Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR414.59 FtUSD403.23 FtCHF442.87 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Axiálnál van egy 2007-es mono, ma tehették fel mert hétvégén nem láttam, vétel előtt lennék én megnézném.Én a pro kerék végett a monot választottam.Egy szezont vetett gépet vettem tőlük 2011 őszén br 6,1-ér, akkor mondták az új árát nettó 6,8ra.
Na betévedtem én is ide...
Szóval, nekünk Gaspardo van, igaz 6 soros teleszkópos, de a lényeg nem is ez.Én nem bántam meg, hogy ezt vettük...
De lényegét tekintve mindegy melyik, mert ha nem végleteken túl (sebesség) használod, bármelyik remek munkát végez.
Hát nem 4 sorosak az asztalok erre felé hanem 6 meg 8 de eddig is 4 sorosunk volt és a kulti is 4 soros igazából szerintem nem egy történet mert 15-20 hektárt ellehet nyomni egy 4 sorossal is 1 nap.A 6 soros meg 1,5-2 millióval legalább drágább és nekünk nem érne többet.Ugye a teleszkópos váz meg a plusz két kocsi a 4 hez képest stb.
Itt a kérdés az volt hogy a 3 típusból melyik az amelyiket nyugodt szívvel ajánljátok
Mondjuk nekem konkrétan a monosem ami a legszimpatikusabb.Ja és az is fontos hogy melyik cégnél nézzem meg a különböző típusokat hogy esetleg jobb árba legyen!?
Bocs, szerintem 100Ha-ra ne 4 sorosban gondolkozz, főleg, ha növekszik a terület. Később valószínű úgyis eladnád, értékesíteni is nehezebb. Az meg teljesen mindegy hány soros az asztal a kombájnon. 100Ha-on rettentő sokat kell szaladgálni a 4 sorossal, mire beveted.
Hát egy biztos hogy 4 soros kell és teljes felszereltségű.Műtrágya tartályába beleférjen egy Big bag.Tárcsás kivitelű,vetésellenőrzővel esetleg mikró granulátum szoróval.Olyan évi 100Ha körül vetne kb de idővel mondjuk valószínű nőne ez a terület!
Nem tudom a Monosemnél a pro kerék akinek van ilyen gépe hogy vált be nála.
Az ára én pontosan nem ismerem de számításom szerint a Maxima a legdrágább aztán a Gaspardo majd a Monosem de javítson ki valaki ha tévedek!
Ki tud segíteni Isaria tipusú 2.5 méter széles vetőgépemet szeretném átszerelni tárcsásra a Lajta vetőgépnek a tárcsáit fel lehet-e rakni komplett vagy nem hány darab kellene belőle? Van-e valakinek eladó?
Mind 3 vetőgép nagyon jó árba sincs szerintem tul nagy különbség én a maximát választottam gt2-es nagy tartájal.nem tudok rá rosszat mondani igaz 200h vetett
3 szemenkénti vetőgép közül: Monosem NG plus , Kuhn maxima,Gaspardo MT
Melyiket választanátok és miért? Árba melyik a legjobb ?Tudásilag melyik a legjobb és legpontosabb a 3 közül!Minden információ érdekelne ezekről.
Válasz #2418. hozzászólásra
Volt ilyen de már néhány éve eladtuk.
Kisgazdaságokba való kőnyű gép, magtartálya lehetne egy picit nagyobb. Mtz hidraulikához méretezett.Kezelése egyszerű,Mennyiség szabályozás norton szekrényben.Műanyag fogaskerekek vannak.Kezelést nem igényel Magadagolója mehanikus, bűtykős tárcsával,mennyiséget pontosan tartja.Kb 10 évig volt soha semmijen probléma nemvolt vele.Csúszó csoroszjás.Sortáv 12.5cm. Ki iktatunk a szélén 2tagot, és a többit széthúztuk 17cm re így kevésbé húz szármaradványt össze.
Röviden enyi.
