Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Vinkó75 #6253. hozzászólásáraA RAD-dal az a bajom, hogy függesztett. Aztán nagy tartályt nem bírna meg az MTZ sem. Mert szakad törik valami, ha 1 tonna felett lesz az össz súly.
Kapás rendszer nem igazán tetszik egyébként a Technotill és a RAD-on kívül.
A Nodet-tel meg ugye az a gondom, hogy ha erősítem a rugókat, akkor a csúszóperselyes csapágy helyett azt is át kéne alakítani csapágyasra. Tárcsázásba tudok vele vetni. Vajon lazítana elé annyit a hullámos tárcsa? Mert akkor számomra ez lenne a legjobb megoldás. Takaró növény vetésre meg búza vetésre.
Megnézem a használt gépeket még aztán kiderül.
Válasz Vinkó75 #6255. hozzászólásáraIgazából a szántott elmunkált talajra való , nem min és direkt művelésre . Lazító+tárcsa volt amibe betettem de nem igazán szerette de eg lehetett vele csinálni
Válasz VDénes #6252. hozzászólásáraHa direktbe akarsz az ih-val vetni akkor a csoroszlyák nem fogják majd bírni , ha eg előművelsz neki akkor meg simán belevet . Én tárcsázásba vetettem vele normálisan .
Válasz VDénes #6252. hozzászólásáraEz matek. Le kell ülni és végig számolni. A meglévőt tuningolni. Vagy venni egy erre a célra gyártottat. Ha veszel egy IH 6200-est. és rendbe rakod+átépíted. Akkor árban már simán az erre a célra épített RAD egyszerűbb. Igaz ez akkor nem 4m. Ha 4m kell vagy az a cél, akkor Amcsiból egy jóképű IH 5400 elővágó sorral. RAD-ból nincs még 4m-es. A Nodetből kiindulva..alapnak jó. Csinálsz elé egy dupla elővágó sort. Használod kapcsolási pontnak a 3-dik pont csatlakozókat. 2,5 méterrel számolom a vetőgéped. Kb..30db. Turbó disc, némi vas anyag, tengely-csapágy-tartó-közbetét....Kb 600-800 ezerből megvan. De ha van bontott tárcsa a környéken az alkatrészek egy része már vas áron megvan. Ha hazai vagy Európai piacon nézelődnék. Vader rapid már volt itt is hirdetve lazító kapákkal 3 millióért új lapokkal. Természetesen főleg ha lazák a talajok nálad egy Horsc CO 4m..szerintem tökéletes. Ezt favorizálom laza talajokra..de feljavított egykori kötött talajokon is jól szuperálhat idővel. Ez nem osztott tartályos az igaz.Ha viszont elég a 2,5m és az osztott tartály lehetősége, akkor jelenleg a RAD..újban. Norbi is jó úton halad. Lesz itt még pár érdekes vas 2-3 éven belül szerintem.
Válasz Vinkó75 #6251. hozzászólásáraSzerinted érdemes ezzel az építéssel foglalkozni? Mármint IH6200-at így felokosítani?
Most Nodet vetőgépem van, de az sikló csapágyas, nem hiszem, hogy használna ha erősíteném a csoroszlya nyomást.
Ha venni kell vetőgépet te mit vennél?
Válasz Vinkó75 #6244. hozzászólásáraIsmered az 5400-at is? Van képed róla közeli?
A hullámos lapoknak csinálok külön távtartót mindent. Az 5400-as amikről találok vidiket azok mind fixen vannak egy gerendelyen. Szerinted érdemes lenne talajkopírozósra csinálni? Nagyon jó ötleted volt az, meg talán így lenne a leghaladósabb vetni is vele. Aprómagot és nagy magot is tudok vetni egy menetben külön tartályból.
