Hirdetés
Fórum
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Zetor traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Napraforgó ára új
- Elektronikus Permetezési Napló új
- Aszály új
- Lucerna telepítése, termesztése új
Cikkajánló
Mutatjuk, mennyivel drágul a benzin és a gázolaj szombaton
Az áremelkedés mindkét üzemanyagot érinti.
Sajtóközlemény
2098 hozzászólás
Újabb kérdésem lenne Y késes vagy kalapácsos zúzót vegyek lucerna és gabona zúzására majd később lenne fűves gaz és esetleg kukorica szár .
Vogel-Noot y késes zúzót használ valaki ? Alkatrész ellátása van még ?
Sziasztok!
Maschio zúzóról mik a tapasztalatok? Van 1 160 cm-es eladó, piszkálja a fantáziámat, mert fronton is lehet használni!
Válasz Dinnyés Laci #653. hozzászólásáraÜdvözlet! Megvan még az a vízszintes tengelyű zúzó? Lenne pár kérdésem! +36706789925 hívjon kérem!
Válasz ..,-:) #1879. hozzászólásáraHogy húzott le, ha nem titok?
Miről van szó?
Sziasztok,
A Deleks márkával találkozott már valaki a részűkaszák között (állítólag olasz), főleg az Alce 160-as érdekelne, mert azt az átlagosnál jobban ki lehet tolni oldalra...
Válasz Bigiboy77 #1891. hozzászólásáraIgen,6-8-cm elvárt módon működik,gépet nem fogja
Válasz kovacsviktoraggtelek #1889. hozzászólásáraBele is engedted a talajba? Tudja azt a mélységet amit írnak?
Válasz Sk Laci #1888. hozzászólásáraNincs erősítés rajta ugyanaz minden tipus
Ígértem erdészeti fotókat[]
Válasz kovacsviktoraggtelek #1886. hozzászólásáraAz erdészetin erősebb tengelynek kellene lennie, mint a szárzúzón....
Vagyis a logika ezt diktálná.
Válasz Gabro #1884. hozzászólásáraRajz nincs,kivettem az erdészetiből,arról mintázta a mester
Válasz Sk Laci #1885. hozzászólására2250-széles, grizzly XL, MF 7614-felhúzva 170-lóra,erdő szélek,táblaszegélyek,40-50-cm tuskókat is takarított tavasszal,nyáron már kaszáltam,majd lövök képeket
Válasz kovacsviktoraggtelek #1883. hozzászólásáraEmlítetted, hogy van erdészeti zúzó is tőlük.
Milyen széles és milyen nagyságu traktorral használod?
Cserjéket, kis fákat zúzol vele, vagy tuskókat is erdő tarvágása után?
Válasz kovacsviktoraggtelek #1883. hozzászólásáraSzia, megvan ehhez a tengelyhez a rajz? Nekem is van egy erdészeti, még nem sokat használtam, de akkor jobb ha felkészülök, hogy le kell gyártatni.
Válasz Sk Laci #1882. hozzászólásáraSemmi extra,sima füvet zúztam nem volt nagy,szántóföld letakarítás,gyepek tisztítása,
Esztergáltattunk 3-db ot,kicserélem az erdészetiben is!
Válasz kovacsviktoraggtelek #1872. hozzászólásáraFogtatok valami nagyobbat, hogy eltört?
Mire használtátok?
Alkatrészt legyártottátok?
Esetleg a komplett új alkatrészről is van fotó?
Azért kérdezem, hogy tudjam mire készüljek.......
Válasz ..,-:) #1877. hozzászólásáraés Laci nélkül ez a sztori soha nem született volna meg, ez simán megért ennyit.
nekem. hahahah
Válasz kovacsviktoraggtelek #1872. hozzászólásáraElég durva pedig külsőre jól néznek ki:ettől még a mai zúzóm is jobb bár párszor már azt is leakartam vinni a Tisza-partra és elengedni a magas partnál:rz-3
Válasz Sk Laci #1878. hozzászólására“ Ha már ennyire jól tudod a helyzetet, miért nem figyelmeztettél?????”
Szinte 100%-ban a kész tényekkel szoktál ide jönne “dicsekedni”….
Fecóka meg egy örök vesztes…..élvezze és költse gyertyára, gyógyszerre, egy gerinctelen mocskos lehúzós féreg, és nem csak engem húzott itt le meg máshol sem de azért sokan isszátok minden szavát…..
Válasz ..,-:) #1877. hozzászólásáraHiába a vigyor, nem így volt.
Komáromit vettem volna, ha lett volna 260-270 cm fogásszélességgel. De csak 2 m széleset gyártanak.
