Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Diesel Tibor #6059. hozzászólásáraÚgyhogy nem korlátozom le a vadászszektorokat személyekre. Bíróságon egyik balga vadász elmondta a bírónak, hogy a vt.n belül szóbeli megállapodás van rá, hogy melyik szektorban melyik vadász vadászhat. Hogyha azb osztrák oligarcha idejön akkor az ő kedvenc szektoraiban terülj-terülj asztalkám legyen neki. Érdekes mód pont ezen szektoraimban lévő napráim érintettek 100%vadkárral és ezekben a szektorokban volt 7 vadásznap egy naptraforgó idényben.
Válasz Diesel Tibor #6055. hozzászólásáraA vt.s nagygazda villanypásztorozik de semmi eredménye. Letiporja a vad egy pillanat alatt. Nagyon komolyan kellene telepíteni és karbantartni, hogy érjen valamit erre senkinek nincs kapacitása.
Válasz Diesel Tibor #6055. hozzászólásáraKipakoltam rengeteg elektromos adagolású fürdőszoba illatosítót (ahogy a vt titkára ajánlotta) Vadriasztószeres kezelést végeztem amíg bele lehetett menni az álományba(ezek dokumentálva vannak) erre azt írta a "szakértőjük" hogy kevés, vt semmit nem tett erre azt írta a szakértőjük, hogy biztos megtettek mindent csak neki incs róla tudomása.
Válasz Vinkó75 #6054. hozzászólásáraErrefelé sajnos kevés a gazda egész falut 5en műveljük. 3an kicsik kb (100ha/fő). és két nagyobb 6-800ha/fő. Egyik nagy erősen érdekelt a vt-ben is. Másik lexarja mert gazban a földjei. Három kicsi pedig nemsokat tehet...
Válasz jamo #6043. hozzászólásáraNem messze pont a saját jogi képviselőjük húzta meg a társaságot pénzel ! Mellette felhalmoztak egy tetemes vadkár elmaradást. Feloszlottak majd újra alakultak és mennek tovább. Gyakorlatilag ma egy polgárháborús kategóriává vált felénk ez a vadgazdálkodásnak nevezett valami. a végén már ott tartottunk nekünk mindegy...nem messze a déli határ hát ha maradt valami a lenti balhéból. Persze ment az agárkodás a törvények...és egyéb hatósági duma. A végén belátták sörétet nem csak a vad fog kapni. Mára szépen lassan rendeződik a helyzet.
Válasz Batka #6051. hozzászólásáraAz ment itt is, hogy túlbecsülték pl az őzsuta állpmányt. Mert ahhoz mérik a kilőhető bakot. De most már inkább kevesebbet írnak be(gondolom disznóból főleg)...lehet kényszerből mert bactak rendeseb felbecsülni évekig. Oszt hogy néz már ki, tavaly 300db, idén meg már 1200???
Válasz Batka #6051. hozzászólásáraErre konkrét tudomás van róla, hogy másik vt. évekkel ezelőtti üzemtervét adták le. Csak a fedlapot cserélték ki rajta. Belsejében már semmi nem stimmelt, mégis elfogadták, sőtt mikor kiderült akkor sem követte semmiféle szankció....
Válasz .Feco. #6049. hozzászólásáraA felügyelet elfogad bármit, lehet azért, hogy aztán büntethessen a hülyeségért. Például itt leadtak olyat, hogy 14 szarvast fognak lőni, állitolag azért ennyit, mert a tavalyinál nem mertek kevesebbet beirni! Na mármost ha egy évben összesen látok 5-öt, az is csoda, pedig többet járok kint , mint a vadászok (hála a jo égnek, remélem igy is marad). A lényeg, hogy évek óta marhaságokat adnak le.
Válasz Drisa #6041. hozzászólásáraEz azért nem teljesen így van. A helyi vadásztársaság minden évben lead egy vadgazdalkodasi tervet a megyei felügyelethez amit ok elfogadnak ha nem nagy szamarsagok vannak benne.
Csak évek óta tudatosan szaporítják fel a nagyvad állományt mert azt üzlet pénzért vadasztatni...
