az egyik csapágynak(ami a felső tengely felső csapágya lesz)egy ellapított 45-ös szeggel kifordítod a porvédőjét és két helyen kifúrod egy kb 3 v. 4-es fúróval úgy h. a furattól még a porvédő stabil maradjon,majd vissza teszed a csapágyba.Ez a csapágy lesz a felső,a fúrt porvédővel lefelé állva.A felső tengely két csapágya közé befúrsz egy zsírzószemet a házba(a legegyszerűbb a 6-ost,mert az normál menet).A felső tengely alsó csapágyának a fogaskerék felőli porvédőjét kidobod.Az alsó tengely két csapágyának egyik -egyik porvédőjét kidobod,és úgy teszed be,h. a megmaradt porvédők kifelé (az ürítő csiga felé nézzenek) Folyt.köv.
Ha nem a világ végén laknál hozzám képest, már mennék is érte,de majd szezon után,mikor a zsebem is vastagabb lesz visszatérünk rá.Te írtad korábban,hogy ez a szezon az utolsó a gépednek?
Jó móka lehetett.Én pár éve 105-össel jártam úgy,hogy ki kellett merni a tartályt,ezt megcsinálta egymás után kétszer,pár nap múlva megint,de akkor be mentem a faluba,és alá lett tolva egy ilyen villanymotoros csiga,ami felrakta a pótra.
A teletartályos csapnyírás nállunk is előfordult 2-3 alkalommal .
Finom meló tejesládával megrakni egy pótkocsit!
De rájöttem hogy az a nyírócsavar a fogaskereket és a hajtóművet védi. Vagyis nállunk a csapágy kiment és a fogaskerekek hegyre mentek és megszorultak az csavar meg nyíródott.
Az első nyírás után ha az ember kicseréli a csapágyakat akkor a fogaskerekek egy darabig még elmennek.
Nem rosz széria, de tudni- látni kellene hogy milyen állapotban van, mennyit ment, mit vágott, mennyi óra, milyen a motor, hány gazdás, stb. stb..... itt az avataron az enyém, évente 30-40 et vágok vele repce, búza kuki, eddig elment szépen. Arra a területre amit te akarsz bőségesen elég, mondom szériálisan sztem jó, de az egyedi állapot szempontjából ez semmit nem mond, aki több száz hektáron gurít az ne vegye meg, de kisgazdaságot vidáman ellátja. Szomszéd faluban most hoztak egyet 2,7-ért szecskázóval, szállítókocsival 3,9-es gabona asztallal kuki adapter nélkül.
Kiszedtem azt a "banánt"is annak nincs baja.
Hirdetsz utánverőt,az passzol a 106-éval.
Meg érdekelne az utánverő tengelyén lévő szijtárcsa,ami a
szecskázót hajtja.Mi lenne az ára az utánverőnek,és annak a tárcsának?Ha meg van még.
Engem nagyon érdekelne hogyan kell megcsinálni ugyanis tavaj az utolsó darabban ment szét. Ledarálta a fogaskereket és megszorult.
Volt zsírozva rendesen de a por és a tört szemek kikezdik a szimeringet és ha bekerülnek szétkopik a csapágy aztán szétkopik a fogaskerék is sajnos.
Taníts mester!
Válasz #5067. hozzászólásra
Ez a 105-nek egy ládával rövidebb változata,volt hidrós 150LE,meg variátoros 120LE.Általába merci motorosok voltak,de volt perkins is
Nekem Senátor volt az ettöl is kisebb egyel,az a tiz hektárt tudta naponta..
Jo napot mindenkinek
Egy 85-os Dominatorert mennyi penzt lehet adni?-Kb 20 ha buzara es 15ha kukoricara kellene.
Egyaltalan erdemes foglalkozni vele?
Koszonom
Én azt az elvet vallom,h.amihez egyszer hozzányúltam,azt legalább 10 évig nem akarom látni.Ezért én soha nem használok Kínai csapágyat,csak FAG-ot INA-t ,esetleg becsúszik egy-két SKF,de az már tényleg drága.Ha érdekel,majd beírom neked,hogy kell megcsinálni az ürítő csiga tövén lévő külső szöghajtást úgy,h. többet ne kelljen ránézni.
