Hirdetés
Fórum
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Napraforgó ára új
- Lucerna telepítése, termesztése új
Cikkajánló
Hirdetés
1569 hozzászólás
Válasz Bárány #1218. hozzászólásáraSzia!
Mifelénk is vannak ilyen táblák, tudnak róla, nem hivatalosan szemet fognak hunyni. És szerinted lesz valaki is azok közül akik az íróasztal mögül kitalálták ezt az óriási kártékony baromságot, hogy elgondolkodjanak? Felszaporíttatják a gyomokat, a rovarkártevőket, a kevéske nedvességet elszivattyúztatják a talajból. Ezek az idióta jogalkotók kipusztítják az emberiséget.....
Válasz Istvánxxx #1216. hozzászólásáraMég egy jó hónap, de már most alig látszik valami (összesen kevesebb, mint 10%, a két dűlőben) és a maradékot most is két pofára zabálják a dögök.
Válasz Mf-es? #1215. hozzászólásáraAz aszályt azt elfogadják vis maior oknak. Ha nem kelt ki egy szál sem, akkor szerintem jobb lenne jelenteni rá egy vis maior-t. Hány napja vetetted?
Válasz Bárány #1214. hozzászólásáraHa felismerhető, akkor nincs nagy gáz. Azt el fogják fogadni, ha ellenőrzik. Sok van még a 60 napból?
Válasz Istvánxxx #1213. hozzászólásáraItt egy szál se kelt ki,az aszály miatt.Számla van,hogy a zöldtrágya vetőmag meg lett véve.
Hogy elvetettem,csak elhiszik.
Válasz Istvánxxx #1213. hozzászólásáraMég felismerhető, de a 60. nap környékén már nem biztos, hogy az lesz.
Válasz Bárány #1210. hozzászólásáraKb. 2 hete beszéltem az egyik kirendeltségvezetővel. Akkor azt mondta, hogy aszálykár, vagy rovarkártétel miatt lehet jelenteni vis maior-t.
Most felhívtam egy másikat. Ő azt mondta, hogy rovar kártételnél csak azt fogadják el vis maior-nak, ha valamilyen zárlati károsító okozta.
Szóval ez így tényleg sakk-matt.
Egyébként akkor van gáz, ha teljesen eltűnt a növényállomány. Ha valamennyire felismerhető, hogy volt vetve valami zöldtrágya, akkor azt elfogadják az ellenőrök. A te területed milyen?
Válasz csoppika #1211. hozzászólásáraKérdés, hogy a faj átvariáláást elfogadják-e adatváltozás címszó alatt. .
Válasz Bárány #1210. hozzászólásáraAkkor szerintem újravetés. Gondolom mustár olajretek volt... Facélia/vöröshere?
Ami most biztos. Jövőre búza árpa elé a zöldítésem kizárólag kétszikűt fog tartalmazni... Szánthatom le a 3 éves szármaradványomat a buzi köles miatt...
Válasz Istvánxxx #1209. hozzászólásáraAz MVH szerint nem lehet.
Válasz Bárány #1208. hozzászólásáraBe lehet jelenteni vis maior-nak! Külön a másodvetésre is tudsz vis maior-t jelenteni.
A zöldítésre vetett táblát gyakorlatilag nullára letarolták a bogarak. Növényvédőszer nem használható, vis majornak bejelenteni nem lehet(!!!).
Sakk-matt.
Valami megoldás?
Válasz Matyi50 #1206. hozzászólásáraÉn kérek elnézést!
Válasz Istvánxxx #1205. hozzászólásáraSehol,de én írok
Nem jól érted.
Válasz Matyi50 #1204. hozzászólásáraHol írnak itt kapálásról?
https://agroforum.hu/agrarhirek/novenytermesztes/gondot-okoz-az-okologiai-jelentosegu-masodvetesekben-megjeleno-kartetel-es-kezelese/
azzal kapáltatnám,aki kitalálta ezt a baromságot!
Válasz pati #1200. hozzászólásáraNekem is van, 3 évig ezzel vetettem a zt-ket, ha nem vettem volna vetőgépet, akkor most is ezze csinálnám.
Válasz pati #1200. hozzászólásáraHavernak évek óta az van.Apró magot szépen veti.
Válasz pati #1200. hozzászólásáraNekem lovasvető van... A napokban megnézem a kelést utána...
Van valakinek gruberra szerelt hatzenbichler zöldtrágyavetője?
Mik a tapasztalatok vele?
Tervezek egyet?
Érdemes vele foglalkozni?
Jó Napot Mindenkinek!Zöldítéssel kapcsolatban érdeklődnék:volt e már valakinek olajretek-mustár-bükköny keveréke,vagy olyan amiben bükköny volt?Kérem írja le a tapasztalatát vele akár negatív akár pozitív volt.Köszönöm.
