Hirdetés
Fórum
- Eke minden mennyiségben új
- AKG támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Zetor traktorok új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Claas traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- Fűtési rendszerek új
Cikkajánló
Évelő napraforgóval kísérleteznek. Így akarják hasznosítani
Argentin és amerikai kutatók is vizsgálják a növényt.
Sajtóközlemény
2101 hozzászólás
Válasz Vadmalac #1000. hozzászólására104db kb most kellene vennem egy garnit,mert már ráz
Válasz zoli336 #984. hozzászólására2 érvet mondtak nekem az Y-késes mellett, az egyik az hogy jóval több a kés, így a vágófelület is a kalapácsoshoz képest, a másik pedig, hogy állítólag a kések vákuumot hoznak létre a burkolat alatt, így a fekvő napra szárat (és minden más apróbb cuccot) is felszívja valamelyest. Ez utóbbit ráadásul egy vogel zúzó-tulajtól hallottam először, nem is Komáromiéktól. A KB-zúzónak még van egy jó tulajdonsága, hogy pl. a Nobilival összehasonlítva ~20%-kal több kés van rajta. (Ezt viszont már a gyártó mondta.) A kések közötti átfedés majd 50%-os. Őszintén szólva sosem számoltam meg a késeket, de az átfedés tényleg jó nagy.
Válasz Dns8 #998. hozzászólásáraszerintem igen
Válasz Claaastra #997. hozzászólásáraNettó 1.58 az új ára 1 milka korrekt ár lenne?
Válasz Dns8 #996. hozzászólásáramondj egy jó árat hátha itt rácsap valaki
Válasz Claaastra #995. hozzászólásáraNekünk is van 1 3méteres Komáromi zúzó nagyon jó gép de 3 éve nem használjuk el kellene adni.
Válasz Sk Laci #988. hozzászólásáramár hárman,nekem is vannak fenntartásaim a Hun gépekkel,de ebben kellemesen csalódtam
Válasz Bárány #993. hozzászólásáraAz 50esnek a kardán kapcsoló karja sokkal hosszabb mint a panorámás fülkéseké, így lassan finomabban be lehet kapcsolni a kardánt. Lefulladni nem akart bírta hajtani, munka közben inkább a fordulat esett vissza mint hogy a kardán csúszott volna meg. A 892esnek meg a kardán csúszik ha sok a zúzni való. Tavaly ősszel akasztottuk fel először a zúzót az 50esre, de ha marad a zúzó akkor ő fogja húzni :)
Válasz horesz01 #991. hozzászólásáraAz 50-es el bírta indítani? Mi eleinte 82-essel húztuk. Szépen vitte, csak indításkor akart majdnem lefulladni, ezért amíg le nem fogyott, a gáz nem lett elvéve.
Nyugati gépeknél ilyen gond nincs, ezeknél lágy indítása van a kardánhajtásnak.
Válasz *** HM *** #990. hozzászólásáraViszont kisebb gazdaságoknak jók lehetnek, ahol nem tudják a nyugatit megfizetni. Én a lengyel gépekkel vagyok így. Egyszer volt, többször nemlessz.
Válasz Sk Laci #985. hozzászólásáraA 892es mellett az 50es mtz-vel is húztuk, és 5. ben szépen vitte kukorica tarlón. A mienk eladó mert zúzós asztalt akarunk venni majd. Ha érdekel küldhetek képet.
Válasz Sk Laci #988. hozzászólásáraLegyintgetni lehet jó 90%ukra a magyar cuccoknak.... az ember kipakolja portáról ha intenzívebb használat profibbá válás vágódik be
Válasz Sk Laci #988. hozzászólásáraIde szoktam írni azt is, ha valami xar, de ez tényleg jó masina.
A konkurencia véleményét meg nem is szoktam megkérdezni, mert nem tudhatom, mikor melyik őszinte. Inkább a saját szememben, meg a többi paraszt véleményében bízom.