Válasz VDénes #6241. hozzászólására Az 5400 as IH-n a csoroszlyákon két nyomó rugó van ugyan az mint a 6200-on, Ha kevésnek tartanám a nyomást a 6200-on akkor azt ma már könnyen lehet orvosolni. De először elővágás,mint mondtad a földjeid nem morcosak. Így nem is indokolt a túlzott csoroszlya nyomás. Akkor már mélység tartási gondok is lehetnének a 6200-nál. Ha jól tudom az IH 12.5-re vet. A leg kisebb tárcsalap betét 15cm. Mehet a sor közön így elég laza lesz,de nem megy mélyre a mag vetéskor. soron nyilván akkor menne ha alakítva lenne a közbetéten. Természetesen akkor ha nem soronkénti verzióban gondolkozol az elhelyezésen. Ha tárcsa tengelyre megy akkor úgy is elosztod a csapágy terhelés miatt és hogy lekövesse a talajt. 2 minimum 3 részre.
Válasz Gege #6239. hozzászólásáraNézd találtam nálunk is,van a micron-osaknak.De lehet van az agráriumban,meg a hegyesieknél is. https://www.industriehof.com/PDF/G8.pdf én is a sornyitáson eszeltem a héten.Túl komplikáljuk,4 darab eke csoroszlya pont jó lesz.Majd görbítesz nekem is 4 darab lapvasat,ami stimmel a vázra.Más kérdés,ha tárcsa lapot felmelegítesz formálhatóra,vissza tudod olyanra keményíteni mint volt ??
Válasz Vinkó75 #6237. hozzászólásáraIgen, erre gondoltam, hogy gyári vagy valamelyest tuningolt IH6200 csoroszlyák és elé jobb minőségű elévágó hullámos lapsor. Pont a vetőcsoroszlya nyomába. AKkor nem is érdemes szerinted erősíteni a csoroszlya nyomást?
Válasz VDénes #6232. hozzászólásáraErősebb rugókkal. Ettől ez még nem lett direkt vetőgép. Mint írtan a gázrugóval már komolyabb tárcsa nyomást lehet csinálni. De ha elővágod, akkor már nem kell akkora nyomás a vetőcsoroszlyákra. Gyakorlatilag minden marad gyári értéken. Az IH 5400-as vetőgépen sincsenek bitang rugók,annyi hogy annak soronkénti kis tömörítő kereke van.
Válasz Dave #6229. hozzászólásáraAz Axialos jetter hullámos tárcsa ezek szerint olcsóbb mint a Leták. Ha nem kopik 4ha-n 2cm már megérte ☺
Vaderstadt Crosscutter disc árát nem tudja vki? Az csak jobb minőség meg durvábban is néz ki mint a leták meg az axis(bár az utóbbi nagyon hasonlít)
Válasz Vinkó75 #6192. hozzászólásáraHogyan tudtad felspanolni annyira a csoroszlyákat? Nagyon gondolkodom, mert ha feljebb tudnám csalni valahogy én is akkor csak kipróbálnám ezt a hullámos elő lazítós vető gépet. Felénk még működne is mert nem túl kötöttek a földek.
Válasz Vinkó75 #6219. hozzászólásáraNa engem mostmár meggyőztél
Szóval jó rendszer lenne ez, csak még egy fain IH 6200 kéne amit meg lehet tunningolni csoroszlya nyomásilag, ahogy mondtad 50kg-ig. Úgy már ütőképes lenne. Bár a kivonulás meg a hossza a gépnek még mindig mókás Sajnos még mindig kell vetőgépre is csoroszlya nyomás.
Válasz csoppika #6227. hozzászólásáraÓ nemmár
Annyira azért nem olcsó az. A bellotának van picivel drágább (17e/db). Csak az nem ilyen hullámos az inkább vertical tillage eszközhöz jó.
Válasz Mf-es? #6221. hozzászólásáraNekem ilyen van. Mikor a grúber előtt ment a kemény földön 4 ha alatt 2 cm-t kopott. Most hátul van így jó. Nem kopik nagyon.
Válasz csoppika #6210. hozzászólásáraVagy megcsinálod a vonórudat rugós helyett menetorsósra vagy munkahengeresre, mint pl. a Framest tárcsán van, akkor nem billeg. Persze a kerék jobban követi a talajt az biztos.
