Hirdetés
Fórum
- MTZ 1221 traktor új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Haszonbérleti szerződés új
- Kukorica terményárak új
- Mtz 82 kormányzás új
- Direktvetés, no-till. új
- T-25/A kistraktor új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Repce felvásárlási ára új
Cikkajánló
Milyen vis maior változások léptek életbe?
A szabályozás a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazandó.
Hirdetés
1773 hozzászólás
Válasz buti #1672. hozzászólásáraBaktérium kijuttatásnál voltam úgy tavaly, (50%-on kell ugye teljesíteni, ki volt jelölve 55), hogy több anyagot vettünk, mint az indokolt, így úgy gondoltam, hogy mivel olyan területre is juttatok ki azárbontót, amit beadáskor nem jelöltünk AÖP-ben, de úgyvis teszek rá anyagot, miért ne venném be az Aöpbe, (így nem 55, hanem ~60% lett volna) nem engedte, bejelentheted, hogy kijuttatál oda, de már nem játszik, azt el kellett dönteni a beadási határidő végéig. Én így tudom.
Mi az a gyom gond, ha nem titok?
Aöp keretén belül Ökológiai másodvetést választottam parlagot kiváltani. Gyomproblémák miatt inkább másik táblát vetnék el helyette. Korábban ez működött, új táblában jelöltem ki, a régit meg töröltem. A falugazdász szerint most is működik. Ő azonban elment szabadságra, ebben a hónapban már nem is lesz. A kérelem módosítása során azonban nem enged másik táblán agrárökológia másodvetést felvenni.Én nem csinálok valamit jól, vagy ez már nem működik?
Köszönöm ha segítetek.
Válasz búzavirág59 #1668. hozzászólásáraNe görcsölj legközelebb ennyire, arról tudj mindig amikor a terület "szineváltás"-on esett át. Tehát a "sárga" kalászos "fekete" művelt lett. Érted! Érted?
Nem kell ezt a sok faxságot túl misztifikálni-dimenzionálni, a PAPÍR legyen rendben, ha ezért fizetnek akkor ezt csináljuk: rendezettebb papírral dolgozunk, mint az ORIGAMI MASTER!
Válasz Rabó001 #1669. hozzászólásáraKöszi, így lett ! :)
Válasz búzavirág59 #1668. hozzászólásáraAkkor még van 2 napod ha igaz, az eredeti datumhoz is. A falugazdasznak is van helyettese, bemesz egy irodájába, négyen öten vannak, mind nincs szabadságon.
Válasz Devyd #1667. hozzászólásáraÉn ma tudtam meg hogy 07.17-én megcsinálta az integrátor. Nem szóltak, pedig aratáskor nyomatékosan felhívtam rá a figyelmet. Sajnos a falugazdász szabin van, esélytelen hogy időre bemenjen. Ezt bebuktam.
Válasz búzavirág59 #1665. hozzászólásáraNekem a falugazdász csinálja, mivel kicsi vagyok.
Megcsináltuk a tarlóhántást, másnap felhívtam, be is jelentette...
Válasz búzavirág59 #1665. hozzászólásáraÚgy jelentsd hogy beleferjen a 15 napba
Válasz kukaccsosz #1664. hozzászólásáraKöszi :) S ezt 15 napon belül jelenteni kell (kellett volna)? Ha később történik akkor ugrik az aöp támogatás, vagy más szankció is van?
Válasz búzavirág59 #1662. hozzászólásáraEgyből aratás után
Válasz búzavirág59 #1662. hozzászólásáraAz aratást célszerű megvárni.
Ha az AÖP-ban forgatás nélküli talajművelést vállaltunk, meddig kell megőrízni a búzatarlót, mikor lehet egy sekély tárcsázást végezni leghamarabb?
Válasz Tom250 #1660. hozzászólásárarendben köszi.
Válasz Ares 826 #1659. hozzászólásáraOlvass bele az "Agrártámogatások kifizetése" topikba! Több oldalon keresztül erről volt szó.
Sokan voltak akik semmilyen tiltott szert nem használtak, mégis erre hivatkozva kaptak elutasító határozatot.