Üdv.! Nem biztos hogy tudtok segíteni, Egy Reform Omega 4 soros szemenkénti vetőgépet nézegetek a régi spc helyett . Esetleg valakinek van tapasztalata vele, miként állítható ezen a magmennyiség. Köszi Robi
Válasz Drisa #6041. hozzászólásáraAzt nyilatkozzák a bíróságon, hogy ők mindent megtettek a vadkárelhárítás érdekében a vadkár mégis 100%. És a vadászati napló kivonatolása után kiderül, hogy 7 azaz HÉT vadásznap volt a napraforgó 155 napos tenyészidejében a szektorban.... majd a span szakértőjük lenyilatkozza a bróságon, hogy a szártörő gombák tiporták le az álományt nem a vadak. Érdekes mód ahol volt 70-80 vadásznap a szektorban ott csak 10-20-30% a vadkár. Ezekszerint a szártörő gombák ellen is jó a vadkárelhárítás mert ahol van valamennyi vadászat ott a szártörő gomba sem támad...
Válasz 2266 #6038. hozzászólásáraA vidék azért fentről szebbet mutat és az is lehet, hogy aki ebbe születik az észre se veszi hogy milyen szép helyen él. A videó nem az én érdemem. Legfeljebb egy pici epizódszereplő vagyok benne, illetve a gépem.
Válasz .Feco. #6035. hozzászólásáraFelénk is pont ez a helyzet.... bevesznek rafinált ügyvédeket a társaságba, a vadkárperek lefolytatása végett... nekik semmi nem dárága... legtöbb bvadkárszakértő is vadászik, szívük avadászat felé húz mindenki ismer mindenkit... kéz kezet mos alapon mindent elsikálnak... a rendőri fejesek is vadásznak... stb. Pl: egyik vadász learattta 1ha zabomat, feljelentést tettem, kihallgatták, elismerte, és az lett a véga, hogy köszönjem meg neki mert így nem kellett odamennem a kombájnal, már mindjár mehettem "az ekével szántani". Szóval én csk jóljártam ezzel. Megyei rfk és megyei főügyész szintig lett víve a dolog elsikálták...
2015ös napra vadkár 1780000ftot állapított meg a jegyző által kirendelt szakértő, ezt a vt vitatta, per lett belőle, kirendelt a bíróság második szakértőt,az 730000ft ot csinált belőle ( mint utólag kiderült spanja a vt-nek) Nemrég volt egyszerre két újabb kirendelt szakértő helyszini bejáráson, kíváncsian várjuk mi lesz a vége.
Válasz .Feco. #6035. hozzászólásáraNa ebben is egyetértünk,nálunk is sajnos egyre több az olyan terület amibe nem ajánlatos a tavaszi vetés ,mert nem aratunk semmit,marad a szőrös búza tritikálé,repcével is próbálkozunk
Válasz Claastra. #6030. hozzászólásáraEbben ne akarj versenyezni... ott legalább mindenki tudja, elfogadja és tesz ellene... nemrég volt Debrecenben egy baleset, a város szélén elütöttek egy vaddisznót. Akkor mondott a helyi Vadász egy statisztikát miszerint 1990-Ben kb. 50 vaddisznó élt hajdu-Biharban, ma kb. 80.000 van... ráadásul elég közel vannak a hegyek ahhoz higy néha ősszel és télen egy-egy szarvasrudli szervezett kiránduláson vegyen részt nálunk néhány hétre... (Unokatesomek raktak ki vad kamerát egy dagonyazohoz, nyáron is van egy-egy példány ami naponta kétnaponta megjelenik ott inni)
Rengeteg az őz, a nyúl a fácán a varjú amely gazdasági kara legalább akkora mint a nagyvadnak csak nem lehet ellene sem kerítést építeni sem eredményesen gyeriteni.
Viszont a vadásztársaságok kilometerekrol xarnak a vadkárra mert azt mondjak hogy ez nem vadas terület nincs itt semmi... évről évre rosszabb a helyzet, a legnagyobb két agrárcég vezetője vadászik, és mivel nekik nem sajátjuk a cég nekik mindegy mennyi a vadkar, az ok segget kinyalja a vadásztársaság cserébe sosem rendeznek cirkuszt... bárki más meg hiába megy elhajtjak. Arrogáns fax az összes köcsög vadász!
azért Zala megye is egy gyönyörűség.dimbes dombos táj rengeteg patak,tó,árterűlet,kis balaton,balaton,termál víz minden méterben,gyönyörű erdők,jó szántók,vadállomány(híres),szóval nagyon változatos.
