Hirdetés
- Kukorica terményárak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- New Holland traktorok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Vadkártérítés új
- Talajvizsgálat és tápanyag-gazdálkodási terv új
- Műtrágya árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
254 hozzászólás
Válasz rtamas1976 #200. hozzászólásáraSemmi gond, majd fel adjátok ha az időd engedi, nem életbe vágóan sürgős, egyenlőre pihen a gép ugyis, igen, megnéztem fülke előtt van a hidraulika tartály, kis ajtot kell fel nyitni, de akkor a váltó olajszintet hol nézem meg?
Válasz Jóskabáttya #202. hozzászólásáraAz a baj ,hogy elmúlt felettük az idő!
Alkatrészt vadásznikell, és ha vanhozzá azsem eredeti! Ezért váltottam.
Volt 303as és323á is. A 323as 10évig megvolt. Jóállapotú volt. Megvolt minden eredeti felszerelése. Egy igazi igáslóvolt.
Én nembánom a váltást.
A zetorhoz van minden, olcsó is hozzá.
Megbízható alacsony fogyasztású masina.
Egyedüli problémám vele az,hogy lassú.
25km/h egy örökké valóság szállítani vagy vonulni.
A hidraulikája szintezős, ezis mellette szól.
Fillérekért megvenni a zt megéri, de sokpénzt adni érte nemszabad!
Válasz rtamas76 #191. hozzászólására10 évig hajtottunk egy 303-ast, Németországból inportáltuk, a mexiko cirkusz vontatója volt.
Vettünk hozzá egy gyári 4 es kmf ekét, azt a közép kötöttben vigan vitte. Azért csak egy 100 lovas ifa motor hajtja, és már 1800 on le is adta, a fülke nagyon kényelmes, a kezelő karok a kormány a pedálok, a nyitható tető mind supi volt.
Hibái: a kuplung pedál érzéketlensege, kompresszor, gyengus az ifa önindító, a kuplungkinyomó nem emlékszem 3 db kar, azt rendszeresen megette. Gyenge fékek a viszonylag nagy tömeg és sebességhez képest.
Aratáskor az elakadt mtz+mbp szerelvényt úgy szedtem ki a dzsuvából mintha sinen húznám.
Abból ültem át egy JD4630 ba. De megbántam hogy eladtam, most is meglenne a helye a gazdaságban.
Válasz LovasTomy #199. hozzászólásáraÉn nemnyúlok a földhöz szecsázva a szalma a tárcsa most csak szárít a szalma takar.
Válasz LovasTomy #199. hozzászólásáraSzia ! Megzavarodott a telóm , újrakellet regisztrálni.
Bocsi de nemlett feladva lemez holnap hátha lesszrá idő.(aratunk)
Ahidraulika tartály úgyvan rajta mint az mtzn.
Ugyanúgy felnyitod a motorháztetőt és a fülke előtt alatt van.
Ha ott nincs akor az 323as nagyfülkés.
Ottis van tartály de a jobboldalon a fülke alatt.
Válasz rtamas76 #198. hozzászólásáraHidraulika meg a válto olaj ebbe nem egyben van? Vagy valamit nagyon félre tudok? Hát adták hozzá a 4es ekét, de hát ha nem ugy viszi ahogy kell,, majd le kerül róla egy fej! A főpróba tárcsával meg ekével egy 5ha-os 2017ben vetett lucernás lesz, miant lesz olyan csapadék miután érdemes talajmunkát csinalni
Válasz LovasTomy #197. hozzászólására80w90 hajtómű
A hidraulikába motorolajat használtam. Az mtzbe is azkell így nemkeveredik!
A váltó gyengepontja a felsősor utolsó fogaskereke.
Azt egyszerű megnézni.
A csoportváltót 1 vagy2be (amelyiken a hátramenet van) beteszed és elindulsz ha zörög akkor az a baj.
Kiszokott törni a fog.
Ezért nemkell eröltetni a 4es ekét. Inkább gyorsabban nenni mint eröltetni.
Válasz rtamas76 #195. hozzászólásáraVáltót nem hallom zörögne! Olajat váltóba milyet javasolsz?
Válasz LovasTomy #194. hozzászólásáraGondolom, hogy a Tamás által küldöttben is benne lesz a vonatkozó oldalt küldöm.
Válasz LovasTomy #192. hozzászólásáraAz mtzét bármikor megeszi taljon.
100le a 303 kb5.3tonna
Én 3as ekével használtam
3késes lazítót 50-60cm en elhúzta.
