Ezt vallják az értő és kifinomult pálinkafogyasztók, akik szerint lehűteni sem kell az értékes cseppeket, noha a múlt hétvégén fridzsider nélkül is hideg volt a fél deci.
Érdeklődők válogathattak a jobbnál jobb, kóstolásra is alkalmas programok között a napokban. A győrvári gasztrofesztiválon kihirdették a XIII. Vas Megyei Nyílt Pálinka- és Párlatverseny eredményeit - tájékoztatta az Agroinformot Palotás József szervező. Több száz tétel közül választott a zsűri, számos kategóriában, íme, a legjobbak:
Kategóriagyőztesek:
Alma kategória: Győri Likőrgyár Zrt., Győr - vilmoskörte pálinka
Csonthéjas kategória: Horváth Balázs, Uraiújfalu - szilva "szatmári" párlat
Bogyós kategória: Reményi Tibor, Kőszeg - fekete berkenye "arónia" párlat
Szőlő kategória: Fukszberger András, Vasvár - kormin szőlő párlat
Törköly kategória: Bakó Gyula, Sarród - pinot noir párlat
Vad kategória: Birkás Kft., Győrvár - vadkörte pálinka
Ágyas kategória: Győri Likőrgyár Zrt., Győr - cigánymeggy pálinka
Egyéb kategória: Muth Pince, Báta - kékfrankos rozé borseprő párlat
Média díj: Bakó Gyula, Sarród - érlelt zweigelt szőlő párlat
Társadalmi zsűri díj: Csalló Pálinka Kft., Balatonalmádi - magyar kajszi pálinka
Reményi Tibi bácsi különdíj: Bakó Gyula, Sarród - pinot noir párlat
Legjobb magánfőző: Bakó Gyula, Sarród
Legjobb bérfőző: Fukszberger András, Vasvár
Vas vármegye legjobb pálinkája: Birkás Kft., Győrvár - vadkörte pálinka
Verseny legjobb terméke: Győri Likőrgyár Zrt., Győr - vilmoskörte pálinka