Válasz jamo #6028. hozzászólásáraMármint a kombájnodról,amint aratsz vele.A táj viszont elképesztően szép.Az emberek 95%-ának kirándulni kell menni hogy ilyen szép helyeket láthasson.
Válasz .Feco. #6022. hozzászólásáraA táj kétség kívül szép lesz tőle, meg én is természetbarát vagyok. Csak kellemetlen kerülgetni őket. Nagy vetőgéppel 2 perc mire körbekerüli.
Válasz GREVEN #6021. hozzászólásáraÉn meg pont azon gondolkoztam most hogy néztem hogy milyen tisztességes tőlük hogy nem csapják ki azokat a fákat! Milyen szép lesz tőle a táj! Én ilyen szempontból gyűlölöm a hajdúságot, egysíkú steril xar, olyan jó néha felmenni a hegyekbe, Borsodba, hevesbe, Nógrádba.... mindenféle fák, erdők, patakok, folyók, alaktalan érdekes földek, gyönyörű táj, sokkal jobban érzed hogy te csak megtűrt vendég vagy a természetben!
Válasz Vinkó75 #6011. hozzászólásáraErre mondta a Szakmában igencsak meg -mondó embernek számító szaktekintély hogy szűkíteni kellene a forgalmazott és a megvásárolandó gépek körét!! És csak az igazán ütőkepés eszközökre menjen el a felzárkóztatásra folyósított pénz és ne mindenféle - sz- ra Amikkel bár mikor és bárhol képesek legyünk termelni mert tényleg hatalmas a piaci verseny és a tempó csak fokozódni fog!!!!
8261 hozzászólás
Válasz Diesel Tibor #6059. hozzászólásáraHogy nem csak össze vissza írogatok:
https://atlatszo.hu/2015/12/09/osztrak-vircsaft-fideszes-hatszellel-eltussolt-zsebszerzodesugy-elfogult-rendorok-nograd-megyeben/
Válasz Diesel Tibor #6059. hozzászólásáraÚgyhogy nem korlátozom le a vadászszektorokat személyekre. Bíróságon egyik balga vadász elmondta a bírónak, hogy a vt.n belül szóbeli megállapodás van rá, hogy melyik szektorban melyik vadász vadászhat. Hogyha azb osztrák oligarcha idejön akkor az ő kedvenc szektoraiban terülj-terülj asztalkám legyen neki. Érdekes mód pont ezen szektoraimban lévő napráim érintettek 100%vadkárral és ezekben a szektorokban volt 7 vadásznap egy naptraforgó idényben.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz jamo #6057. hozzászólásáraÉs ha vadász lennél akkor ,hogy védted volna meg???????????????
Válasz Diesel Tibor #6055. hozzászólásáraA vt.s nagygazda villanypásztorozik de semmi eredménye. Letiporja a vad egy pillanat alatt. Nagyon komolyan kellene telepíteni és karbantartni, hogy érjen valamit erre senkinek nincs kapacitása.
Válasz Diesel Tibor #6055. hozzászólásáraKipakoltam rengeteg elektromos adagolású fürdőszoba illatosítót (ahogy a vt titkára ajánlotta) Vadriasztószeres kezelést végeztem amíg bele lehetett menni az álományba(ezek dokumentálva vannak) erre azt írta a "szakértőjük" hogy kevés, vt semmit nem tett erre azt írta a szakértőjük, hogy biztos megtettek mindent csak neki incs róla tudomása.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Vinkó75 #6054. hozzászólásáraErrefelé sajnos kevés a gazda egész falut 5en műveljük. 3an kicsik kb (100ha/fő). és két nagyobb 6-800ha/fő. Egyik nagy erősen érdekelt a vt-ben is. Másik lexarja mert gazban a földjei. Három kicsi pedig nemsokat tehet...![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Válasz jamo #6043. hozzászólásáraTe ,,,hogy védted volna meg a a napraforgódat?????????????
