Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- S.O.S. új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Grubber új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- AKG támogatás új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Poénok új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1752 hozzászólás
Válasz trikolor5 #1400. hozzászólásáraNemtudom tavaj baciztam.
Ezért kérdezem tavaj nemjártam utánna!
Ha azt választanám csak a trihoderma lenne!
Válasz rtamas76 #1399. hozzászólásáraA forgatás nélküli vállalás 2pont. Legalább is tavaly még 2pont volt
Válasz rtamas76 #1399. hozzászólásáraCsökkentett szerhasználat? Én a méhekre nem veszélyest vállaltam tavaly. Az 1pont volt. Valami változott megint?
Javítsatok ki ha rosszul tudom!
1pont a terület 50%án ha nem forgatok.
1pont a csökkentett szerhasználat de ez mit takar?
Rovarölőt nemlehet?
Gyomirtót?
Gombaölőt?
Válasz vitezkaroly1 #1397. hozzászólására
https://www.agroinform.hu/novenyvedoszer/szer/banvel_480_sl
Mit jelent, mikor a gyomírtószer nem használható Agrár Ökológiai programban?
Például a Banvel-t , akkor hogy lehet használni? Elveszik az AÖP támogatás?
Válasz petsudo821 #1394. hozzászólásáraIgen, ez az elmélet. Gyakorlatban még nem volt gond.
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-04-22 16:08:16
Válasz blink #1391. hozzászólásáraKijuttatás után egy-két hét várakozás szükséges vetés előtt, a képződő ammónia csírázásgátló hatása miatt.
Válasz Igazi Földönfutó #1392. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz blink #1391. hozzászólásáraIgen,lényeg az azonnali bedolgozás,ami itt azonnal teljesül.
"Karbamid műtrágya környezetbarát használata szántóföldi területen" vállalásnál elfogadják a vetőgéppel történő kijutattást is?
Válasz Ganajos #1388. hozzászólásáraMég sosem volt probléma. Mivel nem a mag közvetlen közelében van, hanem 6-8 cm. Mire a karbamid bomlani kezd akkorára a csíra már kinn van. Sőtt inkább a kezdeti fejlődésben nem segít úgy mint egy starter de viszont két hét múlva látványosan szembetűnő a karbamid hatása.
Válasz Igazi Földönfutó #1387. hozzászólásáraÉn maradok a talajbacinál, 5 % ért nem variálok
Válasz Koczka József #1386. hozzászólásáraKarbamid nem gàtolja a csírázádt?
Válasz Ganajos #1384. hozzászólásáraAttól,hogy évente használsz a terület 5%-án egy minimális mennyiséget,nemigen fog savanyodni.
Válasz Ganajos #1384. hozzászólásáraSzia, én csak karbamiddal vetek tavaszi be dolgozva és nem savanyodik a talaj. Pedig közel húsz éve talajvizsgálatot is csinálok.
Válasz Pont #1381. hozzászólásárakét pont volt, nem? én úgy emlékszem, mert tavaly erre akartam alapozni, az orszgában lévő összes limust megvettem, s mikor kijött a rendelet, hogy ez az egy pontja változott meg, de alaposan, mégpedig őgy, hogy az inhibitoros folyéákonyat is be kéne talajba dolgozni a repcébe május környékén...
Válasz Igazi Földönfutó #1380. hozzászólásáraNem használok karbamidot, így is savanyúak a talajok
Válasz barazdabetyar. #1378. hozzászólásáraJelen helyzetben az a netto 4800ft/ha nem egy nagy összeg, nem azon múlik a haszon sztem
Válasz Pont #1381. hozzászólásáraDiverzifikáció+1 ponty
Válasz Igazi Földönfutó #1380. hozzászólásáraKarbamid csak 1 pont még kell mellé valami.....
Válasz Ganajos #1374. hozzászólásáraDe miért erőlteted ezt a bacilus témát,amikor a karbamiddal ingyen meg lehet csinálni,mivel műtrágyát mindenképpen venni kell,és még a növényen is meglátszik,ami a csodaszerekről nem mondható el.
Válasz barazdabetyar. #1378. hozzászólásáraJól kitalálta ezt is az EU vezetése, előre megvesz mindent ami kell az igényléshez a gazda kiszórja s vagy megfelel vagy nem a feltételeknek, s pénz meg nem lesz csak a nagy mííííínusz!
Válasz Ganajos #1372. hozzászólásáraElőre kifizetitek,az AÖP pénzt?Hol a haszon?
Válasz Borz #1376. hozzászólásáraSzia valóban csak 1 pont jár és 4800 Ft /ha a költsége.
Válasz Ganajos #1374. hozzászólásáraIgen az az 1 pontos biostimulátora van a kitének, de annak is 5 körül van a nettoja / ha az engedélyezett dózissal.
Válasz Ganajos #1374. hozzászólásáraKérdezd a KITét nekem ajánlotta de nem tudom a nevét mert engem nem érdekel.
Válasz Koczka József #1373. hozzászólásáraAz nem valami 1 pontos biostimulator?
Neten nem találok kite-nél semmi 2 pontos szert, csak valami port amivel a vetőmagot lehet kezelni de nekem az felejtős
Válasz Ganajos #1372. hozzászólásáraKérdezd meg a Kite üzletkötőt nekik is van valami olyan 2-3 ezer forint körül
Üdv!