Válasz Tom250 #1658. hozzászólásáraAzok melyek lehetnek, a tiltott szerek az AÖP-ben????
Válasz Ares 826 #1655. hozzászólásáraA legtöbbeknél a nem megengedett növényvédő szer használat, úgy hogy nem nevezik meg hogy konkrétan melyik.
Válasz envagyok2 #1653. hozzászólásáraAmennyiben mást nem vállalás nem történt a területre ősszel mehet bele más. Én pl aöpben talajtakarást választottam, febr 28 ig marad minden.
Válasz pepi37 #1648. hozzászólásáraBizony. Kincstár is szétküldte, hogy mik nincsenek még teljesítve(mondjuk tavaly is, míg az utolsó kijuttatás is be nem lett jelentve, hogy elvégezve ).
Mégegyszer köszi a gyepes figyelmeztetést.
Válasz Tom250 #1647. hozzászólásáraMik az indokok azt lehet tudni?
Válasz Gonzo03 #1651. hozzászólásáraKösz. A félre érthető részen kívül nincs gond. Addig lesz 2 kaszálásom. A többi meg rendben van.
A számlát beadáskor nem engedte feltölteni (akkor szoktam), de úgy látom már megoldható. (De ha nem kell, nem változtatok.)
Válasz Gonzo03 #1651. hozzászólásáraé új telepatést mefdig kötelező megőrizni, mikor lehet feltörni? (tegyük fel nem sikerült annyira igen jóra, és újra kéne vetni)
Válasz envagyok2 #1650. hozzászólásáraA vetés idő alatt van egy olyan, hogy betakarítás vagy beforgatás ideje.
Erről gondoltam, hogy kétféleképpen is érthető. Lehet kaszálási idő is meg megszüntetési idő is.
Válasz Zoli1437 #1649. hozzászólásáraNem kell külön bejelenteni a kaszálást , de a egn-be legyen vezetve új telepítés esetén augusztus 1. így minimum 1 kaszálás. Számlát nem kötelező feltölteni, de legyen meg mert ellenőrzéskor kérni fogják. Új telepítést nálam mindig minden évben ellenőrizték január februárban gazdnapló+számla
Válasz Zoli1437 #1649. hozzászólásáraén se láttam olyan lehetőséget, hogy kaszálást be tudnék jelenteni, nem volt kiválasztható a kszálás.
Lucerna NPLFA-nál az első kaszálást be kell jelenteni?
A vetőmag számlát fel kell tölteni?
Válasz A.I. #1646. hozzászólásáraMost kell odafigyelni,nem jövőre hőbörögni , hogy már megint elutasították.
Válasz Ares 826 #1644. hozzászólásáraKb az igénylések 70-80%-át utasították el.
Szépen megvárták hogy már a 24-es is be legyen adva, amiken persze már módosítani nem lehet..
Így borítékolható hogy sokaknak a 24-est is elfogják utasítani jövőre..
Válasz pepi37 #1642. hozzászólásáraSzia.
Utánna kérdeztem, nem elég a georeferált fénykép, hanem még be kell jelenteni agrotechnikai műveletet is (hasonlóan, mint mondjuk szántónál egy baktérium kijuttatásnál)!
Köszönöm a figyelmeztetést!
Válasz Ares 826 #1644. hozzászólásáraNem mindet de van benne valami.
Abból mi igaz hogy a 2023-as AÖP igényeket sorra utasítják el ???
Válasz pepi37 #1642. hozzászólásáraNatúráshoz nem kell georeferált fénykép. Az AÖP-höz kell, már ha kaszállásos (volt "alternáló kaszás") teljesítést vállaltál 2 pontért.
Szóval akkor mire gondoltál konkrétan, mert lehet segíteni tudnál vele, ha már így bedobtad a témát.
Válasz A.I. #1640. hozzászólásáraNe keverd a NATURÁS előírást az AÖP-el.
Válasz trikolor5 #1632. hozzászólásáraHa tar10 re állítom,hibát jelez,hogy parlag NPLFA kell mellé beállítani azt meg nem engedi ,mi lehet a baj?
Válasz pepi37 #1637. hozzászólásáraGyep kaszálást? Nem georeferált fényképet kell feltölteni? (Ahogy fogalmaz: "a területek valamelyikéről", tehát nem is mindről kötelező.)