Válasz Bárány #986. hozzászólásáraHa már ketten ajáljátok, akkor csak nem lessz rossz gép. Volt olyan is, aki csak legyintett a gyártmányon, igaz az meg konkurens gépeladó volt...
Válasz zoli336 #984. hozzászólásáraMIndkettővel lehet mindent csinálni, de az Y inkább szántóra, rétre való, a kalapács meg sarjúhajtásra, dzsindzsás, facsemetés, keményebb anyagokra.
Válasz Sk Laci #985. hozzászólására3 méter a tényleges munkaszélessége, és én is csak ajánlani tudom!
Válasz Vadmalac #983. hozzászólásáraA 3011 B milyen munkaszélességü? Tavaly azon rágódtam, hogy a 110 Le Zetor el e fogja hajtani a 4,5 m széleset napraforgószárban.
Vásárlást idénre terveztem, de még mindig nem tudom, hogy meg-e vegyem, vagy ne, az erőgép teljesítménye végett. Sajnos a környéken nincsen semmi hasonló, hogy kipróbáljam vásárlás előt.
Válasz Vadmalac #983. hozzászólásáraTehát akkor az y késes lesz a jobb nekem. Még egy kérdés, a kalapácsos való a mulcsozásra? Vagy mindkettővel lehet?
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors és hasznos választ!
Válasz zoli336 #980. hozzászólásáraNyáron vettünk egy Komáromigép 3011 B-t Y-késsel. Addig nem is tudtuk mi az igazi zúzás! Ez olyan mint a borotva. Ráadásul egyáltalán nem is olyan nehéz hajtani, mint amennyire ijesztgettek. Egy 86Le-s JD viszi szépen nagyobb zöldtömegben is. Sajna képet nem tudok róla mutatni, de próbáltunk egy olyan területet, ahol 1-2m között volt a növényzet, árvakelésű napraforgó, fűfélék, 2m-es selyemmályva komoly szárral... Az RZ-3-as is fogta a gépet rendesen, de a munkája egyáltalán nem tetszett. Féltem tőle, hogy a KB 3011-el majd megdöglik a gép, de nem így lett. Kb. ugyanabban a fokozatban vitte, ahogy a másikat, de úgy felaprította a zöldtömeget, hogy rögtön utána mentem a lazítóval gond nélkül. Ismerős nem akarta elhinni hogy mit csináltunk, mikor látta a végeredményt. Azt hitte, hogy lekaszálta valaki, és elhordta a szárat, aztán lazítottuk. Vagy lezúztuk, utána vagy 3 sor tárcsa, és aztán lazítottuk. Nekem is az Y-késest ajánlották a gyárban, és nem is bántam meg. Csak ajánlani tudom a gépet!
Válasz zoli336 #980. hozzászólásáraArra, amit írtál, az Y-késes a jobb. A kalapácsossal is el tudnál dolgozni, de az inkább a durvább, fás anyagokhoz jobb.
Válasz Zsolesz100 #978. hozzászólásáraÍrt a srác. Csak az átalakítás van beleírva, a fogaskerék fogszámok nem.
Üdv!
Most készülök vízszintes tengelyű szárzúzót venni. Szeretném kukorica, napraforgó szárzúzásra is, illetve fűnyírásra is használni.
Kinek mi a véleménye, melyik a jobb? Az y késes, vagy a kalapácsos? Elviszi mindkettő a füvet is?
Válasz Drisa #971. hozzászólásáraTavaly sikerült elkapnom egy Gyermelyi embert rákérdezni a masinára, azt mondta száraz kemény talajon jó, de nedves, laza talajon nem, mert csak belenyomja, de nem vágja el.
Így a homokos talajodon valószínűleg nem válna be, olyan mintha tollpaplanon akarnál ágfát aprítani, kell a húzás, a szilárd alátámasztás, ha volna valakinek arra felé kipróbálásra elkérni az volna az igazi.
Amúgy itt a cikk.
