Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Napraforgó ára új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AKG támogatás új
- Műtrágya árak új
- Agrárjog új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
Cikkajánló
Hirdetés
![Alacsony termelési költség mellett hoz jó termést ez a kukoricahibrid Alacsony termelési költség mellett hoz jó termést ez a kukoricahibrid](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/8923/cikk_78923/oszanda-kuk-index_fill_540x300_0.jpg)
Alacsony termelési költség mellett hoz jó termést ez a kukoricahibrid
9,5 tonnás hektáronkénti hozam Szolnok térségében, szárítási költség nélkül....![Egyre nagyobb a kockázat: már az Egyesült Királyságban is embert fertőzött a madárinfluenza Egyre nagyobb a kockázat: már az Egyesült Királyságban is embert fertőzött a madárinfluenza](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9194/cikk_79194/madarinfluenza-virus-h5n1_fill_540x300_0.jpg)
2133 hozzászólás
Itt az új csoda...https://m.youtube.com/#/watch?v=mGBgVrvPRV8
Válasz hlac69 #1069. hozzászólásáraA komáromigép-nél centíroznak, vagy ha jól tudom EZ az úriember is csinál ilyet.
Válasz JOSEY #1078. hozzászólásáraVolt egy ilyen sejtésem, mert az összes hasonlónak az ára kb. a duplájától indul.
Válasz Pityesz47 #1079. hozzászólásáraMár én is meggondoltam magam, de azért kösz!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Bárány #1077. hozzászólásáraÉn gondolkodtam ilyenben, de aztán meggondoltam magam, ha gondolod írj egy privit és leírom.
Válasz Bárány #1077. hozzászólásáraszia, nincs átcimkézve ezt igygyártják kinában, ahogy a többit is csak más szinben, ugyanabban a gyárban![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Stark KDL rézsükaszákat ismeri valaki? Feltűnően olcsók. Talán Litvániában készül. (Vagy átcímkézett kínai?)
Pl. itt egy hirdetés.
Válasz sjoco100 #1075. hozzászólására150èrt vannak eladó vontatott règi silòzòk. Torony nèlkül zseniàlis.
10 hektáron gazdálkodunk és napraforgóra szeretnénk szárzúzót.idén 6.5 ha napra van,
de nem szeretnék milliós gépet vásárolni.
Mit ajánlotok rá , (60 le traktor van)?
Válasz hlac69 #1069. hozzászólásáramás márkánál a középső kés egyenes,a centírozásra én úgy csinálom,hogy az egymással szenben lévő késpárokat összegrammozom köszörüléssel
Válasz hlac69 #1069. hozzászólására
A gyártó szerintem a tengelyt kalapácsok nélkül is centrírozta, ezért ha leszeded a kalapácsokat elvileg simán jár nem remeg.
Utána meg amit mondtak, grammos mérlegen megméricskéled a Y késeket,ha nagy a szórás akkor megpróbálsz kb egyforma csoportokat(3kés, távtartó, csavar) összeállítani, majd ezeket felszerelni és jónak kell lennie.
Meló közben, majd úgy is lesz, hogy követ fog és egyik másik kés és veszít a tömegéből, így lehet, hogy lesz egy kis vibrálás, de az belefér.
Amikor nagyon rázendít akkor van, hogy beragadnak, fennakadtak a kések, vagy elhagytad őket.
Ami még fontos, hogy az állókésre nézz rá nem-e éri el az Y kés.
Elvileg lehetne az állókés profiljával is szórakozni, de az már egyéni ingerencia függő, max ha valaki nagyon apróra akar szecskázni valamit akkor van értelme, gondolom.
Válasz hlac69 #1069. hozzászólásáraha megméred a vásárolt kalapácsokat grannos mérlegen, és csak pár gramm eltérés van akkor nem fog rázni, hiszen munka közben is folyamatosan ütközik valami fásszarúnak
Válasz hlac69 #1069. hozzászólásáraOlyan nincs hogy nem lehet kiegyensúlyozni ,cseréld ki és kiderül ha meg esetleg mégis rázna akkor kell kiegyensúlyoztatni.
