Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR414.94 FtUSD394.94 FtCHF445.63 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bobi82 #1052. hozzászólásáraLehet, már csináltuk, amikor elromlott a kombájn szecskázója.
Van olyan zúzó (pl. Komáromi) amihez lehet venni szalmaterítőt. Anélkül nem szórja szét eléggé, olyankor érdemes a rendekre srégen menni, úgy kicsit jobb lesz, de azért terítővel az igazi. Nem véletlenül nem spórolják le a kombájnok szecskázójáról sem.
A területteljesítmény kb. annyi,amennyi kukoricában, esetleg kicsit gyorsabb.
hello mindnekinek vízszintes tengelyű szárzúzóval aminek nyitható a hátulja lehet szalmát zúzni? erről senki nem ír semmit,visszaolvastam,nincs szecskázó a kombájnon és ilyenen gondolkodom,illetve lehetne gazt is zúzni vele,kinézett pédányom ez lenne: http://starex.hu/index.php?p=4283 illetve 50 es és 80 as mtz boldogulna-e vele,és mennyi idő alatt zúzna le nagy szalmában egy hektárt? válaszokat előre is köszi!
Válasz iron23 #1050. hozzászólásáraaz olasz is kinai ebben a kategóriában, horvátban-szlovéniában tkp nincs is ilyen olcsó kategória, a kinaitól megrendelik, annyit kérdeznek, h milyen szinü legyen és már uszik is a hajóval
Ismeri valaki ezeket a gépeket? Tapasztalat? http://www.novaracoopkft.hu/_p/prd12/3437674725/product/mechanikus%2C-kalap%C3%A1csos-mulcsoz%C3%B3-um-220
itt van a GEO EFCG - EFGCH manual rászabadítottam egy OCR szövegfelismerőt, így már google fordítóba is lehet másolgatni.
(bár ez nem jelenti azt, hogy érteni is belőle valamit)
Check the oil level of the gearbox.
The oil level can be checked by removing the plug (11).
Measure with a peace of metal wire.
The gearbox must be half filled.
Fill oil to specifyed level, by removing the ventilation plug (11).
The oil quality must be as specifyed in the maintenance chart.
Only use oil of specified quality or better.
Gearbox: API GL-5, viscosity 80W-90
Az én angolom a béka feneke alatt van, de azt látom, hogy a kicsi szorgos kínai sincs a toppon :)
Ellenőrizze a sebességváltó olajszintjét.
Az olajszintet a dugó (11) eltávolításával ellenőrizni lehet.
Mérje meg a fémhuzal békéjét.
- peace helyett szerintem piece akart lenni azaz nem béke hanem darab, Mérje meg egy darab fémhuzallal.
A sebességváltót félig be kell állítani.
- half filled is egyértelmű, félig tölteni
Töltse fel az olajat az előírt szintre, távolítsa el a szellőződugót (11).
Az olajminőségnek meg kell felelnie a karbantartási táblázatnak.
Csak olyan minőségű olajat használjon, vagy annál jobb.
Hajtómű: API GL-5, viszkozitás 80W-90
Ilyen hajtóműveknél amúgy több variáció is szokott lenni
-van a betöltő mely egyben a szuszogó és van, hogy ennek az beöntő csavarnak az alján van egy "darab drót" mint szintmérő
-van olyan is, hogy egy rövid kis csavar van a hajtómű oldalán, amit ha felöntéskor/ellenőrzéskor kicsavarsz akkor ott kellene csordogálni kifelé az olajnak
Nézegettem egy Comer katalógust és ahogy nézem, általában a hajtóműveket félig vagy esetleg kicsivel fél alatt a tengelycsonkok alsó részéig töltik.
Üdv!
Egy geo efgch 175 szárzúzó hajtóműjében mennyi olajnak kell lenni? Nívó nincs benne...A könyve azt írja, hogy 0,75l olajjal gyárilag fel van töltve. Ennyi elég lenne bele?
Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz Radocz #1039. hozzászólásáramicsoda? bérbe 10 heki csekmetet lezúzatni? vízszintes kalapácsos bőven megfelel,vagy láncos függőleges. egy hektárt max 10 literből leradíroz. gondolom,nem földet akar gyalulni. bérbe hányszorosa lenne? egy függő tengelyes egy százasbol megvan. kpmé nem épp kalapácsos? hidromotoros,egy vizsszintes 200 körüli,az meg kardános. mi az összefüggés?
Válasz csoppika #1032. hozzászólásáraMiért lènyeg,hogy milyen profil?ahol nem csùszik,ott a belső részt toldhatod. Esztergályos,megoldja!ha citrom,ha kocka. Maximum nem lesz burkolata. Egyébként ha talaj miatt lejjebb került a zûzò szerintem 10centi hossz alatt csak a kocka csùszka feszül be. Ez nem. Vagy,vigyàzol,ne ereszkedjen mèlyre. Neked van ivànra rövidített vonòszàrad? Azzal közelebb kerül.
Válasz Pityesz47 #1016. hozzászólásárakinai, mint a többi olcsó szárzuzó, csak a színe más.komolyabb szárzuzók ebben a munkaszélességben, nem ekkora tengelyátméróvel a duplája minimum
Válasz csoppika #1027. hozzászólásáraaztán,ha a kereszt mögött beletoldatsz esztergályossal annyit,amennyit kér,az nem jó? ne a csuszkát told meg,hanem a végét. nekem teherautó kardán csukló van a hajtóművön,meg a teherautó csuszkája,bordás tengelye. jól zebeg..
Srácok. Függesztett 160-as szalmaszecskázó. Az osztrák kardán 12-13centire ér össze... Elég lehet ez? (vagy citromprofil csere)
Persze a hajtóművön a kardán tripla csőstifttel van rögzítve...
Tisztelt fórumozók a segítséget szeretném kérni szárzuzót szeretnék és gondolkozom vízszintes tengelyű vagy függőleges tengelyű között.
Mtz 82 vel dolgozgatok.
Olyat szeretnék ami a gép szélességét elviszi.
Függőleges tengelyűt gyártanának itt a környékemen viszont az udvaron elég nagy helyet foglalna el.Ezért gondolkodom a vízszintes tengelyűn.
Viszont annak az ára jóval több.
A kérdésem az lenne hogy az olcsóbb kategóriás GEO gk 200 vagy mega metál 200 ról van valakinek tapasztalata olyat szeretnék aminek nyitható a hátulja mert azt olvasgattam azzal gyorsabban lehet dolgozni meg szétszórja jobban a gazt.
Meghibásodás, költségek Y késet vagy kalapácsost érdemes venni stb
Vagy egyszerűbb és költség hatékonyabb a függőleges tengelyűt megvenni?
Nem nagy területem van kb 10 hektár fű,gaz ,apró cserje ami feljött a gaz között mátrai réteken haszálnám
Köszönöm előre is a segítséget!
Hali!
Segítsetek már kinek mi a véleménye erről a mulcsozóról? Seppi hajtómű kalapácsos! Felfüggesztés hajtómű hajtás kalapácsok ilyenek érdekelnének mennyire látszik strapabírónak?
Válasz Pityesz47 #1016. hozzászólásáraNagyon hasonlítanak a GEO szériához, lehet ez is ilyen kínai tömeg cikk és olyan névvel és színnel adják amilyennel kéred.
Válasz csoppika #1018. hozzászólásáraDe akkor mi lehet a gond? Hiszen a súlya is megvan, gondolom a 3 mázsa nem számít kevésnek, tehát nem olyan vékony anyagból lehet összerakva... kalapács is van rajta közel 30, mégis ilyen olcsó a többihez képest? Ja, amúgy az 175-ösről beszélek
Válasz Pityesz47 #1017. hozzászólásáraValami hiba van a mátrixban...
Ezek annyiért adják a 155-öst újban, mint a kupecok a Taarupokat 20-30évesen...
Gyanus...
Válasz zoli336 #1012. hozzászólásáraFelénk van ilyen tipusú masina mondjuk az hidraulikusan eltolható, kalapácsos csak gyümölcsökben használt gallyzúzásra, méteres gaz zúzására. Fószernak kb 20ha területe van, 3 éve használják boldog boldogtalan emberek, eddig bírja.
