Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv:Segítségre lenne szükségem!15évi használat után időszerű volt a 12045 cristál teljes felújítása.Tapasztalt cristálos szaki csinálta.Mindent slovákiából rendeltem 1.5 millióért A tél folyamán nekiálltunk.Minden jól müködik kivéve a nyul nem kapcsolódik /Nyomatékváltó,szivattyú,fékszallag,kioldó,minden ami ezekhez kapcsolódik új,még a fedélben a kapcsolószelepek is.Békában megy,de mikor nyúlba kapcsolok megáll a traktor, vagy lejtön üresbe fut Ha gázt adok nagyon hangos süvítő hang van a gáz nagyságától függően.Ha visszakapcsolok békába megtorpan /ahogy kell is / és megy szépen.3 szor széthuztuk,nem találtunk semmit.Hátha furat eltömödott,vagy vakami gyári hiba.A szerelö 20-25 traktor után még ilyennel nem találkozott.A fedélen mértünk 14 bár van és kapcsoláskor nem is esik vissza.Tehát a nyul old,de nemtudja a lamellákat összenyomni teljesen /ezért van a süvítés/ Nagyon jó lenne ha valaki segíteni tudna.
Tudtommal a nyitónyomás, 157 bar.
A kezelési könyvben benne van a motorkódnak megfelelő érték (MPa). A motorkód a motorszám első része.
Ha itt a Zetor traktorok téma keresőjébe beírod, "pdf", akkor találsz:
--- gépkönyveket.
--- "Motorpal adagolók és porlasztók" pdf-et. (A táblázat összetartozó 1-12 oszlopai, kettő részletben vannak egymás alatt.)
--- "Zetor adagolók és tartozékaik" pdf-et. ( A motorkódok nem mindegyike van a számsorrend szerinti helyén. A Z 5901 pl. a legvégén van.)
Válasz gjoni #8477. hozzászólásáraTőlünk mekkora macera bevinni hozzátok egy használt gépet ?? Amilyen árakat irkáltok,itt néha kettőt lehetne belőle venni 1 gazdásat. PL
Válasz Dave #8467. hozzászólásáraMa jártam arra, eszembe jutottál.
Csak az útról láttam, de a képen sokkal de sokkal jobban néz ki mint valóságban.
Én két traktort voltam nála nézni régebben, de egyik se lett megvéve.
Sziasztok!
Zetor 6011-ben szeretnék porlasztó csúcsot cserélni mert kékesen füstöl.Valakinek van tapasztalata hogy milyen gyártmányút lenne érdemes venni amivel normálisan működne? Mennyire állítsuk be a nyitó nyomását?
Sajnos édesapám tavasszal meghalt, így megörököltem az 5611 es zetorját. Elég elhanyagolt állapotban van szegény, ezért szeretném rendbe tenni. Ha van köztetek 1 lelkes szakember akinek van egy kis ideje, vagy ajánlani tudnátok valakit az nagyon jó lenne. A gép fejér megyében, mátyásdombon van.
Kössz:z[kep1][kep2]
Sajnos édesapám tavasszal meghalt, így megörököltem az 5611 es zetorját. Elég elhanyagolt állapotban van szegény, ezért szeretném rendbe tenni. Ha van köztetek 1 lelkes szakember akinek van egy kis ideje, vagy ajánlani tudnátok valakit az nagyon jó lenne. A gép fejér megyében, mátyásdombon van.
Kössz:z
Válasz Dave #8467. hozzászólásáraTavaly ősszel adtuk el a miénket abban valóban 3800 üzemóra volt ez biztos, 30 százalékos gyári hátsó gumik voltak még rajta. Nekem csak apró gondok voltak vele (fék, kuplung munkahengerek folynak néha, csere után pár évig jó megint.) Carraro hidas elvileg a jobbik fajta, nekünk zetor hidas volt még. Az ízzítása ezeknek a gyenge pontjuk , ezt most nem tudod kipróbálni, majd télen kiderül, nekünk volt rajta vízmelegítő azzal pöccre indult. Alkatrész van hozzájuk, talán a váltóhoz kevésbé.... motor ugyan ez az újabbakban is. Difizárnál ha már kopott a karmantyú ( még csak hallottam róla, le kell venni a sonkát hogy kicseréld) akkor hideg váltónál még nem működik a difizár ( lenyomod és megy lefele a levegőnyomás elnyomja a váltóba, nem zárja össze a zárat, csak kb fél hektár szántás után mikor melegszik. ) Hírtelen ennyi jut eszembe.
Üdv urak!
5611 zetor feljavításán dolgozom.
100 as hengerrel rendelkezik. Ehhez keresek hengerfejet, legalább 2 darabot.
95 hengerfejem van 2 ami nálam felesleg.
