Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.33 FtUSD388.8 FtCHF429.37 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Van egy 744-es international iranyvaltos traktorom 1978-as kiadas.Megjavitottuk a hidraulikus tengelykapcsolojat es megis megcsuszik. Mi lehet az oka ?
Válasz #1643. hozzászólásra
Széthuztuk mert kiment a gyári kuplung tárcsa meg leamortizáltam a szinkronokat . Azttudni kell én adtam neki az ívet 3 éven kersztül rendesen mikor a nagyhajót motorfékkel fogtam meg minden kanyarban 140 mázsával . Iagzából kuplunk és szinkron baj volt csak de ez is jobban nekem volt köszönhető szerintem az a 3 év alatt legalább 6-7 évet öregedett a gép . A másiknak nem volt semmi baja csak az az egy motor .
Válasz #1641. hozzászólásra
Mi 11 éve hajtjuk a 9540-est ez vitte tavalyig a gazdaságunkat . eleinte csak 60Ha volt aztán tavaly előtt már 98 Ha volt a területünk és ez a gép szántotta és munkálta le szite maga az egészet . Tavalyra koptak el szinkronok benne így belenéztünk a váltóba igaz cserétük az első sebesség fogaskerekeit de nem lett volna muszály .4000-4500 óra van benne csak de bírja . Volt a egy másik egy 105-es a faluban azt 9000 órával adták el 3 éve együtt hoztuk azokkal a gépet .Nekik se volt komoly bajuk csak balfasz volt a főnök ( hentes a szakmálya és hülye minden géphez még a húsdarálóhoz is ) Télen kiment vele vadászni víz nálkül úgy húzták haza de nem szólt a traktorosoknak hogy mi volt tavasszal beleöntötték a vizet ráindítottak aztán egy óra múlva jött a meglepi mikor kiderült hogy belefolyt a víz az olajba . ezért volt csak motor felújításuk .
Válasz #1639. hozzászólásra
Hát ha nincs széthajtva akkor szerintem vedd meg . Igaz nem ismerem a forrterrákat de a 9540-esre épülnek és azok meg nagyon jó gépek és ez már viszont tapasztalat .
A zetort jobban szeretem a kisebb hibái ellenére is, lényegesen kényelmesebb az mtz-nél. A strapát bírja igaz jobban megköveteli a karbantartást, mint a 80-as. Az mtz-be csak olaj és víz legyen azt kész, olyan igénytelen, mint akiknek anno készült ( a régi TSZ-es svájcisapkás traktorosokra gondolok ). Az újakról nincs tapasztalatom ezért nem is foglalok állást ebben a témakörben.
Válasz #1602. hozzászólásra
Mert ezejnél az a természetes hogy gond nélkül mennek és ritka eset hogy valami baja legyen . Nekem is ma is kint volt a gép szántani mert még nem olyan nagy a baja csak ovatosabban kell vele dolgozni . Majd télen megint bele nézünk mert tavaly volt javítva a kuplungja és elszúrtuk a szabályozást mert ebben eredetileg csillag alakú aluminiumazbeszt tárcsa van mi meg sima hagyományos tárcsát tettünk bele és valószinűleg fél milivel vékonyabb mint az eredti tárcsa ezért nagyon finoman kell vele dolgozni .
A többi fagy dugó fényes nem korrodált, ez milyen volt azt nem tudom nem nagyon nézegettem előtte. Egy pici felszíni rozsda volt a dugó helyén, de az csavarhúzóval könnyen eltávolítottam. Letisztítottam féktisztító sprével majd nyomtam a peremre csapágy ragasztót és vissza kalapáltam az új dugót a helyére. Most úgy tűnik, hogy jó lett.
11596 hozzászólás
Válasz #1644. hozzászólásra
Gardenjet KFT Domaszék .
Van egy 744-es international iranyvaltos traktorom 1978-as kiadas.Megjavitottuk a hidraulikus tengelykapcsolojat es megis megcsuszik. Mi lehet az oka ?
