Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szatszov #8079. hozzászólásáraA sárvédőkön való gombokal tudod emeltetni-sülyeszteni a karokat?
Ha csak nem akar lemeni, a benti irányitáson a leengedés gyorsaságát szabályzó regulációs gombot nézd meg, nem e folytotad el tisztára. Tedd maxra. Ha így se megy, középen a hidraulikus blok tetején / olajbeöntő mögöt/ van az érzékelő. Kapcsold le /benyomod a bitosítórugókat és lehúzod/ fújd be kotaktszprejel, majd próbáld.
Ha felfelé nem emel, akor hátulról joban a jobb széle felé felülről menek kábelek 3 db. Sötétzöld kockás dugónak kéne lenie ha nem gyártoták le másmilyen színben vagy alakban. Ezt a dugót húzd szét ugyan úgy kontaktszprej, maj próba. A fehér kábel az emelés.
ÁLLÓ MOTORNÁL CSINÁLD, ODA NE NYOMJON A HIDRAULIKA !!!!!!!!!!!!!!!
És lehetőleg ne legyen semi se bekapcsolva a hárompont felfüggesztésbe.
Válasz szatszov #8079. hozzászólásáraElvileg Bosch EHR van a gépen .
Ez esetben a 15-ös kód :
-hiba a külső vezérlőgombnál (süllyesztés )
Konkrétan nem ismerem a megadott típust , de az összes Bosch EHR villogó ledes hibakód tábla (amit ismerek ), ezt a jelentést rendeli az 1-5 kombinációjú hibaüzenethez .
Válasz szatszov #8079. hozzászólásáraÜdv:Első körben a csatlakozókat nézném meg a fülke alatt. Por, vagy ne adj isten műtrágya por sok galibát tud okozni.
Zetor Forterra 135-ös traktor "súlyos elektohidtaoulikus hibát" dob.(villogásból kiolvasva, 1, majd 5 villanás).
Csak a három pont nem működik, az utólag felszerelt gém igen.
Biztosítékok jók, mágnesszelepet nyomva működik minden.
Nekem volt hasonló megoldás. Egy db "egy csatlakozós" munkahengerhez és egy db kettős működésűhöz (bálázón). Így nekem elég volt csak a nyomó ágat nyitni-zárni (átváltani).
Válasz T.f. #8058. hozzászólásáraIgen, ha 2X 2kört szeretnék!
De nekem a legtöbb gépemen 1x-es működésű hengerek vannak!
A vf ekén, a kombin, a póton is!
Csak előre gondolkodom: mi lesz, ha több kellene! (a trakit biztos nem cserélném ki ezért, pedig ,,csak" 12011)
Válasz fendt309 #8056. hozzászólásáraAlapesetben két csatlakozód van , mindegyik lehet nyomó vagy visszafolyó ág ( kettős működésű ) ,ezért kell szinkron váltanod az utólagosan feltett csatlakozó párokat is.
Válasz T.f. #8051. hozzászólásáraÉn nem úgy gondoltam...
Egyszerűbben írom:
- mondjuk kettő fele osztanám a kört, a két csatlakozó elé beraknék egy háromállású szelepet, Egyik ág a vezérelt (az eredeti kiállás), a másik és a harmadik pedig egy-egy gyors csatlakozó. Oda váltom, amelyiket használni szeretném.
Válasz fendt309 #8050. hozzászólásáraElvileg menne , de ekkor az 1-es kört állandóan ki kell vezérelni azért , hogy legyen olaj a külső tömbön , ami szerintem fojtaná a rendszert és az egyébként is gyenge olajhűtés mellet túlmelegedne az olaj.
Válasz T.f. #8049. hozzászólásáraÉrtem - köszönöm a választ!
Jaaa...még egy: ha a külső kört (ami megy a gyors csatlakozóhoz) osztom meg, az nem járható út?
