Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.56 FtUSD390.93 FtCHF443.85 FtGBP498.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #547. hozzászólásáraMár csak egy bibi lesz a lazítással. Az HMKA alapján nyári betakarítású után ha tavaszi vetés lesz, akkor szept 30-ig csak a tarló hántás és ápolás megengedett. Szóval ha csak nem repce megy például a kalászos után akkor csak okt 1 után lehet lazítani, ha az égiek is engedik. Ma elméletileg megjelenik a végleges rendelet, hátha változik.
Válasz GREVEN #543. hozzászólásáraÉrdemes mérlegelni, hogy mennyibe is kerül neked az a két pont, és hogy megéri-e a támogatásért, amiről azt sem lehet tudni, hogy mennyi lesz.
Válasz Pont #541. hozzászólásáraA ma délelőtti webinaron már másképp fogalmaztak a forgatásnélkülivel kapcsolatban. Elég hosszadalmasan mondta, de kb. az a lényeg, hogy tilos a szántás, és a 10 cm-nél mélyebb tárcsás művelés, ami vonatkozik magára a tárcsára (V, X, RT), és az egyéb eszközökön levő tárcsás elemekre is.
Szóval úgy tűnik, letisztul a kép, a múltkori megmondóember nem volt a helyzet magaslatán. A mai alapján én úgy értelmezem, hogy pl. a striptill is mehet.
Válasz RARGAkèny #540. hozzászólásáraSose használtuk. Péti picit meg szokta sárgítani, de kiheveri. Karbamid nem tudom hogy működne.
De lehet akkor aládobjuk még.
Válasz GREVEN #539. hozzászólásáraA mennyiség az rendben, de a karbamid az elsősorban alaptrágya, fejtrágyaként túl későn hasznosul, és kedvezőtlen körülmények esetén pl. kukoricát égetheti. Továbbá, az még nem tisztázott, hogy mi minősül beforgatásnak. Ha a forgatásnélküli feltétel szerint nézzük, akkor a szántás és a 10 cm mélyebb tárcsázás minősül annak, mert ott csak ezeket tiltják. Szórd ki (vagy csak írd be a naplóba hogy kiszórtad) alaptrágyaként....
Sose használtunk karbamidot eddig, kérdés kapás fejtrágyaként műtrágyaszóróval kipergetve majd kultivátor jó megoldás lehet?
A könyv azt irja terület legalább 5%-ra min 35 kg/ha hatóanyag. Szóval 80 kg/ ha kiszórt mennyiséggel 100 ha-ra nézve akkor 5 ha-on jók vagyunk?
Szóval 400 kg karbamiddal megoldható 1 pont vagy benézek valamit?
Válasz GREVEN #537. hozzászólásáraAlapvetően az lesz, ami abban is van. A jogszabálytervezetek már fent vannak a kormány.hu-n.
De egyes részletek még azért változhatnak.
Ebben ez a szép...
A szántóterületek legalább 50 %-án mikrobiológiai készítmények alkalmazása vetés előtt, illetve vetéssel egy menetben kijuttatva
és a talajba dolgozva, illetve szármaradványokra kijuttatva, majd azokat a talajba keverve. 2 pont
Válasz Vén cigány #516. hozzászólásáraAmalgerolt rendeltem mindenképp.
De most akkor ha vetés előtt bedolgozom a talajba, 2 pontot ér, ha biostimulátorkémt fújom a növémyre, akkor 1-et? Vagy nem értem
Válasz Ganajos #512. hozzászólásáraAmalgerot nézd meg.
Vetés előtt megcsinálod vele a talajoltást, 3 l/ha dózisban.
Majd a kikelt növényekre ráfújod, mint biostimulátor, szintén 3 l/ha.
Mindegy, hogyan rakod ki, csak a könyvelés legyen jó. Talán érdemesebb az összeset biostimulátorként kifújni.
25 liternek az ára nettó 85 ezer volt tavasszal.
Válasz kukaccsosz #511. hozzászólásáraSzia január 31. eddig is felkellett tölteni a naplót. Ebben semmi újdonság nincs. Csak annyival lett idén ki bővítve hogy a rovarölős kezelést 24 órán belül a Nébih honlapon rögzíteni kell. Aki meg eddig is elektronikus formában vezette lehet hogy jó lesz úgy is ha a Nébih és a vezetett napló között át járhatóság lesz. Ha az informatikusok elkészültek vele.
