Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Milyen vis maior változások léptek életbe?
A szabályozás a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazandó.
Hirdetés
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
1031 hozzászólás
Válasz Richard. #729. hozzászólásáraKlíma a leg kevesebb.Kevés Mtz ben van,és mégis veszik!Láttam márkás klímás gépet,1cm porréteggel a fülkében!Akkor minek.Konkurencia mindenféle képen kellene!!!
Válasz Richard. #729. hozzászólásáraja az. Súj. Súly!
Válasz medikus #728. hozzászólásáraklíma nélküli kabinnal lenne,meg semmit el nem árultak róla,csak a motor,meg egy kép,jobb mtz minőségben 2millió+fa. Ennyit megér egy új gép!ha többre gondolnak,már sok! Csak a négy gumi felnivel több mint egy milla!Na jó,ha elárulnak hadititkot,meg alktrész is van,mehet föl még az ár!!olcsó gabona,olcsó géppel! Valamiket azért elárulhatna.váltó,súj,mit emel,mivel, hogyan,sebességek,fordulás,vontat,fék,. mittudomén,pótot is adhatna hozzá,stb...tippeljünk. 13Milla és viheti! Remélem még ebben az évszázadban mutat árat!
Válasz borda77 (Joe) #725. hozzászólásáraHa jó lenne az ár-érték aránya,lehet nagyon sokan.Már az MTZ sem olcsó,és a minősége sem javult egy gépnek sem,lehet az akár milyen márka!
Válasz borda77 (Joe) #726. hozzászólásáraóriás carraro
Válasz endypapa #723. hozzászólásáraAmúgy gondolom külföldről összeollózott traktor amit itt legóznak össze
Válasz endypapa #723. hozzászólásáraKinek minek? Ki venne ezt meg?
Válasz endypapa #723. hozzászólásáraJoll nez ki de kinek kellene ilyen?
Új Magyar traktor, dutra alapokon.
Válasz szanberg #717. hozzászólásáraA gömbölyűnek nevezett híd valamivel erősebb, de az előző típus is bőven bírja a 300-as motort, egészen pontosan 325le-s motort (gépkönyvi adat, de a gyakorlatban is bírja). A gömbölyűhidasban erősebbek a bolygóművek, pontos motorteljesítményadatom arról nincs, de az 325-nél több.
A Rába hidakkal nincsen gond, még a 35 évesekben se kellett egy csapágyat se kicserélni, se fogaskereket, pedig napi nagyüzemi használatban van. Néha szimmeringes ez természetes, meg egy idő után (10-20 év, használattól függ) a differenciálmű bolygókerekei kopnak el, ill. annak a csapágyazása.
Válasz lala1 #720. hozzászólásáraEgyszerü- Motor az van..Csak nem lehet be hozni!! Na ez a nem- egyszerü
Válasz herry 74 #718. hozzászólásáraElég sokat látni. Szerintem 100 fölötti az adat. Többet tudok aki szeretne,csak már nincs állítólag olyan "egyszerű" motor.
Válasz herry 74 #718. hozzászólásáraNádudvar környékén sokat,de ,hogy mennyit????
Lehet tudni olyan adatot,hogy hány rábába szereltek JD motor szerintem nem olyan sokba
Válasz 2266 #716. hozzászólásáraSzerintem meg a 9000-es Cummins motor jobb megoldás mint a 8100-as JD aggregát, mert ugye mégnagyobb, teljesítményben is.
Ez annak jó akinek van egy fasza eredeti rábája amin nemkell minden porcikát rendbevágni, hanem "csak" a motor váltó csere van meg a hozzá szükséges elektronika felszerelése üzembehelyezése. Nyílván ezek a legdrágábbak, de a sok egyébre is kegyetlen pénzt rálehet költeni, főleg a prototípusra mivel az minden darabjára volt bombázva és felkellett újítani végig az egészet.
Ha lenne egy jó rábám én megcsináltatnám az hótziher, nem pedig 300-as nyugatin gondolkodnék.
Annyi, hogy a gömbölyű hidas kéne, azt mondják az erősebb/jobb, igaz nemtudom miért, mi a technikai különbség a kettő között!?!?!?!?
Válasz Dns8 #715. hozzászólásáraUgyan már..25+a saját gép ára Azért már bevált IH-Steigert vagy egy 9000 JD-t adnak igaz használtban de az még igy is messze magasan veri ezt a gépet .Még mindig működő képesebb ötlet volt a kitének a JD motor be épitése.Ezzel a módszerrel sok RÁBA lett megmentve a sírból!!
Az álmodozók itt folytassák.....................................
Válasz #712. hozzászólásra
Mi zetorunkba is magyar gyártású az összes óra a műszerfalon.
http://hvg.hu/kkv/20130326_Magyar_muszerfalakkal_keszulnek_a_Zetor_t#utm_source=hirkereso_2013_3_26
#1. hozzászólás, erdőmérnök küldte be 2013-02-28 21:15:17-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Ujjaeledhet-a-magyar-traktorgyartas/20130227-20710/
http://index.hu/gazdasag/2013/02/27/ujraindulhat_a_magyar_traktorgyartas/
Válasz #701. hozzászólásra
Repce?