Válasz fendt309 #8048. hozzászólásáraA ZETOR-CRYSTAL hidraulika rendszere soros jellegű . A túlnyomás szelep bent van a fedél alatt , ha nincs vezérelve egyik kör sem akkor szabadon visszafolyik a géptestbe.Ez a "visszafolyó" olaj van kivezetve a többinél és erre lehet a további körök útváltóit felfűzni.
Ha a szivattyú után útváltót teszel akkor az átváltáskor kialakuló nyomás szétnyomja a szivattyút , ha sima "T" elosztót , akkor nem alakul ki a nyomás .
Válasz fendt309 #8045. hozzászólásáraHa eredeti a hidraulika fedél akkor nem , csak ha át van cserélve az 1-es fedelére ( a kockaszelepből nincs kivezetve a nyomás a 0-ásnál )
Válasz greenhorizont #8042. hozzászólásáraTalajmunkánál jó , a bálázásnál lehet gond , hogy nagyon alacsony a hasmagasság .Nekem szántásnál a vonóhorgot le kell vennem , hogy ne húzza a csutaszárat össze . Azt gondold még át , hogy a 0-ás eredetileg egy kivezetett hidraulika kört tud , az 1-es és az az utániak kettőt ,de itt ha kell még bővíthető .
Stabilnak stabil ( én is dombos területen gazdálkodom , van 17% feletti oldallos területem is) , a kaszával nem lesz gond.A sodró és a borona nem igazából a Zetor munkaeszköze .
Köszönöm a válaszokat! Elsősorban gyepgazdálkodásra kellene. Egy 50es és egy 82es Mtz-m van de szeretnék egy nehezebb és erősebb gépet, h nagyobb területteljesítményű kaszát, sodrót, boronát használhassak. A 82es mtz elég instabil tud lenni egy nagyobb kaszával az én dombos területeimen, a bálázómmal is éppenhogy elbír, cserélni szeretném. Ettől az évtől pedig talajmunkába is fognék, oda már végképp gyenge a gépparkom...
Válasz greenhorizont #8038. hozzászólásáraGyengélye a nyúl/béka fokozat de jól kell használni és sokat bír
Másik a váltó szivattyú ha nincs visszajelző érdemes rakni bele órát aztán ha gyengül időben csere és akkor nem fog sokba kerülni.
Szereti a törődést és a minőséget
Időben szerviz és jó minőségű olajat motorba váltóba
Nincs külön hidraulika tartálya így nem jó akaszgatni mindenki után mindent pl pótkocsit billenti MTZ utánna te stb keveredik az olaj romlik a minősége
Hidegen ne bántsa se a motort se a váltót
Én meg vagyok vele elégedve igaz lehet már régi és elférne benne némi komfort
De ár érték arányban nagyon jó
Pl egy MTZ 892 vagy 952 sose fogja tudni verni teljesítményben és 2-3szor annyiba kerül
Költeni mindegyikre kell azt tudni kell
És kb árba majdnem egyezik az mtzvel
Nyáron elbirbá a klímát aza nagy fülke mert piszok meleg tud lenni benne
Válasz greenhorizont #8038. hozzászólásáraSzia .
Leírhatnád milyen munkára szánod , ill. milyen elvárásaid vannak a géptől .
Ettől függetlenül alapból a ZETOR-CRYSTAL széria inkább talajmunkára való mintsem szaladgálósra .
A 0-ás sorozat már 40 év körüli , én inkább az 1-es sorozatot nézném , főleg , hogy ott már néhány típushibát orvosoltak a 0-áshoz képest.
Típushibája a váltóhidraulika gyengesége miatt a nyomatékváltó komplett tönkre menetele, ill. az első híd királycsapszegpersely kopása miatti bölcső csere .
A váltó mechanikus része és a véglehajtás szinte örökös.
A motor sokat kibír , de ez erősen használat függő.
Válasz greenhorizont #8038. hozzászólásáraNe kupectől vegyed és ne valami tsz szökevényt vegyél amit úgy legoztak össze. Ne hogy úgy jár mint Csoppika akinek valami öszvért sikerült szereznie.