Ti milyen biostimulátort, vagy talajoltót használtok aöpben, ami megéri az árát?
Nekem valami olyan kellene, ami lehetőleg uv álló, mert nincs a munkagépen kijuttatószerkezet, meg max. 10 ezer/ha ból megáll
Válasz Koczka József #510. hozzászólására2024 január 31-ig az idei év minden növényvédő szeres kezelését fel kell rögzíteni a nebih felületén az elektronikus permetezési naplóba mindenkinek.
Az előző hozzászólásomban levő linken elég szájbarágósan le van írva.
Persze mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
Válasz kukaccsosz #508. hozzászólásáraSzia az idei évben még nem kötelező. És nem csak az elektronikus napló de sok más sem. Csak a rovarölős kezelést kötelező 24 órán belül a Nébih honlapon rögzíteni valamint a rovarölős csávázószeres vetést.
Válasz Stabi #503. hozzászólásáraNem győzködni akarlak csak nem akarom hogy más is hibásan értelmezze a dolgokat.
Az idei évtől azaz 2023-tól kell elektronikusan vezetni a permetezési naplót mindenkinek aki eladásra termel.
Ezen a linken elég jól el van magyarázva:
Válasz ..,-:) #501. hozzászólásáraBio ültetvény. Klapkának is nem véletlen volt rengeteg bio Dió ültetvénye.
Most más a menő növény.
Lényeg, hogy olcsó legyen a telepítés, és a gondozás. Szedni nem is kell ugye.
Válasz kukaccsosz #498. hozzászólásáraCsak ha AKG voltál! Én soha nem töltöttem fel és a SPS+ Zöld mindig megjött!!
Megnéztem a rendeletet és azt mondja hogy vezetni kell és 3 évig meg kell őrizni!
(étkezési célú növények esetén)
1752 hozzászólás
Válasz Bárány #547. hozzászólásáraMár csak egy bibi lesz a lazítással. Az HMKA alapján nyári betakarítású után ha tavaszi vetés lesz, akkor szept 30-ig csak a tarló hántás és ápolás megengedett. Szóval ha csak nem repce megy például a kalászos után akkor csak okt 1 után lehet lazítani, ha az égiek is engedik. Ma elméletileg megjelenik a végleges rendelet, hátha változik.
Válasz Bárány #550. hozzászólásáraHabár nem. A webináriumokat nem tudom visszakeresni, szóval passz. Megkérdezem a portálfejlesztésben.
Válasz kukaccsosz #548. hozzászólásáraGondolom, itt lesz majd nemsokára a többi közt:
Agroinform podcastok
Válasz Bárány #547. hozzászólásáraEddig én is így értelmeztem. Ez a kettő tilos, "minden" más (pl lazítás) mehet.
Válasz Bárány #547. hozzászólásáraValahol vissza lehet nézni a felvételt, nem tudod?
Egyébként több helyen is az általad leírt értelmezést mondtak már.
Válasz Ganajos #546. hozzászólásáraLehet, hogy félreérthetően írtam?
Szóval, nekem ez jött le a maiból, hogy tilos:
1. szántani
2. 10 cm-nél mélyebben tárcsázni (bármivel)
Minden egyebet, ami nem forgat (lazítani is) lehet. De szerintem rá fognak kényszerülni, hogy normálisan definiálják a dolgot.
Válasz Bárány #544. hozzászólásáraLazítani sem lehet akkor?
10 cm-nél nem lehet mélyebbre menni?
Válasz GREVEN #543. hozzászólásáraÉrdemes mérlegelni, hogy mennyibe is kerül neked az a két pont, és hogy megéri-e a támogatásért, amiről azt sem lehet tudni, hogy mennyi lesz.
Válasz Pont #541. hozzászólásáraA ma délelőtti webinaron már másképp fogalmaztak a forgatásnélkülivel kapcsolatban. Elég hosszadalmasan mondta, de kb. az a lényeg, hogy tilos a szántás, és a 10 cm-nél mélyebb tárcsás művelés, ami vonatkozik magára a tárcsára (V, X, RT), és az egyéb eszközökön levő tárcsás elemekre is.
