Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Lamborghini traktorok új
- Minőségi alma termesztés új
Cikkajánló
![A napraforgó-gyomirtás aktuális kérdései A napraforgó-gyomirtás aktuális kérdései](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9090/cikk_79090/varga-1-kep-lead_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó-gyomirtás aktuális kérdései
A napraforgó eredményes termesztését a sikeres gyomirtás határozza meg.![Ki lehet dobni az adóigazolásokat a bevallás után? Ki lehet dobni az adóigazolásokat a bevallás után?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9240/cikk_79240/adozas-2025_fill_540x300_0.jpg)
2133 hozzászólás
Legelőt zúzni első oszt!
Válasz Tom250 #1681. hozzászólásáraKöszönöm,
Holnap kiderül !!
Válasz László_48478 #1679. hozzászólásáraÉn nemrég cseréltem benne késtartó tengelyt, egyszerű mint a faék.
Úgy a legegyszerűbb ha leveszed a hajtóművet.
Válasz Gege #1674. hozzászólásáraItt sajnos 4000 euro+fa.
Üdv,![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Segitséget szeretnék kérni.
Rz 1,5 szárzúzon szeretnék szimeringet cserélni a késtartonál .Menyíre kell szétszedni ,hogy a 2db szimeringet ki tudjam cserélni?
Köszi a segitséget.
Válasz Bigiboy77 #1677. hozzászólásáraIgen!
Válasz Gege #1674. hozzászólásáraEz kalapácsokkal van szerelve?
Válasz .Richard. #1675. hozzászólásáraHa besűlyednék 10+centit én akkor nem folytatnám...
Nálam olyan kemény száraz minden hogy itt semmi sem hagyott nyomot.
Válasz Gege #1674. hozzászólásáraSzép. De milyen nyomot hagy ha a kombájn kerék az agyagba nyomot hagy meg a traktor a pottal? Nem nagy kombi 4soros asztallal. Marad kb. Min.10centi mélyedés. Lényegében sávokban minden ott marad. Persze zuzoval is.
Válasz Gumóka #1673. hozzászólásáraIno Elite 270. Kb. 6km/h húzom, 8liter/ha ra jött ki a fogyasztása úttal eggyütt.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200927222755_20200923_133048.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200927222508_20200923_133055.jpg)
1900euró volt tavaj.
Használtban milyen márkát érdemes nézni?
Az mtz szélességét vigye el, a keret 500e, ebben az árban lehet valami értelmeset találni?
Üdv. Szárzúzót akarok venni, több helyről van árajánlatom. Zanon zúzókról van infoja valakinek?
Válasz Bárány #1669. hozzászólásáraRendben. Köszi.
Válasz Kisvuk #1667. hozzászólásáraMessengeren válaszolok.
Válasz csontii #1668. hozzászólásáraAzonos súlyúakat egymással szembe (180 fok), hogy kiegyensúlyozzák egymást.
Első, legnehezebb pár bal szélre, második jobbra, és így befelé.
Válasz Bárány #1660. hozzászólásáraOk. Tehát a közel egysúlyúakat egymással szembe vagy egymás mellé? Mindegy , hogy melyik oldalról kezdem?
Válasz Bárány #1666. hozzászólásáraNa hogyé a szárzuzó mester?2 hét múlva megyek a fényes nyugatra pihenni kicsit,akár meg is nézhetném.
Válasz gcastle #1664. hozzászólásáraÍrtam neki egy privát üzenetet is. Nem venném a szívemre, ha kib...nék vele.![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Válasz gcastle #1664. hozzászólásáraUgye, milyen okos lesz az ember a pálinkától?![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Csontii, jelezz vissza, hogy láttad a korigálást!