Válasz zoli336 #1012. hozzászólásáraTúlságosan olcsó. Vagy kegyetlenül híg fos a minősége, vagy valami átb.szás. Hasonló súlyú, méretű gépet vettem 10 éve, akkor volt 550 + Jaffa.
Vékony anyagvastagság miatt törik, reped, heftelgettni kell állandóan. belseje kapott 4 mm-es borítást.
Válasz Sk Laci #985. hozzászólásáraEmlékszem, akkor azon ment a vita, hogy el bírja e indítani vagy sem. Régen zúztam már napra szárat MTZ-vel és RZ-3-mal, de akkor kb. olyan volt, mintha egy beton placcon keringtem volna. 0 terhelés. Szerintem 110 Le-nek a 4,5m-es zúzó naprában nagyon nem sok, de ha komolyabb anyagot zúznál, akkor is lehet azzal 5-6-7-tel is menni, legalább nem esel ki a fülkéből. A vonulás már más dolog, azokat gondolom általában hosszában lehet húzni.
2103 hozzászólás
Válasz Bobi82 #1052. hozzászólásáraLehet, már csináltuk, amikor elromlott a kombájn szecskázója.
Van olyan zúzó (pl. Komáromi) amihez lehet venni szalmaterítőt. Anélkül nem szórja szét eléggé, olyankor érdemes a rendekre srégen menni, úgy kicsit jobb lesz, de azért terítővel az igazi. Nem véletlenül nem spórolják le a kombájnok szecskázójáról sem.
A területteljesítmény kb. annyi,amennyi kukoricában, esetleg kicsit gyorsabb.
hello mindnekinek vízszintes tengelyű szárzúzóval aminek nyitható a hátulja lehet szalmát zúzni? erről senki nem ír semmit,visszaolvastam,nincs szecskázó a kombájnon és ilyenen gondolkodom,illetve lehetne gazt is zúzni vele,kinézett pédányom ez lenne: http://starex.hu/index.php?p=4283 illetve 50 es és 80 as mtz boldogulna-e vele,és mennyi idő alatt zúzna le nagy szalmában egy hektárt? válaszokat előre is köszi!
Válasz iron23 #1050. hozzászólásáraaz olasz is kinai ebben a kategóriában, horvátban-szlovéniában tkp nincs is ilyen olcsó kategória, a kinaitól megrendelik, annyit kérdeznek, h milyen szinü legyen és már uszik is a hajóval
Válasz JOSEY #1049. hozzászólásáraAzt mondták,hogy horvát gyártmány olasz mintára. Nem tudóm,h meg merjem-e venni.
Válasz iron23 #1047. hozzászólásáraszerintem kinai...mint a többi olcsó mulcsozó, vékony 100-as 110-es tengellyel, kicsi csapágyazással, tipikusan kicsi méretü traktokhoz, venyigezúzáshoz
Ki melyiket venné?https://www.google.hu/search?q=zipfinger+allround&tbm=isch&imgil=McGE9dxbhejthM%253A%253BYjY3CKRC8ikCVM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.technikboerse.com%25252Fcs%25252Fview%25252Fpou-it-stroj%25252Fmul-ova-drti-%25252F708802%25252Fsonstige-zipfinger-allround-3000.html&source=iu&pf=m&fir=McGE9dxbhejthM%253A%252CYjY3CKRC8ikCVM%252C_&usg=__ElTmjkMOMbsin0ZNkRO9MUU653M%3D&biw=1440&bih=794&ved=0ahUKEwi1zMbjh4fVAhUrEpoKHcGAAR8QyjcIMA&ei=EtNnWbX7EKuk6ATBgYb4AQ#imgrc=McGE9dxbhejthM: mert előre is mehet ez a megoldás.
Vaagy ez de ez csak hátul mehethttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/szalastakarmany-betakaritas-gepei/gyari-260-as-vizszintes-tengelyu-szarzuzo-mulcsozo/h_6768176?ref=5732fe7a
Ismeri valaki ezeket a gépeket? Tapasztalat? http://www.novaracoopkft.hu/_p/prd12/3437674725/product/mechanikus%2C-kalap%C3%A1csos-mulcsoz%C3%B3-um-220
Sziasztok!