Válasz hlac69 #1069. hozzászólásáraMeg kellene próbálni. Legfeljebb késestől ki kell egyensúlyozni... Írj a gyártónak. Talán válaszolnak.
Tisztelt Uraim!
![1](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170822101153_kosiarka_bijakowa_tylna_kornik_l_xl.1_l.jpg)
![2](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170822101208_kosiarka_bijakowa_tylna_kornik_l_xl_l.jpg)
Vásároltam Egy Unia Kornik 2,80m Kalapácsos szárzúzót, de át szeretném alakítani Y késesre.
Elvileg a kalapács helyére 3 kés+ egy távtartó gyűrű megy fel, gyárilag így van megoldva.
Ennek ellenére a helyi képviselet szerint átalakítás után rázni fog, nem lehet kiegyensúlyozni.
Szerintem, ha a kalapácsok helyére azonos súlyú féltéglákat kötözök fel, akkor nem kéne, hogy berázzon.
Ha valakinek valami ötlete, szívesen fogadnám.
Képek:
Válasz *** HM *** #1067. hozzászólásáraÍrd be a keresőbe Bábolnai gazdanapok 2017. Ott írják, hogy elmarad z omék miat a mezőgazdasági minisztérium döntésével.
Válasz Sk Laci #1066. hozzászólásáraNemtom ki szól mibe de szerintem te se vinnéd a gépeidet 2 héten belül ide is meg oda is kiállítani![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz *** HM *** #1065. hozzászólásáraSajnos igazad van. Így szokot leni, amikor a politikusok beleszólnak a dolgokba, más kiálitások javára. Pedig Bábolnán mindig rengetegen voltak úgy kiálitók mint látogatók a területhez viszonyítva.
Az omék meg akor van, amikor nálunk indul a búza alá való talajkészités, vetések, meglehet a napraforgó is valahol abban az időben kerül le a parcelákról. Minden időjárás fügően.
Válasz Sk Laci #1062. hozzászólásáraBábolna nuku ne izgulj rá![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Omék van
Válasz Sk Laci #1062. hozzászólásáraMég egy "apróság", amin könnyű átsiklani: ennek a Giraffának van SE és SI változata, ami azt jelzi, hogy hol van a hajtásház elhelyezve.
SE: oldalt, kívül
SI: a dob felett
(nézz képeket, úgy érthetőbb.)
Én SI-vel dolgoztam. Ezt is ugyanúgy el lehet tolni oldalra, csak akkor kicsit jobban törik a kardán, de függőbe állítva ennél azért kisebb az esélye, hogy lekoppan a földre.
Válasz Sk Laci #1062. hozzászólásáraKonkrét árakat nem tudok adni, a lenti infót a kereskedőkről az az ismerősöm mondta, aki a zúzót vette. De írd be a Googleba, hogy "Maschio giraffa 210", és máris találsz több konkrét árat, meg kereskedőt is. Azok alapján valahol 1,7-1,8 millió+ÁFA környékén már lehetne venni.
Annyit még, hogy én is kb. arra használtam, amire te is akarod, és akkor mindenképp kalapács késekkel kérd!
Válasz Bárány #1061. hozzászólásáraAz hogy hol fogom megveni, az még eldől. Nincsen problémám Magyarországon megveni. Ha a vetőmag megvétele nem jelent gondot, az ilyen kiseb méretü gép se jelentene gondot. Természetesen kérnék árajánlatot töb helyről, és választanák.
Nagyon kisegítenél azal, ha megírnád kinél hol milyen árat kaptál. Lehet privátban is. Feleslegesen ne szólitsam meg azokat, akik nálad a legdrágábak voltak. Készülök a Bábolnai gazdanapokra, és ha adig döntés születne melyik Magyarországi cégtől veném és ott lennének a kiálitáson, elvinném mint kiálitási gépet és nem kellene meszebre menem érte mint 100 km.
