Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025 új
- Robotkormány új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Claas Lexion vélemények új
- MTZ 1221 traktor új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
1410 hozzászólás
Válasz #410. hozzászólásra
elméletileg nem,mert max25km/ó,de sokmindent láttam már
Igaz hogy meg fog szünni a zöld rendszám ?
Szerintetek egy G-210-es nyew hollandra meg lehet kaphi ha azon nincs sem vonofej sem annak a konzolja de még levegő rendszer sincs rajta ?
Válasz #402. hozzászólásra
A zöld rendszámodnak meg van akkor a Gépjármű-Indítási Naplója, tehát a belső kemény oldalán fel van tüntetve melyik gépekre érvényes, (max5)+3 évente az okmány irodában hosszabbítani. Mivel a gépet eladtad így van két muzeális tárgyad.
Válasz #405. hozzászólásra
Válasz #404. hozzászólásra
Igen önjáro eszköz hordozó,de plató van rajta és alkalmassá teszi áru szállitásra is.És itt bukik meg.
Sehogy nem fog menni.Én a kormány irodába irtam és onnan kaptam a hivatalos választ.Hacsak valami nagyon buta ügyintözöt ki nem fogsz.
Claastrának,ő szereti a zöld rendszámos témát.
A forgalmiba ugy szerepel mintönjáró eszköz hordozó,probálkoznák az okmány irodába de nyári szünet vagyis szabin vannak..
Hivatalosan sehogy!! Traktor!! Az orosz gyártott rá,kb 1 méter átmérőjű körfűrészt! Azt tedd rá a plató helyére,és mint erdészeti gép,úgy esetleg.
Akérdés a következö?Piros rendszámos t16 m müszakija Augusztusban lejár hogy lehetne zöld rendszámosra átminösitteni zöld rendzsámom az van csak eladtam alola a gépet megoldás?és ez mivel vezethetö?igazolványos nehézgép kezelöi vagy mivel??? elöre is köszönöm..
Azért nem gondoltam volna hogy itt már valaki feljelentéssel fenyeget, csak is azt írtam hogy ami a rendeletben engedélyezve van. Na akkor mindenki oldja meg ahogy tudja, én csak segíteni szerettem volna azokon akik nem rendelkeznek megfelelő gépkönyvvel. Akkor viszlát.
Válasz #399. hozzászólásra
Ha azt írja hogy lehet feljelentem
Válasz #397. hozzászólásra
Szia!
IFA-ra lehet? Pl. ha műtrágyaszóró felépítmény van rajta!
Válasz #392. hozzászólásra
Van gépkönyvem, de abban nincs alváz és motorszám!! Az a baj.Az adás-vételi erre nem alkalmas szerintük.
A hosszabbítást is elvégezzük és minden egyéb okmányirodai ügyintézést.Nyilván nem quadra, teherautóra, és terepjáróra. Kizárólag a rendeletben engedélyezett gépekre.Több száz darabos gépkönyvünk van ami szükséges ennek ez elintézésére.
Válasz #395. hozzászólásra
Én most csináltam aratás előtt és kijött a vizsgabiztos pár nap múlva kaptam adatlapot azzal be az okmányirodába és kb két hét mólva jött a zöldrendszám. Amúgy ment a dolog gond nélkül
Válasz #394. hozzászólásra
Igen mi is pár éve csináltuk ezeket lehet már változott a törvény.
Akkor semiféle kpm-hez nem kellet menni.Csak nyilatkozni kellet
hogy az emondottak megegyeznek a valósággal.
Válasz #391. hozzászólásra
Én szedtem le gépkönyvet amibe utána beszerkrsztettem a szükséges adatokat (motorszám stb...) anno 4 éve ez működött
Szia Beszélj a Kozlekedési Főfelügyelettel, onnan kell egy vizsgabiztosnak kimenni a kombájnodhoz, vagy kiviszed, vagy a kombájnt viszed tökmindegy de tőllük kapsz műszaki adatlapot amit az okmányiroda kér, máskép nem fog menni.