A magtartályban a kihordó csiga végén is van egy ilyen valami hajtás,olyan 45 fok körüli.Azzal mi a helyzet,az is teli megy szeméttel?Azt még nem bányásztam ki.
Ha jol emlékszem akkor a bentibe eredetitt vettem a kinti szogbe pedig utángyártot volt raktáron. Vagy forditva már nem tudom de nem nagy volt a kulombség. En általába eredetitt szoktam venni. Csak arra lehet várni kell nincs minden raktáron. De ha uritesz akkor vedd le a gázt mert az teszi tonkre ha tokig gázon uritesz. En alap gázon inditok és utána egy félgázon szoktam uriteni.
Az ábrán a baloldali hajtásnál hiányzott a 17-es számú alkatrész,gondolom vmi tömítés,hát ne tudd meg mi volt benne.Por száraz búza meg szemét keveréke.A kerekek fogai teljesen el voltak telve.
Nem igaz hogy csak egybe lehet rendelni a szoghajtomuvet lehet mindent bele rendelni kulon is én mult éven ujitotam a kintitt is és a bentit is .Rendeltem bele uj fogaskerekeket meg uj csapágyat és szépen kicseréled. Nekem is eloszor azzal jottek hogy csak egyben van és valami 100 000ft . De végul 30000-bol kijott.
8399 hozzászólás
Válasz #5100. hozzászólásra
Sérianummer bis 900...
És legfőképen miért fityeg!
Válasz #5097. hozzászólásra
Na látod..
Válasz #5096. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
??????????? Milyen csapágyon milyen lemez
Válasz #5095. hozzászólásra
Nézzél már meg egy ötszáz körüli alvázszámút,a csapágyon fityeg egy lemez..
Válasz #5094. hozzászólásra
Lényeges még,h. az ürítő hajtásház külső részére menő műagyag porvédő alátét jó állapotba legyen mert csak úgy tudja kellő képen védeni a szimmeringet.
Válasz #5092. hozzászólásra
Természetesen a szimmeringek kifelé néznek,h.a zsírt kifelé engedjék.Összerakás után megindítod az ürítőt,és lassan addig nyomod az alsó zsírzószemet,amíg a zsír meg nem jelenik az ürítő csiga tövénél,majd a felsőt is,amíg a zsír meg nem jelenik felül is.Mivel ezek a csapágy porvédők igen passzosak,ezért lényeges a forgás közbeni igen lassú zsírzás,(főleg felül)hogy a zsírnak legyen ideje kibújni a csapágy zárás alatt,és nehogy kinyomja az egész zárást a csapágyból.A későbbiek során elég felülre 1-2 ,alulra 2-3 nyomást adni a zsírzóból naponta.Röviden ennyi,ha átgondolod,h.mi miért,és hogy van összerakva,akkor ugyanezen az elven rakod össze a szemfelhordó szöghajtását,csak ott elég egy zsírzószem,és felfelé engedje a zsírt.Így a felment zsír telerakódik porral,terménnyel,és megkeményedik,és úgy lezár,h.a csapágyhoz már nem tud piszok visszajutni
Válasz #5092. hozzászólásra
Ja,meg kutya a fán...
Na a lényeg a lényeg!Szétkapod,kimosod,veszel bele FAG 2RS csapágyat.Az egyik csapágynak(ami a felső tengely felső csapágya lesz)egy ellapított 45-ös szeggel kifordítod a porvédőjét és két helyen kifúrod egy kb 3 v. 4-es fúróval úgy h. a furattól még a porvédő stabil maradjon,majd vissza teszed a csapágyba.Ez a csapágy lesz a felső,a fúrt porvédővel lefelé állva.A felső tengely két csapágya közé befúrsz egy zsírzószemet a házba(a legegyszerűbb a 6-ost,mert az normál menet).A felső tengely alsó csapágyának a fogaskerék felőli porvédőjét kidobod.Az alsó tengely két csapágyának egyik -egyik porvédőjét kidobod,és úgy teszed be,h. a megmaradt porvédők kifelé (az ürítő csiga felé nézzenek) Folyt.köv.