És a vetőmag fémzár cimkét fel kell tölteni vagy elég ellenőrzéskor bemutatni?
Válasz laci92627 #1191. hozzászólásáraHa EFA a terület akkor nem lehet vegyszert használni!
Válasz csoppika #1195. hozzászólásáraIgen! Buziság az egész... másik táblát is lehet elvetni, másik időpontban, vagy más féle keverékkel! Azért kell újra bejelenteni, hogy mi valósult meg.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #1193. hozzászólásáraAz eredeti beadáskor is be kellet jelölni az új táblát...most még 1x?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #1193. hozzászólásáraKöszi!
Válasz blink #1192. hozzászólásáraÚj táblát kell kérni abból, amit be akarsz jelölni!
Tudnátok segíteni? Másodvetést jelenteném be de nem tudok térkép nézetre váltani az adatváltozás 2018 lapon. Vagy én vagyok a vak?
Ugaroltatást lehet gyomírtani vagy csak mechanikusan?
Srácok. Aprómag potyogtató tolóhengeres vetőegység próbája lenne gruberen... Mustár/facélia feles keveréket nyomnék próbára. No a kérdés. A h8vatalos keverék köles, perzsa here, pohánka. (még nimcs itt) A magméret, hektoliter tömeg sacperkb ugyanaz hasonló lehet? Csak szeretném az adagot ezzel a 15kg keverékkel saccra belőni.. (a neten eezekre adatot nem találni)
Válasz Ketyege #1188. hozzászólásárahttps://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/2285-zoldites-a-gyakorlatban-gazdalkodoi-segedlet
Válasz ND #1187. hozzászólásáraNe haragudj de elmondanád pontosan is hogyan müködik ez most? Mert bt-ben dolgozok és hárman vagyunk tulajok ,és eddig mindig kolléga foglalkozott vele. Előre megköszönõm a felvílágositást.
Válasz Ketyege #1186. hozzászólásáraMivel nem teljesíted az előírásokat így nem kaphatod meg a zöldítésre járó részt ami ekkora területnél ekkora összeg.
Válasz Drisa #1184. hozzászólásáraNe haragudj de hogy érted hogy eldobtam magamtól 5 millát.
Válasz Ketyege #1181. hozzászólásáraHa csak zöldtrágyavetéssel akarod megoldani, akkor legalább 35 hektárt kell zöldtrágyával elvetned, de ahogy a kollégák irták, ennek már táblaszinten benne kell lennie a saps kérelmedben.
Válasz Ketyege #1181. hozzászólásáraAkkor most dobtál el magadtól kb 5 millát...
Válasz Ketyege #1181. hozzászólásáraA támogatási igénylésed ki csinálta??? Ott érdeklődj... Ha Te, akkor ezzel elkéstél...Pá a zöldítési résznek...
Válasz Ketyege #1181. hozzászólásáraHa ezt most akarod eldönteni, akkor kicsit elkéstél......
Volt repcém van szójám meg mustárom. Kérdezném akkor nekem mennyit kell zöldítenem? 205 HA az összterületem.
Válasz Mf-es? #1179. hozzászólásáraIgen!
Válasz Istvánxxx #1178. hozzászólásáraMentés,utánna beadás újból??
Válasz Mf-es? #1177. hozzászólásáraEgységes kérelem 2018 --> W0182 Adatváltozás kérelem
Ezen belül térkép nézeten a tábla adatainál kell megadni a másodvetés dátumát, vetés után 15 napon belül.
Zöldítés vetés idejét,melyik felületen kell jelenteni?
Látom nem éppen pörgős ez a téma ,én olyat szeretnék megtudni ,hogy a zöldítéshez kell -e számlával rendelkeznem ha nem vagyok AKG-s?
Nem találtam előírást arra vonatkozóan mekkora vetőmag normával kellene vetni ezeket a zöldítéseket? Ki mit talált vagy tud?
Mustár, olajretek párosra gondoltam idén.
Válasz pamko #1173. hozzászólásáraa következő földalapú beadásáig kell beforgatni vagy mi.
Válasz borda77 (Joe) #1172. hozzászólásáraJo,de az már tavaszi történet....itt a szetszabdalt teruletalapú fizetest nem hatraltatja a zoldites egyik muveletenek kesoi ,tavaszi lejelentese?
Válasz pamko #1171. hozzászólásáraA gruber utan 15 naoppal. Elfagy az egy dolog.
Válasz borda77 (Joe) #1170. hozzászólásáraÉs ha hagyom elfagyni ,akkor hogy jelentem a bedolgozast a zöldités végett?
Válasz pamko #1169. hozzászólásáraTélen szépen elfagy tabasszal egy hrubber és lehez vetni. Én csinaltam igy egy táblát és szép lett.