Válasz #1643. hozzászólásra
Széthuztuk mert kiment a gyári kuplung tárcsa meg leamortizáltam a szinkronokat . Azttudni kell én adtam neki az ívet 3 éven kersztül rendesen mikor a nagyhajót motorfékkel fogtam meg minden kanyarban 140 mázsával . Iagzából kuplunk és szinkron baj volt csak de ez is jobban nekem volt köszönhető szerintem az a 3 év alatt legalább 6-7 évet öregedett a gép . A másiknak nem volt semmi baja csak az az egy motor .
Tud valaki Magyarorszagon vagy Romaniaban elado uj kinai Europard traktorokat ?
Válasz #1642. hozzászólásra
4500 óránál szétt kelett húzni???
Azt hittem a zetorrol job anyagból van mint az MTZ!!!
Válasz #1641. hozzászólásra
Mi 11 éve hajtjuk a 9540-est ez vitte tavalyig a gazdaságunkat . eleinte csak 60Ha volt aztán tavaly előtt már 98 Ha volt a területünk és ez a gép szántotta és munkálta le szite maga az egészet . Tavalyra koptak el szinkronok benne így belenéztünk a váltóba igaz cserétük az első sebesség fogaskerekeit de nem lett volna muszály .4000-4500 óra van benne csak de bírja . Volt a egy másik egy 105-es a faluban azt 9000 órával adták el 3 éve együtt hoztuk azokkal a gépet .Nekik se volt komoly bajuk csak balfasz volt a főnök ( hentes a szakmálya és hülye minden géphez még a húsdarálóhoz is ) Télen kiment vele vadászni víz nálkül úgy húzták haza de nem szólt a traktorosoknak hogy mi volt tavasszal beleöntötték a vizet ráindítottak aztán egy óra múlva jött a meglepi mikor kiderült hogy belefolyt a víz az olajba . ezért volt csak motor felújításuk .
Válasz #1640. hozzászólásra
A motor a 105-ből van a váltot nem tudom,csak azt szeretném tudni hogy bírja a stapát.
Válasz #1639. hozzászólásra
Hát ha nincs széthajtva akkor szerintem vedd meg . Igaz nem ismerem a forrterrákat de a 9540-esre épülnek és azok meg nagyon jó gépek és ez már viszont tapasztalat .
Válasz #1635. hozzászólásra
Hali
Tied a forterra?
Ha igen mik a tapasztalatok?
Bócsán van egy 114.41-es 2700-órával 5.5misi.
Válasz #1637. hozzászólásra
Hi.paldo, tudsz segíteni abban ,hogy a mikroszivattyút hol találom?Azt mondták ,hogy a váltÓ után huzzam szét a gépet és ott van .(16145 -ÖS)
Válasz #1636. hozzászólásra
Sztem is!
Hátmégha az emberfia lövi a portékát akkormeg pláne!!!!!
Hát sztem ha alkalmazott dolgozik akkor is zetort kell venni:D
Válasz #1632. hozzászólásra
¨Üdv mindenkinek!Egy haverom mondja,ha alkalmazott dolgozik akkor MTZ-t kell venni,ha a gazda dolgozik vele akkor ZETOR a nyerő!
Válasz #1631. hozzászólásra
Fater kiszántotta a maradékot,meg vagyunk elégedve,bár ilyen körülmények között nem igazán lehet értékelni az ekék munkáját.De azért biztató
Válasz #1630. hozzászólásra
Hát ha lenne is akkor a legnagyobb lenne...
De csak mint rezerva...
Válasz #1629. hozzászólásra
A zetort jobban szeretem a kisebb hibái ellenére is, lényegesen kényelmesebb az mtz-nél. A strapát bírja igaz jobban megköveteli a karbantartást, mint a 80-as. Az mtz-be csak olaj és víz legyen azt kész, olyan igénytelen, mint akiknek anno készült ( a régi TSZ-es svájcisapkás traktorosokra gondolok ). Az újakról nincs tapasztalatom ezért nem is foglalok állást ebben a témakörben.
Válasz #1630. hozzászólásra
Hogy halad a szántás??
Válasz #1626. hozzászólásra
MI a 82.1et cseréltük 10641re,de össze sem lehet hasonlítani mennyivel jobb...Paldoo neked hanyas forterra van???
Válasz #1628. hozzászólásra
azért az hogy melyiket szereted szívesebben hajtani elárul valamit neem?
Nekem a zetor mellett van egy 80-asom is, én nem mondanám , hogy rosszabb v. jobb inkább azt mondom, hogy más.