Válasz kis Zombi #6214. hozzászólásáraHa valaha elkészül, akkor visszaalakítás esetleg eladás előtt lenne betervezve... A tarlóhántást is ezzel tervezném, gruberral...
A kapák keretjét cuppánttal terveztem rögzíteni a tárcsavázhoz...(ha bírja)
Válasz csoppika #6211. hozzászólásáraHa fix vonorudas lessz akkor a fele sulyt nemkell tartatni vele csak hogy vezesse a gepet mert akkor mar nemlessz suly a hatsó keréken es nemtudod az erőt annyira áttvinni,hatulra mindenkeppen kell henger,nekem is igy van a multi grubberon
Szerintem nem jó ötlet ez a tárcsa Gruber, vetőgép egy vázon.
A már meglévő váz miatt kompromisszumokat kell kötni, ha sikerül is jó gépet összehozni, két embernek egy napi munka lesz átszerelni tárcsának, majd vissza megint egy nap.
Ha jól emlékszem, spirál henger van csopika tárcsáján, nem tudom, az mennyire jó megoldás kapás vetőgép után.
Válasz csoppika #6211. hozzászólásáraAz első kerék csak a felét viszi majd. Az a henger ami neked van simán vinni fogja. Nekem sincs sokkal komolyabb és kacagva viszi én azon is fordulok.
8261 hozzászólás
Válasz VDénes #6257. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=NPmoHu8BdNQ Valamint Még nézegesd a Sulky Unidrill az egy jó vas tárcsásba. És itt a turbo![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171225112557_turbodisc_illustration.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171225112700_saxon_min_distrbnce.jpg)
Válasz VDénes #6257. hozzászólásáraHa jól emlékszem a RAD pont úgy van kitalálva hogy egy mtz is bírja
Válasz VDénes #6258. hozzászólásáraMeg döngöli de kikel a mag . Csak az a baj ahol elhúzod olyankor másodjára nem nagyon teszi bele a magot ott már .
Válasz Hús Futár #6254. hozzászólásáraNedvesebb földön amúgy mekkora gond, hogy rátömörít? Igazából e miatt félek még az IH-tól.
Válasz Vinkó75 #6253. hozzászólásáraA RAD-dal az a bajom, hogy függesztett. Aztán nagy tartályt nem bírna meg az MTZ sem. Mert szakad törik valami, ha 1 tonna felett lesz az össz súly.
Kapás rendszer nem igazán tetszik egyébként a Technotill és a RAD-on kívül.
A Nodet-tel meg ugye az a gondom, hogy ha erősítem a rugókat, akkor a csúszóperselyes csapágy helyett azt is át kéne alakítani csapágyasra. Tárcsázásba tudok vele vetni. Vajon lazítana elé annyit a hullámos tárcsa? Mert akkor számomra ez lenne a legjobb megoldás. Takaró növény vetésre meg búza vetésre.
Megnézem a használt gépeket még aztán kiderül.
Válasz Vinkó75 #6255. hozzászólásáraIgazából a szántott elmunkált talajra való , nem min és direkt művelésre . Lazító+tárcsa volt amibe betettem de nem igazán szerette de eg lehetett vele csinálni
Válasz Hús Futár #6254. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Laza talajon nem is szerette ha túlzottan elé volt művelve. Nem egyszer húztuk keresztbe mivel betúrt.
Válasz VDénes #6252. hozzászólásáraHa direktbe akarsz az ih-val vetni akkor a csoroszlyák nem fogják majd bírni , ha eg előművelsz neki akkor meg simán belevet . Én tárcsázásba vetettem vele normálisan .