Tud valaki valami céget, aki csinál szárzúzó után tömörítő hengert? 230cm munkaszélesség után.
Köszönöm!
Válasz _NB_ #1044. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget! :)))
Válasz Pityesz47 #1043. hozzászólásáraAz ősök titkos módszerét kell alkalmazni, egy darab drótot :)
itt van a GEO EFCG - EFGCH manual rászabadítottam egy OCR szövegfelismerőt, így már google fordítóba is lehet másolgatni.
(bár ez nem jelenti azt, hogy érteni is belőle valamit)
Check the oil level of the gearbox.
The oil level can be checked by removing the plug (11).
Measure with a peace of metal wire.
The gearbox must be half filled.
Fill oil to specifyed level, by removing the ventilation plug (11).
The oil quality must be as specifyed in the maintenance chart.
Only use oil of specified quality or better.
Gearbox: API GL-5, viscosity 80W-90
Az én angolom a béka feneke alatt van, de azt látom, hogy a kicsi szorgos kínai sincs a toppon :)
Ellenőrizze a sebességváltó olajszintjét.
Az olajszintet a dugó (11) eltávolításával ellenőrizni lehet.
Mérje meg a fémhuzal békéjét.
- peace helyett szerintem piece akart lenni azaz nem béke hanem darab, Mérje meg egy darab fémhuzallal.
A sebességváltót félig be kell állítani.
- half filled is egyértelmű, félig tölteni
Töltse fel az olajat az előírt szintre, távolítsa el a szellőződugót (11).
Az olajminőségnek meg kell felelnie a karbantartási táblázatnak.
Csak olyan minőségű olajat használjon, vagy annál jobb.
Hajtómű: API GL-5, viszkozitás 80W-90
Ilyen hajtóműveknél amúgy több variáció is szokott lenni
-van a betöltő mely egyben a szuszogó és van, hogy ennek az beöntő csavarnak az alján van egy "darab drót" mint szintmérő
-van olyan is, hogy egy rövid kis csavar van a hajtómű oldalán, amit ha felöntéskor/ellenőrzéskor kicsavarsz akkor ott kellene csordogálni kifelé az olajnak
Nézegettem egy Comer katalógust és ahogy nézem, általában a hajtóműveket félig vagy esetleg kicsivel fél alatt a tengelycsonkok alsó részéig töltik.
Válasz _NB_ #1042. hozzászólásáraKöszi! De azt honnan tudom, hogy mikor van félig?
Válasz Pityesz47 #1041. hozzászólásáraEgy ilyet találtam, itt azt írják hogy félig ?
GEO EFCG / EFGCH Manual
Üdv!
Egy geo efgch 175 szárzúzó hajtóműjében mennyi olajnak kell lenni? Nívó nincs benne...A könyve azt írja, hogy 0,75l olajjal gyárilag fel van töltve. Ennyi elég lenne bele?
Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz Radocz #1039. hozzászólásáramicsoda? bérbe 10 heki csekmetet lezúzatni? vízszintes kalapácsos bőven megfelel,vagy láncos függőleges. egy hektárt max 10 literből leradíroz. gondolom,nem földet akar gyalulni. bérbe hányszorosa lenne? egy függő tengelyes egy százasbol megvan. kpmé nem épp kalapácsos? hidromotoros,egy vizsszintes 200 körüli,az meg kardános. mi az összefüggés?
Válasz benyuslaszlo #1026. hozzászólására"Nem nagy területem van kb 10 hektár fű,gaz ,apró cserje ami feljött a gaz között mátrai réteken"
Nem lenne olcsóbb fizetni valakinek a tisztán tartásért?
Amivel a KPM közút dolgozik azt nézd meg közelről és munka közben.
Az ágdarálásra is jó.
Mindent visz, és van terület teljesítmény is utána. "Kerülgeti" az oszlopokat is.
már csak pénz kérdése a választás.
"verébre ágyúval nem lövünk!"
Válasz benyuslaszlo #1026. hozzászólásáraSokkal okosabb nem lettél.