Válasz jamo #6043. hozzászólásáraNem messze pont a saját jogi képviselőjük húzta meg a társaságot pénzel !![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Mellette felhalmoztak egy tetemes vadkár elmaradást. Feloszlottak majd újra alakultak és mennek tovább. Gyakorlatilag ma egy polgárháborús kategóriává vált felénk ez a vadgazdálkodásnak nevezett valami. a végén már ott tartottunk nekünk mindegy...nem messze a déli határ hát ha maradt valami a lenti balhéból. Persze ment az agárkodás a törvények...és egyéb hatósági duma. A végén belátták sörétet nem csak a vad fog kapni. Mára szépen lassan rendeződik a helyzet.
Válasz Batka #6051. hozzászólásáraAz ment itt is, hogy túlbecsülték pl az őzsuta állpmányt. Mert ahhoz mérik a kilőhető bakot. De most már inkább kevesebbet írnak be(gondolom disznóból főleg)...lehet kényszerből mert bactak rendeseb felbecsülni évekig. Oszt hogy néz már ki, tavaly 300db, idén meg már 1200???
Válasz Batka #6051. hozzászólásáraErre konkrét tudomás van róla, hogy másik vt. évekkel ezelőtti üzemtervét adták le. Csak a fedlapot cserélték ki rajta. Belsejében már semmi nem stimmelt, mégis elfogadták, sőtt mikor kiderült akkor sem követte semmiféle szankció....
Válasz .Feco. #6049. hozzászólásáraA felügyelet elfogad bármit, lehet azért, hogy aztán büntethessen a hülyeségért. Például itt leadtak olyat, hogy 14 szarvast fognak lőni, állitolag azért ennyit, mert a tavalyinál nem mertek kevesebbet beirni! Na mármost ha egy évben összesen látok 5-öt, az is csoda, pedig többet járok kint , mint a vadászok (hála a jo égnek, remélem igy is marad). A lényeg, hogy évek óta marhaságokat adnak le.
Válasz .Feco. #6049. hozzászólásáraSajnos felénk is pontosan ez a helyzet.
Válasz Drisa #6041. hozzászólásáraEz azért nem teljesen így van. A helyi vadásztársaság minden évben lead egy vadgazdalkodasi tervet a megyei felügyelethez amit ok elfogadnak ha nem nagy szamarsagok vannak benne.
Csak évek óta tudatosan szaporítják fel a nagyvad állományt mert azt üzlet pénzért vadasztatni...
Válasz Sárközi Róbert #6047. hozzászólásáraA képeket elnézve szerintem ebben is cserélhető lyuktárcsa lehet...
Üdv.! Nem biztos hogy tudtok segíteni, Egy Reform Omega 4 soros szemenkénti vetőgépet nézegetek a régi spc helyett . Esetleg valakinek van tapasztalata vele, miként állítható ezen a magmennyiség. Köszi Robi
Válasz Drisa #6041. hozzászólásáraAzt nyilatkozzák a bíróságon, hogy ők mindent megtettek a vadkárelhárítás érdekében a vadkár mégis 100%. És a vadászati napló kivonatolása után kiderül, hogy 7 azaz HÉT vadásznap volt a napraforgó 155 napos tenyészidejében a szektorban.... majd a span szakértőjük lenyilatkozza a bróságon, hogy a szártörő gombák tiporták le az álományt nem a vadak. Érdekes mód ahol volt 70-80 vadásznap a szektorban ott csak 10-20-30% a vadkár. Ezekszerint a szártörő gombák ellen is jó a vadkárelhárítás mert ahol van valamennyi vadászat ott a szártörő gomba sem támad...![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Válasz 2266 #6038. hozzászólásáraA vidék azért fentről szebbet mutat és az is lehet, hogy aki ebbe születik az észre se veszi hogy milyen szép helyen él. A videó nem az én érdemem. Legfeljebb egy pici epizódszereplő vagyok benne, illetve a gépem.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Sk Laci #6036. hozzászólásáraNem én hanem a film vágója.