Valaki szeretne tavaszi vetés előtt talajbaktériumot nyomni 2 pontért?
Melyiket fogjátok használni, ami ár érték arányban jó?
Árban sztem a biofil talajőr jön ki legolcsóbbra, legalacsonyabb dózissal netto 5000 ft alatt/ ha.
Kaptam ajánlatokat több csodaszerre 10-20 ezer ft/ha költséggel, de annyiért biztos nem fogok használni.
Válasz agrotomi #1370. hozzászólásáraKis zsákost vettem 25 kilós kiszerelésben,az inhibitort muszáj megvenned az 5l-est ha nincs kisebb,mert a számla mindenképpen kell névre szóló.
Válasz Igazi Földönfutó #1369. hozzászólásáraGondolom meg kellett venni az egész zsákkal. Vagy hogy oldottad meg? Karbamid kijuttatáskor, ha folyékony oldatot szeretnék fújni, akkor az inhibitor vásárlása amit elfogadnak elég drága, csak az 1/5 része kéne. Valaki tudja hogy lehet megoldani, hogy megfeleljen, és ne kelljen megvenni az egész 5L-es kiszerelést mikor csak 1 liter kéne bele?
Válasz csupi3 #1366. hozzászólásáraEgy pont jár rá,papíron meg olyan hamar bedolgozod ahogy csak akarod.Elönye hogy csak a terület 5%-án kell alkalmazni ,táblaszinten.Nekem pl.15ha szántó van,és van egy 1ha-os,igy 1q karbamiddal letudtam a tavalyi vállalást.
Válasz trikolor5 #1351. hozzászólásáraPont az egér miatt kel tarlóhántás, hogy a magok kikeljenek, és ne legyen az egereknek tápláléka.....
Különben meg én egy szóval sem mondtam, hogy a szer megvásárláson kívűl bármiféle plussz kpltség lenne....
Válasz csupi3 #1366. hozzászólására1 pont jár. A kiszórással egy napon kell bedolgozni, fejtrágyázáskor pedig adalékanyagot kell használni.
Válasz Igazi Földönfutó #1347. hozzászólásáraA Karbamid vállalásra is jár a 2 pont? Úgyis elfogadják ha délelőtt kiszóróm műtrágyaszóróval délután meg bedolgozom kombinátorral?
Válasz Nagy Laló #1364. hozzászólásáraHa jól tudom, csak forgatás nélküli +1 pont válasutása esetén nem lehet. A többi célprogramban tudtommal nincs kitiltva.
Kedves Fórumozók!
Kérdésem a következő, AÖP-ben szántóföldön lehet e totális gyomírtót használni? valakinek egy szer ajánlása van-e?
Választ előre is köszönöm!
Válasz trikolor5 #1361. hozzászólásáraACHILLES CLP volt visszavetve,de így minden nélkül le is rendezte erőnlétileg a területet.
Válasz trikolor5 #1353. hozzászólásáraHa nagyon muszáj ott a karbamidhasználat.....a terület 5% án (és/vagy egy táblán (attól függően mekkora a terület) kell kijuttatni....az sem egy nagy kaland ....az még egy pont ....
Válasz szelindi1965 #1360. hozzászólásáraVegyszer műtrágya fémzárasvetőmag nélkül nem rossz az a 20q. Milyen fajtát vetettél vissza? Nekem fémzárolt műtrágya gyomírtó nélkül adott 25 mázsát.
Válasz trikolor5 #1356. hozzászólásáraNem ágazott el,viszont törpült,vegyszer-műtrágya miatt nem lehetett,mivel nem kapott,viszont betakarításáig/09.01./ olyan 220 mm volt egész évben.Viszont adott kb.20q-t hektáronként,többet nem vetek fogott magból mert ez igy jó földben ami ráadásul bérföld,nem rentábilis,szerintem.Kukoricát is megpróbáltam,fogott tájfajtát,kabaré,úgy kellett felvakarnom a szárgyengeség miatt,a termés mennyiséggel nem is lett volna gond,5-6 t/ha.
Válasz csabahegeszt #1348. hozzászólásáraha a phylazonitot drágának tartod, akkor mi az olcsó nálad?
ez nálam az egyik legolcsóbbnak számít( mi ezt használjuk meg az azotert, az drágább)......inkább 10 literért adok ennyit, mint 1-1,5 liter per hektáros cuccért....
Válasz hashtag #1349. hozzászólásáraHát úgy volt a válalás
De mindig okosodunk.
Válasz szelindi1965 #1355. hozzászólásáraHogyan sikerült?
Válasz szelindi1965 #1355. hozzászólásáraNapra visszavetve? Milyen lett? Nem ágazott el nagyon?
Válasz trikolor5 #1354. hozzászólásáraLetudva tavaly!
Válasz trikolor5 #1353. hozzászólásáraJa és ilyen terményárak mellett nem tudom ki vesz fémzárolt kalászos vetőmagot.. de lassan napraforgót is meg kell próbálni visszavetett maggal..
Válasz hashtag #1352. hozzászólásáraIgazából nekem alapból is megvan a 4 növénykultúra és méhekre veszélyes szerekkel sem permetezek, tehát 2pont alapból meg is volt. Itt az jár rosszul akinek muszáj az eddigiekhez képest változtatnia a gazdálkodásán, hogy meglegyen a 2pont. A vetőmagra csávázott cucc még nem is olyan rossz, de az csak 1pont.