A Pizza Hut valódi különlegességgel lepte meg hongkongi vendégeit: modern formába öntve egy tradicionális ázsiai ételt, kígyóhúst tettek a pizza tetejére – írja a termeszeti.hu.

Apróra darabolt kígyóhús, fekete gomba és kínai szárított sonka a fő összetevői az autentikus kígyópörköltnek. A kígyófogyasztás évezredes gyökerekkel rendelkezik Ázsiában, a fogyasztásra szánt kígyókat farmokon tenyésztik.

Állítólag a kígyót akkor a legjobb enni, amikor az őszi szelek fújni kezdenek, mert olyankor az állat zsírt szed fel magára a hibernációra készülve. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy a kígyóhús gyógyhatással bír, javítja a bőr állapotát, felmelegíti a testet, és serkenti a vérkeringést.


Van, aki szerint íze a száraz csirkehúséhoz hasonló, mások szerint pedig állaga olyan, mint a baromfihúsé, íze pedig inkább a halhoz hasonlítható. A kígyóhús kedvelői szerint sajttal és apróra vágott csirkehússal kombinálva még finomabb, mert ezek jobban kihozzák a kígyóhús ízét. A pizza hagyományos paradicsomos alap helyett kagylós szósszal kapható Hongkongban.

Indexkép: Facebook-videó