Az AGROTEC Magyarország Kft. sajtótájékoztatóján megtudhattuk, hogy 2024. október 01-től a cég hivatalos márkakereskedőjeként erősít a mezőgazdasági munka- és célgéppiacon a Kverneland márkát.

A partnerség mindkét fél számára előnyös

Az AGROTEC Magyarország Kft. sajtótájékoztatóján megtudhattuk, hogy az új, hivatalos márkakereskedői partnerség 2024. október 1-gyel lépett életbe. Az AGROTEC Magyarország Kft. piacvezető megoldásokkal gyártott munkagépkínálattal bővül a precíziós gazdálkodás területén. A Kverneland márka országos lefedettséggel és közvetlen gyári támogatással érhető el a jövőben a magyar gazdáknak.

A kiemelkedő teljesítményükért, a legmostohább körülmények között is hosszú élettartamukért, és mindezt az erőforrás-takarékos precíziós gazdálkodási technológiákkal ötvöző Kverneland mezőgazdasági munka- és célgépmárka hivatalos márkakereskedőjeként erősíti jelenlétét a hazai piacon az AGROTEC Magyarország Kft.

sajtótájékoztató

Az AGROTEC és a Kverneland sajtótájékoztatón jelentette be partnerségét. Fotó: Agroinform

A Kverneland Group Hungária Kft. átfogó, a precíziós és a min-till gazdálkodás igényeit is lefedő kínálatával az AGROTEC Magyarország Kft. egy komoly fejlesztői háttérrel és gyártói támogatással bíró prémium eszközkínálattal segítheti partnereit a 2025-ös tavaszi szezontól.

Az ideális felszereltségű modellek kiválasztásához és a személyre szabott ajánlások érdekében az AGROTEC Magyarország Kft. értékesítői és szervizcsapata az év végéig hivatalos gyári továbbképzéseken ismeri meg a Kverneland termékkínálatát, az egyes gépcsaládok műszaki felépítését és előnyeit.

A Kverneland országosan elérhetővé válik a gazdák számára

Az 1879-ben, a norvégiai Stavangertől 25 km-re található Kvernaland faluban alapított mezőgazdasági gépgyártó munkagépei a talaj- és klimatikus viszonyok jelentette kihívások leküzdésére születtek, hiszen olyan ország mezőgazdaságában növelték sikeresen a gazdálkodók eredményeit, ahol mindössze 2,7% a termőterület.

A márka az idők folyamán számos akvizíciót végrehajtva kiegyensúlyozottan, az eltérő termesztett kultúrákhoz, talajviszonyokhoz és gazdálkodási rendszerekhez illeszkedve kínál átfogó megoldásokat a termelőknek. Az AGROTEC Magyarország Kft. kínálatában az olyan újgenerációs géptípusok is elérhetővé válnak, mint a szemenkénti- (Pudama Kverneland Optima-F) és gabonavetőgépek, valamint műtrágyaszórók, az aktív vázmozgató kerettel szerelt precíziós sorközművelő kultivátorok, a hatékony növényvédelemhez elengedhetetlen vontatott és függesztett permetezőgépek (például Kverneland iXtrack T sorozat), illetve a nagy teljesítményű rövidtárcsák (Kverneland Qualidisc T) sem hiányoznak a palettáról.

A cél a termelők eredményeinek javítása

Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, a „zöld-piros" gépcsaláddal olyan munka- és célgépkínálat válik elérhetővé partnereiknek, amely osztozik a vállalat precíziós gazdálkodás iránti szenvedélyében.

„Az AGROTEC Magyarország Kft. számára a legfontosabb cél, hogy olyan mezőgazdasági technológiákat kínáljon a termelőknek, amelyekkel az egyre változó környezetben is fenntartható módon tudják évről évre javítani az eredményeiket.

agrotec kverneland traktor

A Kverneland márka több, mint húsz éve van jelen a magyar piacon. Fotó: AGROTEC

Ebben a törekvésünkben értékes szövetséges számunkra a Kverneland Group Hungária Kft., hiszen a teljesítményükért és tudásukért kedvelt munkagépeiken túl több mint húszéves magyar jelenlétüknek köszönhetően pontosan ismerik a magyar termelők igényeit is. A Kverneland munkagépek hivatalos márkakereskedőjeként úgy érezzük, saját precíziós gazdálkodási hátterünkkel és szakértőinkkel közösen egy páratlanul erős komplett szolgáltatási csomagot tudunk biztosítani a munka- és célgépek piacán.

A megállapodásunk már él, viszont a gépértékesítés felfuttatásával egyértelműen a tavaszi idénymunkák megkezdését célozzuk meg, hiszen a Kverneland Group Hungária Kft. képviselőivel közösen először átfogó képzést biztosítunk az értékesítői és szervizcsapatunknak az új portfólióról. A Kverneland Group Hungária Kft. vevőszolgálati oldalról tovább segíti a munka- és célgépeikkel dolgozó gazdálkodókat.