Válasz Sk Laci #1060. hozzászólásáraMaschio Giraffa 210 + Claas Arion 410 (a régebbi, JD motoros típus, 95LE). A traktor 1500mm-es kukorica nyomtávra volt állítva, így a zúzót éppen ki lehettett annyira tolni, hogy a nyomon kívül dolgozzon, ne taposson előtte a traktor. Tetszett még, hogy nyitható a dob hátulja, ez sem mindegyiknél van így.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Rajta van a kívánságlistámon.
Bár te valószínűleg nem Magyarországon fogod nézegetni, de azért ideírom, hogy több kereskedő is árulja, és árban elég nagy a szórás, érdemes több helyen is rákérdezni. Az Interat szokás szerint a legdrágább.
Válasz Bárány #1058. hozzászólásáraMelyik Maschio rézsüzúzót használtad? Milyen széles, és milyen traktorral. Pont a Maschiokat nézegetem, mivel valahogyan rendeznem kell a parcelákba benyomuló kökény és csike bokrokat vízpartoktól-útszélektől. Sajnos nekem kell ebbe is beleinvesztálnom, mert akihez tartoznak a területek csak papíron gondozák. Engemet meg cseszetnek a támogatási elenőrzéseknél, hogy nyomódnak be a más bokrai az én területemre. Láncfürészel nagyon munkaigényes, és meszemenőleg nem kellemesek a tövisszúrások munka közben.
Válasz Bárány #1058. hozzászólásárajahh kérem csapágyazás.. az nálunk is hasonló feltételekkel van épitve , akkora csapágyházai vannak a legkisebb szárzuzónknak is..
Válasz Claastra. #1057. hozzászólásáraA legszebb, amikor úgy felhevül, hogy megy vele a csapágy is.
Nagy Komáromi fan voltam,... de már nem annyira...
Plusz van szerencsém egy Maschio rézsűzúzóhoz. Egy közös ismerősünknek van, néha kölcsön is kértem. Na az amit kapott az elmúlt években, ahhoz képest az én Komáromim szinte még be sincs járatva. Az enyémen mégis már csapágyakat, ékszíjakat kellett cserélni, nem is egyszer, amazon meg csak a kések koptak el, már több garnitúra is. És akármekkorát fog, nem égnek le a szíjak.
Válasz oprita #1056. hozzászólásáraigy van ,pár garnitúra zíjjat elqetunk,aztán átáltunk rz-re
Válasz _NB_ #1044. hozzászólásáraNekem is van egy ilyesmi, DP 175-ös.Eszi az ékszíjat,ha le van engedva teljesen.
Válasz Bobi82 #1052. hozzászólására
Tapasztalatom nincs, csak amit a gyártok lapjairól szedtem össze.
Az egyenes késeket ajánlják szalmára ellen késekkel kép, a nyitható farrész oké, de kellenek bele lamellák amik legyezőszerűen állnak és szétterítik a szalmát kép.
Hatásfok növelésként a két egyenes kés közé szoktak egy kutyanyelvet is szerelni gondolom, hogy így nagyobb a szívó erő és egyben messzebbre hajítsa a zúzalékot kép, és volt olyan is melyhez volt pótkocsira fújó toldat kép.
A kalapács nyitott ajtóval az egy kicsit zúzna rajta majd ugyan oda kidobná ahol volt.videó
Az maximum ha le volna csukva és hátul minimális réssel, hogy a félig zúzott cucc ne menjen ki, hanem újból zúzná, akkor tudná talán szalmát jobban aprítani, de akkor még mindig nincs terítve csak már apró.
Vannak olyan szárzúzók melyekhez gyárilag is van átalakító készlet kalapácsosról Y vagy egyenes ujjasra, persze házilag is lehet készíteni hozzá dolgokat, ez már pénztárca függő.
- videó1
- videó2
Még azon agyalok, hogy pl ha van rendterítő masinád azzal nem tudnád szétszórni ?
- videó
Válasz Bárány #1053. hozzászólásáranem jött össze komáromival a szalmadarálás,rz-vel sikerült
Válasz Bobi82 #1052. hozzászólásáraLehet, már csináltuk, amikor elromlott a kombájn szecskázója.
