Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most őszintén....
Soroljatok má föl miket vettek mostanában a tanyátokra tárcsákat?
V framest, omikron, MW......?????
X be miket? Kuhn, Kverneland........????
Ide a tanyára csak vontatott Xek jöttek semmi V.......
Válasz #43. hozzászólásra
A Bucsok kolléga is azt akart.Mondtam neki,hogy a 10.után (olasz vékony)soha többé nem veszek csak franciát,de inkább spanyolt.A munkája is másabb,mivelmegtartja a formáját.
vagy franciát... de a 460 as lap amugy is eléggé vékonyka..., bár a jobbak 4 mm-es lemezvastagságuak, de mindenki ócsót akar és inkább a 3 mm-est veszik
Azután szeretnék érdeklődni, hogy a román X-tárcsához
hol lehet alkatrészt kapni?
Nekem például kengyel kellene, ami tartja a tagokat
( 20 mm átmérőjű köracélból van )!
A lap szerintem nem gyenge, inkáb vékony. De igen el szoktak hajlani. A csapágya pedig 6310-es golyóscsapágy. De a tengelye 35x35-ös, a 460-as lappal meg nemtudom boldogúlna-e az 50-es.
Van egy 3.2-es román xt tárcsám, 50-es mtzvel húzom és szeretném felújítani legalább az első sort. És az lenne a kérdésem, hogy mekkora lapokat vegyek rá?
9. hozzászólásra: Nekem van, 6 méteres, 3 éve. Azelőtt volt IH x. Tökéletesen beállítható a mélység elől-hátul.
De nézd meg a videót. Tárcsacsapágyat még nem láttam, a henger csapágytartó már tört le, mert beállt a henger /sár/, és kínoztam. A henger remekül visszazár.
Az Xel van csak gond, a V az nálunk sem gyári már, már megvan az agy meg minden csak neki kell álni, a mienk roburra lesz átszerelve azis elég erős és a másik alatt is azok vannak, így pótkerék sem kell különböző a 2re.
Felénk az a tendencia, hogy a lecsósabb cégek vesznek rövidtárcsát és kultit is, de a jobb bőrben lévő IHkak nem adják még el, nem kap érte annyit mint amit ér, ha szükség van rá.
Nekünk az IH V-tárcsára a trágaszóró kerekei agyai vannak feltéve, kb 20éve nincs baj, egy külső fáradt el időközben, úgy rávolt gyógyúlva a felnire, hogy oxigénnel égettem le róla marha hosszú időn keresztűl.
Ezt ajánlom mindenkinek, mármint ezt a megoldást, agy kemény kerekek ezek a 7,2-IH-ra is ez kellne nem a 4 kis kerek... azokkal sok a gond tényleg
263 hozzászólás
Válasz #59. hozzászólásra
nekem az mw tárcsámon 660-as belloták vannak de egész jól bírják, 1600-1700 hekin kb másfél centit koptak,meg a csontig fagyottat is tárcsázom vele.
Válasz #61. hozzászólásra
Szia!
Ez van... de köszönöm szépen.
JOSEY! szia körbekérdeztem a környékbeli gazdákat!!!!!! Sajna még katalogus sem kell nekik! nincs penz!!!![smile huh](/oldforum/images/smiles/huh.gif)
Válasz #58. hozzászólásra
Ez az új X tárcsa
a belota az egy gyenge minöség a HABI-nál olyan 2800ft körül lehet kapni 460ast st740 csapagy meg 2200ft körül mozog nálluk![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Mi a különbség a régi X és az új X tárcsák között akkor? El vannak tolva a tagok, fedésbe dolgozzanak?
Nincs nagy mozgás itt se.....
Niaux lapokat vett má vlk???
Vagy csak bellotát?
Válasz #55. hozzászólásra
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Itt még csak a párás levegőt hasitotta........
Node a következő képen!
Válasz #52. hozzászólásra
mondasz nekem Josey árakat?
több gyártótól ugyanaz a lap miféle árkülönbségekkel van?
pl. 660as 6os
niaux, bellota, prillinger, ......... megmég mittomén....
Válasz #52. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
áá ez lengyel mááárka lenne??
Válasz #50. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
ez egy lengyel csodabogár
Most őszintén....
Soroljatok má föl miket vettek mostanában a tanyátokra tárcsákat?
V framest, omikron, MW......?????
X be miket? Kuhn, Kverneland........????
Ide a tanyára csak vontatott Xek jöttek semmi V.......
Válasz #48. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Van ilyen a neten nem kevés......
Milyen gyártmány ez?
A tag fölújíthatta magának......
Mikor meg rájött h. elba......gatelizálta inkább keservében meghirdette ..........
Dehogy nekinemáll szétszedni.......
A román GD tárcsákat az Agráció(Gödöllő)is forgalmazta,szerintem alkatrészt is árulnak hozzá.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
egy érdekes felfogási rendben született tárcsás borona![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![DH](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110201113651_diskharrow001.jpg)
Válasz #46. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
igen
Az axiálnál kapható Brazil 460mm 3.5mm vastag tárcsalapról tudtok valamit?
Válasz #43. hozzászólásra
A Bucsok kolléga is azt akart.Mondtam neki,hogy a 10.után (olasz vékony)soha többé nem veszek csak franciát,de inkább spanyolt.A munkája is másabb,mivelmegtartja a formáját.
Mi van akkor a dalbóval???![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Lapokat milyeneket raknak rá Josey nemtod?