A megkezdett munka az AGROTEC Magyarország Kft. országos telephely-hálózatával, pénzügyi stabilitásával, képzett szervizeseivel és gyors alkatrészbeszerzési hátterével új szintre léphet az elkövetkezendő években."

A márka közelebb kerül a magyar termelőkhöz

Martin Nordhaus a Kverneland Group International GmbH ügyvezető igazgatója és Sales Area II alelnöke az együttműködés legfontosabb előnyei között említette, hogy a márka az új, országos márkakereskedői hálózattal közelebb kerül a magyar termelőkhöz.

„A Kverneland egy olyan prémium agráripari márka, amelyet a jövőorientált gondolkodású, professzionális gazdálkodóknak alkottak meg. Vállalatunk az egyik globálisan elismert vezető szereplő a mezőgazdasági technológiákhoz tervezett újgenerációs elektronikai megoldások terén. Elhatározásunk, hogy a magyar piacon az AGROTEC Magyarország Kft.-vel kötött új partnerségünknek köszönhetően tovább erősítjük ezt a hírnevet. Az AGROTEC Magyarország kiterjedt országos telephelyhálózatának köszönhetően rendkívül jó lefedettséggel és komoly ügyfélkörrel bír az országban.

Erre építve szeretnénk a magyar gazdálkodókhoz közelebb kerülni. A gazdálkodóknak az AGROTEC Magyarország Kft. szakemberei számára biztosított intenzív gyári továbbképzéssel, metzi központi raktárunkból az AGROTEC Magyarország telephelyeire akár 24 órán belül biztosított alkatrészszállításokkal és a helyi Kverneland csapat támogatásával garantálunk hosszú, zavartalan üzemórákat gépeinkkel."

A termelők az AGROTEC Magyarország Kft. portfóliójában elérhető Kverneland munka- és célgépek pontos típusairól, raktárkészletről az AGROTEC Magyarország Kft. területi gépértékesítőitől kaphatnak részletes tájékoztatást.

A termelés hatékonyságát növelni kell

A cseh AGROTEC Grouphoz tartozó AGROTEC Magyarország Kft. a hazai piacon hivatalos márkakereskedőként közvetlen gyári kapcsolattal és több mint tízéves szakmai rutinnal rendelkező szakértőgárdával értékesíti a New Holland mezőgazdasági gépeket, illetve forgalmaz olyan kiváló munkagépmárkákat, mint a norvég alapítású Kverneland, az olasz DONDI, az osztrák Pöttinger, a finn MULTIVA vagy a cseh ZDT és hazai gyártású Fliegl pótkocsik és trágyakezelők.

A 2013-ban alapított vállalat portfóliójában a mezőgazdasági munka termelékenységének növeléséhez saját RTK jelkorrekciós szolgáltatások és precíziós gazdálkodási technológiák épp úgy elérhetőek, miként a kiváló Lindsay márka hivatalos forgalmazójaként a mezőgazdasági öntözőrendszerek komplex kivitelezése. A mezőgazdasági gépértékesítő vállalat ma országszerte 14 telephellyel, 248 fős dolgozói létszámmal országos szinten dolgozik azért, hogy gazdálkodó partnereink szezonról szezonra növelni tudják eredményeiket.

kVERNELAND

Az AGROTEC Magyarország Kft. hivatalos márkakereskedőjeként erősít a mezőgazdasági munka- és célgéppiacon a Kverneland márkát. Fotó: AGROTEC

A Kverneland Csoport víziója mindig is az volt, hogy a hatékony mezőgazdasághoz vezető szereplőként, intelligens megoldásokat biztosítsanak, így segítsék a világ egészének élelmiszer termelését. A munkagépek napjainkra hatalmas fejlődésen mentek keresztül. Ma már általános a munkagépek GPS pozíciója, sőt, manapság már a differenciált kijuttatási technológia is kezd azzá válni. A termelés hatékonyságát növelni kell, ezek a technológiák tehát különösen fontosak. Különösen azért, mert egyre inkább általános lesz, hogy kisebb területen kell ugyanakkora mennyiséget megtermelni.

A Kverneland Group Hungária Kft. működése kisebb létszámmal megmarad Magyarországon, és elsődleges feladatuk a Kverneland márka presztízsének biztosítása lesz. A sajtótájékoztató végén mindkét fél megállapította, hogy a partnerség segítségével jóval erősebbek lesznek a hazai piacon. A gazdák örömére tehát páratlanul erős, komplett szolgáltatási csomag jött létre a munka- és célgépek piacán.