Ez nálunk is így van!A netről leszeded a gépkönyvet amibe benne vannak
a gép adatai súly gumi méret stb.Nekem van kombájnon,kotrón,trágyaszórón,meg egy roburon is.
Válasz #390. hozzászólásra
Hivatalos okmányokat követelnek!! Az adás-vételi nem jó,nem tudják beazonosítani!!! Azt hiszik helikopter!!! Gépkönyv kellene nekik,ami olyan mint a forgalmi,hogy benne vannak a gép adatai.Hiába mondom hogy ennek olyan nem volt,30 éve ezeket számlával adták a gazdaságoknak.Az meg ki tudja hol van!Ez az indok! A másik gép nincs meg,így a rendszám a fiókban várja hátha lesz rá mód, mégis ráíratni ezt a kombájnt!!!
Válasz #389. hozzászólásra
És miért?
Válasz #388. hozzászólásra
Nekem van rendszámom, csak épp használni nem tudom!!!És hivatalosan van,indítási naplóval együtt.
Válasz #386. hozzászólásra
Van értelmes rendőr?
Válasz #386. hozzászólásra
Épp ma olvastam hogy fél millára büntetik az illeg papírosozókat.
Válasz #384. hozzászólásra
És ha az értelmesebb rendőr megqrja az illegálisan használót,te átvállalod a büntetést
Válasz #384. hozzászólásra
Neked mi kell hozzá? Meglévőt másik gépre be tudsz jegyezni?
Nagyon egyszerű a zöld rendszám, akinek gondja van vele keressen fel és elintézem, lakhat az ország bármely részén, nem zárja ki hogy más területi okmányirodában intézzem.
Válasz #382. hozzászólásra
Mint írtam, én is úgy emlékeztem, de megnéztem 3, meg gyorsan meg is újíttattam.
Válasz #380. hozzászólásra
tényleg csak 3 év?? nekünk is van egy zöld rendszámos gépünk de mikor megigényletük 2-3 éva akkor 5 évet mondtak
Válasz #374. hozzászólásra
Nászom! Jutottál valamire?
Máté! Ma voltam intézni a kombájn papijait, tűzoltóság, biztosító, zöld rendszám újítás,(3 év után újítani én 5-re emlékeztem) okmányirodán , a biciklizéssel nem tartott tovább 75 percnél összesen. Látod mondtam én csak ügyintézői hozzáállás kérdése. ...........................meg még közben persze vagy három helyen megálltam beszélgetni is ismerősökkel............
Válasz #378. hozzászólásra
Sajnos megszüntetik, állítólag január 1-től és épp a visszaélések miatt
Válasz #377. hozzászólásra
Az okmányirodán azt mondták, lefogják ellenőrizni ezeket a gépeket, helyszínen! Szeretném már látni!!! És ami nem hivatalos azt megbünteti.
Ezt az értetlenséget, le van irva mi leht zöldrendszámos,a traktor MGV az hivatalosan nem lehet,aztán szídjátok az ügyintézőt ha esetleg nem csinálja meg,becsukatnám az összes tulajt ,ügyintézőt,aki kiadja ,uaz kamaz gaz,,Qad satöbbire,elhiszem hogy sok embernek qrvára megéri mert a semmit érő ocskavasábol(mivel a java papir nélküli) egy olcsón használható járműve van,és akinek ténylegesen ki lett találva kínlódva tudják kiválltani
Ha nincs gépkönyv, akkor törzskönyv, ha az sincs akkor a KPM hez kell bevinni,műszaki adatlapért! Hogy viszed be a városba, rendszám és egyebek nélkül?Nekem egy gépre van rendszámom,de a másikat ezek miatt nem jegyzi be az indítási naplóba!
Már sokszor írtam! Azért, mert a gépkönyvben nincs benne a kombájn adata!Ez csak az egyik bajuk.
Traktorral énsem értek egyet, de kombájn az a kimondott zöld rendszám hordozó gépezet.
Vagy szőlőkombájn vagy egyéb speciális betakarító gép, teleszkópos rakodó esetleg meg ilyenek...
Azt nemtudom egy kombájnnal miért szőröznek!?!?!?!