Válasz #42. hozzászólásra
vagy franciát... de a 460 as lap amugy is eléggé vékonyka..., bár a jobbak 4 mm-es lemezvastagságuak, de mindenki ócsót akar és inkább a 3 mm-est veszik
Azt tapasztalatból tudom,hogy csak spanyol lapot szabad venni,mert a többi az v törik,de leginkább hajlik!
Válasz #40. hozzászólásra
Szia! Nos mivel a román és magyar GD tárcsák 460 as lappal vannak gyártva, elől, hátul ugyanazon méret használata a megfelelő.
Válasz #39. hozzászólásra
Szia Josey! A kollégáé valószínűleg már jól elkopott,Én meg nem is figyeltem. Te mit javasolnál?
Válasz #37. hozzászólásra
Szia!
Ne tréfálkozzatok már!
A GD 320-as XT tárcsa katalógus szerint max 900 kg... és 460 as lapokkal van szerelve alapból.
Válasz #37. hozzászólásra
Ha csak az első sort cserélnéd le ,akkor szerintem elbírná!Talán még jobb is lenne ,ha elöl nagyobbak lennének a lapok.
Lehet, hogy nembírná el a gép. Ami most rajta van az olyan 35-40 cm közötti.
Válasz #34. hozzászólásra
Túl nagy lenne a 460mm tárcsalevél?
Válasz #31. hozzászólásra
Sziasztok!
Azután szeretnék érdeklődni, hogy a román X-tárcsához
hol lehet alkatrészt kapni?
Nekem például kengyel kellene, ami tartja a tagokat
( 20 mm átmérőjű köracélból van )!
Előre is köszi a segítséget!
A lap szerintem nem gyenge, inkáb vékony. De igen el szoktak hajlani. A csapágya pedig 6310-es golyóscsapágy. De a tengelye 35x35-ös, a 460-as lappal meg nemtudom boldogúlna-e az 50-es.
460 tárcsalevél 30*30 négyszöggel.
A csapágyak milyen típusúak?
Tiéden is el szoknak görbülni a lapok? Irtó gyenge anyagból vannak.
Jóestét mindenkinek!
Van egy 3.2-es román xt tárcsám, 50-es mtzvel húzom és szeretném felújítani legalább az első sort. És az lenne a kérdésem, hogy mekkora lapokat vegyek rá?
Előre is köszönöm.
Hali
Ezekről a gépekről mi a véleményetek?
http://www.stromexport.com/index.php?art=819http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/talajmuvelo/hirdetes-23877947/
Válasz #28. hozzászólásra
van vmi gyakorlati haszna az 1sima 1csipkés lapnak?
Válasz #24. hozzászólásra
![SP](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110131083913_sp_axr_hxr01.jpg)
![SP](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110131083947_sp_x5kro_01.jpg)
![SP](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110131084030_souchu_pinet_x_rp01.jpg)
jav.:7830 JD
Válasz #17. hozzászólásra
Még jó h. neked eszed ágába sincs az ilyesmire pazarolni azt a pazar pízt....
6+Áfa 1soros hengerrel, szárnyrögzítővel 2007-ben. igen nagy szártömeg bekeveréséhez nagyobb sebesség és 40 le/fm ajánlatos.
Válasz #8. hozzászólásra
![AXC](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110130204145_dal-bo_axc36_02.jpg)
![AXR](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110130204224_dal-bo_axr300.jpeg)
![AXR](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110130204309_dal-bo_axr500.jpg)
Válasz #22. hozzászólásra
elárulnád mennyi volt az új ára a tárcsának, hengerestöl?
7820 JD
Válasz #20. hozzászólásra
és mivel húzod???
9. hozzászólásra: Nekem van, 6 méteres, 3 éve. Azelőtt volt IH x. Tökéletesen beállítható a mélység elől-hátul.
De nézd meg a videót. Tárcsacsapágyat még nem láttam, a henger csapágytartó már tört le, mert beállt a henger /sár/, és kínoztam. A henger remekül visszazár.
Válasz #15. hozzászólásra
Az Xel van csak gond, a V az nálunk sem gyári már, már megvan az agy meg minden csak neki kell álni, a mienk roburra lesz átszerelve azis elég erős és a másik alatt is azok vannak, így pótkerék sem kell különböző a 2re.
Válasz #14. hozzászólásra
tehen kaparó az nem marha vakaró
nem váltható ki mindenütt nyílván vele, de majdnem.
Mind e mellett egy rövidtárcsa lenne, ha szárat kéne aprítani mondjuk
Válasz #10. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
gondolom aki tárcsázni akar
Válasz #11. hozzászólásra
Felénk az a tendencia, hogy a lecsósabb cégek vesznek rövidtárcsát és kultit is, de a jobb bőrben lévő IHkak nem adják még el, nem kap érte annyit mint amit ér, ha szükség van rá.
Nekünk az IH V-tárcsára a trágaszóró kerekei agyai vannak feltéve, kb 20éve nincs baj, egy külső fáradt el időközben, úgy rávolt gyógyúlva a felnire, hogy oxigénnel égettem le róla marha hosszú időn keresztűl.
Ezt ajánlom mindenkinek, mármint ezt a megoldást, agy kemény kerekek ezek a 7,2-IH-ra is ez kellne nem a 4 kis kerek... azokkal sok a gond tényleg
Válasz #11. hozzászólásra
Szerinted a "marha vakarók" mindenütt tudjál helyettesíteni a forgó tárcsalapot?