Válasz csoppika #977. hozzászólásáraRendben köszönöm!
Ha nem akkor marad a gondolkozás, leforgatás :)
Válasz Zsolesz100 #976. hozzászólásáraSajnos a gépet több éve eladtuk. Az alkatrész jegyzéket meg elcseréltem egy gyűjtővel másik jegyzékre... De szerintem ki kellene számolnod az áttételt(fogszámból). Csak annyit kellene kilesned, hogy milyen szabvány fogaskerék méretek-fogszámok vannak...
Próbaképp küldtem levelet a gyűjtőnek, hátha be van írva a variálás... Az, hogy 540-re alakítva az biztosan szerepelt...de hogy az adat is???
Jelzek, ha válaszolt...
Válasz csoppika #948. hozzászólásáraHelló!
Esetleg meg tudnád írni az átalakítottnak a fogszámait?
Láncot kell cserélnem, és fogaskerekeket, és akkor már átalakítanám.
Köszi
Válasz ellenőr #974. hozzászólásáraÉrtem, hát majd meglátjuk ki mit ajánl.
Válasz zolika0505 #973. hozzászólásáraÜdv!
Nekem Rinieri van, Agrolánc a forgalmazó.
A kések eszik a tengelyt, leráztak azzal,hogy ez ilyen. A szervíz ára horror, kiszámláztak még több nemlétező tételt is. Amúgy nagyon kedvesek
Mást vegyél.
Kitartás!
Sziasztok!
Vízszintes tengelyű szárzúzó/mulcsozó vásárlása előtt állok, és érdeklődnék, hogy ti melyik márkát ajánljátok?
Erdészeti körülmények között lenne használva, csemetést kellene vele tisztítani.
Mivel évente csak egyszer vagy max. kétszer lenne zúzva, ezért a területeken elég nagy a gaz, szederinda, sás, és vannak kisebb bokrok is kb. 2 ujjnyi vastagságig.
Valami profibb gép kellene ami bírja a napi melót.
Egy 36Le-s traktor után lenne, kb 140-160 cm széles kellene.
Én a Tehnost, INO-t, Starkot, Mega Metalt, meg a Maschiot néztem, nem tudom ezek milyenek lehetnek. Melyik ezek közül a jobb? Vagy esetleg valami más márka?
Esetleg szóba jöhet-e, hogy magyar iparossal csináltassak mulcsozót hasonló áron? Mert itt az agroinformon többen is hirdetnek, akik ilyeneket csinálnak.
A keret max 700 ezer forint rá.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Válasz Drisa #971. hozzászólásáraSenki?
Dalbo maxicuttal milyen tapasztalatok vannak laza homokos talajon? Zöld erős napraforgó szárral hogy boldogul?
Válasz Koszi. #968. hozzászólásárahttp://www.dragoneweb.org/depliant/Catalogo2010-totale.pdf
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a GEO termékekkel?
Ezt a tipúst néztem ki: GEO AGF 200
82-es MTZ elég lehet a meghajtásához? GEO vagy inkább használt de ismertebb?
10ha rét, árokpart, erdő szél tisztán tartásához szeretnék karos szárzúzót vásárolni.
Köszönöm
Válasz ano #967. hozzászólásáraPár kép még van, kezd aggasztani hogy lehet ez az egy létezik belőle, képeket, hírdetéseket bújva még nem láttam párját
Válasz Koszi. #966. hozzászólásáranem jf-stoll-kongskilde? régi jf/stollra üt így egy kép alapján, ha lenne más kép is...
Válasz csontii #965. hozzászólására280 cm munkaszélesség, viszi a négy sort szépen átéri szerencsére. Vm 280 a típusa, gyártmánya kérdéses, sehol nem találok rá. Viszont gyári festésű megkímélt gépnek tűnik és erős anyagokból van, bontatlan a hajtásháza. Ha gond van vele netán , úgyis fogaskereket kell gyártatni, és csapágyakat cserélni... De a mi szintünkre bőven megteszi ez is, és a szintén használt rz-kért is néha még többet is kérnek. Egy új komáromi pedig 2,5x ennyibe került volna+fa.