Válasz Bárány #1661. hozzászólásáraMákod van, két pálinka közt átnézve láttam meg, mit írtál...![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz Bárány #1661. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Bárány #1660. hozzászólásáraAzéé! Ahogy Rózsa Sándor mondaná!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz gcastle #1658. hozzászólásáraKösz, hogy rám szóltál!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz csontii #1657. hozzászólásáraHejj, rosszul írtam, de jó, hogy gcastle rám szólt!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
A legnehezebbel szembe a hozzá legközelebbit tedd. (a második legnehezebbet!)
Ahogy elkezdtem írni, az az Y-kések válogatása!
Amúgy az természetesen igaz, hogy a centírozás a legjobb, de sokan nem viszik el. A "nyakadba nem fog ugrani", max. a csapágyak élettartama rövidül, ha ráz.
Válasz .Richard. #1654. hozzászólásáraPár éve KB3011 tengelyt gyártóhoz elvittem, nem kalapács "csak" Y-kés csere 20 perc, kiegyensúlyozás másfél óra... Nem azért, mert hülye volt a kiegyensúlyozó fószer! Nem szabad azzal a tengellyel viccelni! Vicces lesz amikor a nyakadba ugrik...
Válasz Bárány #1656. hozzászólásáraCsavar 10.9, és dinamikus kiegyesúlyozás! A grammozással még nem biztos, hogy jól fog futni!Szembe nálad mit jelent? Mert, ha azt, hogy a tengely 180 fokos szembe oldalára nem azonos tömegű kalapácsot rakni, na az akkor überfasza lesz kb fél órára... Annyi idő alatt megúnja majd a rezgést-búgást a gazda meg a vas is! Az élezést próbálták már többen felénk, sosem lett jó...
Válasz Bárány #1656. hozzászólásáraKöszi. Úgy lesz.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz csontii #1655. hozzászólásáraNem. Mérd meg mindet, rakd sorba őket, és felszereléskor a legnehezebbel rakd szembe a legkönnyebbet, a második legnehezebbel a második legkönnyebbet, és így tovább.
A kalapácsok tengelycsavarjait is cseréld! Fontos az anyagminőség (8.8 vagy 10.1), ne csak a méretet nézd!
Válasz gcastle #1653. hozzászólásáraAkkor mennek a kukába a kalapácsok. Az újak egyforma súllyúak lesznek?
Válasz gcastle #1653. hozzászólásáraEgyenként lemérve jo lehet. Babra melo de akkor legalább mind egyforma.
persze attol még lobálhat az egész.
Válasz csontii #1649. hozzászólásáraNe akard szétrázatni a zúzódat! Ha "megélezed" szerinted a kiegyensúlyozással mi lesz?
Válasz csontii #1651. hozzászólásáraHa jól gondolom, akkor az élezett, srég rész már gyakorlatilag eltűnt.
Kuka.
Válasz Bárány #1650. hozzászólásáraKözel fél centis már az éle.
Válasz csontii #1649. hozzászólásáraNem is vágnia kell, hanem zúzni. Biztos van, aki nekiáll megélezni, de igazából, ha annyira elkopott, cserélni kell.
Sziasztok.
Kalapácsokat szoktátok élezni. Akárhogy pörgetem már nem vág tökéletesen.
Válasz Tomi81 #1647. hozzászólásáraIgaz, igaz.
Válasz _NB_ #1646. hozzászólásáraSzerintem az íves jobb. Gondolj bele. Az ív nagyon rövid része van csak egy magaságban a késsel, mondjuk 20cm. Az egyenes késnél meg az egész. Oké hogy ha felhúzod valamire akkor jobb az a tányér amit betettél, de csak ha pont a tányérnál húzod fel. Ha mellette lesz, az egész késtartó püfölni fogja, az ívesnél meg az a 2x20cm csak.
Válasz Tomi81 #1644. hozzászólásáraNézegettem több szárzúzó gyártó termékét, majd közben jött egy videó amin elgondolkoztam
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200713215341_k_pki01s.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200713215331_k_pki02s.jpg)
Ha valami keménnyel találkozik a szárzúzó a kés az kitér előle, de utána jön a késtartó ami csak püföli az adott tárgyat.