Köszönöm!
Elméletileg holnap vagy holnapután lesz az első "próba" szántás kíváncsi vagyok mennyire fog felmenni a vízhőfok meg hogyan fog viselkedni a masina.
Egy netes oldal szerint 77fokon nyit,vagyis a termosztát gyári adata annyi.
Nekem pedig az lenne a kérdésem felétek hogy akinek van/volt 12045-öse, az mennyi idő alatt melegedett fel üzemi hőfokra? Mennyi az üzemi hőfok illetve mikor nyit a termosztát? Köszönöm a válaszokat!
Szép estét! Kis segítséget szeretnék kérni. Lenne valakinek gépkönyve zetor 6011 és-hez? Porlasztó csúcsot szeretnék benne cserélni és szükségem lenne a gyári cikk számra hogy biztosan a bele valót rendeljem meg.
Válasz D-032-a #8450. hozzászólásáraSokan akik gazdálkodnak már rég eladták a Crystálokat, helyükbe Zetor Forterrákat, vagy más nyugati traktorokat vetek. Nagyon kevés magángazdánál találnál ma Crystált /nem 20-50 ha-os gazdaságokra gondolok, hanem nagyobakra/. Én is az utolsó Crystálomat már több mint 10 éve adtam el. Amint nézem a bazoson a hirdetéseket, a nagyja nagyon le van "gatyásodva". Ahol a hirdetés helyén Námestovót, vagy Trstenát látsz, azok vásárolják fel, majd árulják. Náluk gyakran megfordulnak a gépek, lehet ráakadnak jóra is, de anak az ára már húzós. Szerintem mindegy, hogy otthon vagy külföldön nézed a traktorokat, az öreg gépek túl vanak árazva.
A tájnével meg nekem semi bajom, így is meg úg is mondhatod
Válasz Sk Laci #8440. hozzászólásáraBocs, én sem arra gondoltam, hogy Szlovákiában csak szentek laknak. Csak arra,hogy az ott lakó, de itteni zetor-fórumos, ha ismeri az ottani használt zetor-piac helyzetet, az esetleg mond róla valami véleményt. Vagy éppen esetleg a konkrétan kinézett gépet ismerheti valaki.
Magyarországi hirdetésekre is gyakran rákérdeznek érdeklődők, hogy a fórumról tud-e róla valaki valamit.
(Ha nem korrekt, vagy sért valakit a Felvidék tájnév, természetesen nekem megfelel a Szlovákia, vagy a Szlovák Köztársaság is.)
Válasz gjoni #8448. hozzászólásáraLényegében egy szlovák alkatrész boltos mondta hogy a gyári superosokkal sok a baj ha kell valami mert sokszor minta is kell a módosított részekhez mert több verzióban készültek
11593 hozzászólás
Válasz Kelemen Mihály_82222 #8493. hozzászólásáraA jobboldali fékmunkahenger felett van!
Válasz csoppika #8492. hozzászólásáraNégy számból áll?
Válasz csoppika #8491. hozzászólásáraMeg nem mondom, de talán függőlegesen?
Válasz Kelemen Mihály_82222 #8490. hozzászólásáraMost nem. Állj a gép mögé. Jobbról van a féltengely ház, ebben olaj van, mellette a fék, száraz, mellette van a szám a középső házon...
Válasz csoppika #8489. hozzászólásáraEgy képet tudna esetleg küldeni? :) Elvesztettem a fonalat :(
Válasz Kelemen Mihály_82222 #8486. hozzászólásáraAbban van, ahol a kardáncsonk...
Válasz rudi56 #8487. hozzászólásáraHívj fel . A nevemre kattintva találsz t. számot .
Üdv:Segítségre lenne szükségem!15évi használat után időszerű volt a 12045 cristál teljes felújítása.Tapasztalt cristálos szaki csinálta.Mindent slovákiából rendeltem 1.5 millióért A tél folyamán nekiálltunk.Minden jól müködik kivéve a nyul nem kapcsolódik /Nyomatékváltó,szivattyú,fékszallag,kioldó,minden ami ezekhez kapcsolódik új,még a fedélben a kapcsolószelepek is.Békában megy,de mikor nyúlba kapcsolok megáll a traktor, vagy lejtön üresbe fut Ha gázt adok nagyon hangos süvítő hang van a gáz nagyságától függően.Ha visszakapcsolok békába megtorpan /ahogy kell is / és megy szépen.3 szor széthuztuk,nem találtunk semmit.Hátha furat eltömödott,vagy vakami gyári hiba.A szerelö 20-25 traktor után még ilyennel nem találkozott.A fedélen mértünk 14 bár van és kapcsoláskor nem is esik vissza.Tehát a nyul old,de nemtudja a lamellákat összenyomni teljesen /ezért van a süvítés/ Nagyon jó lenne ha valaki segíteni tudna.
