Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz endypapa_20120 #9894. hozzászólásáraJol irtad minimum 7.8bár gépkönyv szerint abban az esetben ha mind a 3 funkció bevan kapcsolva (tlt, 4x4, nyul)
Ha ettöl kevesebb a nyomás csúszhatnak a kuplungok és megszűnik a kényszerkenés
Nekem már kb 500 óra van benne mióta javitottam de 1500 felett melegen 13 bárt tud hidegen 14 fölött is van
Válasz T.f. #9749. hozzászólásáraSzia a privát adatlapodon nem tudok írni mert nem jelenik meg nekem,a szántóföldi permetezős topikba van egy kérdésem arra ha tudnál válaszolni,de az lenne a legjobb ha megadnád a tel számodat és úgy beszélhetnénk!
Köszi!
Válasz *** HM *** #9878. hozzászólásáraLeengedtem a segéd munkahengeren keresztül, ahol letekertem a tömlőt, lejött a nyomás. Amikor alsó helyzetbe értek a karok, szétszedtem a gombákokon a csatlakozókábelokat, kontaktszprej és ment minden tovább gond nélkül.
Ha netalán tán törmeléket vett be az elosztóhoz, és így nem mozdul ki a szemét a szenzortól, lehet szétszedni. Nekem szerencsére nem kellett.
Hívjad fel a szervizt, ha nem boldogulnál. Nagyon kiváncsi vagyok kit küldenek ki, ha Misi elment tőlük, aki becsukott szemmel szétszedi meg összerakja bármelyik Zetor modelt.
Válasz erik18 #9874. hozzászólásáraNem
De ha nem akarsz küszködni a párhuzamkapcsolóval akkor van megoldás
Mert gondolom azért keresnél 12 es öninditót
24 voltos generátor fesszabályzóval
24 v izzók
Aksit sorbakötni
És kész
Innentöl full 24 rendszered lesz
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A 9540-es gépemen a kardán fékbetétet szeretném cserélni. A gyári katalógusából megnéztem a fékbetét azonosító számát meg is rendeltem az axiáltól, kettő féle van a katalógusba, megrendeltem az egyiket persze az kisebb volt a benne lévőnél, rendeltem a másikat annak a fékvas mérete megegyezik de viszont maga ferodo réteg szélessége nagyobb, mint az eredeti. Berakva kb:. 1cm-rel kilóg a féktárcsán kívűl. Ha valaki esetleg cserélt ebben a típusban már ilyet legyen szíves megosztani velem, hogy honnan rendelte. Köszönöm.
Válasz Dzsanosi #9858. hozzászólásáraAz van hogy olajszivattyú kicserélve, centrifugálszűrő mindenestől kicserélve(átcseréltem egy másik zetorról) és a helyzet változatlan. Mechanikus óra szinte semmit nem mutat(10bar-os órát kaptam és kis nyomást nehezen látni meg rajta). Egyenlőre semmi időm nincs ilyenekkel foglalkozni másik géppel dolgozom ezt lehető legkevesebbet használom. Még arra gondoltam hogy a hajtókar alatt a csapágyakat kicserélni alulról ahhoz nem kellene széthúzni a gépet nem lenne sok idő hátha az javítana a helyzeten, de ebbe nem tudom bele merjek-e vágni kevés szerelési gyakorlattal. De ha van valaki aki ilyet elvállalna az jelentkezhet...
Válasz endypapa_20120 #9863. hozzászólásáraHiaba erősködöl
Megkérdeztem énis akit ajánlottál hogy smint működik a javitás
Sok
Bekacsázik mikor mész vele jo úton
Kormányműtöl a segédkarig, a kormánykeresztek a rudkivan ahol megvan támasztva
Most volt felújitva a hidam mindenestül csapágy szimering keresztek perselyek királycsap
Vonalbafúrva a hid mert hiányzott a csavar belőlle és nem jo helyen billent , nem forditotta a királytengelyt
Aztán kapott egy sik felületet
Készitek egy igényes konzolt pár illesztőcsap meg süllyesztettfelyű csavar és kész
Kell egy munkahenger orbit csövezés
Aztán utánna ha baja van már egyszerű javitani
Válasz Dzsanosi #9859. hozzászólásáraSzár : 32 mm
Dugattyú : ~65 mm
Löket : 210 (+ 5-10 mm )
Arra mindenképp figyelj , hogy az eredeti geometriával egyező legyen a mh. összetolt /széthúzott állapotában mért csapközép távolság , ill. a tartókonzol pozíciója , mert ezek eltérése aszimmetrikus fordulósugarat okoznak és nincs állítási lehetőség gyárilag a korrekcióra .