Sziasztok! Zetor vásárlás előtt állok,12045 crystalt nézegetek. Még nem volt Zetorom, mire kell figyelnem, illetve mik a gyengeségei és az erőssége i ennek a típusnak. Köszönöm a segítséget, szép napot!
11585 hozzászólás
Válasz tamas.tarcza #8085. hozzászólásáraHűtő sarkán kis műanyag meg blokkon kiscsap.
Segítséget kérnék,hogy van e a Zetor Major 80 (2013-as) évjáratú trakin hűtőfolyadęk leengedő csap, csavar? (Z1105 motoros)
Válasz szatszov #8079. hozzászólásáraA sárvédőkön való gombokal tudod emeltetni-sülyeszteni a karokat?
Ha csak nem akar lemeni, a benti irányitáson a leengedés gyorsaságát szabályzó regulációs gombot nézd meg, nem e folytotad el tisztára. Tedd maxra. Ha így se megy, középen a hidraulikus blok tetején / olajbeöntő mögöt/ van az érzékelő. Kapcsold le /benyomod a bitosítórugókat és lehúzod/ fújd be kotaktszprejel, majd próbáld.
Ha felfelé nem emel, akor hátulról joban a jobb széle felé felülről menek kábelek 3 db. Sötétzöld kockás dugónak kéne lenie ha nem gyártoták le másmilyen színben vagy alakban. Ezt a dugót húzd szét ugyan úgy kontaktszprej, maj próba. A fehér kábel az emelés.
ÁLLÓ MOTORNÁL CSINÁLD, ODA NE NYOMJON A HIDRAULIKA !!!!!!!!!!!!!!!
És lehetőleg ne legyen semi se bekapcsolva a hárompont felfüggesztésbe.
Köszönöm a tippeket, meg is lett a hiba, belefagyott a víz a sárvédőn lévő gombba.
Most már működik.
Válasz szatszov #8079. hozzászólásáraáramtalanítsd kb 1 perc ídíts újra lehet megszűnik
Válasz szatszov #8079. hozzászólásáraElvileg Bosch EHR van a gépen .
Ez esetben a 15-ös kód :
-hiba a külső vezérlőgombnál (süllyesztés )
Konkrétan nem ismerem a megadott típust , de az összes Bosch EHR villogó ledes hibakód tábla (amit ismerek ), ezt a jelentést rendeli az 1-5 kombinációjú hibaüzenethez .
Válasz szatszov #8079. hozzászólásáraÜdv:Első körben a csatlakozókat nézném meg a fülke alatt. Por, vagy ne adj isten műtrágya por sok galibát tud okozni.
Sziasztok!
Zetor Forterra 135-ös traktor "súlyos elektohidtaoulikus hibát" dob.(villogásból kiolvasva, 1, majd 5 villanás).
Csak a három pont nem működik, az utólag felszerelt gém igen.
Biztosítékok jók, mágnesszelepet nyomva működik minden.
Valakinek valami tipp?
Köszönettel
Balázs
Válasz *** HM *** #8077. hozzászólásáraEbéd helyett,mást kell huzigálni.
Válasz csoppika #8076. hozzászólásáraAz se hülyeség...
Rákell huzigatni vlmire.
Vastagságukat mèg vlk ha megm. légyszi...
Ebéd helyett
Válasz *** HM *** #8075. hozzászólásáraAkkor mire lesz? Karácsonyfa talp?
Válasz Sk Laci #8074. hozzászólásáraNem az a téma...
Válasz *** HM *** #8069. hozzászólásáraNyugodtan rárakhatod a Crystal keréksúlyokat a Forterrára, paszol. Én is fel szoktam rá rakni, ha kell a súly.
Válasz T.f. #8072. hozzászólására
Válasz *** HM *** #8071. hozzászólásáraCrystal 115 /110 mm
Válasz Buti Lajos #8070. hozzászólásáraAha köszi.
Öreg crystalé mennyi?
Válasz *** HM *** #8069. hozzászólásáraA furat 89 mm a súlytartó csapja 81 mm.