ASZV-3-as vetőgépet tud valaki valahol? Rába ASZV-3 névre hallgat, ha jól emlékszem. Két bordás henger közé vet, külön fű és aprómag tartálya is van.
Valaki itt régen említette, hogy van neki ilyen.
Néhány kép egy működőről.
Mi azzal ay elemekkel vetunk lucernat is mint pl buzat, csak a beallitasok masok. A vetesi tablazaton se mutatja h lucernanak mas elemek kellenenek, csak az attetelbeallitasok vannak.
Újonnan vette a vetőgépet de kicsit javítgatni kell majd rajt. Lemez munka van rajta meg csöveket kell cserélni.
Voltam egy alkatrész kereskedőnél és ott mutattak nekem vető elemeket hozzá és nem csak a hagyományos nagy fogazatú elemek voltak benne hanem kapcsolódott hozzá pici sűrű fogú elem is amivel lehet lucit vetni valami 300Ft/db
Szóval: nem kell cserélni vető elemeket, csak 2 fogaskereket a meghajtóház oldalán, ami kb egy perc, a többi csak állitgatás. Ha ilyet veszel fontos odafigyelni, hogy meglegyen minden fogaskereke a meghajtáshoz.
A franciák sohasem gyártottak ilyen dobozt és az alsó adagoló része sem egyezik meg. A tárcsás kanál csak szemléltetésnek volt, hogy ilyen rendszerű a gép. Ennek zárt térben vannak a kúpfogaskerekei, az Ebrának meg nem.
Ennek a kanala szélesebb is mint az Ebrának és nem is az a 2 lyuk mozgatja. Majd csinálok képet, hogy mi a különbség. Csak legalább jó lenne tudni, hogy ez még is milyen gyártmány.
8249 hozzászólás
Válasz #2446. hozzászólásra
Ötezer
Válasz #2440. hozzászólásra
Axiálnál van egy 2007-es mono, ma tehették fel mert hétvégén nem láttam, vétel előtt lennék én megnézném.Én a pro kerék végett a monot választottam.Egy szezont vetett gépet vettem tőlük 2011 őszén br 6,1-ér, akkor mondták az új árát nettó 6,8ra.
Sziasztok! Érdeklődnék hogy a Tonutti vagy Pannon 600 vetőgépet ismeri valaki? Nem túl gyakori gépek a tonuttiból ha jól tudom 2 van az országban.
Válasz #2431. hozzászólásra
Hány hektárt van a JD vetőgépedbe?
Na betévedtem én is ide...
Szóval, nekünk Gaspardo van, igaz 6 soros teleszkópos, de a lényeg nem is ez.Én nem bántam meg, hogy ezt vettük...
De lényegét tekintve mindegy melyik, mert ha nem végleteken túl (sebesség) használod, bármelyik remek munkát végez.
Senki
Hát nem 4 sorosak az asztalok erre felé hanem 6 meg 8 de eddig is 4 sorosunk volt és a kulti is 4 soros igazából szerintem nem egy történet mert 15-20 hektárt ellehet nyomni egy 4 sorossal is 1 nap.A 6 soros meg 1,5-2 millióval legalább drágább és nekünk nem érne többet.Ugye a teleszkópos váz meg a plusz két kocsi a 4 hez képest stb.
Itt a kérdés az volt hogy a 3 típusból melyik az amelyiket nyugodt szívvel ajánljátok
Mondjuk nekem konkrétan a monosem ami a legszimpatikusabb.Ja és az is fontos hogy melyik cégnél nézzem meg a különböző típusokat hogy esetleg jobb árba legyen!?
Bocs, szerintem 100Ha-ra ne 4 sorosban gondolkozz, főleg, ha növekszik a terület. Később valószínű úgyis eladnád, értékesíteni is nehezebb. Az meg teljesen mindegy hány soros az asztal a kombájnon. 100Ha-on rettentő sokat kell szaladgálni a 4 sorossal, mire beveted.
ja 4 soros, akkor miért nem veszel használt de jó állapotú 6 sorost, vagy a kombájn asztalok is 4 sorosak?