Én azt se tudtam hogy drónoznak, alig ismerem azt aki csinálta.
Válasz .Feco. #6035. hozzászólásáraFelénk is pont ez a helyzet.... bevesznek rafinált ügyvédeket a társaságba, a vadkárperek lefolytatása végett... nekik semmi nem dárága... legtöbb bvadkárszakértő is vadászik, szívük avadászat felé húz mindenki ismer mindenkit... kéz kezet mos alapon mindent elsikálnak... a rendőri fejesek is vadásznak... stb. Pl: egyik vadász learattta 1ha zabomat, feljelentést tettem, kihallgatták, elismerte, és az lett a véga, hogy köszönjem meg neki mert így nem kellett odamennem a kombájnal, már mindjár mehettem "az ekével szántani". Szóval én csk jóljártam ezzel.
Megyei rfk és megyei főügyész szintig lett víve a dolog elsikálták...
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
2015ös napra vadkár 1780000ftot állapított meg a jegyző által kirendelt szakértő, ezt a vt vitatta, per lett belőle, kirendelt a bíróság második szakértőt,az 730000ft ot csinált belőle ( mint utólag kiderült spanja a vt-nek) Nemrég volt egyszerre két újabb kirendelt szakértő helyszini bejáráson, kíváncsian várjuk mi lesz a vége.
Magyar gyartmanyu seed imex vetogepek miert nincsenek elterjedve,valaki hasznall olyat?
Válasz .Feco. #6035. hozzászólásáraSosem a Vadász dönti el mennyi vadat lehet kilőni egy területen.
Válasz .Feco. #6035. hozzászólásáraHat ebben igazad van egy fasz mindeggyik,bekebzelt majmok .
Válasz .Feco. #6035. hozzászólásáraNa ebben is egyetértünk,nálunk is sajnos egyre több az olyan terület amibe nem ajánlatos a tavaszi vetés ,mert nem aratunk semmit,marad a szőrös búza tritikálé,repcével is próbálkozunk
Válasz jamo #6028. hozzászólásáraNagyon szép a vidék és profi a videó!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz .Feco. #6035. hozzászólásáraSZÓ SZERINT![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz jamo #6028. hozzászólásáraRendesen nyomod a fergának![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Claastra. #6030. hozzászólásáraEbben ne akarj versenyezni... ott legalább mindenki tudja, elfogadja és tesz ellene... nemrég volt Debrecenben egy baleset, a város szélén elütöttek egy vaddisznót. Akkor mondott a helyi Vadász egy statisztikát miszerint 1990-Ben kb. 50 vaddisznó élt hajdu-Biharban, ma kb. 80.000 van... ráadásul elég közel vannak a hegyek ahhoz higy néha ősszel és télen egy-egy szarvasrudli szervezett kiránduláson vegyen részt nálunk néhány hétre... (Unokatesomek raktak ki vad kamerát egy dagonyazohoz, nyáron is van egy-egy példány ami naponta kétnaponta megjelenik ott inni)
Rengeteg az őz, a nyúl a fácán a varjú amely gazdasági kara legalább akkora mint a nagyvadnak csak nem lehet ellene sem kerítést építeni sem eredményesen gyeriteni.
Viszont a vadásztársaságok kilometerekrol xarnak a vadkárra mert azt mondjak hogy ez nem vadas terület nincs itt semmi... évről évre rosszabb a helyzet, a legnagyobb két agrárcég vezetője vadászik, és mivel nekik nem sajátjuk a cég nekik mindegy mennyi a vadkar, az ok segget kinyalja a vadásztársaság cserébe sosem rendeznek cirkuszt... bárki más meg hiába megy elhajtjak. Arrogáns fax az összes köcsög vadász!
azért Zala megye is egy gyönyörűség.dimbes dombos táj rengeteg patak,tó,árterűlet,kis balaton,balaton,termál víz minden méterben,gyönyörű erdők,jó szántók,vadállomány(híres),szóval nagyon változatos.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz jamo #6028. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Bárány #6031. hozzászólásáraén se mondtam hogy elcserélném,csak megjegyzésként jeleztem
Válasz Claastra. #6030. hozzászólásáraAzért én nem cserélném el az Alföldre.