Mekkora átm. luk van a forterra meg a kristály súlyok közepin?
Válasz T.f. #8067. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz fendt309 #8066. hozzászólására?
Válasz T.f. #8065. hozzászólásáraTHX
Válasz fendt309 #8063. hozzászólására
Válasz D-032-a #8061. hozzászólásáraIGEN! Ilyenre gondoltam!
Válasz fendt309 #8059. hozzászólásárahttp://www.youtube.com/watch?v=LpO92yUy8Os
Válasz fendt309 #8059. hozzászólásáraHa csak egyszeres működésű kört akarsz akkor rendben . Én teljes kőrű átváltásban gondoltam .
Nekem volt hasonló megoldás. Egy db "egy csatlakozós" munkahengerhez és egy db kettős működésűhöz (bálázón). Így nekem elég volt csak a nyomó ágat nyitni-zárni (átváltani).
Válasz lorant90 #8057. hozzászólásáraKöszi
Válasz T.f. #8058. hozzászólásáraIgen, ha 2X 2kört szeretnék!
De nekem a legtöbb gépemen 1x-es működésű hengerek vannak!
A vf ekén, a kombin, a póton is!
Csak előre gondolkodom: mi lesz, ha több kellene! (a trakit biztos nem cserélném ki ezért, pedig ,,csak" 12011)
Válasz fendt309 #8056. hozzászólásáraAlapesetben két csatlakozód van , mindegyik lehet nyomó vagy visszafolyó ág ( kettős működésű ) ,ezért kell szinkron váltanod az utólagosan feltett csatlakozó párokat is.
Válasz Büresz #8052. hozzászólására30-30
Válasz T.f. #8055. hozzászólásáraEgy sima T-re gondoltam...
Válasz T.f. #8054. hozzászólásáraÉs nem egy , hanem kettő db kézi útváltó kell , amik egyszerre váltanak !!!
Válasz fendt309 #8053. hozzászólásáraEz jó , csak mindig tudd hogyan áll a segéd útváltó .
Válasz T.f. #8051. hozzászólásáraÉn nem úgy gondoltam...
Egyszerűbben írom:
- mondjuk kettő fele osztanám a kört, a két csatlakozó elé beraknék egy háromállású szelepet, Egyik ág a vezérelt (az eredeti kiállás), a másik és a harmadik pedig egy-egy gyors csatlakozó. Oda váltom, amelyiket használni szeretném.
Így sem lenne jó?
120-as crystal szelephézagját leírná valaki? Köszönöm
Válasz fendt309 #8050. hozzászólásáraElvileg menne , de ekkor az 1-es kört állandóan ki kell vezérelni azért , hogy legyen olaj a külső tömbön , ami szerintem fojtaná a rendszert és az egyébként is gyenge olajhűtés mellet túlmelegedne az olaj.
Válasz T.f. #8049. hozzászólásáraÉrtem - köszönöm a választ!
Jaaa...még egy: ha a külső kört (ami megy a gyors csatlakozóhoz) osztom meg, az nem járható út?
Válasz fendt309 #8048. hozzászólásáraA ZETOR-CRYSTAL hidraulika rendszere soros jellegű . A túlnyomás szelep bent van a fedél alatt , ha nincs vezérelve egyik kör sem akkor szabadon visszafolyik a géptestbe.Ez a "visszafolyó" olaj van kivezetve a többinél és erre lehet a további körök útváltóit felfűzni.
Ha a szivattyú után útváltót teszel akkor az átváltáskor kialakuló nyomás szétnyomja a szivattyút , ha sima "T" elosztót , akkor nem alakul ki a nyomás .
Válasz T.f. #8047. hozzászólásáraHa a szivattyú nyomóágát megbontjuk, akkor sem lehet megoldani?
Válasz fendt309 #8045. hozzászólásáraHa eredeti a hidraulika fedél akkor nem , csak ha át van cserélve az 1-es fedelére ( a kockaszelepből nincs kivezetve a nyomás a 0-ásnál )
Zetor Forterra 11641 traktorol vélemények ??
