Hirdetés
- Kukorica terményárak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- New Holland traktorok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Vadkártérítés új
- Talajvizsgálat és tápanyag-gazdálkodási terv új
- Műtrágya árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
254 hozzászólás
Válasz rtamas1976 #250. hozzászólásáraKöszi a segítséget, holnap majd világosba meg csiszoló papirozom
Válasz LovasTomy #251. hozzászólásáraHa nemtúl ragyás sok festékkel nembiztos,hogy lessz ott.
Válasz LovasTomy #251. hozzászólására
Válasz rtamas1976 #250. hozzászólásáraKöszi a segítséget, holnap majd világosba meg csiszoló papirozom
Válasz LovasTomy #249. hozzászólásáraKb ott keresd!
Műszakin aztmondták az indítónál van.
Válasz rtamas1976 #248. hozzászólásáraTábla előtt vagy mögött? Ott nem találom, önindító alatt meg van, elvileg 5szám
Válasz LovasTomy #247. hozzászólásáraÚgy emlékszem 6-8szám
Válasz rtamas1976 #246. hozzászólásáraHány karakter? Csak számok?
Válasz LovasTomy #245. hozzászólásáraIgen.
Válasz rtamas1976 #244. hozzászólásáraJobb oldalon mind2 akkor?
Válasz LovasTomy #243. hozzászólásáraA kormánymű sarlókarja mellet oldalról a vázba.
A tábla mellett.
És az idítómotor mellett a váz tetejében.
Sziasztok!
Zt 303-ason van be ütött alváz szám, vagy csak a plakett? Ha van akkor hol keressem?
Válasz Georgosz #241. hozzászólásáraNagyon erős nagyonjó vasak!
Nálunkis volt olyan mikor a 3 kést a 180le vel csak nyöszörgött.
De nálunk az 5öt elviszi.
Ez terület függő.
Kíváncsi leszek hogyfogja vinni a kicsi jympát a zetor. 5kés és 180cm széles.
Válasz rtamas1976 #240. hozzászólásáraVan 2 Jympa az udvaron, a 3 késest húztuk 170 lóval, az 5-öst meg Rábával. Mindig a traktor maradt alul, pedig ! (2012-ben mezőhíres "médiasztár" is voltam egy cikk erejéig... )Ahogy a spanyol megcsinálta csavarozás nélkül állíthatóra a vázon átdugva a kést, attól jobb megoldást nem sokat láttam. A csavaros megoldásokat nem győzik egyengetni-visszahegeszteni...
Ilyen vas árak mellett küszködne a franc a házi tákolással, de nem vagyunk egyformák!
Válasz LovasTomy #239. hozzászólásáraIs!
A váznak is erősnek kell lenie!
A csavaró hatást kikell bírnia.
Válasz rtamas1976 #238. hozzászólásáraMagához a késhez gondolom!?
Válasz LovasTomy #237. hozzászólásáraS 355 ös anyag kell hozzá!
Válasz rtamas1976 #236. hozzászólásáraIgen, elvileg közel hulladék vas árába tudnám meg oldani hozzá a cuccokat! Ebből az okból szeretnék inkább csinálni
Válasz LovasTomy #235. hozzászólásáraÁtvan fúrva akés és az orrbetét is.
1db sasszeg rögzíti.
Érdemes neked újjat csinálni?
Egy jobb használt?
De ha olcsón sikerül vasat szerzni akkor ok.
Válasz rtamas1976 #233. hozzászólásáraÍgy gondoltam, csak nem tudtam mi a szakszerű megnevezés, csavarral vannak rögzítve, vagy hegesztve?
Válasz LovasTomy #231. hozzászólásáraA kés egy tokba van betolva.
A 3db kikönyítés a kés hosszának az állítására szolgál.
Válasz LovasTomy #232. hozzászólásáraIgen az elejére megy az orrbetét.
Holnap csinálok róla képet.
Az orrbetét folytatása egy vágóél.
Ami a fügőleges részszig tart.
Válasz rtamas1976 #230. hozzászólásáraAkkor erre előre meg az alsó előre álló részre megy lapjaval kopó anyag? Vagy köröm vagy minek nevezzem? Vagy csak így naturba megy és kész?
Válasz rtamas1976 #230. hozzászólásáraKöszi! Tetején az a 3db 25x31es félkövér van a felfogás? miért csak hátul és miért 3db egymás felett?
Válasz LovasTomy #229. hozzászólására
Válasz rtamas1976 #228. hozzászólásáraNa ez már fajin! 5késes?kés formája, mérete lenne a lényeg, vázát már majd össze hozzuk,késről nincs el képzelésem! Ha le rajzolod megköszönöm!