Válasz #706. hozzászólásra
...három telep tele géppel...
Válasz #705. hozzászólásra
Óccó étolaj háromszázvalamennyi.......
Válasz #704. hozzászólásra
Kért rá extrákat. Van neki Medion,Proxima,4 MTZ, meg három tele géppel+150ha erdő+70-80 ha vegyes szántó.
Válasz #701. hozzászólásra
Ő 40-et mondott, az észterezést is mondta, nem napraforgózunk, így csak ötlet volt, nem tudni meddig emelik az árát.
Válasz #702. hozzászólásra
A 120-as olyan drága?
Válasz #697. hozzászólásra
Ha nem fizetnénk a jövedéki adót, akkor ki tenyésztené a c.........t, meg akkor előállna az a helyzet, hogy a járhatatlan kátyús utak maguktól meggyógyulnának, mert most az útalapba is
megy az üzemanyag adójából.
Válasz #695. hozzászólásra
Haverom a napokban vett egy 120-as JD-t 26,5 milióért. Hány ló kitellik abból?
Ha volna rabszolga, aki hajkurássza, meg másszon utána nekem nem kéne gép... A takarmány árát meg visszakapod a paci hátulján.
Kb.25 liter/mázsa ilyen napraforgó árral nem érné meg azzal menni.Túl vagyunk ezen.
Válasz #698. hozzászólásra
Jelenleg búza alá húztuk,felesleges lett volna mélyebben húzni.
meg észterezni kéne!!!!
nehogy beletankold gépbe a prés olajat!!!
meg egyébként is csak vasárnap, mikor mindenki rántott húst csinál, aztán elvegyül a szaga a gépnek. ezen egypár lángosos már megborult...
Válasz #696. hozzászólásra
de az eszköz elvileg mélyebb művelésre is alkalmas, nem? mélyebben már több erő kéne, vagy igen nagy rögöket forgat föl, vagy miért nem úgy használjátok?
ilyen mélyen járatva annyira biztos nem rögösít, én azt gondoltam, hogy 40-45 cm-ről azér bírna fölforgatni szép dolgokat...
Apámmal kiszámoltattam mennyi olaj jön le a napraforgóból ha-ként, de azt mondta, hogy jövedéki adó csalás miatt, nem lehet azt megcsinálni, hogy saját üzemanyagot gyártsunk. Nem lehetne ezen valahogy módosítani, mármint törvényileg, vagy arra van ez az egész, hogy éhen haljanak a parasztok?
Válasz #693. hozzászólásra
Ezzel húzzuk,45-50 az arany féle kötöttség,30-35 cm-re húzzuk,gázolajfogyasztás külön még nem mértünk.Szerintem kiszámolható.Motor 6600 cm3,1900 ford/perc,munkaszélesség 2,5 méter,és 6-8 km/ha val viszi.
Válasz #694. hozzászólásra
oda meg majd kukorica kell, az se lesz olcsóbb...
Válasz #693. hozzászólásra
Még emelnek egy kicsit a gázolajon és nem kell traktor. Néhány év lovas művelés után meg nem kell lazítózni már.....
Válasz #686. hozzászólásra
és még egy, ezt ezzel az fergával húzzátok? elviselhető módon viszi? vannak kötöttebb talajaid is? ott is le tudod rakni 40-45 cm-re? kb. mennyi gázolajjal tudod járatni?
Válasz #691. hozzászólásra
Minden lazító után érdemes járatni rögtörőt. Ezen még a művelési mélységet is határolja a tüskés henger.
Válasz #689. hozzászólásra
Akkor még jó is, hogy fel is "töri" mert könnyebb az elmunkálás és olyasmi mint a mélylazító tárcsával vagy nem?
Válasz #688. hozzászólásra
Nagy adagú zöldtrágya+baci és magától gumi lesz.
Válasz #687. hozzászólásra
Felszaggatott rögöket összetöri és egyengeti a lazítókések után a talajt.
Válasz #686. hozzászólásra
egy kötött agyagos földet akkro ezzel repce alá augusztus 4-én lazítani felejtős, nem? mert ebből soha nem lesz repcemagágy, nem?
Válasz #678. hozzászólásra
Mire valók azok a kisebb piros pálcák hátul?
Válasz #684. hozzászólásra
Az jó,hogy túrja,vagyis keveri a szármaradványt.De a 2 sor rögtörő,intenzíven töri,és visszanyomja a földet.Jó talajon,olyan,mint egy apróra szántott föld.
Válasz #683. hozzászólásra
Idén jó nagy szívás. Sokat kellett öntözni, sok a termés, nincs ár és még eladni is nehéz. Ráadásul pl krumplinak nagyon drága volt a vetője.
Válasz #678. hozzászólásra
ezek a ferde szárak nem forgatják ki nagyon a földet?
nem túrja fel nagyon?
nem jobb egy olyan, ami csak megemeli, megszaggatja, de a felszíne az nem nyílik ki?
Válasz #682. hozzászólásra
Annyira nem éri meg a zöldség termesztés?
Válasz #680. hozzászólásra
Mér? Nincs elég nyersanyag? Hát majd csinálnak akácfából, meg vályogból traktort. A zöldségtermelőknek már úgyis mindegy...