Válasz T.f. #8044. hozzászólásáraA 0-ást is lehet bővíteni, Nem?
Válasz greenhorizont #8042. hozzászólásáraTalajmunkánál jó , a bálázásnál lehet gond , hogy nagyon alacsony a hasmagasság .Nekem szántásnál a vonóhorgot le kell vennem , hogy ne húzza a csutaszárat össze . Azt gondold még át , hogy a 0-ás eredetileg egy kivezetett hidraulika kört tud , az 1-es és az az utániak kettőt ,de itt ha kell még bővíthető .
Stabilnak stabil ( én is dombos területen gazdálkodom , van 17% feletti oldallos területem is) , a kaszával nem lesz gond.A sodró és a borona nem igazából a Zetor munkaeszköze .
Nagy elvárásaim nincsenek, kb 100lóerő, nagy önsúly, összkerék hajtás, gazdaságos fenntartás. A komfort nem számít, kemény nevelést kaptam :)
Köszönöm a válaszokat! Elsősorban gyepgazdálkodásra kellene. Egy 50es és egy 82es Mtz-m van de szeretnék egy nehezebb és erősebb gépet, h nagyobb területteljesítményű kaszát, sodrót, boronát használhassak. A 82es mtz elég instabil tud lenni egy nagyobb kaszával az én dombos területeimen, a bálázómmal is éppenhogy elbír, cserélni szeretném. Ettől az évtől pedig talajmunkába is fognék, oda már végképp gyenge a gépparkom...
Válasz greenhorizont #8038. hozzászólásáraGyengélye a nyúl/béka fokozat de jól kell használni és sokat bír
Másik a váltó szivattyú ha nincs visszajelző érdemes rakni bele órát aztán ha gyengül időben csere és akkor nem fog sokba kerülni.
Szereti a törődést és a minőséget
Időben szerviz és jó minőségű olajat motorba váltóba
Nincs külön hidraulika tartálya így nem jó akaszgatni mindenki után mindent pl pótkocsit billenti MTZ utánna te stb keveredik az olaj romlik a minősége
Hidegen ne bántsa se a motort se a váltót
Én meg vagyok vele elégedve igaz lehet már régi és elférne benne némi komfort
De ár érték arányban nagyon jó
Pl egy MTZ 892 vagy 952 sose fogja tudni verni teljesítményben és 2-3szor annyiba kerül
Költeni mindegyikre kell azt tudni kell
És kb árba majdnem egyezik az mtzvel
Nyáron elbirbá a klímát aza nagy fülke mert piszok meleg tud lenni benne
Válasz greenhorizont #8038. hozzászólásáraSzia .
Leírhatnád milyen munkára szánod , ill. milyen elvárásaid vannak a géptől .
Ettől függetlenül alapból a ZETOR-CRYSTAL széria inkább talajmunkára való mintsem szaladgálósra .
A 0-ás sorozat már 40 év körüli , én inkább az 1-es sorozatot nézném , főleg , hogy ott már néhány típushibát orvosoltak a 0-áshoz képest.
Típushibája a váltóhidraulika gyengesége miatt a nyomatékváltó komplett tönkre menetele, ill. az első híd királycsapszegpersely kopása miatti bölcső csere .
A váltó mechanikus része és a véglehajtás szinte örökös.
A motor sokat kibír , de ez erősen használat függő.
Válasz greenhorizont #8038. hozzászólásáraNe kupectől vegyed és ne valami tsz szökevényt vegyél amit úgy legoztak össze. Ne hogy úgy jár mint Csoppika akinek valami öszvért sikerült szereznie.
Sziasztok! Zetor vásárlás előtt állok,12045 crystalt nézegetek. Még nem volt Zetorom, mire kell figyelnem, illetve mik a gyengeségei és az erőssége i ennek a típusnak. Köszönöm a segítséget, szép napot!
Válasz lala #8036. hozzászólásáraÍrjál privátban, úgy majd viszaküldöm