Ha valami kisebb átmérőjű a dolog akkor a traki átrántsa felette, majd szünet ha nem magasabb, mint a késtartó közepe és hátul megint püfölés.
Ha valami hosszabb dologra pl egy bakhátra húzza rá az ember, akkor addig veri míg meg nem állítod.
Ha egyenes a késtartó és van rajta terelő lemez
vagy egy teljes kör alakú a védőlemez
akkor jó esetben csak felúszik rá szárzúzó, csörömpölnek kések, de nem kezdi a késtartóval szétverni a dolgot, csak pörög a tetején.
Ezek amúgy 84 inches azaz ~213cm szárzúzók késtartói.
A kettő közt annyi különbség, hogy az aló Heavy Duty ott a gyártó azt mondja max 4 inches kb: ~10cm-es fa még belefér, az felsőnél meg csak 2inches kb: ~5 cm.
Válasz _NB_ #1643. hozzászólásáraHajlított késtartónal gondolom nehezebben ér le a hajtómű.
Íves tartót nehezebb gyartani.
Nekem egyenes van. Kis területen hasznalom, nekem jó. Farkereket kell csinalnom, mert így alacsony tarlot hagy.
Válasz _NB_ #1643. hozzászólásáraMiből gondolod hogy rosszabb?
Az RZ szárzúzó késtartója ívben megvan hajlítva, ez mi miatt alakították így ?
Tippre azért, hogy nagyobb azaz magasabb legyen a szárzúzó ház, hogy nagy mennyiségű anyag esetén is legyen hely az átfolyásra, ne fúljon be ?
A tuskók, barázdák, bakhátak vakond- és disznótúrások esetén nem segít, sőt még káros is lehet az egyenes késtartóval szemben, szerintem.
Kinek, mi a véleménye.
Kalapácsos,270-300 cm-es, vízszintes tengelyű szárzúzón, kinek mekkora, hány Nm-es kardánkuplung/nyomatékhatárolója van ?
Válasz Bárány #1640. hozzászólásáraEgy ismerősömnél volt egy ilyen mutatvány 200000- be került neki.
Válasz erik18 #1639. hozzászólásáraAgrotor. Úgy tudom, bárhová elmennek az országban.
Üdv. 2méteres vízszintes kalapácsos szárzúzó betont kapott elhajlott a tengelye és centírocni is kellene. Valaki nem tud olyan szakit aki ezzel foglalkozik BAZ MEGYE környékén?
Válasz JOSEY #1635. hozzászólásáraEhhez szerintem kevesebb vonóerő szükséges, mint a tárcsához.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Láttam Oroszt, vagy Ukránt is.
Egy ilyet motor nélkül mennyiért gyártanál?
Esetleg amivel erdőre is lehetne menni?
Van használt erdészeti 170 000 forintért, amit RS kistraki után lett gyártva.
Az is maszek, de TLT hajtású.
Lehet macerásabb átalakítani, mint gyártani. Vagy venni egyet Keleti szomszédunktól.
Mit javasolsz?
Válasz envagyok2 #1636. hozzászólásáraIlyesmire gondolsz? Ez mondjuk ba...ott drága de használtan lényegesen olcsóbban szokták hirdetni...
https://agroentashop.hu/GYORSITO-LASSITO-HAJTOMU---FORGASIRANY-VALTAS
Válasz JOSEY #1635. hozzászólásáranem ismersz valami gépet, amiről le lehetne szedni, vagy komplett alaktrészként beszerezhető lenne egy olyan tlt hajtómű, ami megduplázza a tlt csonkot hátrafelé? az sem baj, ha gyorsítana is... nincs valmai ötlet?
Válasz Kémlelő #1630. hozzászólásáraatw-hez eddig mg csak vontatott kistárcsát gyártottunk
Válasz kovacslaszlo8 #1633. hozzászólásáraNem valószínű hogy a csapágyon szimeringen kívül mást találni hozzá néha látni hirdetnek ilyet