Eredetileg a mh. nagyobb lökethossza a fordulási szög határolókkal együtt ad teljes / szimmetrikus fordulósugarat .
Válasz hajdu.boca #9853. hozzászólásáraA szivo rész az belül szív arról a vezetekrol amiről a nagy hydraulika szivattyu. A nyomó felé pedig a jön ki a kuplung házon egy lyukon a fém cső és most hirtelen nem tudom h mindjárt a filter re nyom e vagy a valtofedelre. Két cső jön ki a kuplung házból, egy vékony azon csak kényes megy vissza a csapagyhoz, és a vastag a mi a szivattyu.
Válasz hajdu.boca #9850. hozzászólásáraSzethuzni a kuplung háztól, majd megemelni a fulket, és levenni a váltó rol a kuplung házat, annak a hátsó oldalán van a szivattyu
Válasz jocek26 #9848. hozzászólásáraA 6045 és a 7745 szerkezetileg ugyan az a gép. Az alsó taró konzol a híd felett a kuplung harangra csatlakozik. Sajnos nem tudom, hogy a gyártó által forgalmazott illesztő konzol belóg-e a híd alá.
Válasz némedi #9847. hozzászólásáraKöszönöm. Igazából az érdekelne hogy a váltó alá bemegy-e a konzol mert láttam olyat a MT02-nél igaz az egy 7340-en volt hogy a hasa alatt vagy 20cm-el ment a konzol és ez nem annyira tetszik még egy borozdában is felakadnék. Elméletben a forgalmazó készen adja a 6045-re a kész konzolt csak azt nem látom sehol hogy hogy is néz ez ki.
11596 hozzászólás
Válasz Hús Futár #9896. hozzászólásáraKöszönöm szépen nagyuram!
Válasz Kamionos #9890. hozzászólásáraBocs 46-ost
Válasz endypapa_20120 #9894. hozzászólásáraJol irtad minimum 7.8bár gépkönyv szerint abban az esetben ha mind a 3 funkció bevan kapcsolva (tlt, 4x4, nyul)
Ha ettöl kevesebb a nyomás csúszhatnak a kuplungok és megszűnik a kényszerkenés
Nekem már kb 500 óra van benne mióta javitottam de 1500 felett melegen 13 bárt tud hidegen 14 fölött is van
Válasz Nyomasek Bobo #9893. hozzászólásáraHa jól emlékszem 12 ha minden ok, 8 a minimum, aminél nem csúszik meg. De nem 100 %.
Válasz endypapa_20120 #9892. hozzászólásáraHát nekem mikor már jó meleg, 1200-300nál már van fél-1 mp is... Ugye a kupec a dobnál csak a nagyon szükségeset cserélte.
Válasz erik18 #9891. hozzászólására10 körül. nem szokott változni. Kapcsoláskor esetleg egy pillanatra.
Üdv a 160 as crystalnak mennyinek kell lenni a váltóolajnyomásnak? Nyúl vahy békában szabad változnia?
Válasz Hús Futár #9884. hozzászólására48? Gondolom 68-at akartál írni. Vagy 46-ot?
Válasz Hús Futár #9886. hozzászólásáraEl.
Válasz apuci #9887. hozzászólásáraPrivátba ment üzenet .
Válasz T.f. #9749. hozzászólásáraSzia a privát adatlapodon nem tudok írni mert nem jelenik meg nekem,a szántóföldi permetezős topikba van egy kérdésem arra ha tudnál válaszolni,de az lenne a legjobb ha megadnád a tel számodat és úgy beszélhetnénk!
Köszi!
Válasz kajszi_71823 #9885. hozzászólásáraCsak a kisebb 4 hengereseké elbírja a nagy motort ?
Válasz Hús Futár #9883. hozzászólásáraLétezik eredeti magneton is, nemkell semmit sem mókolni hozzá.
Válasz Kamionos #9882. hozzászólásáraÉn sima 48-as hidraulika olajat használok a szervókba
Válasz erik18 #9874. hozzászólásáraRába motorhoz létezett 12 v-os szerintem ráépíthető
Sziasztok!