Válasz LovasTomy #227. hozzászólásáraÉn ezt most vettem.
A régit eladtam
Holnap megkérdem a lakatos műhelyben láttam ilyen kést vágtak
Lerajzolva biztos levan csak méretzés digitalizálva van. És nemboztos hogy látható a rajzon.
Ha nemlátható lerajzolom neked.
Válasz rtamas1976 #226. hozzászólásáraGondolkozom kellene egyet csinálni, 3késeset akkor, megvenni elég drága, nagyja anyagot szerintem be tudom szerezni jó áron, késről nincs rajzod, méretekkel? Vagy képed? Mondjuk arról nem tudok méreteket
Válasz LovasTomy #225. hozzászólásáraNincs már meg 4éve mikor megvettem a zetort eladtam a 303ast és a 323a t is.
Én 3késes maszekot húztam
Válasz rtamas1976 #224. hozzászólásáraDolgoztok még ti is a Zt-vel? Vagy nincs már? Lazítót milyet huztok vele?
Válasz LovasTomy #223. hozzászólásáraMivel a gyári max fordulat 1800f/p
1500-1600f on gyengébb munkát megcsinálja. Ha szántunk vagy lazítózunk 1600-1700al. De úgyis ottkell használni ahol kisimul és nemerölködik.
Válasz rtamas1976 #221. hozzászólásáraMilyen fordulaton érzi jól magát ez az IFA motor? Akár tárcsázás akár szántás bármire?
Válasz rtamas1976 #221. hozzászólásáraNem dehogy, csak számolgatom a várható kiadást, meg hogy egyáltalán érdemes e, vagy hagyni kellene úgy a francba aztán kaszálni szenanak!
Válasz LovasTomy #220. hozzászólásáraElőre megakarod venni?
Ezt kiszámolni nemlehet a körülmények majd hozzák.
Válasz rtamas1976 #219. hozzászólásáraKb 200liter /ha megy a permetező, ahogy most van, akkor az meg felel erre is így!
Akkor egy 4-500liter nafta el megy az 5hektarra mire el van vetve, esetleg hengerezve
Válasz LovasTomy #218. hozzászólásáraAtól függ mennyire van belőve a permetező.
Gondolom a permetlé mennyiségre gondolsz?
Gázolaj fogyasztás az relatív.
Mire eltudsz vetnibele az technológiától függ.
Tarcsa kb8l/ha szántás 30-40l mivel gyeptörés mire elveted 70-80literrel számolhatsz / ha
Válasz rtamas1976 #213. hozzászólására200liter/ha ? Nem vágom, eddig csak lucernasaim voltak, meg rétek, de mivel a bála piac halott, fel kell törni belőle
Válasz LovasTomy #216. hozzászólásáraPerlyét füvet évelőket kinyírni a legfontosabb!
Válasz rtamas1976 #215. hozzászólásáraJaaaa, hát szárazság az van rendesen erre is az biztos
Válasz LovasTomy #214. hozzászólásáraSzárazság van viaszos a levél.
Nemmegybe glifozát.
Inkább egy eső után csinàld!
Válasz rtamas1976 #213. hozzászólásáraA mosogatószer mi célt szolgál?
Válasz LovasTomy #212. hozzászólásáraHagyd, fakadjon meg.
5l glifozát 5lnitrosol 2dl mosogatószer./ha
14napot várjvele és utána műveld.
Tárcsa majd lazító és mehet a búza.
Válasz rtamas1976 #211. hozzászólásáraNem nem, közben a telefonom is tönkre ment, most tudtam újra be lépni! Megérkezett a cd is, köszönöm mégegyszer! A tekerő azóta sem mozdul, hiába fújtam alá, hiába kopogtattak! Úszó azóta se került elő pedig egyre közelebb a szántás!
Egy olyan kérdés 4,5ha 7éves lucernát szeretnék tárcsazni, egy 2,5méteres X tárcsával! Mennyi gázolajjal készüljek?
Válasz LovasTomy #210. hozzászólásáraAkkor tisem unatkoztok!
Válasz rtamas1976 #209. hozzászólásáraKaszálunk, sodrunk, bálázunk, bálát hordunk, nem volt még idő foglalkozni vele
Válasz LovasTomy #208. hozzászólásáraMegmozdult már a szabályzó?
Válasz rtamas1976 #206. hozzászólásáraSzuper, köszönöm!
Válasz rtamas1976 #205. hozzászólásáraMegkeresem
Válasz rtamas1976 #205. hozzászólásáraMost adtam postára!
Válasz LovasTomy #204. hozzászólásáraA sebességváltó karok mellet kellegy dugónak lennie.
Abban van a nívópálca is.