Szóval úgy tűnik, letisztul a kép, a múltkori megmondóember nem volt a helyzet magaslatán. A mai alapján én úgy értelmezem, hogy pl. a striptill is mehet.
Válasz RARGAkèny #540. hozzászólásáraSose használtuk. Péti picit meg szokta sárgítani, de kiheveri. Karbamid nem tudom hogy működne.
De lehet akkor aládobjuk még.
Válasz RARGAkèny #540. hozzászólásáraDe fog!
Válasz GREVEN #539. hozzászólásáraA mennyiség az rendben, de a karbamid az elsősorban alaptrágya, fejtrágyaként túl későn hasznosul, és kedvezőtlen körülmények esetén pl. kukoricát égetheti. Továbbá, az még nem tisztázott, hogy mi minősül beforgatásnak. Ha a forgatásnélküli feltétel szerint nézzük, akkor a szántás és a 10 cm mélyebb tárcsázás minősül annak, mert ott csak ezeket tiltják. Szórd ki (vagy csak írd be a naplóba hogy kiszórtad) alaptrágyaként....
Válasz GREVEN #539. hozzászólásáraAz úgy nem fog égetni, ha növényre szóród??
Sose használtunk karbamidot eddig, kérdés kapás fejtrágyaként műtrágyaszóróval kipergetve majd kultivátor jó megoldás lehet?
A könyv azt irja terület legalább 5%-ra min 35 kg/ha hatóanyag. Szóval 80 kg/ ha kiszórt mennyiséggel 100 ha-ra nézve akkor 5 ha-on jók vagyunk?
Szóval 400 kg karbamiddal megoldható 1 pont vagy benézek valamit?
Válasz GREVEN #537. hozzászólásáraAlapvetően az lesz, ami abban is van. A jogszabálytervezetek már fent vannak a kormány.hu-n.
De egyes részletek még azért változhatnak.
Ebben ez a szép...
Válasz Bárány #536. hozzászólásáraAkkor mire való az a könyv? Vagy mire alapozva válasszon az ember bármit ha semmi se biztos még mindig?
Válasz GREVEN #535. hozzászólásáraAmíg nincs jogszabály, addig semmi sem végleges.
A NAK honlapján található AÖP kézikönyv már a hivatalos végleges lehet?
Válasz Stabi #533. hozzászólására
Kinek kell gazdálkodási naplót vezetnie!!/Users/bogdanjanos/Desktop/Gazdálkodási napló - Nébih.pdf
Válasz ..,-:) #531. hozzászólásáraMegint az integrátoroknak igyekeznek kedvezni, és a környezeti haszna konvergál a nullához.
Válasz Ganajos #530. hozzászólásáraKb megduplázodd a befektetett pénzed. Kell ennél jobb !?
Szépen lassan ez a támogatás is átmegy géptámogatásba…..
Válasz Vén cigány #529. hozzászólásáraEz drága kicsit, bruttó 15e/ha
Válasz Vén cigány #528. hozzászólására
Válasz Vén cigány #527. hozzászólására2 pontot ér talajba dolgozva.
Amalgerol Protect Pack
Tigra
Tigra+Amalgorol Protect Pack
Válasz Ganajos #521. hozzászólásáraEnnek néz utána tudd meg pontosan.
https://www.youtube.com/watch?v=GqQESEdObCE
Válasz Ganajos #525. hozzászólásáraAkkor 1 pont
Válasz MrPoke #524. hozzászólásáraAmalgerol csak a kondícionálóknál van
Válasz Ganajos #521. hozzászólására2 lista van. Mindkettőben szerepelhet. A konkrét szer passz, hogy szerepele.
Válasz Pont #519. hozzászólásáraHát azért bonyolították meg nehogy már a paraszt jól érezze magát.
Válasz Ganajos #517. hozzászólásáraJól érted. Lombon 1, talajba 2 pont
Válasz Pont #519. hozzászólásáraDe akkor azt nem dolgozhatom be 2 pontért nem?
Hanem csak levélre fújhatom kondícionálónak 1 pontért ha jól értelmezem
Válasz Ganajos #517. hozzászólásáraRosszul írtam!