Válasz #1626. hozzászólásra
ajaj ez a két márka elég vizválasztó vagy ilyen vagy olyan
Válasz #1625. hozzászólásra
Azt majd olyan megmondja akinek van MIND2!!!!
Ilyenbül viszont Q. nagy a hiány... heheheeheheheeeeeee
Válasz #1624. hozzászólásra
oszt jógép ?
jobb mint a belarusok?
Válasz #1623. hozzászólásra
Hát Ltaláltad!
Válasz #1622. hozzászólásra
hü de ügyes vagy
neked nem forterrád van?
Válasz #1621. hozzászólásra
Vigyázz mert vágom ám a műűűűűűűűű kíváncsiskodás minden Forteeee lyát.......
Válasz #1620. hozzászólásra
áááá mind titkolódzik!!!!!!!!
de kiváncsi vagy
Van itt Forterrás ember aki mer is írni??????
Válasz #1618. hozzászólásra
Dunába vizet?????
Ami nem elnyűhető oda minek a nyúúúúúú????
Válasz #1616. hozzászólásra
neked van elég mi?
Válasz #1615. hozzászólásra
Akkor már TALÁN kettőnket ki lehet zárni...
Hamár kizárásos alapon támadjuk a problematikát... hehehhehehee
Válasz #1610. hozzászólásra
és aki "fergát"?
Én nem vettem, hogy szűküljön a kör
Válasz #1612. hozzászólásra
Hát ezt kérdem én is....
Válasz #1611. hozzászólásra
nyilván való a cél
Miért ,volt olyan őrült?
Válasz #1609. hozzászólásra
nem toom
de az mf tulajok oly élvezettel irkálnak róla hogy én is kedvet kaptam egy filyen "fergá"-hoz
asszem veszek is eggyet de nem toom kitől?
Van itt olyan elvetemült aki Zetort vett idén????????
(Vagy idén semmmmmmmmmit se vett senki???? )
Válasz #1608. hozzászólásra
És a kereskedő, meg makulátlan
Válasz #1607. hozzászólásra
élveteel olvasom az örömittas élménybeszámolókat a topicban. Olyan mint az iskolában annó mikor egy jó filmet tárgyaltunk nagy hévvel....
Válasz #1604. hozzászólásra
bizony :)
kapisgálod már :D
Válasz #1604. hozzászólásra
Hát a maci fergák azok tényleg jó gépek .
Mert ezejnél az a természetes hogy gond nélkül mennek és ritka eset hogy valami baja legyen . Nekem is ma is kint volt a gép szántani mert még nem olyan nagy a baja csak ovatosabban kell vele dolgozni . Majd télen megint bele nézünk mert tavaly volt javítva a kuplungja és elszúrtuk a szabályozást mert ebben eredetileg csillag alakú aluminiumazbeszt tárcsa van mi meg sima hagyományos tárcsát tettünk bele és valószinűleg fél milivel vékonyabb mint az eredti tárcsa ezért nagyon finoman kell vele dolgozni .
Válasz #1603. hozzászólásra
ebből a fórumból az jön le hogy az messzi ferguzon az jó traktor annak nem sok baja van
mondjuk kicsit gyanus de hát ez van...
Hát van olyan gép amin nincs valami kissebb nagyobb hiba????!! szerintem nincs
Válasz #1601. hozzászólásra
gondoltam csak
mert a hibáit soroljátok folyton folyvást
Válasz #1600. hozzászólásra
Miért lenne szar ?
Válasz #1599. hozzászólásra
ezek ilyen szarok?
Válasz #1598. hozzászólásra
Nekünk a 11 éves pályafutása alatt nem csinált még ilyet . Minket most a kuplung és a nyomaték váltó szivat .
Válasz #1597. hozzászólásra
A többi fagy dugó fényes nem korrodált, ez milyen volt azt nem tudom nem nagyon nézegettem előtte. Egy pici felszíni rozsda volt a dugó helyén, de az csavarhúzóval könnyen eltávolítottam. Letisztítottam féktisztító sprével majd nyomtam a peremre csapágy ragasztót és vissza kalapáltam az új dugót a helyére. Most úgy tűnik, hogy jó lett.