Válasz Koszi. #955. hozzászólásáraMilyen gyártmány és milyen széles?
Válasz ano #963. hozzászólásáraBeszéltem több emberrel akik hiba nélkül üzemeltetik mtz-vel több éve, jól be kell állítani azt észrevettem nyílván ész nélkül hamar(abb) ki lehetne nyírni a kardánt. Zetorra addig nem raknám rá amég nem muszáj mert hírtelen indítja a kardánt, nehogy kárt tegyen a hajtásházban... nameg biztosan többet is fogyasztana.
Válasz Koszi. #962. hozzászólásáraakkor nyomassad annak az mtz-nek ameddig megy, mert sokáig nem fog... ez a halála lesz, ha rendesen bele van mártva ez a cucc a sűrűjébe.
Válasz ano #961. hozzászólásáraTulajdonképpen egész igen mert a kombájn adapteren nincs zúzó. Négy soros az asztal és annyit visz a zúzó is. Egyenesben semmi gond, dombnak felfele erőlködik azért, lefelé szalad :) Próbáltam már tárcsázni is , de nem értem el vele még olyan eredményt sem mint az rz-vel, pedig egy középnehéz tárcsánk van.
Válasz Koszi. #960. hozzászólásáraegész kukoricát 4-ben?
Válasz rsándor #959. hozzászólásáraNem sokat zúztam vele meg amúgy sincs sok meló rá, de szinte már az rz-k is ebben az árban mennek, vagy egy kis 1,5 méteresünk de az ugye két sorral nem szapora. Gondoltuk akkor már nem rz-t veszünk. Zúzós asztalunk nincs a kombájnhoz, és itt reménykedtünk benne hogy a letaposottat is felveszi, végülis eddig úgy tűnik, meg ugye még szotyiban , és legelő karban tartásra is lehet használni, kérdés mennyire lesz tartós :)
Válasz Koszi. #958. hozzászólására Igen de a tank is nagyon" lapulni" fog estére,Én visszatértem az rz-re csak szántás előtt jóval lezúzom és hagyom rohadni persze ha van rá idő.
Válasz rsándor #956. hozzászólásáraÉrtem, holnap kiderül mit mutat szántva :) Igaz így is elég volt az mtz-nek 4.-ben. Bizakodóak vagyunk, az rz-hez képest ég és föld eddig úgy tűnik
Válasz Koszi. #955. hozzászólásáraHa csak kidobatod akkor jó vastag paplan marad utána ha sok az anyag
Lecsukva jól átgyalázza
Válasz Koszi. #955. hozzászólására Ha teljesen lehajtod akkor ha sok a szármaradvány megfúl a gép mert nem tudja kidobálni, ha szép a munkája le tudod szántani akkor hagyd így.
Üdv! Tényleg nagyon szép munkája van ennek a zúzónak :) Viszont most a hátulja nyitott, és a terelő lemezek miatt( mint a kombájn szecskázóján olyan lemezek vannak rajta) nem tudom lejjebb hajtani. Vegyem le a lemezeket és hajtsam teljesen le a hátulját kukorica zúzáskor? Ki hogy szokta?
Üdv!
Vz-3as szárzúzóhoz keresnék valami dokumentációt, akár papír, akár elektronikus formában.
Köszi
Válasz Koszi. #950. hozzászólásáraNedvesben beragadhat a henger annyira, hogy húzhatja a szármaradványt a sárral. Inkáb kerekeket tegyél rá a henger helyett, azt továb lehet használni szélsőséges körölmények között. Viszont a talajkövetése rosszabb ha barázdák vagy disznótúrások vannak.
Válasz Koszi. #950. hozzászólásáraAhol meg olyan mint a fa a gaz jó ocsmány lesz az egész
320ast keress
Max még hozzá 1 traktort is