Van olyan zúzó (pl. Komáromi) amihez lehet venni szalmaterítőt. Anélkül nem szórja szét eléggé, olyankor érdemes a rendekre srégen menni, úgy kicsit jobb lesz, de azért terítővel az igazi. Nem véletlenül nem spórolják le a kombájnok szecskázójáról sem.
A területteljesítmény kb. annyi,amennyi kukoricában, esetleg kicsit gyorsabb.
hello mindnekinek vízszintes tengelyű szárzúzóval aminek nyitható a hátulja lehet szalmát zúzni? erről senki nem ír semmit,visszaolvastam,nincs szecskázó a kombájnon és ilyenen gondolkodom,illetve lehetne gazt is zúzni vele,kinézett pédányom ez lenne: http://starex.hu/index.php?p=4283 illetve 50 es és 80 as mtz boldogulna-e vele,és mennyi idő alatt zúzna le nagy szalmában egy hektárt? válaszokat előre is köszi!
Válasz iron23 #1050. hozzászólásáraaz olasz is kinai ebben a kategóriában, horvátban-szlovéniában tkp nincs is ilyen olcsó kategória, a kinaitól megrendelik, annyit kérdeznek, h milyen szinü legyen és már uszik is a hajóval
Válasz JOSEY #1049. hozzászólásáraAzt mondták,hogy horvát gyártmány olasz mintára. Nem tudóm,h meg merjem-e venni.
Válasz iron23 #1047. hozzászólásáraszerintem kinai...mint a többi olcsó mulcsozó, vékony 100-as 110-es tengellyel, kicsi csapágyazással, tipikusan kicsi méretü traktokhoz, venyigezúzáshoz
Ki melyiket venné?https://www.google.hu/search?q=zipfinger+allround&tbm=isch&imgil=McGE9dxbhejthM%253A%253BYjY3CKRC8ikCVM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.technikboerse.com%25252Fcs%25252Fview%25252Fpou-it-stroj%25252Fmul-ova-drti-%25252F708802%25252Fsonstige-zipfinger-allround-3000.html&source=iu&pf=m&fir=McGE9dxbhejthM%253A%252CYjY3CKRC8ikCVM%252C_&usg=__ElTmjkMOMbsin0ZNkRO9MUU653M%3D&biw=1440&bih=794&ved=0ahUKEwi1zMbjh4fVAhUrEpoKHcGAAR8QyjcIMA&ei=EtNnWbX7EKuk6ATBgYb4AQ#imgrc=McGE9dxbhejthM: mert előre is mehet ez a megoldás.
Vaagy ez de ez csak hátul mehethttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/szalastakarmany-betakaritas-gepei/gyari-260-as-vizszintes-tengelyu-szarzuzo-mulcsozo/h_6768176?ref=5732fe7a
Ismeri valaki ezeket a gépeket? Tapasztalat? http://www.novaracoopkft.hu/_p/prd12/3437674725/product/mechanikus%2C-kalap%C3%A1csos-mulcsoz%C3%B3-um-220
Sziasztok!
Tud valaki valami céget, aki csinál szárzúzó után tömörítő hengert? 230cm munkaszélesség után.
Köszönöm!
Válasz _NB_ #1044. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget! :)))
Válasz Pityesz47 #1043. hozzászólásáraAz ősök titkos módszerét kell alkalmazni, egy darab drótot :)
GEO EFCG - EFGCH manual rászabadítottam egy OCR szövegfelismerőt, így már google fordítóba is lehet másolgatni.
)
itt van a
(bár ez nem jelenti azt, hogy érteni is belőle valamit
Check the oil level of the gearbox.
The oil level can be checked by removing the plug (11).
Measure with a peace of metal wire.
The gearbox must be half filled.
Fill oil to specifyed level, by removing the ventilation plug (11).
The oil quality must be as specifyed in the maintenance chart.
Only use oil of specified quality or better.
Gearbox: API GL-5, viscosity 80W-90
Az én angolom a béka feneke alatt van, de azt látom, hogy a kicsi szorgos kínai sincs a toppon :)
Ellenőrizze a sebességváltó olajszintjét.