Itt is megkérdezem, hátha többen olvassák ezt a témát.
6245-be mennyi szervóolaj kell és milyet tegyek bele?
Köszönöm előre is!
Válasz erik18 #9874. hozzászólásáraLétezik.
Válasz Dzsanosi #9875. hozzászólásáraKöszi. Valószínű ez lessz a megoldás.
Válasz *** HM *** #9878. hozzászólásáraLeengedtem a segéd munkahengeren keresztül, ahol letekertem a tömlőt, lejött a nyomás. Amikor alsó helyzetbe értek a karok, szétszedtem a gombákokon a csatlakozókábelokat, kontaktszprej és ment minden tovább gond nélkül.
Ha netalán tán törmeléket vett be az elosztóhoz, és így nem mozdul ki a szemét a szenzortól, lehet szétszedni. Nekem szerencsére nem kellett.
Hívjad fel a szervizt, ha nem boldogulnál. Nagyon kiváncsi vagyok kit küldenek ki, ha Misi elment tőlük, aki becsukott szemmel szétszedi meg összerakja bármelyik Zetor modelt.
Ehres hidraulikával mi a teendő emberek ha föltolta maxra a munkagép és föntmaradt?
Válasz Nyomasek Bobo #9876. hozzászólásáraA menezes orsó nemnjött be, telemegy porral...
Srácok. Crystal alsó vonószár kitámasztó nincs valakinél eladó(zártszelvenyes(, aki esetleg koptató pofával hasznalja a masinát?
Válasz erik18 #9874. hozzászólásáraNem
De ha nem akarsz küszködni a párhuzamkapcsolóval akkor van megoldás
Mert gondolom azért keresnél 12 es öninditót
24 voltos generátor fesszabályzóval
24 v izzók
Aksit sorbakötni
És kész
Innentöl full 24 rendszered lesz
Üdv. Lézwzik olyan 12v-os önindító ami beindítja a 160 as crysralt?
Válasz Hús Futár #9872. hozzászólásáraKöszönöm szépen a gyors segítséget. Üdv.
Válasz solyom123 #9871. hozzászólásáraegy autósboltban nézzétek össze melyik skoda autóéval egyezik meg a régi .
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A 9540-es gépemen a kardán fékbetétet szeretném cserélni. A gyári katalógusából megnéztem a fékbetét azonosító számát meg is rendeltem az axiáltól, kettő féle van a katalógusba, megrendeltem az egyiket persze az kisebb volt a benne lévőnél, rendeltem a másikat annak a fékvas mérete megegyezik de viszont maga ferodo réteg szélessége nagyobb, mint az eredeti. Berakva kb:. 1cm-rel kilóg a féktárcsán kívűl. Ha valaki esetleg cserélt ebben a típusban már ilyet legyen szíves megosztani velem, hogy honnan rendelte. Köszönöm.
Üdv. Keresnék 2 db porlasztót 16045 zetorba. A csavarhúzós állításút.
Válasz jocek26 #9868. hozzászólásáraIrtam üzenetet
Válasz Dzsanosi #9867. hozzászólásáraBudapest mellett délkeletre.
Válasz jocek26 #9866. hozzászólásáraKomplett motort elválalom ha nem vagy tul messze
A hajtókar csapágy is csak tűzoltás már akkor
Érdemes szétboritani felhibázni mert többefog fájni
Ha nincs olajnyomásod ne használd keveset se már
Válasz Dzsanosi #9858. hozzászólásáraAz van hogy olajszivattyú kicserélve, centrifugálszűrő mindenestől kicserélve(átcseréltem egy másik zetorról) és a helyzet változatlan. Mechanikus óra szinte semmit nem mutat(10bar-os órát kaptam és kis nyomást nehezen látni meg rajta). Egyenlőre semmi időm nincs ilyenekkel foglalkozni másik géppel dolgozom ezt lehető legkevesebbet használom. Még arra gondoltam hogy a hajtókar alatt a csapágyakat kicserélni alulról ahhoz nem kellene széthúzni a gépet nem lenne sok idő hátha az javítana a helyzeten, de ebbe nem tudom bele merjek-e vágni kevés szerelési gyakorlattal. De ha van valaki aki ilyet elvállalna az jelentkezhet...
