Hiánypótló szakkönyv látott napvilágot az MNVH (Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat) javaslatára. A könyv az élelmiszeriparban, mezőgazdaságban tevékenykedő mikro- és kisvállalkozások számára nyújt a gazdálkodásukkal, üzletvitelükkel kapcsolatos naprakész, érthető információkat. A kiadvány segítséget jelent üzleti tervük megírásában, finanszírozási és pályázati lehetőségeik felmérésében, marketingjük meghatározásában, és online jelenlétük kialakításában.

A könyv ingyenesen elérhető a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége irodahálózatában és letölthető a www.startupguide.hu/kistermelok oldalról.

"Mielőtt nekikezdenél"

A kiadvány élvezetes stílusban, érthető fogalmazással szólítja meg azokat a gazdálkodókat, akik még bizonytalanok abban, hogy mit és hogyan kellene tenniük, kérdéseikkel kihez fordulhatnak, miben változtassanak és mivel is jár valójában egy vállalkozás.

Mindennek az alapja: Az üzleti terv

Gondosan felépítve és rendszerezett tartalommal rögtön a legfontosabb és leggyakoribb kérdésekre találhatnak választ az olvasók:

Mi az üzleti terv és mikor kell elkészítenie a gazdálkodónak?

Hogyan juthat finanszírozáshoz egy vállalkozó és mire számíthat, ha hitelt vesz fel?

Mire jó az állam és mit kell tudni az európai uniós pályázatokról?

Mindamellett, hogy elméletben választ kaphatnak az olvasók, aktuális, gyakorlati segítséget is nyújt a fejezetek végén olvasható, témához kapcsolódó honlapok gyűjteménye.

A könyv rávilágít a vállalkozás sikeres működtetéséhez nélkülözhetetlen kommunikáció fontosságára is.

A szerkesztők külön fejezetet szenteltek az internet szerepének. A mobil eszközök is nélkülözhetetlenek a XXI. század vállalkozóinak - és ez alól egy gazdálkodó sem lehet kivétel.

Aki végig olvassa a 200 oldalas könyvet, számtalan ötletet meríthet abból, hogy kisvállalkozóként hogyan induljon el, mit tegyen, hogyan számoljon, tervezzen, kommunikáljon a siker érdekében. -Végül, a kiadvány utolsó oldalaihoz érve felismerheti a gazdálkodó, hogy - az eleinte bonyolultnak tűnő folyamatokat és fogalmakat megértve - milyen egyszerű, hétköznapi dolgokról is van itt szó.