Az ország egyik legszebb részén lakunk, csak ritkán vesszük észre.
Válasz .Feco. #6022. hozzászólásárahűdejó,csak "sajnos"az erdőkben sok vad él![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz jamo #6028. hozzászólásáraMármint a kombájnodról,amint aratsz vele.
A táj viszont elképesztően szép.Az emberek 95%-ának kirándulni kell menni hogy ilyen szép helyeket láthasson.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Vinkó75 #6025. hozzászólásáraÉn is hagy dcsekedjek kicsit. Nyáron ezt a videót találtam magamról amin aratok.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
https://youtu.be/R6YvY0YYTPE
Válasz .Feco. #6022. hozzászólásáraA táj kétség kívül szép lesz tőle, meg én is természetbarát vagyok. Csak kellemetlen kerülgetni őket. Nagy vetőgéppel 2 perc mire körbekerüli.
Válasz Berente Antal #6023. hozzászólásáraHa müködne a rendszer lehet körbejárnánk a témát, de így nem foglalkozunk ilyennel.
Maga a rendszer már tizen éve szét lett barmolva.
itt ott maradt pár betongyürü meg pár kútfej.
De azokhoz a kúltúrákhoz amiket mi vetünk most nem illesztenénk be a locsolást. Nem éri meg.
De persze lehet másképp gondolkodnánk ha a kapu nyitva lenne előttünk.
Válasz Vinkó75 #6024. hozzászólásáraAkarom mondani mi itt dolgozunk a kollégákkal.
Válasz .Feco. #6022. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=UAPmMTN4t04
Válasz GREVEN #6021. hozzászólásáraSzia, a környékről vagyok. Hidránsok nálam is vannak. Ha működne a rendszer, vennél vizet belőle?
Válasz GREVEN #6021. hozzászólásáraÉn meg pont azon gondolkoztam most hogy néztem hogy milyen tisztességes tőlük hogy nem csapják ki azokat a fákat! Milyen szép lesz tőle a táj! Én ilyen szempontból gyűlölöm a hajdúságot, egysíkú steril xar, olyan jó néha felmenni a hegyekbe, Borsodba, hevesbe, Nógrádba.... mindenféle fák, erdők, patakok, folyók, alaktalan érdekes földek, gyönyörű táj, sokkal jobban érzed hogy te csak megtűrt vendég vagy a természetben!
Válasz 2266 #6019. hozzászólásáraÉn agyfaszt kapnék azoktól a fáktól. Van 2-3 db hidráncs az összes területünkön, de ugy gyülölöm őket.
Válasz 2266 #6019. hozzászólásáratöröld ki a mezőből a https-t mikor bemásolod a linket és akkor meg fogja nyitni rendesen
Válasz 2266 #6015. hozzászólásáraVagy egy kicsit odébb igy.. Jó ez a you tube- könnyedén szét lehet nézni a Nagyvilágban!!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
http://https://www.youtube.com/watch?v=6Qy9BgB8EeU
Válasz JOSEY #6017. hozzászólásáraAmazone Minimat
Válasz 2266 #6015. hozzászólásáragyönyörű munkát hagy maga után ez az amazone minimat![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz 2266 #6015. hozzászólásárahttp://https://www.youtube.com/watch?v=k7UJM-oFRW8
Amig mi azon töprengünk hogy meik vetőgép jó vagy nem jó ara hogy búzát vessünk- Német országban igy dolgoznak!!![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
http://https://www.youtube.com/watch?v=k7UJM-oFRW8
Válasz 2266 #6013. hozzászólásáraPontosan !![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Vinkó75 #6011. hozzászólásáraErre mondta a Szakmában igencsak meg -mondó embernek számító szaktekintély hogy szűkíteni kellene a forgalmazott és a megvásárolandó gépek körét!! És csak az igazán ütőkepés eszközökre menjen el a felzárkóztatásra folyósított pénz és ne mindenféle - sz- ra Amikkel bár mikor és bárhol képesek legyünk termelni mert tényleg hatalmas a piaci verseny és a tempó csak fokozódni fog!!!!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Vinkó75 #6011. hozzászólásáraNem próbálom,mert én is számoltam.