Extra szűz olívaolaj

Az öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkező élelmiszerek listáján szerepel az extra szűz olívaolaj, amely híres egészségügyi előnyeiről: többek között képes csökkenteni a rossz koleszterin szintjét, a sztrók kockázatát és a magas vérnyomást, emellett az olívaolajban található egyszeresen telítetlen zsírsavak erős gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetően segítenek csökkenteni a bőr öregedését is.

Zöld tea

A zöld tea számos öregedésgátló előnnyel rendelkezik: gazdag B2-vitaminban, amely segít feszesíteni a bőrt, valamint rengeteg antioxidánst tartalmaz, melyek segíthetnek megelőzni a ráncok kialakulását.

Étcsokoládé

Az étcsokoládé segít csökkenteni a vérnyomást és a koleszterinszintet, csökkenti a gyulladásokat, javítja a bőr vérellátását, és segít a bőr nedvességének megőrzésében. Az étcsokoládéban található flavanolok segíthetnek megvédeni a bőrt a napfény okozta károsodástól is, ezáltal csökkentve a ráncok kialakulásának kockázatát.


Gránátalma

A gránátalma segíthet csökkenteni a bőrön lévő napkárosodásokat és barna foltokat, a gyümölcsben található antioxidánsok pedig segítenek megőrizni a bőr kollagénszintjét.

Görögdinnye

A görögdinnye nagyszerűen hidratál, ami jó hatással van a bőrünkre, továbbá rengeteg vitamint tartalmaz, többek között A-, B- és C-vitamint, melyek kombinációja ragyogóvá teszi a bőrt.

Forrás: in.hu

Indexkép: Shutterstock