Hát egy biztos hogy 4 soros kell és teljes felszereltségű.Műtrágya tartályába beleférjen egy Big bag.Tárcsás kivitelű,vetésellenőrzővel esetleg mikró granulátum szoróval.Olyan évi 100Ha körül vetne kb de idővel mondjuk valószínű nőne ez a terület!
Nem tudom a Monosemnél a pro kerék akinek van ilyen gépe hogy vált be nála.
Az ára én pontosan nem ismerem de számításom szerint a Maxima a legdrágább aztán a Gaspardo majd a Monosem de javítson ki valaki ha tévedek!
Válasz #2428. hozzászólásra
Aztán miért pont ez a 3 tetszik? van még vagy 4-5 további típus is a piacon őket mért zártad ki?
Ki tud segíteni Isaria tipusú 2.5 méter széles vetőgépemet szeretném átszerelni tárcsásra a Lajta vetőgépnek a tárcsáit fel lehet-e rakni komplett vagy nem hány darab kellene belőle? Van-e valakinek eladó?
képet nem lehet feltölteni..
képet nem lehet feltölteni..
..
ilyen
Üdvözlet. Nordsten lift o matic , vetőgépen tudja valaki ,hogy-hogy kőőő pontosan 3q/ha -t vetni .. ???
Mind 3 vetőgép nagyon jó árba sincs szerintem tul nagy különbség én a maximát választottam gt2-es nagy tartájal.nem tudok rá rosszat mondani igaz 200h vetett
Az én JD 1750-es vetőgépem brutto ötért
A valkonnál láttam valami akciós uj gaspardót,de én a maximával maximálisan elégedett vagyok
az tuti, hogy a Maxima a legnehezebb, ahhoz már erősebb traki is kell, a Monosem könnyebb, azzal még MTZ is eldolgozgat, a Gaspardo kb Monosem súlyú
Sziasztok
3 szemenkénti vetőgép közül: Monosem NG plus , Kuhn maxima,Gaspardo MT
Melyiket választanátok és miért? Árba melyik a legjobb ?Tudásilag melyik a legjobb és legpontosabb a 3 közül!Minden információ érdekelne ezekről.
varom valaki valaszat.Tudtok valamit a BSK rol
Válasz #2424. hozzászólásra
Szia! Az nem gond irj a garics77@freemail.hu-ra és meg beszéljük! Köszi
Sziasztok
Szabolcs megyében keresnék Lajta tárcsás vetőcsoroszlyát komplettet vagy 20 darabot. Ha valaki tud írjon kérem.
Válasz #2422. hozzászólásra
Nekem lajta van,a csoroszlyák keveset mentek,de a csapágyak már be vannak állva.
Kinek van tapasztalata cseh BSK 300 vetogeppel?????
Sziasztok! Van-e valakinek eledo ih vagy lajta vetö csoroszja rövid hosszu mindegy 30 darab jo allapotu! Köszi
Megjött az új Vogel-Noot vetőgép. Ha érdekel valakit, hogy mit tud, akkor nézzétek:
http://www.agroinform.com/aktualis/Gephirek-Bemutatkozik-az-uj-Vogel-Noot-ProfiDrill-gabonavetogep/20120911-19965/
Válasz #2415. hozzászólásra
Két lemken is van a környéken. Nagyok, talán "soliter" 9m tipusúak. Köpködnek rájuk az elektomos részük feszt baxaxik.
Válasz #2418. hozzászólásra
Volt ilyen de már néhány éve eladtuk.
Kisgazdaságokba való kőnyű gép, magtartálya lehetne egy picit nagyobb. Mtz hidraulikához méretezett.Kezelése egyszerű,Mennyiség szabályozás norton szekrényben.Műanyag fogaskerekek vannak.Kezelést nem igényel Magadagolója mehanikus, bűtykős tárcsával,mennyiséget pontosan tartja.Kb 10 évig volt soha semmijen probléma nemvolt vele.Csúszó csoroszjás.Sortáv 12.5cm. Ki iktatunk a szélén 2tagot, és a többit széthúztuk 17cm re így kevésbé húz szármaradványt össze.