Az olajszintet a dugó (11) eltávolításával ellenőrizni lehet.
Mérje meg a fémhuzal békéjét.
- peace helyett szerintem piece akart lenni azaz nem béke hanem darab, Mérje meg egy darab fémhuzallal.
A sebességváltót félig be kell állítani.
- half filled is egyértelmű, félig tölteni
Töltse fel az olajat az előírt szintre, távolítsa el a szellőződugót (11).
Az olajminőségnek meg kell felelnie a karbantartási táblázatnak.
Csak olyan minőségű olajat használjon, vagy annál jobb.
Hajtómű: API GL-5, viszkozitás 80W-90
Ilyen hajtóműveknél amúgy több variáció is szokott lenni
-van a betöltő mely egyben a szuszogó és van, hogy ennek az beöntő csavarnak az alján van egy "darab drót" mint szintmérő
-van olyan is, hogy egy rövid kis csavar van a hajtómű oldalán, amit ha felöntéskor/ellenőrzéskor kicsavarsz akkor ott kellene csordogálni kifelé az olajnak
Nézegettem egy Comer katalógust és ahogy nézem, általában a hajtóműveket félig vagy esetleg kicsivel fél alatt a tengelycsonkok alsó részéig töltik.
Válasz _NB_ #1042. hozzászólásáraKöszi! De azt honnan tudom, hogy mikor van félig?![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Pityesz47 #1041. hozzászólásáraEgy ilyet találtam, itt azt írják hogy félig ?
GEO EFCG / EFGCH Manual
Üdv!
Egy geo efgch 175 szárzúzó hajtóműjében mennyi olajnak kell lenni? Nívó nincs benne...A könyve azt írja, hogy 0,75l olajjal gyárilag fel van töltve. Ennyi elég lenne bele?
Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz Radocz #1039. hozzászólásáramicsoda? bérbe 10 heki csekmetet lezúzatni? vízszintes kalapácsos bőven megfelel,vagy láncos függőleges. egy hektárt max 10 literből leradíroz. gondolom,nem földet akar gyalulni. bérbe hányszorosa lenne? egy függő tengelyes egy százasbol megvan. kpmé nem épp kalapácsos? hidromotoros,egy vizsszintes 200 körüli,az meg kardános. mi az összefüggés?
Válasz benyuslaszlo #1026. hozzászólására"Nem nagy területem van kb 10 hektár fű,gaz ,apró cserje ami feljött a gaz között mátrai réteken"
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Nem lenne olcsóbb fizetni valakinek a tisztán tartásért?
Amivel a KPM közút dolgozik azt nézd meg közelről és munka közben.
Az ágdarálásra is jó.
Mindent visz, és van terület teljesítmény is utána. "Kerülgeti" az oszlopokat is.
már csak pénz kérdése a választás.
"verébre ágyúval nem lövünk!"
Válasz benyuslaszlo #1026. hozzászólásáraSokkal okosabb nem lettél.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
" Y késet vagy kalapácsost érdemes venni stb "
Láttam olyat, hogy láncra volt fogatva kemper kasza kés. Ez nagyon okos.
Maszek volt az egész, de van gyáriba is.
A héten beszéltem Valakivel, akinek olyan van, hogy "talajt is egyenget" vele.
Egy hét múlva beszélek az illetővel. Ha gondolod rákérdezek a típusára.
Válasz mtz1221 #1036. hozzászólásáraEzek nélkül is lefeg a csonk...
Válasz mtz1221 #1035. hozzászólásáraVagy egy ilyen ha nagyon skót lennél![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170531232352_kep.jpg)
Válasz csoppika #1034. hozzászólásáraEgy ilyen nem jobb meg olcsóbb megoldás ??
http://webaruhaz.habi.hu/nyiregyhaza/termekek/7801/Veglehajtas_szabadonfuto_6_bordas_800_Nm_HBR.html
Válasz .Richard. #1033. hozzászólásáraEgyet tudok a faluba...nem eladó...