" Y késet vagy kalapácsost érdemes venni stb "
Láttam olyat, hogy láncra volt fogatva kemper kasza kés. Ez nagyon okos.
Maszek volt az egész, de van gyáriba is.
A héten beszéltem Valakivel, akinek olyan van, hogy "talajt is egyenget" vele.
Egy hét múlva beszélek az illetővel. Ha gondolod rákérdezek a típusára.
Válasz mtz1221 #1036. hozzászólásáraEzek nélkül is lefeg a csonk...
Válasz mtz1221 #1035. hozzászólásáraVagy egy ilyen ha nagyon skót lennél
Válasz csoppika #1034. hozzászólásáraEgy ilyen nem jobb meg olcsóbb megoldás ??
http://webaruhaz.habi.hu/nyiregyhaza/termekek/7801/Veglehajtas_szabadonfuto_6_bordas_800_Nm_HBR.html
Válasz .Richard. #1033. hozzászólásáraEgyet tudok a faluba...nem eladó...
Válasz csoppika #1032. hozzászólásáraMiért lènyeg,hogy milyen profil?ahol nem csùszik,ott a belső részt toldhatod. Esztergályos,megoldja!ha citrom,ha kocka. Maximum nem lesz burkolata. Egyébként ha talaj miatt lejjebb került a zûzò szerintem 10centi hossz alatt csak a kocka csùszka feszül be. Ez nem. Vagy,vigyàzol,ne ereszkedjen mèlyre. Neked van ivànra rövidített vonòszàrad? Azzal közelebb kerül.
Válasz .Richard. #1030. hozzászólásáraCitrom profil... Verstehen?
Levág, újat leszab, felhegeszt... Vagy valami ilyesmi...
A hajtómű csukló leverését akartam megúszni...
Gondolom tegnap volt megmozgatva...
Válasz Pityesz47 #1016. hozzászólásárakinai, mint a többi olcsó szárzuzó, csak a színe más.komolyabb szárzuzók ebben a munkaszélességben, nem ekkora tengelyátméróvel a duplája minimum
Válasz csoppika #1027. hozzászólásáraaztán,ha a kereszt mögött beletoldatsz esztergályossal annyit,amennyit kér,az nem jó? ne a csuszkát told meg,hanem a végét. nekem teherautó kardán csukló van a hajtóművön,meg a teherautó csuszkája,bordás tengelye. jól zebeg..
Válasz _NB_ #1028. hozzászólására
A p@csöm kivan, hogy a ruszki csak félig koppintotta le a szabvány 3pont függesztéket...
Válasz csoppika #1027. hozzászólásárahttp://www.hanki-ker.hu/kezelesi_utmutatok/vn/szarzuzo_mastercut.pdf
Itt 15cm mint írnak a pdf 14 oldalán
Srácok. Függesztett 160-as szalmaszecskázó. Az osztrák kardán 12-13centire ér össze... Elég lehet ez? (vagy citromprofil csere)
Persze a hajtóművön a kardán tripla csőstifttel van rögzítve...
Tisztelt fórumozók a segítséget szeretném kérni szárzuzót szeretnék és gondolkozom vízszintes tengelyű vagy függőleges tengelyű között.
Mtz 82 vel dolgozgatok.
Olyat szeretnék ami a gép szélességét elviszi.
Függőleges tengelyűt gyártanának itt a környékemen viszont az udvaron elég nagy helyet foglalna el.Ezért gondolkodom a vízszintes tengelyűn.
Viszont annak az ára jóval több.
A kérdésem az lenne hogy az olcsóbb kategóriás GEO gk 200 vagy mega metál 200 ról van valakinek tapasztalata olyat szeretnék aminek nyitható a hátulja mert azt olvasgattam azzal gyorsabban lehet dolgozni meg szétszórja jobban a gazt.
Meghibásodás, költségek Y késet vagy kalapácsost érdemes venni stb
Vagy egyszerűbb és költség hatékonyabb a függőleges tengelyűt megvenni?
Nem nagy területem van kb 10 hektár fű,gaz ,apró cserje ami feljött a gaz között mátrai réteken haszálnám
Köszönöm előre is a segítséget!