Ami gyenge az erdeti szervószivattyú meghajtója.
A gumiharang a kuplungon.
A váltó ha nemzörög nemlessz vele baj.
A vàtóolajra figyelj.
Inkább többlegyen benne.
Híg olajat nemszabad belerakni.
A motor azmeg ifa.
Válasz buti #193. hozzászólásáraMostmár csak azt mondjátok meg, a tekerős előválasztónak melyik melyik állása?
Válasz LovasTomy #190. hozzászólására303 -as nem de 323-asom volt. Azon a rudazatos erő-helyzetszabályzó mechanizmusának "0" pontját állította, vagyis, hogy meddig engedje le, illetve milyen vonóerőnél kezdjen emelni.Ha a tekerős előválasztó helyzetszabályzás állásban van, ezzel állítod be azt a pontot, ameddig úszóban lemehet. Tehát ha ezt a kart húzod hátra elkezd emelni finoman szabályozható módon, előretolva lassan teszi le a munkaeszközt és addig ameddig beállítottad.Lehet emelni, a három kar egyikével is de azzal gyorsan.Ha azt kart úszóba teszed lelenged , de csak az oldalsó karral beállított magasságig. Ha jól emlékszem van rajta egy tekerős gomb, ami egy fojtó, azzal a süllyesztési sebességet lehet beállítani.Nekem a 323-ason jól működött az erő-helyzetszabályzás, pedig a rudazatot én csináltam rá egy másikról másolva, mert az enyémen nem volt meg.
Válasz rtamas76 #191. hozzászólásáraIgazábol pont erre szeretném használni, ezert vagyok bajba az uszo állással, szántáshoz nagyon kellene! Mindenki mást mondd rola, valaki azt mondja jó, valaki azt mondja egy 82es mtz-től nem tud többet, mondjuk azert ezt nem akarom el hinni, több LE sokkal nagyobb súly, difizár elől hátul! Egy 4es ekével egy 320as X tárcsával vettem! Még egy lazito jo lenne hozzá, minden más munka meg maradna az mtz-re
Válasz LovasTomy #189. hozzászólásáraNemtartozol semmivel.
Annyit megért.
Lazítózni ,szántani , tárcsázni jóvele.
Volt egy 952.3 mtz jógépvolt céges csak én használtam
Voltmikor kihoztam a cégtől
A zt megette bármikor.
Válasz buti #186. hozzászólásáraAz a hátsó kar lenne? Amit traktor hosszirányába lehet mozgatni, szoval előre hátra? Azt kb félig lehet előre tolni, ott meg akad, addig viszont nagyon könnyen mozog
Válasz rtamas76 #188. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm! Mivel tartozom érte?
Milyen megfontolásbol vettem? Hát egyszerű a matek, helyben volt, igazábol működőképes teljesen, van benne 2db 180Ah-s akkumulátor meg kb 50liter gázolaj, és vas árba vettem meg!aztan ugy gondoltam, igy bukni nem nagyon lehet rajta!
Válasz LovasTomy #181. hozzászólásáraHolnap az asszony feladja postán.
Milyen megfontolàsból vetted?
Volt 303 as ésegy323a gépem
Meguntam az alkatrész utáni kujtorgást.
Jógépvolt főleg 323a
Volt rendszáma megvoltrajta minden súj. 45el ment.
Eladtam vettem egy12145
Mosmár csak a sebesség hiányzik belőle 25km/h
Nameg a az első difizár
Válasz LovasTomy #185. hozzászólásáraAz egy választógomb.
Van rögzötett, úszós, és erőhelyzet szabájzás.
Bár a erőh. szab.gyàrilag is szarvolt
Válasz LovasTomy #185. hozzászólásáraA tekerő karnak is kellene mozogni, de egy másik ötlet: a beillesztett képen az oldalsó kar - helyzet, erőszabályzó érzékenység kar - a felső állásban van, ami azt jelenti hogy úszóban csak addig megy le , vagyis semeddig. Előretolva próbáltad?
Válasz rtamas76 #184. hozzászólásáraMeg próbálok valami taknyot alá fújni, hátha mozdul, akkor ha ez nincs jó állasba attol is lehet, hogy nincs úszó?
Válasz LovasTomy #182. hozzászólásáraPicit óvatosan.
Próbáljmeg aláfújni valami gyíknyálat
Válasz LovasTomy #182. hozzászólásáraPicit óvatosan.
Próbáljmeg aláfújni valami gyíknyálat
Válasz rtamas76 #178. hozzászólásáraTekerő megy jobbra, balra kis pöcök ütközik! Nút szerint lefele kellene menjen a tekerő, de nem birom le nyomni, megbiztassam kalapáccsal? Össze lehet gyógyulva?