Én itt a bal oldali házon találtam egy számsort ami 2-vel kezdődik. Talán ez lehet az?
Válasz lakatoszoltan868 #8475. hozzászólásáraJó régen vettem porlasztócsúcsot, nem tudom melyik jobb, de ha mástól sem érkezik javaslat, akkor hívj fel néhány boltot, és amire többen szavaznak.
Pl.:
http://traktoralkatresz.eu/uzleteink/
http://www.agrobazis.com/hu/frames.html
http://www.agrobiro.com/hu/index_hu.html
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/alkatresz/traktor-alkatreszek/zetor-crystal-alkatreszek-szeles-valasztekban/h_1857055?ref=912a3881
Tudtommal a nyitónyomás, 157 bar.
A kezelési könyvben benne van a motorkódnak megfelelő érték (MPa). A motorkód a motorszám első része.
Ha itt a Zetor traktorok téma keresőjébe beírod, "pdf", akkor találsz:
--- gépkönyveket.
--- "Motorpal adagolók és porlasztók" pdf-et. (A táblázat összetartozó 1-12 oszlopai, kettő részletben vannak egymás alatt.)
--- "Zetor adagolók és tartozékaik" pdf-et. ( A motorkódok nem mindegyike van a számsorrend szerinti helyén. A Z 5901 pl. a legvégén van.)
Válasz Kelemen Mihály_82222 #8482. hozzászólásáraJobb oldali féltengelytok mellett van a difiházon hátulrol
Válasz Kelemen Mihály_82222 #8482. hozzászólásáraA hátsó hídházon van talán hátulról látszik...
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés,de a 12045-ön hol találom az alvázszámot? :) A motorszám megvan az adagoló mögött :)
Köszi!
Válasz mtz1221 #8478. hozzászólásáraNem tudom ,de biztos kaszálnál vele
Válasz Dave #8479. hozzászólására6millió!? Ha mellette találnám az árát, akkor sem adnék érte annyit.
Válasz Tomi81 #8476. hozzászólásáraKöszi am 6M tartja.
Válasz gjoni #8477. hozzászólásáraTőlünk mekkora macera bevinni hozzátok egy használt gépet ?? Amilyen árakat irkáltok,itt néha kettőt lehetne belőle venni 1 gazdásat.
PL
Válasz Tomi81 #8476. hozzászólásáraMert sunyi ,alku meg nincs nála!
Válasz Dave #8467. hozzászólásáraMa jártam arra, eszembe jutottál.
Csak az útról láttam, de a képen sokkal de sokkal jobban néz ki mint valóságban.
Én két traktort voltam nála nézni régebben, de egyik se lett megvéve.
Sziasztok!
Zetor 6011-ben szeretnék porlasztó csúcsot cserélni mert kékesen füstöl.Valakinek van tapasztalata hogy milyen gyártmányút lenne érdemes venni amivel normálisan működne? Mennyire állítsuk be a nyitó nyomását?
Kedves Zetorosok!
Kedves Zetorosok!
Kedves Zetorosok!
Kössz:z
Válasz Dave #8470. hozzászólásáraJót még egy ismerősöm se vett ott!Sőt én is megszoptam az mtz- vel ott
Válasz gjoni #8468. hozzászólásáraMiért, ismered?
Válasz Dave #8467. hozzászólásáraTavaly ősszel adtuk el a miénket abban valóban 3800 üzemóra volt ez biztos, 30 százalékos gyári hátsó gumik voltak még rajta. Nekem csak apró gondok voltak vele (fék, kuplung munkahengerek folynak néha, csere után pár évig jó megint.) Carraro hidas elvileg a jobbik fajta, nekünk zetor hidas volt még. Az ízzítása ezeknek a gyenge pontjuk , ezt most nem tudod kipróbálni, majd télen kiderül, nekünk volt rajta vízmelegítő azzal pöccre indult. Alkatrész van hozzájuk, talán a váltóhoz kevésbé.... motor ugyan ez az újabbakban is. Difizárnál ha már kopott a karmantyú ( még csak hallottam róla, le kell venni a sonkát hogy kicseréld) akkor hideg váltónál még nem működik a difizár ( lenyomod és megy lefele a levegőnyomás elnyomja a váltóba, nem zárja össze a zárat, csak kb fél hektár szántás után mikor melegszik. ) Hírtelen ennyi jut eszembe.
Válasz Dave #8467. hozzászólásáraEttől ne vegyél traktort!
Sziasztok,
Zetor 9540 vélemények? Mire érdemes figyelni vétel elött? Tipus hiba esetleg?
Konkrétan erről lenne szó:
https://auto.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Zetor_9540_elado_81534536.htm
Köszi.