Maschio Giraffa volt még kínálatban az említett szélességben, de a forgalmazó körül az exekúció lebegett, ami le is csapott rá. Csődbe is mentek / Agropulz/.
Akadt még 1 ilyen szélességü rézsümulcsozó, de azt a márkát nem ismerem, és az eladó se volt valahogyan érdekelt, amikor kisgazdával találkozik. Így nem erőltettem.
Ezért maradt az említett márkánál.
Ha már ennyire jól tudod a helyzetet, miért nem figyelmeztettél?????
Csak megemlíteném, Te is beleszaladtál pénzügyi pofonba, amit ha jól tudom a mai napig nem sikerült megkapnod. Mégse húzlak vele.
"Ha az ember tudná, hogy leesik, akkor inkáb leül."
Válasz envagyok2 #1873. hozzászólásáraDe legalább ez vót a legolcsóbb ! Azért ezt sem kell elfelejteni……
Válasz kovacsviktoraggtelek #1870. hozzászólásáraEz a grizzly kéne nekem is. Mennyit használjátok? Talajban tuskomarasra is?
Válasz Sk Laci #1874. hozzászólásáranem tudom, nem emlékszem már mivel voltam így, de amíg használtam valami szemetet, addig egyfolytában üvöltöttem, de ahogy bírtam, napokat végigordítottam kínomban. aztán felnőttem, és rájöttem, hogy saját magam verem szét a saját agyam, és inkább adjam ajándékba, mintsem még egyszer hozzá kelljen nyúlnom.
de ez a földváris sztori ez örök sztori lesz, ilyen csak egy van a világban.
Válasz envagyok2 #1873. hozzászólásáraMegvan az udvar sarkában.........
Inkább nem használom, mert az eladó-tulaj csuklásgörcsöt kapna attól amenyit "emlegetem-dicsérgetem".
Aki véletlenül beleszaladt ebbe a márkába és szavatosság alatt elmegy rajta valami, az vegyen vagy 20 kártyás mobilszámot, mert "reklamáció" esetén a hívó számot csak 1x veszik fel........
Válasz kovacsviktoraggtelek #1872. hozzászólásáraez az a sokat emlegetett földváris aardenburg, aki egyszerúen lefordított hollandra a nevét, és azt adta a kínai gépnek?
amíg élek, ezen addig fogok röhögni. aardenburg - földvári. ez hihetetlen faszi.
SK Laci, tiéddel végülis mi lett? biztos írtad, lett valami megoldás, vagy pillanatok alatt szérpergett, és kuka az egész?
Válasz lala #1864. hozzászólására
Kb 50-ha
7-800E körül egyébként van valami értelmes használt 1,80-2m széles, oldalra kitolható?
Válasz lala #1864. hozzászólásáraTavaly hoztunk 2
Grizzly,szárzúzó-nem elírom 2008-gyártású ékszíjjak voltak rajta(2-ha!!!!)összes kuka!!
Hajtómű tele öntvény salakkal,egyetlen gyártó alkatrészei sem passzolnak bele,mert mindent maguk gyártanak,gyári alkatrész utánpótlás, forgalmazó nincs képbe miről van szó,csak mismásolnak,nemtudják megnézik,ezek nem órák,percek hanem napok és akkor sem tudnak intézni semmit!
Csak eladják a kész,kapott gépet és megállt a tudomány!
Grizzly,erdészeti-ezzel szépen lehet dolgozni,vídíás berakású karmok-kések,6-8-cm mélyen meglehet etetni a túskót a földalatt is,ez hozza hibamentesen eddig a dolgát
Válasz Bárány #1865. hozzászólásáraMásnál is szakad ? A 3pont tartó akármi erősitve van már. Múltkor a nagy csapszeg kiszakadt a zuzobol ami tartja az egèszet . Azon billenik mikor árokban megy. Meggörbült az orsó is mikor valamit elkapott. Már lehet el is adták. Vagy elásták. Règi százèves zuzok ha nem rohadtak el használhatoak. Ezek meg olyanok mint a kínai napernyő.
Rendes zúzót akartok, egy telefont megérne a Becsei is . Forgalmazni kéne valamelyikőtöknek..http://www.vektor-becej.rs/sr/sitnilice-biljnih-ostataka/80-sitnilice-biljnih-ostataka/77-sitnilice-biljnih-ostataka-za-traktore
Válasz lala #1866. hozzászólásáraAz INO-t mindenképp nézd meg! Ha nem durván drágább a Komárominál, akkor azt vedd!
Nekem egy rézsüzúzóm van tőlük, elpusztíthatatlan.
Válasz Bárány #1865. hozzászólásáraKöszi.Lehet én is a komárominál kötök ki.
Válasz lala #1864. hozzászólásáraKínai, botrányos hazai háttérrel. Nézz inkább mást!