Válasz rtamas76 #178. hozzászólásáraÍrtam privátban elvileg
Válasz rtamas76 #179. hozzászólásáraMegnéztem, holnap ki próbálom hátha jutok valamire
Válasz LovasTomy #176. hozzászólásárahttps://youtu.be/NG7F_J6zU1I?si=z3pSHUDiJHq62T6r
Nézd végig!
Válasz LovasTomy #176. hozzászólásáraElfordítod meghúzod felfelé vagy letolod. Aztán ugyanígy tovább 3vagy 4 állása van.
Küld privátban egy címet elküldöm.
3 szekcio
1mindem irányban rögzíttet.
2db úszós az 1ik a 3ponté
Válasz LovasTomy #176. hozzászólásáraHa tudsz németül elküldöm az egész 303 gépkönyvet. Írj rám privibe
Válasz rtamas76 #175. hozzászólásáraNem birom tekerni semerre, egy minimálisat fordul oda vissza! Kis kar nekem 2 nagy karnál is van, mindkettőnek vizszintesen kell lenni? Vagy külön körhöz van külön kis kar?Miskolc nem itt van, ha esetleg utalok egy postát, el küldeni nem tudod?
Válasz LovasTomy #173. hozzászólásáraSikerült a tekerés?
Vanmár úszó?
Miskolc mellet Gesztely.
Ha eljössz érte nekedadom.
Válasz rtamas76 #169. hozzászólására
Válasz rtamas76 #167. hozzászólásáraNógrád megye, Mátraszőlős
Válasz rtamas76 #171. hozzászólásáraBassus 323as könyv.
De sokminden megegyezik.
Válasz Gepi #170. hozzászólásáraAzthiszem a kezelési az magyar. De a robbantottábrás dolgon van a hangsúj.
Nekem legalábbis.
Könyvek beszkenelve cd lemezen.
Válasz rtamas76 #167. hozzászólásáraMagyar nyelvű könyvek esetleg?
Válasz rtamas76 #166. hozzászólásáraBocsi a képet elfelejtettem.
Válasz rtamas76 #167. hozzászólásáraA zt323as topikban sokminden vanfent.
Válasz LovasTomy #164. hozzászólásáraHelyileg merevagy?
Vanhozzá javításim, alkatrészkatalógusom, és javításim.
Lemezen.
Válasz LovasTomy #164. hozzászólásáraA képen a balodali nagygomb.
Ilyen tekerd lenyomod felhúzod választó gomb.
Válasz LovasTomy #163. hozzászólásáraHa jólemléklékszem nem.
Vissza áll középre.
Mindjárt keresek képet a tekerős választóról.
Válasz rtamas76 #162. hozzászólásáraAz melyik lenne?
Válasz rtamas76 #161. hozzászólásáraHa el tolom a kart teljesen a sárvédő felé, akkor az ott is marad, kattan egyet és ott marad!
Válasz rtamas76 #161. hozzászólásáraMostjut eszembe!
Vanrajta egy választó tekerhető gomb azsem mindegy melyik állásban van!
Válasz LovasTomy #160. hozzászólásáraTold el teljesen magadtól és engedd el.
Ne lassan!
Határozottan csináld mert ha nem akkor rögzíti.
Sziasztok!
Most vettem egy ZT303-ast, az mtz mellé, teljesen ismeretlen a gép!olyan kérdésem lenne, hidraulika úszó állása, elvileg kis kart vizszintesbe állitani és utána van uszo állas, de hiába kapcsolom át a kis kart ugyan ugy működik a hidraulika mint előtte, mi lehet a gond?
Válaszotokat előre is köszönöm
Válasz sanyi1965 #158. hozzászólására
Nem vétel miatt. Családi gazdaságba szeretném bevinni. Azonosíthatóság miatt kérdezem. Nincs rendszáma.
Válasz papppeti9 #157. hozzászólására70 ft a vas,csak ilyen árban szabad venni.
Tisztelt fórumozok!
Megtudnátok mondani, hogy hol keressem a ZT 303 traktoron az alvázszámot?
Köszönöm a válaszokat.
Péter
Válasz lipcsikgabor #153. hozzászólásáraJa ha lehet a másik kis kart a kardán kapcsoló mellet ne kapcsolgasd !
Válasz lipcsikgabor #153. hozzászólásáraBocs most kapcsolódtam a témába 0.5-0.8mm a jó beállítás .