Hali!
Segítsetek már kinek mi a véleménye erről a mulcsozóról? Seppi hajtómű kalapácsos! Felfüggesztés hajtómű hajtás kalapácsok ilyenek érdekelnének mennyire látszik strapabírónak?
Válasz Pityesz47 #1016. hozzászólásáraNagyon hasonlítanak a GEO szériához, lehet ez is ilyen kínai tömeg cikk és olyan névvel és színnel adják amilyennel kéred.
Válasz Pityesz47 #1021. hozzászólásáraEz vlm litván cucc olyat vegyél ami elterjedt honnét lesz rá kékfesték ha nem fogja senki árulni mahónap ...
Válasz Pityesz47 #1020. hozzászólásáraAnyagminőség?
Válasz csoppika #1019. hozzászólásáraAz meg nem csak úgy van, hogy veszek egyet aztán lesz valami, jó is lenne, ha annyi pénzem lenne
Válasz csoppika #1018. hozzászólásáraDe akkor mi lehet a gond? Hiszen a súlya is megvan, gondolom a 3 mázsa nem számít kevésnek, tehát nem olyan vékony anyagból lehet összerakva... kalapács is van rajta közel 30, mégis ilyen olcsó a többihez képest? Ja, amúgy az 175-ösről beszélek
Válasz Pityesz47 #1016. hozzászólásáraVegyél egyet, 'oszt 2év múlva okosabbak leszünk mi is...
Válasz Pityesz47 #1017. hozzászólásáraValami hiba van a mátrixban...
Ezek annyiért adják a 155-öst újban, mint a kupecok a Taarupokat 20-30évesen...
Gyanus...
Válasz Pityesz47 #1016. hozzászólásárasenki?
És ilyen van valakinek? Vagy véleménye valakinek van esetleg ezekről?
KUKK
Válasz zoli336 #1012. hozzászólásáraFelénk van ilyen tipusú masina mondjuk az hidraulikusan eltolható, kalapácsos csak gyümölcsökben használt gallyzúzásra, méteres gaz zúzására. Fószernak kb 20ha területe van, 3 éve használják boldog boldogtalan emberek, eddig bírja.
Válasz kis Zombi #1013. hozzászólásáraAkkor érdemesebb egy masszívabb használtat nézni...
Köszi!
Válasz zoli336 #1012. hozzászólásáraTúlságosan olcsó. Vagy kegyetlenül híg fos a minősége, vagy valami átb.szás. Hasonló súlyú, méretű gépet vettem 10 éve, akkor volt 550 + Jaffa.
Vékony anyagvastagság miatt törik, reped, heftelgettni kell állandóan. belseje kapott 4 mm-es borítást.
Van valakinek véleménye ERRŐL?
köszi!
Válasz horesz01 #1010. hozzászólására3 méteres
Válasz Sk Laci #1006. hozzászólására3011B +méteres, 4 sort zúz.
Válasz Claaastra #1008. hozzászólásáraKöszi az infót.
Válasz Sk Laci #1007. hozzászólására3méteres 95 lovas Valtra hordja
Válasz Claaastra #995. hozzászólásáraNeked milyen széles, és milyen teljesítményü géppel üzemelteted?
Válasz horesz01 #991. hozzászólására4,5 m-es a tied?
Válasz Dns8 #998. hozzászólásáraKüldhetnél pár képet,lehet érdekelne a zúzó!!
Kovacsviktoraggtelek@gmail.com
Válasz Sk Laci #985. hozzászólásáraEmlékszem, akkor azon ment a vita, hogy el bírja e indítani vagy sem. Régen zúztam már napra szárat MTZ-vel és RZ-3-mal, de akkor kb. olyan volt, mintha egy beton placcon keringtem volna. 0 terhelés. Szerintem 110 Le-nek a 4,5m-es zúzó naprában nagyon nem sok, de ha komolyabb anyagot zúznál, akkor is lehet azzal 5-6-7-tel is menni, legalább nem esel ki a fülkéből. A vonulás már más dolog, azokat gondolom általában hosszában lehet húzni.