AARDENBURG szárzúzókat ismeri valaki?
Marosvásárhely közelében lakom, innen kb 300km a határ, de úgy is kb 500 euróért megoldható lenne a fuvar. Itt a kérdés, hogy kisgazdakent(25 ha) az idei gabonaarakkal mire lesz elég a költségvetés. A használtak sem sokkal olcsóbbak, (a függőleges tengelyueket vesztegetik millió Ft körül, a vizszinteseket meg másfél körül )ezért már akkor inkább megpróbálnam kinyogni egy új árát. Ekkora felületen ugye az amortizacio egy kényes ügy, de ocskavassal már tele az udvar, itt az államkötvény meg még nem akkora biznisz.
Válasz Maros1979 #1861. hozzászólásáraHívjad fel a gyártót, én is a tulajjal beszéltem a zúzó vásárlása előtt.
Saját magam oldottam meg a szállitást, mivel nem volt időm várni 8 napot, mert elhozták volna nekem 2018-ban. Menni kellett zúzni 40 ha több éve elhagyott területet, amit éppen akkor vettem át bérletbe.
Határtól messze vagy, vagy csak a határ túloldalán pár km-re?
Köszönöm a válaszokat, a komáromi t talalnam én is legmegfelelőbbnek, most már csak lássuk az idén, hogy üti a széle a hosszát. Csak érdekességképpen a gyártónál a gép 7 ezer euró, míg ideat, Romániában egy forgalmazónál 9 ezer.
Válasz Maros1979 #1856. hozzászólásáraa mekkorára a traktor sebességváltója lesz a megoldás. nem a vágandó anyag keménysége kéri az erőt, hanem a mennyisége. 10 cm-es fűben lehet az 5 méteres is szaladni fog, méteresben meg a 2 méteres is erősen ballagós történet. szóval végy valami közepest, és aztán mindig meg kell hozzá találni a megfelelő fokozatot.
Válasz Maros1979 #1856. hozzászólására3m
Nekem Komáromi van 3011 /remélem jól írtam a számot/ Y késes támasztókerekes kivitelben. Mindenre használom. Elégedett vagyok a munkaminőséggel és a géppel is.
Válasz Maros1979 #1856. hozzászólásáraHa csak tarlóra ill. gyepre kell, akkor szerintem 230 - 250 körül nézelődj, ha valami keményebbet is kell vele aprítani, inkább 230.
Válasz hudacskoadam11081 #1853. hozzászólásáraHelló! Dragon, oloasz 170 cm szárzúzó, rézsűzúzóm van eladó, Ózdon 30 kilencnégy 42 hét0hét.
Üdv! 90 lóerős John Deere után ki milyen, és mekkora munkaszelessegu szárzuzot ajánlana, főleg kukoricatarlo zuzasara ? Válaszokat, tanácsokat előre köszönöm
Válasz miklangabor83 #1852. hozzászólásáraMiért nem hívsz a gyártónak? Nem olyan drágák az újak, ráadásul öreg gép mindig zsákbamacska. Elég ha a rotor meg lenne hajolva és cserés lenne, új késekkel + a használt ára nehogy drágább legyen , mint az új szárzúzó.
Válasz hudacskoadam11081 #1853. hozzászólásáraHa drágább, akkor a Maschio-Gaspardo gyártmányból ajánlanám, de van hasonló jó árom a Komáromi gép Abonyban gyárt rézsümulcsozókat.
Hívjál a hazai gyárba, és egyenesen egyezzél a gyártóval-tulajjal.
Üdv!
180-200cm körüli munkaszélességű kalapácsos rézsűzúzót/padkaszát keresek, illetve ki milyet ajánlana gyümölcsösben és kisebb útszéli bokrok zúzására?
Aki tud az ne tartsa magában! :D
Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Valaki esetleg nem tervezi eladni, illetve tud-e eladó KB 3011 B típusú szárzúzót!
Égen-földön nem találok hadra fogható használtat!:)
Előre is köszönöm!
Válasz Zetoros Gyerök #1849. hozzászólásáraAz összes drukát beszívja a motor. Naponta 2x lehet tisztítani a levegőszűrőt. Jobb az ilyet hátul üzemeltetni.
Ezt esetleg ismeri valaki, van róla tapasztalat?
Sosem volt még ilyen gépem, 16 kalapács nem kevés?
2-2,5 centi maximális vágási átmérőt ír, az jó?
Nem erdőre kell, de van néha kicsi bozót ishttps://auto.jofogas.hu/bacs_kiskun/Szarzuzo_uj_allapot_135951322.htm
Sziasztok!
Kalapácsos zúzót használ valaki fronton, vannak ilyesmi tapasztalatok??