Válasz VDénes #6252. hozzászólásáraEz matek. Le kell ülni és végig számolni. A meglévőt tuningolni. Vagy venni egy erre a célra gyártottat. Ha veszel egy IH 6200-est. és rendbe rakod+átépíted. Akkor árban már simán az erre a célra épített RAD egyszerűbb. Igaz ez akkor nem 4m. Ha 4m kell vagy az a cél, akkor Amcsiból egy jóképű IH 5400 elővágó sorral. RAD-ból nincs még 4m-es. A Nodetből kiindulva..alapnak jó. Csinálsz elé egy dupla elővágó sort. Használod kapcsolási pontnak a 3-dik pont csatlakozókat. 2,5 méterrel számolom a vetőgéped. Kb..30db. Turbó disc, némi vas anyag, tengely-csapágy-tartó-közbetét....Kb 600-800 ezerből megvan. De ha van bontott tárcsa a környéken az alkatrészek egy része már vas áron megvan. Ha hazai vagy Európai piacon nézelődnék. Vader rapid már volt itt is hirdetve lazító kapákkal 3 millióért új lapokkal. Természetesen főleg ha lazák a talajok nálad egy Horsc CO 4m..szerintem tökéletes. Ezt favorizálom laza talajokra..de feljavított egykori kötött talajokon is jól szuperálhat idővel. Ez nem osztott tartályos az igaz.Ha viszont elég a 2,5m és az osztott tartály lehetősége, akkor jelenleg a RAD..újban. Norbi is jó úton halad. Lesz itt még pár érdekes vas 2-3 éven belül szerintem.
Válasz Vinkó75 #6251. hozzászólásáraSzerinted érdemes ezzel az építéssel foglalkozni? Mármint IH6200-at így felokosítani?
Most Nodet vetőgépem van, de az sikló csapágyas, nem hiszem, hogy használna ha erősíteném a csoroszlya nyomást.
Ha venni kell vetőgépet te mit vennél?
Válasz VDénes #6250. hozzászólásáraCsak a 6200-ast ismerem-láttam-javítottam. https://www.koenigequipment.com/equipment/used/agricultural-equipment/planters-%26-drills/case-ih-5400-drill
Válasz Vinkó75 #6244. hozzászólásáraIsmered az 5400-at is? Van képed róla közeli?
A hullámos lapoknak csinálok külön távtartót mindent. Az 5400-as amikről találok vidiket azok mind fixen vannak egy gerendelyen. Szerinted érdemes lenne talajkopírozósra csinálni? Nagyon jó ötleted volt az, meg talán így lenne a leghaladósabb vetni is vele. Aprómagot és nagy magot is tudok vetni egy menetben külön tartályból.
Válasz Gergő, #6238. hozzászólásáraIlyen !!!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171224204248_kep.jpg)
Válasz mtz1221 #6242. hozzászólásáraNem lesz olyan kemény.. vagyis előbb kell formálni, s utánna hőkezelni..
Hőkezelést elbaszod, nem lehet újból!
Válasz Dave #6246. hozzászólásáraKöszi !
Már régen csináltam ilyen gépet.
Válasz Vinkó75 #6244. hozzászólására15,4cm a sortáv, ha jól tudom.
Válasz mtz1221 #6236. hozzászólásáraAz axiálos másabb. Csak 8 hullám meg 4szög tengely.
Válasz VDénes #6241. hozzászólására Az 5400 as IH-n a csoroszlyákon két nyomó rugó van ugyan az mint a 6200-on, Ha kevésnek tartanám a nyomást a 6200-on akkor azt ma már könnyen lehet orvosolni. De először elővágás,mint mondtad a földjeid nem morcosak. Így nem is indokolt a túlzott csoroszlya nyomás. Akkor már mélység tartási gondok is lehetnének a 6200-nál. Ha jól tudom az IH 12.5-re vet. A leg kisebb tárcsalap betét 15cm. Mehet a sor közön így elég laza lesz,de nem megy mélyre a mag vetéskor. soron nyilván akkor menne ha alakítva lenne a közbetéten. Természetesen akkor ha nem soronkénti verzióban gondolkozol az elhelyezésen. Ha tárcsa tengelyre megy akkor úgy is elosztod a csapágy terhelés miatt és hogy lekövesse a talajt. 2 minimum 3 részre.