Válasz Igazi Földönfutó #1638. hozzászólásáraAztán majd kapjuk hogy nem látják a bálát.
Tudom én hogy olyan ez mint a katonaság, nem az értelmét kell keresni, hanem meg kell csinálni.
Válasz SzikiSzokeveny #1628. hozzászólásáraAz,hogy van-e értelme az lényegtelen,ha pénzt akarsz akkor le kell kaszálni akkor is ha 2 centis.
Aki AÖP-ben kaszálást vállalt figyeljen oda a kaszálás lejelentésére. A kaszálás megtörténte után 15 napon belül be kell jelenteni a kaszálás végrehajtását.
Válasz boldizsár1988 #1635. hozzászólásáraEbben az esetben nem tudom mi köze van ennek az aöp forgatásnélküli vállaláshoz.
Válasz boldizsár1988 #1634. hozzászólásáraCsak nem jól kelt a olajretek és gondoltam módosítom ami megfelelő
Válasz trikolor5 #1632. hozzászólásáraNem műveltem feketén le volt zúzva azóta nem olyan borzasztó magas a gyom...
Válasz trikolor5 #1632. hozzászólásáraAmúgy szántás nélküli talajművlést választottam
Válasz boldizsár1988 #1631. hozzászólásáraA kérdésed értelmezhetetlen. Aöp akkor jár ha 2pontot összeszedsz a megadott vállalásokból. Te tudod mit vállaltál. Talajtakarásos parlagért önmagában maximum akkor jár az aöp ha a területeid 10%-án megvalósul mert ez 2pont, de nem hiszem, hogy ezt vállaltad. Viszont ha fekete parlagot hagysz a legérzékenyebb időszakban szeptember 30ig akkor lehet alaptámogatásokat sem kapod meg. Igen TAR10 a jó mert az talajtakarásos parlagot jelent, de ha feketére művelted lehet látja majd a szentinel. Ebben az esetben még talán a 30napon belül történő vetés lehet a menekülő út.
Válasz trikolor5 #1623. hozzászólásáraAkkor most milyen kód a jó? Amire jár az aöp tar10 vagy?
Válasz SzikiSzokeveny #1628. hozzászólásáraEzt a sok köcsög szabályozást, dátumot nem tudom mi alapján találták ki...
Válasz SzikiSzokeveny #1628. hozzászólásáraNem én találtam ki.
Válasz Gonzo03 #1627. hozzászólásáraEz komoly? Felénk júniusba volt az első kaszálás. Most bokáig ér. Esőt is küldenek majd hozzá, hogy júli 1ig legyen értelme kétszer lekaszálni?
Szálasfehérje ahogy én tudom:
új telepítésű lucerna, here stb augusztus 1. Minimum 1 kaszálás
Több éves július 1. 2 kaszálás
Válasz Igazi Földönfutó #1624. hozzászólásáraazt tudom, hogy júlis 1 vagy aug 1 ig egy kaszálást le kell hordani, csak lejenteni nem tudom, agrotecjhnikánál nem találtam ilyen lehetőséget szálas fehérje táblánál, máshol meg hol kéne ugye...
Válasz Igazi Földönfutó #1624. hozzászólásáraa július 1. első kaszálás, melyik előírásban van, nem akg-ra úgy tudom nincs semmi határidő?
Válasz envagyok2 #1622. hozzászólásáraAzt írták,hogy július 1-ig le kell kaszálni,és az ő ellenőrző felvételükön nem látszik,hogy le lenne kaszálva ezért kérték a felvételt.Nekem az Akg-ban van a szálas fehérje,ha jól tudom,akkor kaszálás bejelentés nem kell csak a gazd.naplóban ehhez a dátumhoz kell alkalmazkodni,viszont már ezek szerint ilyen ellenőrzés is van.A papírmunkát egy barárom csinálja aki falugazdász,vele mentünk ki lefotózta és bekűldte vagy egy félórát várni kellett mert nem volt kapcsolat.De legalább határidő előtt kérték,így ha nem lett volna kaszálva, még pótolni lehetett volna,de amúgy már kész volt.