A szántóterületek legalább 50 %-án mikrobiológiai készítmények alkalmazása vetés előtt, illetve vetéssel egy menetben kijuttatva
és a talajba dolgozva, illetve szármaradványokra kijuttatva, majd azokat a talajba keverve. 2 pont
Válasz Koczka József #514. hozzászólásáraAz sokkal egyszerűbb felület volt.
Válasz Vén cigány #516. hozzászólásáraMert a mikrobiológiai szereknél nincs bent a tájékoztatóba, csak a kondícionálóknál
Válasz Vén cigány #516. hozzászólásáraAmalgerolt rendeltem mindenképp.
De most akkor ha vetés előtt bedolgozom a talajba, 2 pontot ér, ha biostimulátorkémt fújom a növémyre, akkor 1-et? Vagy nem értem
Válasz Ganajos #512. hozzászólásáraAmalgerot nézd meg.
Vetés előtt megcsinálod vele a talajoltást, 3 l/ha dózisban.
Majd a kikelt növényekre ráfújod, mint biostimulátor, szintén 3 l/ha.
Mindegy, hogyan rakod ki, csak a könyvelés legyen jó. Talán érdemesebb az összeset biostimulátorként kifújni.
25 liternek az ára nettó 85 ezer volt tavasszal.
Válasz Koczka József #514. hozzászólásáraAz Akgsoknak kellett feltölteni eddig is!
Válasz kukaccsosz #511. hozzászólásáraSzia január 31. eddig is felkellett tölteni a naplót. Ebben semmi újdonság nincs. Csak annyival lett idén ki bővítve hogy a rovarölős kezelést 24 órán belül a Nébih honlapon rögzíteni kell. Aki meg eddig is elektronikus formában vezette lehet hogy jó lesz úgy is ha a Nébih és a vezetett napló között át járhatóság lesz. Ha az informatikusok elkészültek vele.
Most pl ha valaminél azt írja, hogy javasolt dózis 1-3 alkalommal 5-10 liter/ha, akkor akkor egyszer 5 litert kifújok azt már elfogadják?
Ti milyen biostimulátort, vagy talajoltót használtok aöpben, ami megéri az árát?
Nekem valami olyan kellene, ami lehetőleg uv álló, mert nincs a munkagépen kijuttatószerkezet, meg max. 10 ezer/ha ból megáll
Válasz Koczka József #510. hozzászólására2024 január 31-ig az idei év minden növényvédő szeres kezelését fel kell rögzíteni a nebih felületén az elektronikus permetezési naplóba mindenkinek.
Az előző hozzászólásomban levő linken elég szájbarágósan le van írva.
Persze mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
Válasz kukaccsosz #508. hozzászólásáraSzia az idei évben még nem kötelező. És nem csak az elektronikus napló de sok más sem. Csak a rovarölős kezelést kötelező 24 órán belül a Nébih honlapon rögzíteni valamint a rovarölős csávázószeres vetést.
Válasz Traktoros30 #507. hozzászólásáraez nem csak a mezőszegénységben van így... :)
Válasz Stabi #503. hozzászólásáraNem győzködni akarlak csak nem akarom hogy más is hibásan értelmezze a dolgokat.
Az idei évtől azaz 2023-tól kell elektronikusan vezetni a permetezési naplót mindenkinek aki eladásra termel.
Ezen a linken elég jól el van magyarázva:
Januártól a Nébih felületén kell vezetni az elektronikus permetezési naplót
Válasz ASRFeri #497. hozzászólásáraEgyre kevesebb pénzért egyre többet kell dolgozni?
Válasz Stabi #499. hozzászólásáraHa jól tudom lesz kiegészítő támogatás is: 0-10 hektár között 80 euró, 10-150 között 40 euró....
Válasz ..,-:) #501. hozzászólásáraBio ültetvény. Klapkának is nem véletlen volt rengeteg bio Dió ültetvénye.
Most más a menő növény.
Lényeg, hogy olcsó legyen a telepítés, és a gondozás. Szedni nem is kell ugye.
Válasz envagyok2 #502. hozzászólásáraAzért imádkoztunk vagy izgulunk……
Válasz kukaccsosz #498. hozzászólásáraCsak ha AKG voltál! Én soha nem töltöttem fel és a SPS+ Zöld mindig megjött!!
Megnéztem a rendeletet és azt mondja hogy vezetni kell és 3 évig meg kell őrizni!
(étkezési célú növények esetén)