Röviden enyi.
Válasz #2417. hozzászólásra
Senki?
Hali!
FIONA gabonavetőgépekről kérnék véleményt, akinek van ilyen, vagy ismerősének.
Köszönöm!
Sziasztok!
ASZV-3-as vetőgépet tud valaki valahol? Rába ASZV-3 névre hallgat, ha jól emlékszem. Két bordás henger közé vet, külön fű és aprómag tartálya is van.
Valaki itt régen említette, hogy van neki ilyen.
Néhány kép egy működőről.
Köszi előre is!
Üdv, Árp
spymanka@freemail.hu
lemken saphir vetogépről ami előtt rövidtárcsa van valami tapasztalat, érdekesség?
szárazva, nedvesbe, mulcsba h vet?
Nos akkor valaki?
Válasz #2412. hozzászólásra
Majd szanberg kollégát kérdezd! Azt hiszem neki van.
Válasz #2411. hozzászólásra
sehol senki?
kinek mi a véleménye a vogel noot vetőgépekről? esetleg valaki nem tud eladó vetőgépet 3 vagy 4 méterest?
http://www.agroinform.com/gepkereskedok/819488/Egy%C3%A9b_SPU_4m_pneumatikus_vet%C5%91g%C3%A9p___Agrosat_AKCI%C3%93!.html ismeri valaki ezeket a vetőgépeket?
Válasz #2075. hozzászólásra
Válasz #2407. hozzászólásra
Mi azzal ay elemekkel vetunk lucernat is mint pl buzat, csak a beallitasok masok. A vetesi tablazaton se mutatja h lucernanak mas elemek kellenenek, csak az attetelbeallitasok vannak.
Válasz #2406. hozzászólásra
Újonnan vette a vetőgépet de kicsit javítgatni kell majd rajt. Lemez munka van rajta meg csöveket kell cserélni.
Voltam egy alkatrész kereskedőnél és ott mutattak nekem vető elemeket hozzá és nem csak a hagyományos nagy fogazatú elemek voltak benne hanem kapcsolódott hozzá pici sűrű fogú elem is amivel lehet lucit vetni valami 300Ft/db
Válasz #2400. hozzászólásra
Szóval: nem kell cserélni vető elemeket, csak 2 fogaskereket a meghajtóház oldalán, ami kb egy perc, a többi csak állitgatás. Ha ilyet veszel fontos odafigyelni, hogy meglegyen minden fogaskereke a meghajtáshoz.
Válasz #2404. hozzászólásra
Ez lenne a gép doboza:
http://kepfeltoltes.hu/120811/milyeng_pez_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A franciák sohasem gyártottak ilyen dobozt és az alsó adagoló része sem egyezik meg. A tárcsás kanál csak szemléltetésnek volt, hogy ilyen rendszerű a gép. Ennek zárt térben vannak a kúpfogaskerekei, az Ebrának meg nem.
Ennek a kanala szélesebb is mint az Ebrának és nem is az a 2 lyuk mozgatja. Majd csinálok képet, hogy mi a különbség. Csak legalább jó lenne tudni, hogy ez még is milyen gyártmány.
Válasz #2403. hozzászólásra
jah a képfeltöltőn talált képre gondolsz? hmm a franciáknál mág hasonló dobozut sem láttam
Válasz #2402. hozzászólásra
EBRAhonlapja, honnét veszed, hogy az ebra nem tudja, h milyen gépet gyárt?
Válasz #2401. hozzászólásra
A doboza nem ugyan az (Ebra nem is gyártott ilyen kinézetű dobozokat), meg a kanalak illesztése sem passzol.
Válasz #2395. hozzászólásra
szia! ebra gyártmányú kertészeti vetőgép, hasonló jellegű méretű mint a Stahay, Multi-Vet, Nibex
Válasz #2394. hozzászólásra
Vető elemeket kell cserélni rajta vagy csak be kell állítani és annyi?