Üdv urak!
5611 zetor feljavításán dolgozom.
100 as hengerrel rendelkezik. Ehhez keresek hengerfejet, legalább 2 darabot.
95 hengerfejem van 2 ami nálam felesleg.
Válasz csoppika #8464. hozzászólásáraújabb 8 perc, 70 fok... Mindez vonuláskor...
Válasz csoppika #8460. hozzászólásáraNo indításkor kb43 fok az óra szerint a nulla... 10 perc, a 60 fok...
Szívesen! Sajnos ennyire nem vagyok benne "friss hús" vagyok még :)
Én is erre gondolok, köszönöm!
Válasz Kelemen Mihály_82222 #8456. hozzászólásáraKöszönöm szépen a segítséget, megtaláltam! Esetleg a porlasztó nyitási nyomás értékét meg tudnád mondani?
Válasz Kelemen Mihály_82222 #8459. hozzászólásáraSzerintem több fajta lehet hozzá...vagy csal az órám, mert 80alatt kicsivel még nyugton van a hűtővíz... Holnap a lézeres kütyüvel ráellenőrzök...
Köszönöm!
Elméletileg holnap vagy holnapután lesz az első "próba" szántás kíváncsi vagyok mennyire fog felmenni a vízhőfok meg hogyan fog viselkedni a masina.
Egy netes oldal szerint 77fokon nyit,vagyis a termosztát gyári adata annyi.
Válasz Kelemen Mihály_82222 #8457. hozzászólásáraNekem hamar melegszik. 80 alatt nem nyit... Holnap megsaccolom neked...
Nekem pedig az lenne a kérdésem felétek hogy akinek van/volt 12045-öse, az mennyi idő alatt melegedett fel üzemi hőfokra? Mennyi az üzemi hőfok illetve mikor nyit a termosztát? Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Itt tudsz csemegézni,szerintem megtalálod:
http://www.agportal.cz/cz/nd/zetor.html
Szép estét! Kis segítséget szeretnék kérni. Lenne valakinek gépkönyve zetor 6011 és-hez? Porlasztó csúcsot szeretnék benne cserélni és szükségem lenne a gyári cikk számra hogy biztosan a bele valót rendeljem meg.
Válasz Sk Laci #8453. hozzászólására
Válasz D-032-a #8450. hozzászólásáraSokan akik gazdálkodnak már rég eladták a Crystálokat, helyükbe Zetor Forterrákat, vagy más nyugati traktorokat vetek. Nagyon kevés magángazdánál találnál ma Crystált /nem 20-50 ha-os gazdaságokra gondolok, hanem nagyobakra/. Én is az utolsó Crystálomat már több mint 10 éve adtam el. Amint nézem a bazoson a hirdetéseket, a nagyja nagyon le van "gatyásodva". Ahol a hirdetés helyén Námestovót, vagy Trstenát látsz, azok vásárolják fel, majd árulják. Náluk gyakran megfordulnak a gépek, lehet ráakadnak jóra is, de anak az ára már húzós. Szerintem mindegy, hogy otthon vagy külföldön nézed a traktorokat, az öreg gépek túl vanak árazva.
A tájnével meg nekem semi bajom, így is meg úg is mondhatod
Válasz gjoni #8451. hozzászólásárapontosan jól érted
Válasz Hús Futár #8449. hozzászólásáraAkkor nem.egyforma benne a cucc?jaj
Válasz Sk Laci #8440. hozzászólásáraBocs, én sem arra gondoltam, hogy Szlovákiában csak szentek laknak. Csak arra,hogy az ott lakó, de itteni zetor-fórumos, ha ismeri az ottani használt zetor-piac helyzetet, az esetleg mond róla valami véleményt. Vagy éppen esetleg a konkrétan kinézett gépet ismerheti valaki.
Magyarországi hirdetésekre is gyakran rákérdeznek érdeklődők, hogy a fórumról tud-e róla valaki valamit.
(Ha nem korrekt, vagy sért valakit a Felvidék tájnév, természetesen nekem megfelel a Szlovákia, vagy a Szlovák Köztársaság is.)
Válasz gjoni #8448. hozzászólásáraLényegében egy szlovák alkatrész boltos mondta hogy a gyári superosokkal sok a baj ha kell valami mert sokszor minta is kell a módosított részekhez mert több verzióban készültek
Válasz Hús Futár #8447. hozzászólásáraOk
Válasz gjoni #8446. hozzászólásáraAkkor mond meg neki rosszat álmodott
Válasz Hús Futár #8445. hozzászólásáraIlyen kell a sógornak olyan az álma
Válasz gjoni #8444. hozzászólásáraTudom olvstam a napokban de mivel kérdeztél válaszoltam .
Nem kötekedésből az mivel jobb ?