Válasz VDénes #6241. hozzászólásáraAz ih 6200 nudli, azon illene valamit javítani.
Válasz Gege #6239. hozzászólásáraNézd találtam nálunk is,van a micron-osaknak.De lehet van az agráriumban,meg a hegyesieknél is.
https://www.industriehof.com/PDF/G8.pdf én is a sornyitáson eszeltem a héten.Túl komplikáljuk,4 darab eke csoroszlya pont jó lesz.Majd görbítesz nekem is 4 darab lapvasat,ami stimmel a vázra.Más kérdés,ha tárcsa lapot felmelegítesz formálhatóra,vissza tudod olyanra keményíteni mint volt ??
Válasz Vinkó75 #6237. hozzászólásáraIgen, erre gondoltam, hogy gyári vagy valamelyest tuningolt IH6200 csoroszlyák és elé jobb minőségű elévágó hullámos lapsor. Pont a vetőcsoroszlya nyomába. AKkor nem is érdemes szerinted erősíteni a csoroszlya nyomást?
Válasz Gege #6239. hozzászólásáraEz nem csak nyit de lazít is a felső rétegen. Vertical tillage lap.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz mtz1221 #6236. hozzászólásáraAkkor ez nem lenne még megfelelőbb egy sornyitónak szemenkénti direktvetőnél?Turbo disk
Válasz Roli74 #6233. hozzászólásáraDigitrollos?
Válasz VDénes #6232. hozzászólásáraErősebb rugókkal. Ettől ez még nem lett direkt vetőgép. Mint írtan a gázrugóval már komolyabb tárcsa nyomást lehet csinálni. De ha elővágod, akkor már nem kell akkora nyomás a vetőcsoroszlyákra. Gyakorlatilag minden marad gyári értéken. Az IH 5400-as vetőgépen sincsenek bitang rugók,annyi hogy annak soronkénti kis tömörítő kereke van.
Válasz Gege #6235. hozzászólására504x4 mm ; 27 mm széles 13 hullámmal 98 mm-es osztókörön 4 db ; átmérő 12,5 mm felfogató furat Ha tudtam volna hogy ennyire ünnepelsz,akkor elmentem volna.
Válasz ND #6234. hozzászólásáraMeg tudja valaki mondani ennek a yetter hullámosnak a méreteit?
Válasz Dave #6229. hozzászólásáraAz Axialos jetter hullámos tárcsa ezek szerint olcsóbb mint a Leták. Ha nem kopik 4ha-n 2cm már megérte ☺
Vaderstadt Crosscutter disc árát nem tudja vki? Az csak jobb minőség meg durvábban is néz ki mint a leták meg az axis(bár az utóbbi nagyon hasonlít)
Üdv Kollégák
A gaspardó vetésellenőrző monitort ki, hogy függesztette fel a trakiba...
Esetleg van valamiféle tappancsos megoldás ablakra?
Köszönöm válaszotok.. Boldog Karácsonyt...
Válasz Vinkó75 #6192. hozzászólásáraHogyan tudtad felspanolni annyira a csoroszlyákat? Nagyon gondolkodom, mert ha feljebb tudnám csalni valahogy én is akkor csak kipróbálnám ezt a hullámos elő lazítós vető gépet. Felénk még működne is mert nem túl kötöttek a földek.
Kicsit kerestem a orosz neten...
http://klen-agro.ru/seyalka-zernotukovaya.html
Válasz Vinkó75 #6219. hozzászólásáraNa engem mostmár meggyőztél![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Sajnos még mindig kell vetőgépre is csoroszlya nyomás.