Válasz #5086. hozzászólásra
A csavart nálam nem nyirta el de a fogakat ledarálta..
Érdemes néha meghallgatni ürités közben,mert ha nagyon zajos közel a vég..
Válasz #5088. hozzászólásra
Jó ha addig el nem kel.Irtam régebben olyat,remélem sikerül venni másikat akkor ezt is bontom...
Válasz #5066. hozzászólásra
Ez engem is érdekel. Mikor írod?
Válasz #5084. hozzászólásra
Ha nem a világ végén laknál hozzám képest, már mennék is érte,de majd szezon után,mikor a zsebem is vastagabb lesz visszatérünk rá.Te írtad korábban,hogy ez a szezon az utolsó a gépednek?
Válasz #5086. hozzászólásra
Jó móka lehetett.Én pár éve 105-össel jártam úgy,hogy ki kellett merni a tartályt,ezt megcsinálta egymás után kétszer,pár nap múlva megint,de akkor be mentem a faluba,és alá lett tolva egy ilyen villanymotoros csiga,ami felrakta a pótra.
A teletartályos csapnyírás nállunk is előfordult 2-3 alkalommal .
Finom meló tejesládával megrakni egy pótkocsit!
De rájöttem hogy az a nyírócsavar a fogaskereket és a hajtóművet védi. Vagyis nállunk a csapágy kiment és a fogaskerekek hegyre mentek és megszorultak az csavar meg nyíródott.
Az első nyírás után ha az ember kicseréli a csapágyakat akkor a fogaskerekek egy darabig még elmennek.
Válasz #5083. hozzászólásra
Nekem már a csiga is esett le a helyéröl,az se nem semmi..
Válasz #5078. hozzászólásra
Az utánverö tengely rajta újszerü tárcsa plusz a csillagok,ez van igy egybe 80e.Ez jó a hatosba is,lemez boritás már nincs rajta..
Válasz #5082. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Benünket csúnyán megszivatott a nyiró csavar-- mondanom sem kell hogy tele tartály-nál
Válasz #5081. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Én is szeretném emlékként nézegetni!
De sajna egyenlőre ez a jövő!
Válasz #5080. hozzászólásra
Kiráz még a hideg is ha ilyeneket látok.. Csupa csupa - szép - emlék ugrik be rolla!!
Válasz #5077. hozzászólásra
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
De jó neked,hogy ilyeneket találsz otthon!
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Nem rosz széria, de tudni- látni kellene hogy milyen állapotban van, mennyit ment, mit vágott, mennyi óra, milyen a motor, hány gazdás, stb. stb..... itt az avataron az enyém, évente 30-40 et vágok vele repce, búza kuki, eddig elment szépen. Arra a területre amit te akarsz bőségesen elég, mondom szériálisan sztem jó, de az egyedi állapot szempontjából ez semmit nem mond, aki több száz hektáron gurít az ne vegye meg, de kisgazdaságot vidáman ellátja. Szomszéd faluban most hoztak egyet 2,7-ért szecskázóval, szállítókocsival 3,9-es gabona asztallal kuki adapter nélkül.
Válasz #5077. hozzászólásra
Kiszedtem azt a "banánt"is annak nincs baja.
Hirdetsz utánverőt,az passzol a 106-éval.
Meg érdekelne az utánverő tengelyén lévő szijtárcsa,ami a
szecskázót hajtja.Mi lenne az ára az utánverőnek,és annak a tárcsának?Ha meg van még.
Válasz #5064. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120527123739_DSC00169.JPG)
ezt találtam
Az ötösé sokkal kisebb,meg a külseje már nincs meg![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120527122447_DSC00172.JPG)
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Engem nagyon érdekelne hogyan kell megcsinálni ugyanis tavaj az utolsó darabban ment szét. Ledarálta a fogaskereket és megszorult.
Volt zsírozva rendesen de a por és a tört szemek kikezdik a szimeringet és ha bekerülnek szétkopik a csapágy aztán szétkopik a fogaskerék is sajnos.
Taníts mester!
Janikom nincs neked?
