Biztos, hogy minden gazda járt már úgy, hogy eltört, kilyukadt, elszakadt vagy kiesett egy alkatrész munka közben és a segítség vagy a szerviz megérkezéséig súlyos munkaórák teltek tétlenül.

Ilyen kellemetlen esetekben nyújt segítséget a szenzációs találmány: a HOSCH-KLEBER ipari ragasztó, amely szinte minden felületen használható és számtalan szituációban kisegítheti a gazdákat egy-egy szorult helyzetből.

Nézzük meg a ragasztóról készült videót, amely bemutatja, hogy mi mindent ragaszt össze, vagy pótol ki ez az anyag percek alatt.

Ragasztható, kémiailag hegeszthető anyagok

  • -hőre lágyuló műanyagok (ABS, ASA, PA, PC, PE, PP, ÜVEGSZÁLAS PP, LÁGY PVC, HABOSÍTOTT PVC)
  • -hőre keményedő műanyagok (PUR)
  • -gumi
  • -alumínium
  • -réz
  • -acél
  • -inox
  • -karbon
  • -bőr
  • -porcelán
  • -kerámia
  • -spiáter (zamak)
  • -márvány
  • -kerámia
  • -fa
  • -csont

Hogyan használjuk a ragasztót a maximális hatás érdekében?

A ragasztás sikerének és tartósságának pozitív kimenetelét a ragasztási felület előkészítése, az optimális ragasztási hőmérséklet kiválasztása, és a ragasztó szakszerű használatának együtteseként kaphatjuk meg. Ha a három alapvető körülmény egyike nem teljes mértékben érvényesül  a ragasztási előkészületi munkafolyamatokban úgy komoly veszélyt jelent a ragasztás pozitív végkimenetére nézve, ezért elengedhetetlen, hogy e három tényező valamelyike is figyelmen kívül helyeződjön a ragasztást megelőzően. A ragasztási felület előkészítésének alapja a zsírmentes, olajmentes, pormentes, előzőlegesen használt ragasztómaradványoktól mentesített  felület. Következő lépésként a ragasztandó felületet fel kell csiszolni, érdesíteni ezzel duplázva a ragasztási felület területét. (Adott ragasztási felület ragasztási területe megduplázható ha az adott ragasztási felületet felcsiszoljuk, érdesítjük. Ha mikroszkóp alatt vizsgáljuk az adott ragasztási felület adott részét, észrevehető, hogy az adott ragasztási felület területe duplázódott az adott ragasztási felület felcsiszolását követően.) Ha a ragasztandó felületet harmonika szerűen széthúznánk, adott ragasztási felület felcsiszolása után duplázott területet kapnánk, amely alapjául szolgál egy adott ragasztási felület  megduplázott ragasztási erejeként.

Amit a HOSCH-KLEBER ipari ragasztóról tudni érdemes

A németországi HOSCH-KLEBER Company 1997-óta fejleszt és gyárt nagy teljesítményű ipari ragasztókat. Legsikeresebb terméke a HOSCH Ca 2000 ipari pillanatragasztó melynek legfőbb tulajdonsága, hogy elasztikus (rugalmas )anyagok ragasztásához felhasználva (pl.: gumi, lágy PVC ) a ragasztást követően a ragasztott felület is rugalmas marad, illetve vízálló. A HOSCH Ca 2000 ipari pillanatragasztó alapanyaga az etil-2 cianoakrilát, hőállósága -50 - +150 Celsius között terjed, nyomásállósága 23 bar. A HOSCH Ca 2000 ipari pillanatragasztó elsődlegesen különböző iparágak gyártási segédanyagaiként használt termék, azonban széleskörű felhasználhatóságának köszönhetően jelentős hányadrészt tudhat magáénak a különféle javítási területeken szerzett sikereiért. A javítási területeken szerzett sikerei alapjául szolgál a HOSCH GRANULÁTUM-mal való együttes használatából kifolyólag ered. A HOSCH GRANULÁTUM egy fehér színű ,homokszerű anyag, amely fő összetevői az alumínium oxid, szilícium oxid és a magnézium oxid. A HOSCH Ca 2000 és a HOSCH GRANULÁTUM együttes használatának egyik legfőbb eredménye, hogy lehetőséget nyújt különböző szilárdságú anyagok összeragasztására, kémiai hegesztésére, továbbá megoldást kínál elveszett, hiányzó, kitört darabok rekonstruálására, pótlására, valamint különféle anyagfelületeken keletkezett repedések kitöltésére. A HOSCH Ca 2000 és GRANULÁTUM együttes használatát követően, egyedülálló eredményként elmondható, hogy a javított, kipótolt, feltöltött felület a gyors kémiai reakciók eredményeként, azonnal továbbmunkálhatóvá válva, lehetőséget kínál csiszolásra, formázásra, fúrásra valamint festésre, illetve szilárdságának (Rockwell skálán : 46) akár metrikus menet készítésére is. A HOSCH Ca 2000 és a HOSCH GRANULÁTUM használata határtalan lehetőséget kínál számtalan felhasználási területen, különféle tematikákban. A HOSCH Ca 2000 gyártási segédanyagként való használatának alapvető feltétele a mindenkori állandó anyagminőség, amelynek során a gyártásnál használatos anyag minősége – folyamatos ellenőrzés mellett- állandó kell, hogy legyen ezzel garantálva a minőségi tartós ragasztást. A HOSCH Ca 2000 ipari pillanatragasztó gyártási segédanyagként bevezetésre kerülően megelőzve, a gyártó (HOSCH-KLEBER COMPANY)  lehetőséget kínál, hogy a gyártásban szereplő terméket előzetesen kémiailag bevizsgálja, amelynek következtében  a ragasztót a gyártásban szereplő termék anyagösszetételéhez igazítva, specifikálva, a lehető legoptimálisabb minőségben tudja szállítani.