Szóval jó rendszer lenne ez, csak még egy fain IH 6200 kéne amit meg lehet tunningolni csoroszlya nyomásilag, ahogy mondtad 50kg-ig. Úgy már ütőképes lenne. Bár a kivonulás meg a hossza a gépnek még mindig mókás
Válasz csoppika #6227. hozzászólásárahttp://webshop.axial.hu/alkatresz/vegyes-talajmegmunkalo/tarcsalap-jetter-08-000-2710-71.html
Válasz csoppika #6227. hozzászólásáraÓ nemmár![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Annyira azért nem olcsó az. A bellotának van picivel drágább (17e/db). Csak az nem ilyen hullámos az inkább vertical tillage eszközhöz jó.
Válasz VDénes #6226. hozzászólásáraNem rossz az... Évente új sor![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Mf-es? #6221. hozzászólásáraNekem ilyen van. Mikor a grúber előtt ment a kemény földön 4 ha alatt 2 cm-t kopott. Most hátul van így jó. Nem kopik nagyon.
Válasz Vadmalac #6220. hozzászólásáraMost is orsós...![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Csak van bepakolva kétoldalt jópár tányérrugó...
Válasz Mf-es? #6221. hozzászólásáraÉpítettembe ilyet kultivátorba.Szerintem nincs vele gond.
Válasz csoppika #6211. hozzászólásáraMi innen vettük. Azt hiszem oldalankènt tudja a 3 tonna
súlyt
http://bolthely.hu/kardanbolt/lista/54631edf9fcd1-Gumik-Tengelyek
Válasz Mf-es? #6221. hozzászólásárahttps://www.agrarunio.hu/index.php/hirek/2767-magagykeszites-hullamos-tarcsaval-egy-menetben-a-vetessel
Válasz Vinkó75 #6219. hozzászólásáraNem rossz,de vajon a leták tárcsasor,leták minőség?Mert akkor felejtős.
Válasz csoppika #6210. hozzászólásáraVagy megcsinálod a vonórudat rugós helyett menetorsósra vagy munkahengeresre, mint pl. a Framest tárcsán van, akkor nem billeg. Persze a kerék jobban követi a talajt az biztos.
![a](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171219130623_framest_fradisc_nehezarcsa_000_fitmax_805x611_1.jpg)
Válasz Mf-es? #6218. hozzászólásárahttp://letakshop.hu/index.php?route=product/product&path=214_430&product_id=1323 Itt egy példa...![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171219120942_pottinger_wave_disc_sekcja_talerzowa_uprawa_pasowa.jpg)
Válasz Vinkó75 #6196. hozzászólásáraHa elfér alatta a kiemelős,biztos jobb.Ilyen hullámos tárcsát,hol lehet venni?
Válasz kis Zombi #6214. hozzászólásáraHenger lehet másik lesz, ez nincs most 3 méter...
Válasz kis Zombi #6214. hozzászólásáraHa valaha elkészül, akkor visszaalakítás esetleg eladás előtt lenne betervezve... A tarlóhántást is ezzel tervezném, gruberral...
A kapák keretjét cuppánttal terveztem rögzíteni a tárcsavázhoz...(ha bírja)
Válasz csoppika #6211. hozzászólásáraHa fix vonorudas lessz akkor a fele sulyt nemkell tartatni vele csak hogy vezesse a gepet mert akkor mar nemlessz suly a hatsó keréken es nemtudod az erőt annyira áttvinni,hatulra mindenkeppen kell henger,nekem is igy van a multi grubberon
Válasz VDénes #6209. hozzászólásáraOFF
Szerintem nem jó ötlet ez a tárcsa Gruber, vetőgép egy vázon.
A már meglévő váz miatt kompromisszumokat kell kötni, ha sikerül is jó gépet összehozni, két embernek egy napi munka lesz átszerelni tárcsának, majd vissza megint egy nap.
Ha jól emlékszem, spirál henger van csopika tárcsáján, nem tudom, az mennyire jó megoldás kapás vetőgép után.
Válasz csoppika #6210. hozzászólásáraCsak az olyanét aki ész nélkül tervez.![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz csoppika #6211. hozzászólásáraAz első kerék csak a felét viszi majd. Az a henger ami neked van simán vinni fogja. Nekem sincs sokkal komolyabb és kacagva viszi én azon is fordulok.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)