Válasz endypapa_20120 #9863. hozzászólásáraHiaba erősködöl
Megkérdeztem énis akit ajánlottál hogy smint működik a javitás
Sok
Bekacsázik mikor mész vele jo úton
Kormányműtöl a segédkarig, a kormánykeresztek a rudkivan ahol megvan támasztva
Most volt felújitva a hidam mindenestül csapágy szimering keresztek perselyek királycsap
Vonalbafúrva a hid mert hiányzott a csavar belőlle és nem jo helyen billent , nem forditotta a királytengelyt
Aztán kapott egy sik felületet
Készitek egy igényes konzolt pár illesztőcsap meg süllyesztettfelyű csavar és kész
Kell egy munkahenger orbit csövezés
Aztán utánna ha baja van már egyszerű javitani
Válasz T.f. #9862. hozzászólásáraKöszönöm az infót
Válasz Dzsanosi #9861. hozzászólásáraÁtalakítás 60 000, (akárhogy van ki a bele) + orbit, cső. Ennyi.
Válasz Dzsanosi #9859. hozzászólásáraSzár : 32 mm
Dugattyú : ~65 mm
Löket : 210 (+ 5-10 mm )
Arra mindenképp figyelj , hogy az eredeti geometriával egyező legyen a mh. összetolt /széthúzott állapotában mért csapközép távolság , ill. a tartókonzol pozíciója , mert ezek eltérése aszimmetrikus fordulósugarat okoznak és nincs állítási lehetőség gyárilag a korrekcióra .
Eredetileg a mh. nagyobb lökethossza a fordulási szög határolókkal együtt ad teljes / szimmetrikus fordulósugarat .
Válasz endypapa_20120 #9860. hozzászólásáraKivan a bele , nem küszködök vele
Drágább javitani mint egy munkahenger
Mivel egyszerübb mint egy munkahengert fellökni
Válasz Dzsanosi #9859. hozzászólásáraAlakíttasd át az eredetit. Csak az orbit kell rá, semmi más. Mocskosul jó.
Az orbitmunkahengernek mik a méretei a crystalon
Szárvastagság , munkaut
Válasz jocek26 #9844. hozzászólásáraHello
Nah mi lett az olajnyomással ?? Kiderült már mi a probléma?
Válasz Filler #9856. hozzászólásáraVàltò szivattyùra.Időközben megoldòdott.Köszönöm szėpen.
Válasz hajdu.boca #9850. hozzászólásáraváltó szivattyújára gondolsz vagy a hidraulikára?
Válasz lorant90 #9854. hozzászólásáraKöszönöm szėpen!
Válasz hajdu.boca #9853. hozzászólásáraA szivo rész az belül szív arról a vezetekrol amiről a nagy hydraulika szivattyu. A nyomó felé pedig a jön ki a kuplung házon egy lyukon a fém cső és most hirtelen nem tudom h mindjárt a filter re nyom e vagy a valtofedelre. Két cső jön ki a kuplung házból, egy vékony azon csak kényes megy vissza a csapagyhoz, és a vastag a mi a szivattyu.
Válasz lorant90 #9851. hozzászólásáraSzia!Meg azt szeretnėm megkėrdezni hogy ennėl a szivattyùnak a csöve hol megy?Mire köt rà?
Válasz lorant90 #9851. hozzászólásáraKöszönöm szėpen!
Válasz hajdu.boca #9850. hozzászólásáraSzethuzni a kuplung háztól, majd megemelni a fulket, és levenni a váltó rol a kuplung házat, annak a hátsó oldalán van a szivattyu
Sziasztok!16045 ös zetornàl a hajtòműhidraulika szivattyù kiszerelėsėhez szėt kell hùzni a gėpet?
Válasz jocek26 #9848. hozzászólásáraA 6045 és a 7745 szerkezetileg ugyan az a gép. Az alsó taró konzol a híd felett a kuplung harangra csatlakozik. Sajnos nem tudom, hogy a gyártó által forgalmazott illesztő konzol belóg-e a híd alá.
Válasz némedi #9847. hozzászólásáraKöszönöm. Igazából az érdekelne hogy a váltó alá bemegy-e a konzol mert láttam olyat a MT02-nél igaz az egy 7340-en volt hogy a hasa alatt vagy 20cm-el ment a konzol és ez nem annyira tetszik még egy borozdában is felakadnék. Elméletben a forgalmazó készen adja a 6045-re a kész konzolt csak azt nem látom sehol hogy hogy is néz ez ki.