A mintegy négyéves kísérletezés során kielemezték a rózsaszirmok tápértékét, és tanulmányozták az étkezésre alkalmas rózsák ismert konyhafőnökök útján történő népszerűsítési lehetőségeit – olvashatjuk a hortidaily.com angol hírportálon. Az emberek ugyanis kezdetben idegenkedve fogadták a rózsaszirmok fogyasztását.
A kép csupán illusztráció (Pixabay)
A Pheno Geno az ehető rózsák mellett fokozottan hidegtűrő és a beporzó rovarokat jobban vonzó rózsák létrehozásával is foglalkozik. A télálló rózsáknak különösen Oroszországban és Ukrajnában lehet nagy jelentősége. A rózsák étkezési célú felhasználása nyomán a termesztésükre szánt földterület világviszonylatban a jelenleginek a háromszorosára növekedhet.
A vállalat tevékenységének különleges szegmensét képezi a rózsaolajok gyártásának fejlesztése, amelynek szintén óriási piaca van, a jelenleg forgalomban lévő parfümöknek azonban csupán egy százaléka készül igazi rózsaolajból, a többi szintetikus.