Ha most azt akarod mondani,hogy teszel rá egy zsirzógombot és tele nyomod zsirral,az se örök..
Válasz #5065. hozzászólásra
Nekem is egybe van,de 82-es katalógus,lehet az újak külön is adják a belét..
Válasz #5069. hozzászólásra
Valószinü pont az nincs meg,de megnézem de ötösé se biztos egyezik a hatossal..
Ez a 105-nek egy ládával rövidebb változata,volt hidrós 150LE,meg variátoros 120LE.Általába merci motorosok voltak,de volt perkins is
Nekem Senátor volt az ettöl is kisebb egyel,az a tiz hektárt tudta naponta..
Válasz #5068. hozzászólásra
felső kellene főleg a külső ,de komplett is érdekelne tengellyel tartóval
Válasz #5063. hozzászólásra
Egy 105-öst bontottam,azé szerintem nem olyan,de van még abból is a felsönek a fele meg az alsó talán..
Jo napot mindenkinek
Egy 85-os Dominatorert mennyi penzt lehet adni?-Kb 20 ha buzara es 15ha kukoricara kellene.
Egyaltalan erdemes foglalkozni vele?
Koszonom
Én azt az elvet vallom,h.amihez egyszer hozzányúltam,azt legalább 10 évig nem akarom látni.Ezért én soha nem használok Kínai csapágyat,csak FAG-ot INA-t ,esetleg becsúszik egy-két SKF,de az már tényleg drága.Ha érdekel,majd beírom neked,hogy kell megcsinálni az ürítő csiga tövén lévő külső szöghajtást úgy,h. többet ne kelljen ránézni.
Válasz #5053. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
én nem azt irtam ,hogy csak egybe lehet rendelni,csak azt ,hogy a katalógus nem hozza külön
Válasz #5062. hozzászólásra
A gond az,hogy kb 500 km távolság van köztünk.
A hirdetéseid között van egy-két dolog ami még érdekelne is.
Válasz #5062. hozzászólásra
szelelő variátorod nincs véletlenül
Válasz #5052. hozzászólásra
Lehet van olyan tengelyem is meg kell nézni..
Válasz #5060. hozzászólásra
Az a banán,abból van egy bontott példányom...
A magtartályban a kihordó csiga végén is van egy ilyen valami hajtás,olyan 45 fok körüli.Azzal mi a helyzet,az is teli megy szeméttel?Azt még nem bányásztam ki.
Válasz #5058. hozzászólásra
Ha jol emlékszem akkor a bentibe eredetitt vettem a kinti szogbe pedig utángyártot volt raktáron. Vagy forditva már nem tudom de nem nagy volt a kulombség. En általába eredetitt szoktam venni. Csak arra lehet várni kell nincs minden raktáron. De ha uritesz akkor vedd le a gázt mert az teszi tonkre ha tokig gázon uritesz. En alap gázon inditok és utána egy félgázon szoktam uriteni.
Válasz #5056. hozzászólásra
Eredeti v után gyártott?
Az igazság az,hogy egy szezont arattam csak 106-al.
Előtte 105-ösöm volt.Azon nem voltak ilyen szöghajtás szarok.
Válasz #5055. hozzászólásra
IKR Szerencs
Válasz #5053. hozzászólásra
Hol rendelted?
Válasz #5043. hozzászólásra
Az ábrán a baloldali hajtásnál hiányzott a 17-es számú alkatrész,gondolom vmi tömítés,hát ne tudd meg mi volt benne.Por száraz búza meg szemét keveréke.A kerekek fogai teljesen el voltak telve.
Nem igaz hogy csak egybe lehet rendelni a szoghajtomuvet lehet mindent bele rendelni kulon is én mult éven ujitotam a kintitt is és a bentit is .Rendeltem bele uj fogaskerekeket meg uj csapágyat és szépen kicseréled. Nekem is eloszor azzal jottek hogy csak egyben van és valami 100 000ft . De végul 30000-bol kijott.
Válasz #5050. hozzászólásra
Nekem a rövidebbik tengelyt kellene cserélnem,mert beállt rajta a csapágy,és elkoptatta.A kúpkerekek még jó állapotban vannak.