Válasz #372. hozzászólásra
Mert nem magajáró szervestrágyaszóró!Nem lassú jármű! 25 km a max sebessége?Valahol meg van a pontos szabályozása!Most olvastam! Szigorította a Fidesz a zöld rendszám kiadást, ott azt írja, ujjabban bekell mutatni a gépet a KPM nél!
Attól hogy traktor attól miért ne lehetne rá zöld rendszámot tenni ? Ha csak Talajmunkára használod akkor miért ne ? Én is Zöldet akarok a New Hollandra közösen a kombájnal .
Válasz #370. hozzászólásra
Nézz körbe, hány quad- on van zöld rendszám!
Válasz #367. hozzászólásra
Nézzetek körbe hogy hány Rábán van ilyen rendszám!
Amúgy:Gépkönyv ... oldal, leírva eszközhordozó! és ami le van írva az le van írva!!
Válasz #366. hozzászólásra
A traktorod eleve rendszám köteles!! Ilyen alapon mindenki zöld rendszámot tenne az autójára!!
Válasz #359. hozzászólásra
Milyen gépkönyved van? Mert csak olyan gépkönyvet fogad el, amiben benne van a Te géped műszaki adatai!!! Alvázszám motorszám, egyebek:Ha nincs ilyen gépkönyv, akkor kell a műszaki adatlap, a KPM től!!!Bács megyében ez így megy! Nekem van rendszámom,de a másik gépre nem írják át, mert a gépkönyvben nincsenek ezek az adatok, hiába mondom hogy 30 évvel ezelőtt ilyet nem írtak bele!
Válasz #366. hozzászólásra
Épp az ilyen értetlenek miatt szívunk mint te ,és még dicsekszel is vele a traktor az traktor volt mindíg,
Válasz #351. hozzászólásra
Rábára is lehet zöldet tenni.
Több okmányiroda nem csinálja meg , mert süketek hozzá!
Nekem 3 Rábán zöld rendszám, az egyiket a napokban kaptam meg!
Küönben meg mi a ráknak rendszám rá? félnek hogy gyorshajtás esetén nemtudnak csekket küldeni???
Egy biztosítás kell az oké, legyen olyan, hogy a gépre lehessen kötni ne rendszámra azzal levan fedve a paraszt és kész.
Szlovákiába úgy mennek a kombájnok mindennemű rendszám nélkül mint a mese egy méterrel átlépjük a határt ittmeg semmi sem felel meg illetve mindennel csak szívatnak
Szendrő Edelény Kazincbarcika Putnok Miskolc...
Csupán ennyi okmányirodánál kérdeztem meg megcsinálják e...
Megcsinálják, persze sehol sincsen polcon zöld rendszám, lehet kéthetet várnikell majd rá, van ahol ennyit van ahol annyit mondtak, persze amiben mindegyik közös volt az az, hogy műszaki adatlap legyen róla.
Én hiába mondom, hogy vazzeg ez egy kombájn ami a jogszabályban is lean írva, éppen ezekre találták ki a zöld rendszámot, de hiába...
Csak akkor kombájn ez ha azt mondják rá a vizsgabiztosok...
A mai nap egy nagy szemetdomb volt és a rendszám igénylés a tetején díszelget...
Válasz #362. hozzászólásra
http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CEIQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.vaskozig.helyinfo.hu%2Fdomain74%2Ffiles%2Fmodules%2Fmodule15%2F334441E9AFA0C3E99.doc&ei=uES3UeuxEs3csgblh4GACA&usg=AFQjCNGpHidQH_kLhjznTSru2BeQEsMaog&sig2=MgPRyhdX-kAx9QR_EeC1hw&bvm=bv.47534661,d.Yms
Válasz #361. hozzászólásra
http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&ved=0CFwQFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.dabas.info.hu%2Findex.php%3Foption%3Dcom_docman%26task%3Ddoc_download%26gid%3D426%26Itemid%3D88&ei=uES3UeuxEs3csgblh4GACA&usg=AFQjCNGWQiI0fAGu9OENhiRqnlEauDS9-w&sig2=AUTJ7D9CcfSmP8x8OC_gzg&bvm=bv.47534661,d.Ymshttp://még egy